-R- NEST Ayomi en Makya

22 maart: puppies 2 weken oud

Ik wilde t eigenlijk dit weekeind pas doen,maar met de oogjes open,kwamen ze over de plank van de kist,dus tijd om hun ruimte iets groter te maken en dat bevalt ze prima. heel grappig is dat ze dan ook meteen niet meer in de kist liggen maar in de rest van de ruimte.

Ze gaan nu steeds meer lopen en worden echte hondjes,ze beginnen af en toe wat te spelen en kruipen heerlijk bij je voor een knuffel.

20 maart: oogjes!

Als eerste had vandaag onze kleine sterke man bordeaux zijn oogjes open,zo leuk om te zien,altijd een speciaal moment.

19 maart: foto update en filmpje

Hieronder een korte selectie van de fotos, de rest in het foto album. en onder de foto`s een filmpje.


FILMPJE PUPS EN AYOMI

17 maart: fotoalbum gemaakt

Ik heb alle fotos die ik heb gemaakt in een fotoalbum gezet en zal steeds als ik nieuwe maak die in t album erbij zetten.
Zie link onder de fotos. Ze zijn vrij te downloaden.


FOTOALBUM DEEL 1

16 maart: portretjes en visite

Normaal komt de eerste visite wat later,maar ayomi is al heel ver hersteld en heel chill,dus het kon dit weekeind al wel.
daniella en kids hebben me vanmiddag geholpen met het maken van de portretjes.

De meiden:

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje licht rose

de jongens

reutje donker blauw

reutje paars

reutje oranje

reutje licht blauw

reutje bordeaux

15 maart: filmpje

sinds vandaag heeft ayomi een nieuwe manier om haar puppen te voeden,zij vindt t wel lekker liggen geloof ik en de pups kunnen er goed bij. zie filmpje hieronder.


FILMPJE AYOMI EN PUPS DRINKEN

14 maart: bijna 1 week oud

Een paar dagen geleden alweer de update,maar t was ook een beetje druk en t gaat zo snel.morgen alweer een week oud en ze doen het super. Ook kleine man bordeaux doet het goed.alle pups komen tussen de 50 en 80 gram per dan aan,dus ayomi heeft melk in overvloed en gaat zelf ook goed.

11 maart: ayomi beter en pups gaan goed: filmpjes

zucht van opluchting vanmorgen toen alle pups 50/60 gram waren aangekomen,inclusief onze kleine man reutje bordeaux. En ook mama ayomi gaat de goede kant op,ze heeft niet meer gebraakt,is vanmorgen mee geweest met heel kort rondje bos en ze eet weer super.

we hebben goede hulptroepen in de nacht;imala en aylen komen dan mee helpen puppies poetsen.

2 filmpjes. de eerste is ayomi en pups als ze terug komt en ze dat door krijgen. tweede filmpje zijn rose en maddie, van vriendin jessica die voor het eerst de pups even van dichtbij mogen bekijken en ruiken en vooral rose van nog geen jaar vindt het helemaal geweldig.


FILMPJE AYOMI EN PUPS


ROSE EN MADDY EN PUPS

10 maart: portretjes van de 8 pups

Gisteravond gooide ayomi ineens al haar eten eruit en kreeg hoge koorts. en dat ging hele avond en halve nacht door. Paar keer overleg met kliniek gehad en medicatie gegeven en uiteindelijk tegen de ochtend kwam er rust in. Gelukkig herstelde ze vandaag verder en heeft ze weer kunnen eten in kleine porties verdeeld over de dag en is t erin gebleven. Nog steeds wel wat verhoging,maar dat is vlak na een bevalling en zo`n grote operatie niet zo gek.
De pups zijn tevreden en gaan goed,komen iets minder goed aan dan ik normaal gewend ben,maar als ayomi zich straks beter voelt komt dat wel goed.

