L- nest Aylen en Lux

De pups en hun nieuwe eigenaren

Tusssen de 7 en 8 weken zijn de pups uitgevlogen naar hun baasjes die daar al die weken met smart op hebben gewacht.Ze zijn niet allemaal tegelijk gedaan,zodat aylen er langzaam aan kon wennen.
Erna hebben we nog 1 week extra genoten van liv,zij is naar polen verhuisd en haar eigenaren moesten thuis een en ander regelen voor ze weg konden.
Dat afscheid was wel even wat moeilijker,omdat ze toch al weer een week in onze roedel had mee gedraaid en om het voor aylen wat makkelijker te maken,is zij een paar dagen bij anita in amsterdam gaan logeren. en toen ze terug kwam was alles schoon en opgeruimd. ze heeft nog even rond gekeken in de tuin en pupkamer,maar het is goed nu.
Gelukkig wonen er aardig wat pups in de buurt en hebben we zelfs een aantal al weer gezien en samen gewandeld.
Ik wens nogmaals iedereen heel veel geluk met zijn pup/hond en tot ziens!

reutje licht groen;love me leroy, heet nu Lasco

reutje oranje;love me larry,heet nu cooper

teefje licht rose;love me lilly, heet nu jaylin

teefje turquoise;love me lotus, heet nu lizzy

teefje paars; love me luca, heet nu lieke

reutje grijs;love me Lloyd,heet nu Floyd

reutje rood;love me liam,heet nu Liam

reutje blauw;love me legend,heet nu Leo

teefje geel;love me loïs,heet nu diva

reutje bruin;love me lance,heet nu Bruno

reutje donker groen;love me levi,heet nu finn

teefje donker rose;love me livine,heet nu Liv

De week van afscheid

Binnenkort de afscheidsfoto`s met alle baasjes en hun pups hier. ondertussen zijn ze al wel te vinden in het laaste picasa alubum deel 8 en 7. de link daarvan staat hieronder.

-L- NEST AYLEN EN LUX DEEL 8

We gaan iedere middag met de pups die nog over zijn naar beeckestijn en na dit weekeind is alleen teefje donker rose: Livine nog over. Zij gaat op 4 oktober naar haar baasje in polen en wij mogen tot die tijd nog volop van haar genieten.

Ik wil alvast mijn 3 aller grootste hulpen deze periode bedanken en dat zijn hannie die hier bijna iedere ochtend wel was om op te passen,zodat ik boodschappen kon doen of met de andere honden naar t strand kon. Arenda, die de geboorte van haar pup mee maakte,maar de 8 weken erna me regelmatig super geholpen heeft dag en nacht! En karin die vaak de uitlaat van alle honden van me heeft over genomen. Meiden super bedankt, jullie zijn kanjers en ik weet niet hoe ik t zonder jullie gered had! En natuurlijk alle anderen die me op wat voor manier dan ook geholpen hebben,super bedankt!

21 september: Portretjes pups 7 weken oud

Omdat we met 6 weken geen portretjes hadden gemaakt,moest dat nu natuurlijk wel gebeuren. Ik heb ook nog foto`s in stand gemaakt,maar die volgen later.
Ook hadden we vandaag de pupmeeting met alle nieuwe eigenaren in beeckestijn en dat was super gezellig!.
Bedankt allemaal dat jullie er waren. Voor de foto`s zie het nieuwe picasa album.

De teven met 7 weken:

Love me Livine: Livine

Love me Luca: Lieke

Love me Loïs: Diva

Love me Lilly: Jaylin

Love me Lotus: Lizzy

de reuen met 7 weken:

Love me lance: Bruno

Love me Larry: Cooper

Love me Legend: Leo

Love me Lloyd: Floyd

Love me Leroy:Lasco

Love me Liam: Liam

Love me Levi: Finn

20 september: de pups zijn 7 weken oud

Tussen de bedrijven door hebben we vanmiddag even nieuwe portretjes gemaakt. morgen zal ik ze hier neer zetten,maar wie niet zo lang kan wachten, ze staan ook al in een nieuw picasa album. De link hieronder:

