N- NEST: Aylen en Ehran

De laatste pups vertrokken

Terwijl wij genieten van een mega gave vakantie in Tjechie en de saksische schweiz, heeft bianca de laatste 2 pups met hun nieuwe baasjes mee gegeven. waarvoor grote dank! Het valt nl niet mee als t huis ineens zo stil is.

Ik hoop dat iedereen ontzettend veel geluk en plezier gaat beleven met hun hond en we gaan elkaar zeker weer zien op een reunie wandeling of zo maar eens wat afspreken.

de een na laatste die vertrok was teefje donker rose: Yuki met natuurlijk een mega blije familie

en als laatste nam reutje licht groen: jay afscheid en vertrok et zijn familie die dolgelukkig waren dat ze hem eindelijk op konden halen.

11 augustus: de laatste pups vertrekken

Voor mij is vandaag de laatste pup vertrokken. Er zijn nog 3 pups hier,waaronder mijn pup,maar die gaat morgen met mijn vriendin mee naar huis voor 3 weken vakantie en mijn vriendin bianca is tijdens mijn vakantie hier in huis en zij zal dit weekeind de 2 laatste pups uitzwaaien. Zij mag nog even genieten van yuki en jay en super lief dat zij dit voor mij wil doen.
We zijn deze week iedere dag even met ze op pad geweest, of voor een wandeling hiervoor in de winkelstraat of naar het binnenmeer. Zie voor de foto`s het picasa album.

Nogmaals iedereen heel veel geluk en plezier met jullie pup en tot ziens!

de laatste week is aangebroken en op maandag vertrok reutje lichtblauw: Lux met zijn baasjes manon en lennart

op dinsdag kwam mijn dierenarts nog een laatste check doen,maar helaas reutje bordeaux had nog steeds maar 1 balletje ingedaald en hij blijft dus definitief niet bij ons wonen. Maar hij mag in zijn pootjes knijpen,want hij krijgt super leuke en lieve baasjes,die gelukkig heel erg blij met hem zijn. En hij krijgt een opleiding tot detectiehond voor oa alcohol en drugs en zo vertrok op woensdag reutje bordeaux: koda met de familie faasse

Net terug van vakantie uit italie mocht op donderdag teefje paars: niva met de familie baakman mee naar huis

5 en 6 augustus:afscheid van de eerste 6 pups

Heel veel geluk iedereen met jullie for the joy of life pup.

De eerste pups zijn uitgevlogen.Het is nooit leuk om afscheid te moeten nemen,maar ze zijn er allemaal aan toe om 1 op 1 aandacht te krijgen en ze hebben de liefste en leukste baasjes die ik maar kan wensen.

reutje zwart ging als eerste en heet nu Aaron.

Dan was het de buurt aan teefje turquoise: Lupa,die met grote zus Diva bij Arenda mag wonen.

en diezelfde dag ging ook nog reutje oranje: floris die met grote zus lola bij leen en anita gaat wonen

Zaterdag was ook een drukke dag,want toen kwamen smorgens vroeg al de baasjes van mika oppassen zodat ik even met de grote honden naar t strand kon en erna mocht dan eindelijk hun pup ook mee naar huis.

reutje donker groen: mika

en als tweede deze zaterdag ging teefje licht rose verhuizen naar t noorden en mag voor hulphond gaan leren.

en als laatste vandaag vertrok teefje geel: shelby,onze toverbal die van wollige langhaar,toch ineens een stokhaar bleek te zijn en daarmee een gezin heel blij maakte.

pups 7 weken oud: portretjes en laatste keer binnenmeer

De laatste week is aangebroken en daarom nog 1 keer portretjes gemaakt en gister voor de laatste keer met alle 12 naar het binnenmeer geweest. Het was nog net te doen,want ze worden nu zo ondernemend dat ze alle kanten op gaan. Dus ik was reuze blij met alle hulp! Groot en klein geniet en ook voor de kids wel even moeilijk,want die hebben met sommige pups ook wel extra klik dus dat is dan toch een beetje afscheid nemen.