Vanmiddag hadden we even rustig de tijd om de pups op de foto te zetten. thomas die t hele weekeind hier heeft opgepast als ik de andere honden uit ging laten heeft geholpen .

met trots stellen we voor:

de jongens van makya en ayomi

reutje paars

reutje licht blauw

reutje donker blauw

reutje bordeaux

reutje oranje

In willekeurige volgorde zijn hun stamboomnamen: rain down on me, risky business, run to me, river deep ,rise and shine

De meiden

teefje licht rose

teefje turquoise

teefje donker rose,die nog wat groen is ;)

hun stamboom namen in willekeurige volgorde: rainbow dreamer,rebel heart en red rose

8 maart: de pups van ayomi en makya zijn geboren!

makya kon er helaas niet bij zijn,want die is nog steeds bij mijn vriendin ingrid,maar heeft de pups wel gehoord door de telefoon en is heel erg trots op zijn kinderen. Helaas moet hij nog even daar blijven wat beter is voor zijn herstel.

Dan de bevalling.we hadden zo gehoopt dat het dit keer goed zou gaan,maar de eerste pup was al lang onderweg na t breken van t vruchtwater. En toen zat ze ook nog eens zonder vlies en kon ik gelukkig op een bepaald moment tijdens een wee een paar voetjes pakken en haar zo ter wereld brengen.ze was groen van t vruchtwater,maar ze heeft t gered. Erna volgde 1 dode pup,wat wel eens kan gebeuren,dus nog niet zo`n ramp. De 2 gezonde pups die erna kwamen maakten dat weer goed. vervolgens duurde de aanloop naar de volgende pup weer erg lang en die is gestikt in t vruchtwater en was ook overleden. Toen hebben we de kliniek gebeld en konden we meteen komen.

Bij de kliniek werd een rontgen foto gemaakt en toen bleek dat er een pup overdwars voor het geboorte kanaal lag en dat er geen pup meer langs kon en moest er een keizersnede gedaan worden. Ze waren nog met een andere operatie bezig,dus we moesten even wachten. ayomi chill als ze is ging gewoon in de wachtkamer liggen slapen. We hadden haar 3 kids die al geboren waren mee genomen en zo kon ze die daar nog even voeden.
Zodra de keizersnede begint gaat alles razend snel. De pups komen er een voor een uit en moeten dan op gang geholpen worden omdat ze narcose middel binnen krijgen en vruchtwater en 1 reutje zat onder de poep en had t erg zwaar. hem hebben we later nog wat zuurstof gegeven en toen herstelde hij. toen de eerste pup eruit werd gehaald scheurde de baarmoeder verder open en ook waren er cystes zichtbaar en moest de gehele baarmoeder verwijdert worden en werd het een grote operatie. En dan ligt je hond daar open en ben jij bezig haar pups te redden,heel bizar,maar t gaat zo snel dat je alleen tijd hebt om te handelen en gelukkig niet om na te denken.zelfs de dierenarts zei dat t bij hun de meest zware keizersnede was die zij hadden mee gemaakt.
Als we thuis te lang hadden gewacht had dat zeker t leven van ayomi en de andere pups gekost,dus ik ben blij dat we geluisterd hebben naar ons gevoel en meteen gebeld hebben.

Er zaten ook nog 2 dode pups in die niet geheel volgroeid waren,wel helemaal gaaf,maar heel erg klein en dus niet levensvatbaar. maar een geluk dat de andere 5 het wel gered hebben en zo was de eindstand 8 pups: 3 teefjes en 5 reutjes.
Erna konden we uitrusten en was het wachten tot ayomi weer wakker werd,terwijl ze een infuus kreeg om op krachten te komen. Uiteindelijk waren we snachts om half 3 thuis.

Door de narcose en vruchtwater en alles hebben de pups meer te verduren gekregen en zijn deze eerste dag niet zo veel aangekomen. ook moest ayomi haar melk nog beter op gang komen en is ze nog niet helemaal lekker,waardoor ze nog niet voldoende eet,maar dat gaat wel goed komen en heeft even tijd nodig. het reutje dat zuurstof nodig had,was de eerste dag nog doodmoe van alles en had geen energie om de tepel te pakken. Hem heb ik die dag met een druppel pipet bijgevoed en dat hielp,want savonds greep hij ineens de tepel en ging zelf drinken. hij is de kleinste van de reuen,maar zit veel pit in en is een knokkertje.

Vanmorgen waren de meeste pups zo`n 20 gram aangekomen en de anderen gelijk gebleven en ik hoop dat ze morgen allemaal zijn aangekomen. ze zijn iig allemaal wel tevreden en zien er goed uit.