-L- NEST AYLEN EN LUX DEEL 7

16 september: sunset fotoshoot en pups 6 weken

Helaas deze keer geen portretjes van de 6 weken oude pups. Door het drukke weekeind met de fotoshoot en alles daaromheen en de nodige visite, ben ik daar niet aan toe gekomen.
Ik ben enorm trots op mijn honden en de pups die geweldig goed zijn om gegaan met alle drukte en ik heb werkelijk nog nooit zulke stabiele pups gehad, die gewoon nergens van onder de indruk zijn en alles doen alsof ze t al jaren gedaan hebben!!
Ik ben dus ook mega trots op Papa Lux en mams Aylen. Het is daarbij ook qua uiterlijk en karakter ook een heel homogeen nest.
Ondertussen gaat de socialisatie met alles gewoon door en zijn arenda en iza zondagmiddag met 2 pups naar de supermarkt geweest en lopen de pups regelmatig aan de lijn voor op straat langs het drukke verkeer. Zondagmiddag zijn we erna met 6 pups naar het binnenmeer geweest en de overige 4 pups mochten zondagavond mee voor weer een fotoshoot. Dit keer met zonsondergang en het zelfde paard van daisy. Onderstaande fotos zijn van de fotografes die erbij waren nikki de kerf,marit hilarius en lione bakker,waarvoor grote dank! het was super leuk weer om te doen en ook ik mocht na afloop nog een stukje op miralda rijden,waar nikki weer een geweldige foto van heeft gemaakt.
Voor de fotos van deze nieuwe week is er een nieuw picasa album, deel 6 al weer.

-L- NEST AYLEN EN LUX DEEL 6

Prachtige foto`s van nichtje iza van de fotoshoot op het strand

Mijn nichtje Iza heeft ook prachtige foto`s gemaakt van de happening op het strand en die zijn te zien in onderstaande link. dank je wel Iza ook voor alle hulp weer dit weekeind.

FOTOSHOOT PUPS EN PAARD EN HONDEN DOOR IZA

13 september: fotoshoot honden en pups op het strand met paard miralda

Vroeger heb ik altijd paard gereden,maar door mijn slechte rug en hernia`s heb ik al 20 jaar niet meer op een paard gezeten.Mijn grote droom was op een wit paard met de honden op t strand te rijden en gister kwam die droom uit. Tijdens wandelingen op het strand komen we daisy van der wees en haar paard miralda wel eens tegen en aylen is helemaal gebiologeerd door miralda en we hebben al eens een spontane fotoshoot gedaan met de honden. Nu leek het ons te gek om een shoot met de honden en de pups te doen. Gister was die grote dag! Alle pups met paard was niet te realiseren,maar met een paar pups wel.Het was het 2e uitstapje met de auto voor de pups en ik was verbaasd hoe super relaxed ze waren en reageren alsof ze t dagelijks doen.
Ik wil iedereen die mee was en heel geholpen mijn droom waar te maken super bedanken en natuurlijk de grootste dank aan daisy en haar paard miralda.
Karin koenekoop heeft de volgende foto`s gemaakt vanaf het begin dat we het strand op kwamen tot het eind. die staan in onderstaand picasa album. Er volgen nog meer foto`s van mijn nichtje iza later.
veel kijkplezier!


FOTOSHOOT PUPS EN HONDEN STRAND

12 september: de week in een stroomversnelling

Afgelopen week ging wel heel snel en ondergingen de pups een hoop ervaringen. Bij alles bleven ze heel stabiel en waren niet onder de indruk of herstelden heel snel.
OP maandag kwam de chipper van de raad van beheer en kregen ze allemaal hun indentificatiechip en werd er DNA afgenomen.
Op donderdag kwam mijn dierenarts thuis en zijn alle pups nagekeken, kerngezond bevonden en kregen ze hun enting. Bij bijna alle reutjes zijn de balletjes al ingedaald en bij een enkeling zit er nog 1 in t lieskanaal,wat ook wel goed komt.
Tussendoor hebben we nog achter in het hofje met ze aan t lijntje gelopen wat ook al steeds beter gaat.
En vandaag,vrijdag, zijn ze voor t eerst mee in de auto geweest naar t strandje aan het binnen meer. En wederom deden ze dat geweldig. Wat nou auto en grote buitenwereld, hup gaan! en plezier hebben.
Voor alle foto`s kijk in het picasa album.
Vanaf morgen een nieuw album voor de nieuwe week,die morgen start met een super gave fotoshoot, dus hou de site in de gaten.
al zal t wel to zondag duren denk ik voor die foto`s erop staan.

8 september: puppies 1e wandeling buiten de tuin

Vandaag was mijn nichtje sandie hier met haar 2 kids en 2 vriendjes en die kids waren een super goede hulp en hebben in 3 etappes met alle 12 pups achter in het hofje met de pups aan de lijn gelopen voor `t eerst. De een liep meteen alsof ze nooit anders had gedaan, terwijl de ander even wat meer tijd nodig had,maar uiteindelijk hebben ze allemaal goed mee gelopen. Dit was voor kind en pup grote pret. Heel veel foto`s van deze onderneming staan al in het picasa album,geniet ervan!
Ook is vandaag de chipper van de raad van beheer geweest en is er van alle pups DNA afgenomen. Op her en der een piepje na ging dit hartstikke goed.