Bij reutje bordeaux en donker blauw staat bij de naam nog een vraagteken. Dat komt omdat ik eigenlijk zelf bordeaux zou houden. Maar hij is de enige die beide balletjes nog niet heeft ingedaald en dat is wel nodig voor de show en fok. Dat komt soms voor en is geen ramp en vaak daalt later alsnog die ene bal in. hij hangt nu nog in t lieskanaal en hij krijgt daar ook homeopathie voor. Maar het risico is dan voor mij te groot om hem te houden. Daar heb ik het vanaf het begin met de andere eigenaren over gehad,dus die zijn op de hoogte. Natuurlijk hoopte ik dat t goed zou komen.
Volgende week dinsdag komt mijn dierenarts nog een keer een check up doen en anders blijft reutje donker blauw hier wonen en wordt dan makya.

Super trots ben ik op dit nest,stuk voor stuk super sociale en vrije pups.

de meiden:

teefje turquoise: Lupa

teefje paars: Niva

Teefje geel: Shelby

teefje donker rose: yuki

teefje licht rose: nanuq

de jongens:

reutje lichtblauw: Lux

reutje bruin: aaron

reutje donker groen: mika

reutje oranje: floris

reutje licht groen: Jay

reutje bordeaux: koda?

reutje donker blauw: makya?

pupmeeting en nieuw picasa album

Morgen een uitgebreidere update,maar zondag hebben we met de helft van de toekomstige eigenaren een pupmeeting en lunch gehad in beeckestijn en dat was super gezellig. Dank allemaal voor t komen en aan iedereen voor alle hulp. ben heel dankbaar.
De fotos daarvan staan in picasa album 4. Eeen fimpje hieronder.

Vandaag zijn we naar het binnenmeer geweest, het was zo`n lekkere dag en we hebben enorm genoten en sommige pups zijn zelfs in t water geweest. fotos daarvan staan al in het nieuwe album,link daarvan ook hieronder.

Nu bedtijd,dus morgen meer! gewoon te weinig uren in een dag.


FILMPJE PUP MEETING


PICASA ALBUM DEEL 5

portretjes: pups 6 weken oud

laatste update voor vandaag.portretjes ter ere van hun 6 weken. dank aan arenda voor de foto`s.

De jongens:

reutje bordeaux

reutje bruin

reutje donker blauw

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje licht blauw

reutje oranje

De meiden:

teefje geel

teefje donker rose

teefje paars

teefje turquoise

teefje licht rose

Pups 1e keer BARF en 12 op een rij

2 jaar geleden hebben we ook alle 12 pups op een rij gehad,dus dit jaar wilden we dat weer. het viel niet mee,maar is wel gelukt,voor heel even. En bij iedere maaltijd gebruik ik het zelfde fluitje om ze te roepen en dat zullen ze nooit meer vergeten voor de rest van hun leven.
Ook kregen ze vandaag echt vlees om op te knagen,een kippennek,en ze keken even 2 seconden van wat is dit nu weer,maar toen gedroegen ze zich als kleine wolfjes.


FILMPJE PUPS ETENSTIJDFLUITJE


FILMPJE PUPS 12 OP EEN RIJ


FILMPJE PUPS BARFEN

Pups zijn geent en nagekeken

Vrijdagmiddag is mijn dierenarts anneke hier thuis geweest om alle pups na te kijken en ze hun eerste enting te geven.Zij is een holistisch dierenarts en ze krijgen dan ook altijd meteen een chiropractie check en indien nodig behandeling. pups willen nog wel eens flink te keer gaan en dan wil er nog wel eens een wervel iets verschuiven. De meeste hadden nergens last van en sommige kregen even een en ander recht gezet. Verder zijn ze allemaal kern gezond.
Wederom fijne hulptroepen:iza heeft anneke geholpen met de pups en arenda heeft de foto`s gemaakt.

1e keer op stap met de pups

We zijn vanmiddag met alle pups en een hele lading grote honden naar het binnenmeer geweest. Gelukkig had ik heel wat hulptroepen,waaronder een aantal kids,die super goed mee hielpen. En nog nooit gebeurt,maar op de heenweg in de auto waren de pups gewoon stil!! Of het nu was omdat het de 1e keer was zullen we zondag achter komen ;) als we weer op pad gaan met ze. Dan voor een mini pupmeeting met nieuwe eigenaren. Helaas kan dan niet iedereen erbij zijn ivm oa vakanties.
Maar vandaag hebben groot en klein enorm genoten.
Hieronder een selectie foto`s van arenda en mij en onder de foto`s nog een filmpje. De rest van de foto`s in het picasa album.
Morgen komt mijn dierenarts en krijgen ze hun enting. voor nu gaan we slapen!


