Imala*

12 mei:afscheid van imala

Op 12 mei hebben wij na 13 jaar en 1 maand helaas afscheid moeten nemen van imala. 2 maanden geleden nog was geopereerd aan een melklier tumor waarbij er geen uitzaaiingen gevonden waren,dus we hadden echt de hoop dat ze iig nog een mooie zomer zou hebben. maar ineens ging ze langzamer lopen en hoesten, kreeg ze een keel en blaas ontsteking en na een rontgenfoto was helaas zichtbaar dat haar longen nu wel vol zaten met uitzaaiingen en dat we niets meer voor haar konden doen. Om haar verder lijden te besparen hebben we de dag erna afscheid van haar genomen,ze is temidden van de hele roedel en vriendinnen heel rustig over gegaan. Imala was mijn rost in de branding,een hond die nergens van onder de indruk was en 100% stabiel was,echt een voorbeeld voor de witte herders,een super karakter! We gaan haar enorm missen,maar zijn dankbaar voor alle jaren dat ze bij ons was.

Just go Imala for the joy of life; met pensioen

Langstockhaar
MDR-1: +/+ (vrij/free)
HD: A NB: 35 OA
ED: vrij/Free
DM: N/N Free/vrij

Omdat Kane na haar 3e en laatste nest gesteriliseerd zou worden wilde ik toch wel graag nog een teefje van haar houden. Van de 3 meiden in het nest was Imala de grootste en dikste en ging zelfs gelijk op met de dikste reu. Van begin af aan was voor mij wel duidelijk dat zij zou blijven. Haar naam stond ook al vast voor de geboorte.

Just go is een prachtige song van de band Kane en Imala is een Indiaanse naam met de krachtige betekenis: Met een sterke geest.

Dat is iets wat Imala zeker heeft, ze is niet snel ergens van onder de indruk, heel stabiel, ze leert snel en wil graag werken, van begin af aan rent ze in de roedel mee of ze nooit anders gedaan heeft. Dyami en zij waren grote vriendinnen en niets is leukers dan in mama’s staart hangen. Haar grootste hobby is eten, ze draait d’r poot niet om voor een lamsboutje ;)

Maar knuffelen en spelen met de kids vindt ze net zo leuk.

Kortom een heerlijk wijfie die goed bij ons past.

SHOWRESULTATEN

19-3-2011 KV Rijnland ZG
17-4-2011 Clubmatch zwhvn ZG
16-10-2011 clubmatch ZWHVN Uitmuntend

STAMBOOM

FOTO’S IMALA