6 september: de pups zijn 5 weken oud

Afgelopen week was wederom een drukke week,dus geen tijd gehad voor een tussentijdse update. Maar alles gaat super goed, het is heerlijk weer,dus de pups zijn veel buiten. Aylen is weer helemaal hersteld en de pups eten nu volledig vers vlees, al drinken ze nog wel aantal keren per dag ook bij aylen.
We hebben vandaag nieuwe portretjes gemaakt,de hele serie in een nieuw picasa album,waarvan de link hieronder staat en ook de foto`s van de komende week in zullen komen te staan.


PICASA ALBUM -L- NEST AYLEN EN LUX DEEL 5

de reutjes:

donker groen:

grijs:

blauw:

bruin:

rood:

oranje:

licht groen:

de teefjes:

turquoise:

donker rose:

paars:

licht rose:

geel:

30 augustus; de pups zijn al 4 weken

En dat vieren we met een nieuw picasa album met nieuwe fotos en t album begint met de gehele fotoshoot van alle portretjes.
Ze gaan nu steeds vaker naar buiten en gelukkig wordt t komende week mooi weer,dus kunnen ze lekker veel de tuin in.
vandaag ze meteen maar weer eens even op de weegschaal gezet. de lichtste miss pinky weegt 2.7 kilo en de rest ligt tussen de 2.8 kilo en 3.3.super gewichten.

De link naar het nieuwe foto album:


PICASA ALBUM L NEST AYLEN EN LUX DEEL 4

De meiden van aylen en lux, ze zijn geweldig mooi,leuk en lief.

teefje geel : Love me loïs

Teefje Licht rose: Love me Lilly

teefje donker rose: Love me Livine

teefje turquoise: Love me lotus

teefje paars: Love me luca

De jongens van Aylen en lux; pracht reutjes stuk voor stuk,super lief en grote knuffels

reutje oranje: love me larry

reutje bruin: Love me lance

reutje donker groen: Love me levi

reutje blauw: Love me legend

reutje licht groen: Love me leroy

reutje grijs: Love me Lloyd

reutje rood: Love me liam

29 augustus: nieuwe portretjes;pups 4 weken

deze week was zo razend druk dat ik er niet aan toe ben gekomen om de portretjes hier met naam neer te zetten. Vandaag hebben we nieuwe gemaakt en ik beloof vanavond zet ik die hier allemaal neer.
aylen kreeg vorige week zondag een acute borst ontsteking met als gevolg hele hoge koorts, dus weer zorgen om haar. gelukkig hadden de pups niet uit de aangetaste tepel gedronken en zijn hun niet ziek geworden. We schermen nu tijdens t voeden die tepel af en na t voeden krijgt ze een petshirt aan,zodat de pups niet uit die tepel kunnen drinken. Ze heeft weer een antibiotica kuur gehad en is weer de oude, alleen die ontsteking is nog niet helemaal weg.
De pups eten ondertussen vleespap en dat gaat mega goed en ze zijn dus tonnetje rond :)
en ze kunnen heel goed zingen.

23 augustus: pup portretjes

we hebben vandaag pup portretjes gemaakt. Ze staan al in het picasa album en een dezer dagen zal ik ze hier ook plaatsen. wie niet kan wachten kijk alvast in het album. Ze zijn gemaakt door vriendin anita nefkens.

22 augustus: een nieuw picasa album met foto`s!

mijn vriendin anita nefkens is bij ons sinds woensdag en zij heeft t grootste deel van de foto`s gemaakt van afgelopen dage,waarvoor grote dank. En natuurlijk voor alle hulp,echt super lief en gezellig natuurlijk! Zo hebben we ook afgelopen donderdag de werpkist eruit gehaald en de ruimte voor de pups groter gemaakt. Ook kregen ze die dag voor t eerst pap en dat ging erin met smaak. De ontwikkeling gaat nu ineens snel, ze beginnen te spelen met elkaar en hun omgeving.
Nu week 3 is in gegaan ook een nieuw picasa album met foto`s,zie de link hieronder:

PICASA ALBUM AYLEN EN LUX DEEL 3

21 augustus: alle pups hebben een baasje!