FILMPJE PUPS BINNENMEER

Pups alweer 6 weken oud

Wat gaat het snel ineens,ik weet nog zo goed dat ze op mijn hand paste en nu groeien ze ineens zo hard. Na al he mooie weer was er vanmiddag ineens regen en de miezer regen in het begin maakte ze niet zo veel uit,maar bij de harde regen kwamen ze met zijn allen zowaar vrijwillig binnen liggen. En binnen spelen is ook best leuk,zeker als er kids zijn en tante iza.
Ook is de chipper langs geweest op dinsdag en is er meteen van allemaal DNA afgenomen.Ze waren super stoer en de meeste gaven geen kik.
Morgenmiddag gaan we voor de 1e keer echt met ze op pad de auto in. Wel zijn ze afgelopen dagen al 2 aan twee met de oppassers aan t lijntje hierachter gaan lopen. Dat blijft nog wel even oefenen ;)
Helaas heb ik daar geen foto`s van omdat ik er zelf niet bij was.
Wel onder de foto`s 3 filmpjes van vandaag van t spelen buiten en binnen met bunny die ze allemaal even gek maakt voor t slapen gaan.


FILMPJE PUPS SPELEN MET BUNNY


FILMPJE PUPS FLESSENBAK


FILMPJE PUPS BALLENBAK

pups 5,5 week oud en speciale visite

Weekeind,dus portretjes tijd! met t mooie weer natuurlijk in strand stijl. We hadden pupvisite en alle pups zijn nu gekoppeld aan hun baasjes.
Afgelopen woensdag kwamen jan en jacolien,de eigenaren van ehran op bezoek om de pups te bewonderen. en
op zaterdag kwam susanne langs,de fokster van aylen en hebben we fotos gemaakt met de 3 generaties: oma shania,mama aylen en mijn pup Makya.

De teefjes:

paars

licht rose

donker rose

geel

turquoise

de reutjes:

licht blauw

licht groen

donker blauw

bruin

donker groen

bordeaux

oranje

pups 5 weken oud

Het is super mooi weer,dus de pups zijn volop buiten,en willen eigenlijk niet meer naar binnen. Ze hebben een heuse speeltuin en ballenbak en gaan het langzaam ontdekken.
Hieronder 2 filmpjes en een nieuw Picasa album


PICASA ALBUM DEEL 4


FILMPJE PUPS TUINPLEZIER


FILMPJE PUPS TUINFUN

de pups 4,5 week afgelopen weekeind,dus portretjes tijd weer

In het picasa album veel meer foto`s,maar hieronder van iedere pup een portretje van afgelopen weekeind.

Ondertussen is het prachtig weer en zijn ze veel buiten,maar met deze warmte slapen ze ook veel.Vanmiddag hebben we ze wat afkoeling gegeven in een badje met klein laagje water.Dat was nog even wennen voor ze,maar weet zeker dat over een paar dagen dat goed zal bevallen ;)

Bij de reuen zijn er 2 stokhaar en voor nu heb ik mijn keuze gemaakt en zal reutje bordeaux bij ons blijven wonen. Mits hij volgende week vrijdag door de medische keuring bij de dierenarts komt ;) maar voor nu hebben we alvast een nieuwe familie foto gemaakt,al was ik daar blijer mee dan de rest van de roedel ;)

de teefjes:

teefje turquoise

teefje paars

teefje licht rose

teefje geel

teefje donker rose

de reuen:

reutje oranje

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje bordeaux

reutje bruin

reutje licht blauw

reutje donker blauw

fotos in picasa en morgen portretjes

Ik loop enorm achter met de fotos,door t drukke weekeind. morgen zal ik ze op de website zetten,maar ze staan zo al wel in het picasa album.
Er is nog steeds wat twijfel over de vachtlengte van 2 teefjes,maar aankomende woensdag komen de eigenaren van Ehran op visite en hopenlijk hebben kunnen we dan samen wat meer zien.
Bianca die hier een paar dagen logeert heeft de speelgoedbox gemaakt en langzaam beginnen ze daarmee te spelen. Met de warmte slapen ze overdag vooral,lekker buiten in aylen haar kuil.
We hebben wel enorme lol gehad om alle 12 pups op de groepsfoto te krijgen met de gitaar,net als met aylen haar 1e nest.
En ik heb bericht gehad van de chipper, volgende week dinsdag krijgen de pups hun chip.