3 maart: we tellen af……

Ayomi is tonnetje rond,de pups hebben een bokswedstrijdje in haar buik en ze slaapt veel,maar gaat nog wel de wandelingen gewoon mee op haar gemakje. Het is nu afwachten tot ergens volgende week wanneer de pups zo ver zijn om geboren te worden.

Makya doet het goed bij mijn vriendin ingrid en haar meiden. Hij kan ondertussen op zijn slechte kant liggen,zijn darmen zijn op gang gekomen en de meiden houden hem bezig met wat hersenwerk en gelukkig slaapt hij nog veel. Er zijn daar verder geen prikkels,dus alle rust om te herstellen.

27 februari: makya geopereerd en ayomi gaat super

De aanstaande mams gaat goed,de pups spelen voetbal in dr buik,zo mooi om te zien. Voorlopig zijn dit de laatste foto`s van het gelukkige paar. Makya heeft helaas een ongelukje gehad,hoe precies weten we niet,maar ergens moet hij iets verkeerd hebben gedaan,want vorige week liep hij plots mank. na onderzoek en t maken van rontgenfoto`s bleek dat zijn knie niet goed was en vandaag is hij geopereerd aan een kapotte voorste kruisband. Gelukkig was zijn meniscus nog in tact en niet beschadigd. Hij moet nu lange tijd revalideren en omdat hij in t begin helemaal niets mag,logeert hij voorlopig bij min vriendin Ingrid.
Ik vind het ontzettend jammer dat hij nu niet bij de geboorte van zijn eerste kinderen kan zijn,maar hij krijgt bij ingrid alle rust die hij nodig heeft. Over een aantal weken kijken we dan of hij naar huis kan komen.

Makya net thuis bij ingrid.

24 februari: de laatste loodjes

ayomi gaat nog steeds super,ze neemt zichzelf in acht qua beweging,eet voor 10 en heb vandaag zelf met de stethoscoop een hartje gehoord, zo bijzonder! Nog even dan moet ik ze kunnen voelen bewegen.

16 februari: we genieten!

We genieten van het prachtige lenteweer en van ayomi dr gestaag groeiende buik en omdat ik volgend weekeind bezoek krijg,dit weekeind maar alvast de werpkist opgezet.het kan maar klaar staan allemaal.

12 februari: de knappe aanstaande ouders

Het gaat super met ayomi,haar buikje groeit gestaag,ze zou t liefst de hele dag eten en makya is nu al een trotse aanstaande papa.

4 februari:genoten van de sneeuw

Een prachtig begin van de dag vandaag en wat hebben we afgelopen vrijdag genoten van nog een dag sneeuw!
Ayomi gaat goed,ze is wat rustiger,maar dat is normaal en ik zie al een klein beetje een buikje.

31 januari: ayomi is zwanger,makya wordt vader!

Een tikkie vroeg nog voor de echo,maar het was goed te zien dat ze drachtig is, ongeveer 8 vruchtblaasjes hebben we geteld,maar meer is zeker mogelijk. Super blij zijn we! puppies van mijn droomkoppel!

24 januari: sneeuw! en zwanger??

De aanstaande ouders genieten volop van de sneeuw

Volgende week donderdag is pas de echo,maar gezien ayomi haar gedrag en dr looks zou ik zelf zeggen dat ze zwanger is….. maar een weekje geduld dus nog!

19 januari: +/- 2 weken zwanger?

Het zou zo maar kunnen dat ayomi nu ongeveer 2 weken zwanger is. Het blijft nog gissen en afwachten,al is ze wel wat rustiger, wil ze graag veel eten en zijn haar tepels wat groter en ligt ze t liefst de hele dag bovenop me ;)

12 januari: ayomi en makya hebben 3 dekkingen gehad

Afgelopen week Is ayomi op 3 opvolgende dagen gedekt door makya. Na de 3e dag was alle interesse in elkaar bij beiden ook weg,dus we hebben precies de goede dagen gehad.Normaliter zou dat dus pups op moeten leveren,maar de natuur kan ook grillig zijn,dus het blijft alsnog 4 weken afwachten nu tot de echo.