P- NEST: AYLEN EN BOAZ

eind mei/begin juni: afscheid pups

het heeft even geduurd een laatste update,maar dat kwam omdat pupje nova een week langer bleef ivm vakantie van haar baasjes en rosie van jessica heeft haar gezelschap gehouden. En erna moest ik eerst even bijtanken en aan de slag met het schoon maken van huis en tuin. Ondertussen ook al weer goede berichten gehoord van alle pups in hun nieuwe huizen.
Op volgorde van verhuizen:

teefje turquoise,nu ivy woont bij de familie de bruin

reutje donker groen,nu shadow woont om de hoek hier bij sabine

reutje zwart, nu Kane,vernoemd naar de stammoeder van mijn witte herders en moeder van het eerste witje van sandy verburg,en deelt zijn leven met een dochter van ayomi nl Luna

reutje blauw,mijn speciale mannetje,nu Floki en is een super match met kyra

reutje geel,nu kovu woont bij jasmin

reutje oranje, nu koda woont bij de familie oosterboer met een aantal andere honden en dierenvriendjes

reutje licht groen,ook genaamd koda woont bij de familie kronenburg met 3 kids

teefje donker rose, nu lotus,woont bij de familie hazeveld

teefje paars,nu kaya woont bij de familie van het hof

reutje grijs,nu makya,genoemd naar mijn eigen grote vriend,woont bij de familie koudijs

teefje rood,nu nova woont bij de familie boon van der mark

last but not least, teefje licht rose, onze rosie, die bij jessica en familie gaat wonen,samen met grote zus maddie,en als het goed gaat in de toekomst blijft ze verbonden aan de kennel.

29 mei:filmpjes bos

we nemen iedere dag 1 of 2 pups mee voor een uitje met de volwassen honden. Vanmiddag mocht paars:kaja mee voor een kort rondje bos en vanavond kwam brigitte en liep mee met nova en shaow en rosie waren van de partij en hebben we mr grey mee genomen. wat een plezier was dat.
ik vergat mijn camera en daarom met mijn telefoon maar wat filmpjes gemaakt.


FILMPJE PLEZIER IN T BOS


FILMPJE SPELEN MAKYA


FILMPJE SOCIALISEREN


FILMPJE BOSWANDELING

28 mei: warm en afkoelen met water en strandbezoek

Sorry,was weer even geleden een update,maar super druk en daarbij warm en ook weinig pup dan uren met een laptop op schoot te hangen. maar iedere dag alle fotos in picasa. afgelopen dagen zijn er 4 pups naar hun nieuwe huis vertrokken en dus zijn er nog maar 8. als alle pups weg zijn zal ik de afscheidsfotos van allemaal tegelijk neer zetten.
De pups zijn allemaal waterraten en overdag nemen ze regelmatig een duik in het badje en vanmiddag alles met de waterslang nat gemaakt en ook dat was dikke pret,al worden ze er wel heerlijk smerig van,want niets zo leuk omdat door t zand te rennen. gister avond en vanavond zijn we met een paar pups naar t grote strand geweest.gister met donker groen en zijn baasje en licht rose. Vanavond waren oranje en licht groen aan de beurt.ze lopen daar alsof ze nooit anders gedaan hebben en lopen ook zonder aarzelen de zee in! echt super puppies,heerlijk vrij en open.

24 mei: avond uitje binnenmeer

We wilden vanavond naar spaarnwoude gaan met de pups,maar helaas konden we daar niet met de auto komen ivm een mudrun,dus toch maar weer uitgeweken naar het binnenmeer. Dat stond weer garant voor chaos en pups die alle kanten uitvlogen,want die zijn toch een partij zelfverzekerd en denken dat ze alles zelf wel kunnen. maar leuk was dat ook en iedereen heeft genoten.
Een hele lading fotos in picasa toe gevoegd dus check album 4 en hieronder 2 filmpjes.enjoy!


FILMPJE PUPS STRANDJE


FILMPJE PUPPYPOWER

23 mei: filmpje water en tuin plezier en fotoshoot tuincentrum

google werkt even niet mee,dus ik kan geen fotos uploaden in picasa,dus maar even een filmpje. Vandaag zijn de laatste foto`s voor het boek gemaakt en zijn we ook nog met 5 pups( grijs,d groen,licht groen, paars en turquoise) naar tuincentrum ranzijn geweest in het kader van een socialisatieuitje. dat was super leuk om te doen en ze waren super braaf.


FILMPJE WATERPRET

23 mei:pups 7 weken oud

7 weken,wat gaat t snel nu. tis soms bijna geen doen meer je in de ren te begeven als ze hun drukke bui hebben.dan moet je snel zorgen dat je hoog genoeg zit voor die kleine piranhas. Maar wat hebben we een lol gehad met de belleblaas fotoshoot.