groepsfoto`s ipv fotoshoot

De fotografe die vanmiddag zou komen mailde af en dus hebben we zelf maar het hele spul op de foto gezet,of iig een poging tot ;). Morgen gaan we portretjes maken.
De meiden waren nog wel bij elkaar en uit elkaar te houden,maar bij de jongens was dat onbegonnen werk ;)
De rest van de foto`s in he picasa album. Ze zijn steeds vaker buiten en in de loop van de week zal mijn tuin steeds meer een speelplaats gaan worden.
Nog steeds is niet helemaal duidelijk welke pups nu lang of kortstok zullen worden,maar dat zal hopelijk niet lang meer duren.

de meiden van links naar rechts: paars,geel,licht rose,turquoise en donker rose


de jongens waren niet bij elkaar te houden en dus achteraf ook niet uit elkaar te houden wie wie is ;)

Morgen wordt een drukke dag met veel visite,dus voor nu gaan we lekker slapen.

PUPS 1e keer naar buiten en 2 filmpjes en nieuw picasa album

Vanmiddag lekker weer achter in de tuin,dus na het middagdutje de pui open gezet en na wat aarzeling en sommigen met een klein zetje zijn ze allemaal buiten geweest. Onder de foto`s staan 2 filmpjes en ik heb een nieuw picasa album aangemaakt, deel 3 alweer.


-N-NEST PICASA ALBUM DEEL 3


FILMPJE PUPS 1e KEER BUITEN


FILMPJE PUPS 1e KEER bUITEN

de pups zijn verhuisd :)

Ik had het pas voor woensdag gepland,maar het was geen doen meer in de kleinere ren,te warm voor de pups en voor mij niet te doen met schoon maken. Vanmiddag kwam mijn nichtje met de kids en de kids hebben super geholpen met de pups rustig houden en ondertussen hebben sandie en ik de werpkist eruit gehaald en de achterkamer omgebouwd tot pupkamer. Na een paar uurtjes waren ze daar al volledig aan gewend. Ook voor de andere honden is dit veel leuker,want nu kan er gespeeld worden. Onder de foto`s een filmpje.

De opletende kijker zal afgelopen weekeind ontdekt hebben dat de website niet bereikbaar was,dit lag aan de webserver en als t goed is moet nu t weer zijn opgelost.


FILMPJE PUPS SPELEN MET AYOMI EN IMALA

portretjes week 3

Weekeind dus tijd voor nieuwe portretjes.Gemaakt wederom door arenda.
en onder de fotos nog een fipmpje.Enjoy!

De reutjes

reutje donker blauw

reutje licht blauw

reutje bruin

reutje oranje

reutje licht groen

reutje donker groen

reutje bordeaux

de teefjes

teefje paars

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje turquoise

teefje geel


FILMPJE MAMA KOMT

Fijn weekeind!

Dit weekeind even wat rust inbouwen vooral voor mezelf. Arenda komt 2 nachten slapen zodat ik wat slaap in kan halen en even wat minder bezoek.
De pups gaan super en beginnen met spelen met elkaar en zijn wat langer wakker en maken meer contact.
onder de foto`s 2 filmpjes daarvan.


FILMPJE PUPS SPELEN


FILMPJE PUPS

pups 3 weken oud

vandaag alweer 3 weken oud,t gaat zo snel. van de pap gingen er een paar aan de diaree,dus ze krijgen nu royal canin starters mousse sinds gister en alle problemen zijn over! en ze vinden het lekker! zie filmpje.


FILMPJE PUPS SMULLEN

het laatste teefje is voor nu gerserveerd,wel met de optie op stokhaar en dat is nog even afwachten

In principe zijn alle pups nu weer gereserveerd,waarbij het bij het teefje nog even afwachten is,want er is voorkeur voor stokhaar. En dat weten we pas tegen eind volgende week.

