Rasta *

Erasta van de Olmendreef


Als je dan een kruising schapendoes hebt, wil je ook een echte. Dus nadat ik me wat meer in het ras had verdiept en er ook nog eens een goede fokster niet ver bij me vandaan woonde ben ik daar eens gaan kennis gaan maken. Ita Coppens van Kennel Van de Olmendreef had toevallig net een nest liggen van 4 weken oud en daar waren nog 2 teefjes van over. Uiteindelijk mocht ik er daar een van uit kiezen en dat werd Rasta. Officieel Erasta van de Olmendreef.
Rasta was de stammoeder van mijn schapendoezenlijn en een heerlijke hond, wel een met een pittig karakter, ze was een duidelijke alpha en tot aan haar dood op 14 jarige leeftijd kreeg ze respect van iedere hond alleen al door haar uitstraling. Ze hoefde maar te kijken en andere honden wisten wat ze wel of niet konden doen. Ze hoefde er nooit voor te vechten, ze was er gewoon.
Na een aantal jaren en wat showtjes lopen wilde ik wel eens een nestje met haar proberen en zo ontstond onze kennelnaam For the Joy of life. Omdat wat er ook gebeurt de honden dag in en dag uit een vreugde en plezier in en aan mijn leven geven.
Rasta heeft 2 nestjes van 9 pups gehad, die ze samen met Demi groot bracht. Van haar eerste nest heb ik geen pup zelf gehouden omdat ik toen midden in een scheiding zat, maar een teefje; Nikki ging naar Lidy Onink en wij zijn altijd contact blijven houden en later toen Nikki haar eigen nest kreeg heb ik van Nik weer een teefje (Sifra) zelf gehouden.
Met Rasta haar 2e nest kon ik wel een pup houden en zo kwam Blitz For the Joy of Life onze roedel versterken.
Rasta was een heerlijk werkhondje en ik heb eerst G&G met haar gedaan en later zijn we behendigheid gaan doen waar ze de sterren van de hemel liep. we hebben in die tijd heel wat bekers bij elkaar gelopen. Ze leeft hier nog voort in achterkleindochter Faith en ze was ruim 14 jaar lang een Joy in ons leven!