Zwitserse witte herder

De Zwitserse witte herder oftewel Berger Blanc Suisse


In mijn ogen, beleving en ervaring is de witte herder een geweldige hond die mij als eerste vooral op viel door de kleur. Het onderscheidt ze en maakt ze bijzonder.

Het zijn statige,elegante en trotse honden en ook nog eens fotogeniek.

Het zijn echte gezinshonden die het liefst omringd zijn door hun roedel en overal bij willen zijn en dus als het even kan op je voeten liggen of achter je aan lopen. Met een goede training van pup af aan kunnen ze alleen zijn, maar het liefste gaan ze overal mee naar toe en passen zich aan iedere situatie makkelijk aan.

Ze zijn heel erg intelligent en vinden het leuk om te trainen en bezig te zijn in alle facetten van hondensport of gewoon lekker mee op lange wandelingen. Mijn meiden zijn echte klimgeiten, die ook in de Zwitserse alpen goed uit de voeten kunnen en zich overal een weg langs banen. Genieten voor mens en hond!

In huis zijn het rustige honden, mist ze voldoende beweging hebben gehad en ze gaan erg goed samen met mijn 4 katten en andere honden, iedereen is welkom.

Heel bijzonder om te zien ook hoe ze voor elkaar zorgen en voor elkaars pups. Zo af en toe hebben we een nestje en de meiden zorgen dan samen voor de pups en opvoeding.


Ik heb geen kinderen,maar alsof ze niet anders gewend zijn gaan de honden geweldig goed samen met kids en vinden ze enorm leuk.

Gelukkig genoeg kids bij familie en vrienden dus dat zit wel goed.

En met zo veel aandacht zijn het natuurlijk ontzettende knuffelkonten en als het even kan schuiven ze dicht naast je als je tv zit te kijken.

Wij hebben het geluk dat we vlak bij het strand wonen waar de honden zomer en winter los mogen lopen en rennen en we ook de pups vanaf 6 weken mee naar toe nemen.

Zo kan ik nog uren door gaan, maar kort gezegd zijn het heerlijke honden, die wel de voldoende beweging nodig hebben, in 1e instantie bij vreemden wat gereserveerd kunnen reageren, maar als ze je eenmaal kennen voor je door het vuur gaan en erg veelzijdig zijn en een vriend voor het leven.


Voor uitgebreide informatie over de geschiedenis van het ras en de rasstandaard verwijs ik u naar de website van de rasclub.