Vanmiddag was arenda er en die heeft even een heleboel leuke foto`s gemaakt ook van mij met de pups,thanks!
een fikse update dus in picasa.

Pups eten 1e keer pap en nieuw PICASA Album

Omdat met 1000 foto`s het 1e album vol is heb ik een nieuw Album aangemaakt. De nieuwe foto`s zullen daarin vanaf nu geplaatst worden. zie de link hieronder.


PICASA ALBUM DEEL 2

Aangezien ze al steeds bij Aylen in haar bak vlees doken,vandaag de pups maar eens wat vaster voedsel aangeboden.
Pupmelk gemixed met wat granenvrije bambix en dat ging erin als koek.
onder de foto`s een filmpje.


Filmpje PUPS eten Pap

het reutje is gereserveerd

zo snel kan het gaan. afgelopen zaterdag waren leen en anita bij mij met hun witje lola.lola is een herplaatster van mij die bij hun haar gouden mand vond. ze kwamen puppy knuffelen en ook al was het niet de bedoeling,nu een pup te nemen,zijn ze toch op slag verliefd geworden.En na 2 dagen nadenken,vandaag besloten dat er een reutje bij hun en lola mag komen wonen :)

Wegens nieuwe annulering nog 1 reu en 1 teefje opnieuw beschikbaar

Alvast een voorproefje van de portretjes van week 3. en meteen de mededeling dat er nog 1 teefje en 1 reutje beschikbaar gekomen zijn. Bij interesse hou er rekening mee dat na het nest ik op vakantie ga en de pups dus in de week van 10 augustus opgehaald moeten worden. Welke pups er over zijn is nog niet bekend,de keuzen van alle pups is pas rond week 5 a 6.

verder hieronder de nieuwe portretjes ,gefotografeerd door arenda,die me ook nog eens super geholpen heeft dit weekeind en zaterdagnacht de nachtdienst heeft gedaan,waardoor ik hele nacht door kon slapen.

goede 2,5 week zijn ze,dus tijd voor nieuwe portretjes. de rest van de foto`s weer in her picasa album!

De meiden van Aylen en Ehran:

teefje licht rose

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje paars

teefje geel

De jongens van aylen en Ehran

reutje bordeaux

reutje donker blauw

reutje oranje

reutje licht groen

reutje donker groen

reutje licht blauw

reutje bruin

een nieuwe manier van pups voeden

Gisteravond bedacht aylen ineens een makkelijkere manier om haar pups te voeden.doordat ze al stuk groter zijn is t vooral bij de onderste tepels echt verdrukt liggen en ze zijn nog net te jong en onstabiel om zittend of staand te drinken,en wat doe je dan als oer moeder,dan verzin je een betere positie. Geweldig die hond!!
zie filmpje onder de foto`s


Filmpje Aylen voed pups op d`r rug

De pups al weer bijna 2 weken oud!

Het gaat ineens heel snel,morgen al weer 2 weken oud.Bijna allemaal hebben ze hun oogjes open en ze beginnen al wat te spelen, heel kort nog maar om dat acuut weer in slaap te vallen,waar ze ook zijn.
Vanmiddag was het weer knuffeluurtje met de kids,voor allemaal groot plezier. Hieronder een selectie, de rest van de foto`s en zoiezo iedere dag een foto update in het picasa album.


PICASA ALBUM DEEL 1

Portretjes van de pups 10 dagen oud

Afgelopen zondag hebben we nieuwe portretjes van de pups gemaakt. dank voor de hulp arenda en bianca!! en Bianca bedankt voor je hulp t hele weekeind!
Op dag 10 had reutje oranje als 1e zijn oogjes een klein beetje open. Per dag volgen er nu meer en rond t volgende weekeind zullen alle oogjes wel open zijn. Dat zorgt in het begin voor even wat onrust en soms wat piepen,omdat ze ineens wat licht zien. Ze groeien als kool en aylen heeft meer dan voldoende melk en gaat goed. Ze gaat weer heerlijk mee naar buiten op de wandelingen.
Ook zijn de pups voor de 1e keer ontwormd.