Zoals het er nu naar uit ziet heb ik voor alle pups geschikte,leuke en lieve baasjes gevonden, dus helaas voor alle andere geinteresseerden,we hebben geen pups meer over.
Ons volgende nestje zal van imala zijn voorjaar 2015.

pups 2 weken oud en de stamboomnamen zijn goed gekeurd

Bij de portretjes staat van iedere naam de officiele stamboomnaam die ze gekregen hebben. iedereen is natuurlijk vrij zelf een roepnaam te verzinnen.

2 weken oud zijn de pups al weer en ze gaan super! Ze zijn echt tonnetje rond,maar hebben alsnog altijd honger en omdat er bij iedere melkbeurt bij aylen al 2 wat minder krijgen en haar 2 voorste tepels minder melk geven, krijgen sommige die t nodig hebben zo 1 a 2 keer per dag een flesje. Van allemaal zijn nu de oogjes open en ze beginnen al te lopen en reageren op geluid. Aankomende week gaat de werpkist eruit en gaan we de ruimte anders indelen. Ayomi begint voorzichtig aan met ze te spelen, zo leuk om te zien hoe dat gaat. Zij gaat de komende weken nog veel plezier met ze beleven.
Dagelijks een foto-update in het picasa album en zaterdag hebben we de wekelijkse portretjes gemaakt. die staan hier onder.
Aylen gaat ondertussen ook weer helemaal goed, ze moet nog wat weerstand terug opbouwen,maar nu ze weer goed eet, komt dat wel goed.

De mannen:

reutje donker groen: Love me Levi

reutje bruin: Love me Lance

reutje licht groen: Love me Leroy

reutje oranje: Love me Larry

reutje rood: Love me Liam

reutje grijs: Love me Lloyd

reutje blauw: Love me Legend

de meiden:

teefje Licht rose: Love me Lilly

teefje geel: Love me Loïs

teefje donker rose: Love me Livine

teefje turquoise: Love me Lotus

teefje paars: Love me Luca

12 augustus: aylen is eindelijk wat beter en een nieuw picasa album met fotos vanaf week 2

Het was een drukke week vol met zorgen vooral over aylen. Maandagavond is mijn dierenarts nog thuis geweest en heeft aylen een behandeling gegeven en daar knapte ze al wat van op. De bloederige uitvloeiing is nu ook beduidend minder, dus ze heeft toch echt wel last gehad van haar baarmoeder. Sinds vandaag eet ze gelukkig weer meer en ook zelf. We hebben de pups nog 2x per dag de fles gegeven,maar die zijn ondertussen zo tonnetje rond, dat dat wel naar 1x kan of misschien gestopt. Even zien hoe t gaat komende dagen.
Vandaag waren ze wat aan het gillen en bleven maar onrustig na het voeden. ik dacht eerst aan maagkrampjes of te warm,maar toen ik de voorkant van de werpkist eruit haalde was het feest. ze verspreide zich allemaal buiten de kist en het was stil en iedereen is tevreden ;)
Ook was het 1e oogje zichtbaar en wel bij de eerst geborene Luca; meisje paars. Bij sommige anderen ook al spleetjes, dus de volgende dagen zullen alle oogjes wel open gaan en dan wordt het pas echt leuk.

Voor deze nieuwe week een nieuw picasa album aan gemaakt en daar zal ik vanaf nu de nieuwe foto`s in plaatsen. veel kijkplezier.


Picasa album -L- nest Aylen en lux deel 2

10 augustus: puppy update en portretjes

drukker dan druk hebben we t gehad de afgelopen dagen. at aylen de 1e dagen nog als een bootwerker,stopte ze daar van de een op de andere dag ineens mee. ze was erg onrustig, kreeg hoge koorts: 39.6 tot 39.8 en wilde maar graven in de tuin. Omdat we bang waren voor een baarmoeder ontsteking of iets al meteen anti biotica gegeven,maar daar reageerde ze niet op. De andere dag toen toch een echo laten maken en gelukkig niets raars te zien in de baarmoeder. Wat er dan wel precies aan de hand is,is moeilijk te zeggen,omdat ze nog steeds niet wil eten.Ze verzorgt haar pups nog wel goed,alleen door t slechte eten gaf ze minder melk en ook al omdat ze 2 tepels te weinig heeft om 12 monden te voeden,krijgen de pups om de beurt wanneer het nodig is wat bijvoeding met de fles.
Het heeft daarom even geduurd voor ik foto`s hier kon plaatsen,maar alle foto`s staan in het picasa album en worden tussendoor daar ingezet,dus bij geen bericht hier kijk maar in het album ;)
De pups zelf doen het ondertussen gelukkig goed! ze hebben bijna allemaal hun geboorte gewicht verdubbeld wat best heel goed is gezien de verminderde melkgift van aylen. Ze wegen nu tussen de 850 gram en bijna 1 kilo waarbij t kleinste teefje ondertussen bijna net zo zwaar is als haar zussen.
arenda kwam mij een nacht aflossen zodat ik door kon slapen.zij heeft de voedingen gedaan en de andere dag hebben we onderstaande portretjes gemaakt van de dames en heren. de namen van alle pups volgen nog, ik moet ze nog insturen naar de raad van beheer en horen of ze zijn goed gekeurd.