De meiden van Aylen en Ehran:

teefje paars:

teefje donker rose

teefje licht rose

teefje turquoise

teefje geel

De jonegsn van aylen en ehran:

reutje bordeaux

reutje donker blauw

reutje licht blauw

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje oranje

reutje beige

de 2 teefjes zijn voor besproken

Aankomend weekeind komen er twee gezinnen kennis maken, dus voorlopig zijn alle pups weer onder de pannen.

later vanavond komen de portretjes online.

wegens annulering weer 2 teefjes beschikbaar

We hebben vandaag portretjes gemaakt,maar dat wordt morgen voor die in de mail komen.
Door annulering zijn er weer 2 teefjes beschikbaar gekomen, bij interesse stuur een mailtje.

Drinken en slapen,filmpje en foto`s

De pups doen nog niet zo heel veel,behalve een hoop lawaai maken als aylen in de buurt komt en slapen,maar ze kunnen zich ook al aardig snel voort bewegen. Dit gaat puur op geur nu nog,alhoewel ze ondertussen ook al een beetje beginnen te horen. Ze worden doof en blind geboren en gaandeweg ontwikkelt zich dat. Met een dag of 10 zullen de oogjes langzaam open gaan.
Onder de foto`s een filmpje.


Dinnertime

alle pups hebben een baasje

Zoals het er nu naar uit ziet,hebben alle pups een baasje. Al moet ik met enkele nog kennis maken. Maar tot die tijd wil ik iedereen die een pup zoekt door verwijzen naar de website van de zwhvn of de rzwh.
Een eventueel volgend nest met ayomi wordt pas volgend voorjaar.

Aylen voed de pups nu buiten de werkpist,ze krioelen alle kanten op als ze eraan komt en kan dan nergens gaan liggen. op deze manier kan ze eerst gaan liggen,dan maak ik de werpkist open en komen ze aan kruipen.
De pups groeien nog steeds goed en ook aylen gaat lekker. Morgen zijn ze al weer 1 week oud, het gaat snel!
Morgen geen update,want de honden en pups moeten t even doen in de goede handen van mijn vriendinnen die komen oppassen en wandelen. En ik mag even een dagje bijtanken in amsterdam en naar het concert van Coldplay.

Voorstellen van de pups van Aylen en Ehran

De reutjes van Aylen en Ehran.
Hun stamboomnamen in willekeurige volgorde:
Northern light, Native son, New kid, No surrender, Never alaone, New life, No comment For the joy of life

reutje donker blauw

reutje licht blauw

reutje bordeaux

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje oranje

reutje beige

De teefjes van Aylen en Ehran.
Welke pup,welke stamboom naam krijgt weet ik nog niet,maar in willekeurige volgorde zijn hun namen:
Non stop, Never ending, No limit, Nice to meet you en Need some love For the joy of love

teefje paars

teefje donker rose

teefje licht rose

teefje geel

teefje turquoise

foto album toe gevoegd en filmpje

Over 2 dagen zijn de puppen alweek 1 week oud, echt idioot hoe snel dat gaat. Hun ontwikkeling gaat ook super snel,van alleen maar slapen,kruipen ze nu al en weten t feilloos als aylen eraan komt en het etenstijd is.
Ze groeien allemaal super goed,zo tussen de 50 en 100 gram per dag en ook Aylen gaat weer goed en heeft geen koorts meer.
In het picasa album staan ook de portretjes die we gemaakt hebben.
Als ik vanvond wat tijd nodig heb,zal ik ze hier apart nog neer zetten,met ook meteen alle stamboom namen. Die heb ik nl al door gestuurd naar de raad van beheer.
zie link album en filmpje onder deze foto`s


PICASA ALBUM DEEL 1


Filmpje Pups ruiken dat aylen eraan komt en hebben honger

te weinig uren in een dag

Vandaag hebben we een beetje een chill dag gehouden, dat was ook nodig na alle hektiek. En dus blijft t nog even wachten op de portretjes en het picasa album.
Dus tot die tijd hieronder wat foto`s en een filmpje.
Aylen gaat gelukkig veel beter en haar temperatuur is wat gezakt. De pups hebben nergens last van,drinken goed,groeien goed en slapen vooral.


Filmpje Pups met Aylen en Imala

pup update

Vandaag was wederom een drukke dag. Ik heb heerlijk geslapen afgelopen nacht,door mijn lieve oppas arenda. ik heb gewoon in coma gelegen en niks gehoord,zalig even bijtanken.
Vanmorgen wilde aylen niet eten en gingen al meteen de alarmbellen rinkelen.haar temperatuur opgenomen en die was 39.8,dus meteen de dierenarts gebeld en lieve vriendin anneke kwam meteen gereden. Aangezien er aardig wat pups zonder placenta geboren zijn,zijn er daar zeker nog 1 of 2 van achter gebleven en die moeten eruit. Dus ze heeft een antibiotica injectie gehad en een kuur voor een week. Vanmiddag heeft ze gelukkig al weer gegeten.
Alle pups doen het goed en zijn ook allemaal aangekomen. Ook het teefje dat t gister zo moeilijk had, teefje turquoise gaat goed gelukkig.
We hebben vanmiddag wel tijd gehad om portretjes van de pups te maken,maar daar ben ik wel even mee bezig,dus die volgen morgen.hieronder alvast klein voorproefje.
Ik zal morgen ook alle fotos die ik maak in een picasa album zetten en vanuit daar zijn alle fotos voor wie wil te downloaden. voor nu gaan we lekker slapen.

aylen en Ehran hebben 12 pups gekregen

Even een korte update. Ik heb 48 uur niet geslapen en het was een lange en zware bevalling. Aylen is heel erg moe,maar ze heeft het super goed gedaan. Er werd zelfs nog een 13e pup geboren,maar helaas is die te lang onderweg geweest,want zij was overleden met de geboorte. Heel erg zonde,want ze zat netjes in het vlies met de placenta en zag er punt gaaf uit,maar helaas tot leven brengen zat er niet in,al heb ik t nog wel geprobeerd.
Er zijn 7 reuen en 5 teven,waarvan 1 teefje nog wat last heeft van waarschijnlijk darmkrampjes,en zich soms niet zo fijn voelt. Maar de dierenarts is geweest en heeft alle pups na gekeken en kon zo niets verkeerds ontdekken.Alle pups zien er goed uit. Maar zoiezo zijn de pups vooral de 1e 2 weken nog altijd erg kwetsbaar.
Als ik morgen wat ben uitgerust,zal ik de wachtlijst langs lopen en gaan kijken wat de opties zijn,maar voor de meeste gaat t wel goed komen denk ik.
Voor nu eerst even rust in huis en voor mij wat slaap. vandaag kwam een lieve vriendin en die gaat de nachtdienst voor me doen,zodat ik kan door slapen.

Aylen is aan t bevallen

Even een tussen update.morgen uitgebreider verslag. Tot nu toe zijn er 5 reutjes en 4 teefjes. Aylen doet t super goed,maar neemt haar tijd.

aylen houdt het nog even spannend

Aylen heeft t erg zwaar,ze wil al dagen nauwelijks meer eten,slaapt veel,is moe,maar nog geen puppies op komst.Al kan dat iedere dag ineens anders zijn. We wachten dus maar rustig af.

10 juni:aylen jarig en 12 pups gezien!!

Een heel leuk verjaardags cadeau voor aylen kregen we vandaag. Op de echo hebben we 12 puppies gezien.Er moesten 2 rontgen foto`s gemaakt worden omdat anders dr hele buik er niet op paste.
Aylen krijgt het zwaar nu en ik neem haar alleen nog meer voor een korte wandeling.
Het wordt nu afwachten wanneer de bevalling zal beginnen en wat er geboren gaat worden en of er voor iedereen op de wachtlijst een pupje bij zal zitten. Ik kan helaas nog niets beloven.

aylen 54 dagen zwanger

Aylen kreeg gister bezoek van heer BFF luca,die kwam even knuffelen en pupjes voelen in de buik. Morgen is ze 54 dagen zwanger en gaan we om 1500 uur voor de rontgenfoto en hopenlijk weet ik dan bij benadering hoeveel pups er geboren gaan worden. Morgen eind van de middag dan een update.
Het begint al wat te rommelen,want ze wordt al wat wisselend met eten,is volop kuilen aan t graven in de tuin en snachts wat onrustig.