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje paars

teefje turquoise

teefje geel

reutje oranje

reutje licht groen

reutje donker groen

reutje blauw

reutje bruin

reutje grijs

reutje rood

3 augustus: foto-update bevalling en dag 1

Het is even topdrukte nu,maar heb wel even kans gezien om de fotos in een picasa album te zetten. hier zal ik steeds nieuwe foto`s in uploaden,dus check t album voor dagelijks nieuwe foto`s.
hieronder een kleine selectie,waarbij de 1e foto gemaakt is door vriendin anita nefkens,waarvoor dank!

Het foto album is hier te vinden:


-L- nest Aylen en lux

aylen is de trotse moeder van 12 pups

Na een lange bevalling van 13 uur zijn we allemaal uitgeteld, dus morgen een uitgebreidere fotoreportage en verslag,maar het was weer een super ervaring. Aylen en lux hebben 5 dochters en 7 zonen gekregen. 1 teefje is wat kleiner en gaat nog niet helemaal lekker mee met de rest,dus t is nog even afwachten of zij t gaat redden. De anderen gaan super goed.

1 augustus: de geboorte is begonnen!!!

vrijdag avond om 2200 uur is de 1e pup geboren. Aylen neemt haar tijd en er zit ruime tijd tussen de geboortes van de pups. Het is nu 4 uur en er zijn tot nu toe 6 pups: 4 reuen en 2 teven. alle gewichten zo tussen de 415 en 470 gram.

29 juli: de laatste loodjes

Aylen heeft het nu zwaar,ze is ook tonnnetje rond en al 2 nachten onrustig en niet kunnen/willen slapen en hijgen. Maar nog geen pups, al zullen die nu wel niet meer heel lang op zich laten wachten. Doordat zij zo onrustig is snachts ben ik het ook,dus van mij mogen ze komen,anders zijn we al doodmoe voor ze er zijn.

25 juli:een beetje afzien

door het aanhoudende warme weer,wordt de koelte in huis ook verdreven en hebben de honden en vooral aylen het wat zwaarder,maar gelukkig hebben we de zee om de hoek voor afkoeling en gaat t vanaf vandaag ook minder warm worden.
In de loop van volgende week zullen de pups geboren gaan worden.

21 juli: aylen 50 dagen zwanger

In zee is aylen nog steeds als een vis in t water,maar langzaam gaan de laatste loodjes zwaar wegen. Ze doet het nog super goed verder,heeft niet te veel last van de warmte en eet nog steeds voor 10.

13 juli 2014: aylen: 41 dagen zwanger

Aylen begint het al wat zwaarder te krijgen. haar buik groeit gestaag en ze doet het rustig aan. Wel is ze nog steeds stapel van zwemmen en dat is goed voor haar bespiering en dus trekt ze aardig wat baantjes iedere ochtend in zee.

2 juli: aylen is zwanger

Vandaag zijn we bij dierenkliniek any animal in heiloo geweest voor de echo en Aylen haar grootste vriendin Luca was mee voor de steun en hulp en dat heeft ze super goed gedaan. Aylen onderging alles heel rustig en zo waren de vruchtjes heel goed te zien. We hebben er ongeveer 7 geteld nu,maar t blijft afwachten hoeveel er geboren gaan worden.
Maar voor nu kunnen we zeggen dat Aylen 30 dagen zwanger is en haar pups zo rond de 1e week van augustus geboren gaan worden.

Bonita Aylen von den weissen wupper wölfen en Caely`s white flower evening star Lux

In mijn ogen een droomkoppel, dus daar kunnen niet anders dan droompuppy`s uit voort komen.

Aylen is begin juni gedekt en als alles goed gaat en ze zwanger is, dan worden de pups in de 1e week van augustus geboren.
Op deze pagina hou ik de vorderingen van de dracht bij.