aylen bijna 50 dagen zwanger

We gaan aftellen nu, nog zo`n 1,5 week te gaan ongeveer.En af en toe gaat die buik flink te keer en je kunt de pups nu voelen schoppen en bewegen,dat blijft iedere keer een wonder.
En verder genieten we vooral van t lekkere weer en het strand.
Maar eerst gaan we vrijdag nog voor een rontgen foto van de pups, ben zo benieuwd!

aylen geniet

Aylen krijgt het wat zwaarder en dus houden we tijdens de wandeling af en toe een pauze en ondertussen genieten we natuurlijk van het heerlijke weer.

Filpmje Aylen op he strand

Aylen kan af en toe nog wel vlot mee lopen,maar grootste deel van de tijd,waggelt ze lekker mee met dr bolle buik ;) maar ze heeft wel de grootste lol.
zie filmpje onder de foto`s.

BOLLE AYLEN

afspraak rontgen gemaakt

Op vrijdag 11 juni ga ik met aylen voor een rontgenfoto van haar buik en hoop zo het aantal pups te zien en weten.
Het is voor mij wel fijn om te weten hoeveel pups er geboren gaan worden. En dan weet ik erna meteen hoeveel mensen ik nog blij kan maken. Al is het natuurlijk nog geen garantie dat ze ook allemaal levend geboren worden.
1 zo`n foto kan geen kwaad voor aylen of de pups aangezien de pups dan al hun gehele skelet hebben.

41 dagen drachtig

De laatste weken zijn aangebroken en aylen wordt nu per week dikker.Ze gaat nog gewoon mee met de wandelingen en eet voor 10. Ze doet het super!

2e echo aylen:38 dagen dracht

We zijn vanmiddag voor de controle echo geweest en natuurlijk ging Aylen haar beste vriendin Luca mee.
Het was geweldig om te zien, die kleine puppies met alles erop en eraan. Zelf ook nog nooit zo gezien,zo laat in de dracht,echt heel bijzonder. De hartslag was duidelijk te zien en bij 1 pup kon ze doorsnede balletjes zien,dus er zit iig 1 reu bij ;). Het aantal was niet meer te schatten,aangezien ze stuk groter zijn nu,dus dat blijft afwachten nog.
Maar helemaal blij dat alles goed gaat met mams en kids!
Onder de foto`s staan 4 filmpjes,enjoy!!

ECHO AYLEN

ECHO AYLEN

ECHO AYLEN

ECHO AYLEN

Aylen 34 dagen zwanger

Het gaat nog steeds super goed met Aylen en haar buik groeit gestaag en ze is eigenlijk al best wel dik. Ze heeft er soms duidelijk een beetje last van en als ik onderweg foto`s maak,houdt zij even een rustpauze,slimme meid!
woensdag gaan we voor een controle echo,dat is eigenlijk wel laat in de dracht,dus ik ben benieuwd of we t goed kunnen zien. even afwachten nog maar.

zwangere mooie aylen

17 mei,Aylen 30 dagen zwanger

Aylen gaat geweldig goed,ze is in prima conditie,haar buikje groeit gestaag,ze eet goed,slaapt goed en geniet van de wandelingen,al neemt ze ook af en toe haar rustmomentjes.

13 mei: Aylen 26 dagen zwanger

Super blij was ik,toen de echo liet zien dat Aylen zwanger is. We hebben iig zeker 8 embryo`s gezien en wie weet of er nog meer verstopt liggen. Over 2 weken maken we nog een controle echo,omdat we nu vrij vroeg in de dracht waren en dan beter kunnen zien of de hartjes kloppen en alles nog steeds goed is.
Aylen is smorgen`s af en toe was misselijk,wat normaal is,maar verder gaat het super met haar,al is ze wel iets sneller moe en neemt dan even haar rustmomentjes.

ECHO AYLEN

17 en 18 april: dekking Aylen en ehran

Deze prachtige combi,kan alleen maar prachtige pups geven. Ik kijk er enorm naar uit en wil zelf graag een stokhaar teefje houden. Het zal een mix nestje worden,dus langstok en stokhaar pups. Vanaf ongeveer 4 weken is te zien of een pup kort of lang harig wordt.