De Jongens:

reutje grijs

reutje geel

reutje donker groen

reutje blauw

reutje licht groen

reutje oranje

reutje zwart

De meiden

teefje licht rose

teefje paars

teefje donker rose

teefje rood

teefje turquoise

20 mei: pupmeeting

Gisteren hebben de pups 3 aan 3 voor t eerst buiten aan t lijntje gelopen en dat ging best wel goed. en vandaag de pupmeeting gehad bij het binnenmeer en dat was in t begin vooral chaos ;) en de pups zijn me ondernemend,die hadden zo iets oh dit is de tweede keer,dit kennen we al en gingen er steeds vandoor. thanks aan alle kids en mensen die ontsnappen wisten te voorkomen.Super lekker gegeten en gewoon gezellig. thanks voor t komen allemaal!

hieronder een filmpje en link van nieuw picasa album


PICASA ALBUM DEEL 4


FILMPJE PUPMEETING

18 mei: weekeind! en eerste keer kippennek

Vanmiddag hebben de pups voor t eerst rauwe kippennekjes gegeten en eigenlijk was daar geen lol aan,ik had nog net tijd om een kort fimpje te maken,want in 5 minuten hadden ze met zijn allen een kilo op!


FILMPJE EERSTE KEER KIPPENNEK ETEN

Ze worden steeds actiever en leuker en denderen met zijn allen door de tuin heen. morgen gaan we eens met ze aan t riempje lopen hierachter,weer nieuwe dingen ontdekken.en dan zien we iedereen zondag! we hebben er zin in.

16 mei: eerste pupuitje en fotoshoot en pups zijn geënt

ik zag net pas dat de laatste update van 12 mei niet goed was opgeslagen,dus ik denk dat die niet te lezen was,dus die is iets acherhaald.
Ondertussen zijn dinsdag alle pups geënt. ik zou eerst een deel van de pups titeren,maar omdat we nog niet weten naar wie welke pup gaat,besloten ze allemaal hun eerste pupenting te geven en dan hierna eventueel titeren voor wie dat wil. ze zijn allemaal gezond,alleen zijn bij de reutjes de ballen nog niet goed ingedaald,dus dat is nog even afwachten.ze zijn ook pas net 6 weken,dus alle tijd nog.
Na de enting van de pups,moesten we schakelen en hebben we faith naar haar laatste rustplaats gebracht. Het was verdrietig,maar ook mooi,ze is hele rustig ingeslapen,zonder strijd.
Vandaag was eerst de fotografe thuis om de volgfoto van reutje donker groen te maken voor het boek en erna zijn we met zijn allen naar het binnenmeer geweest voor het eerste uitje van de pups. Daar heeft mascha nog veel meer foto`s proberen te maken,want wat chaotisch was het wel.Maar ook heel leuk,iedereen volop genoten volgens mij.
hieronder een kleine selectie en filmpje, de rest in t picasa album.


FILMPJE EERSTE KEER BINNENMEER

12 mei: weekeind en nog steeds drukker dan druk,maar genieten!

Even een korte foto update hier, de rest deel ik iedere dag in picasa. we hebben iedere dag wel bezoek en met de rest van t dag programma is het super druk. Het gaat ook niet goed met mijn oude does faith,dus die zorg komt er ook nog bij en ik heb helaas moeten beslissen dat het niet langer meer gaan. aanstaande dinsdag komt de dierenarts de puppen enten en erna zal faith ingeslapen worden. En aanstaande maandag komt de chipper. Gelukkig is het heerlijk weer en zijn de pups eigenlijk de hele dag buiten.enige nadeel is ze s`avonds laat binnen te krijgen. Ze vliegen nu ook de hele tijd tuin door en zien we langzaam al wat meer van de karakters. Al moet ik zeggen dat het in alles een erg homogeen nest is en dat ook voor ons de keuze van teef en reu nog niet duidelijk is. Eerst komende week maar afwachten of ze allemaal gezond zijn en dan langzaam maar eens kijken wie bij wie het beste past.


FILMPJE PUPS PLAYGROUND


FILMPJE PUPPYFUN

8 mei: 5 weken oud,de tijd vliegt! en portretjes en nieuw picasa album

De dagen zijn eigenlijk te kort en vliegen voorbij en soms heb ik te weinig tijd om zelf van de pups te genieten. Gelukkig hulptroepen genoeg en ook lieve pupmensen die een handje mee helpen. dank daarvoor.
onder de foto`s een link van het nieuwe picasa album voor de nieuwe updates vanaf nu inkomen.
Met dit mooie weer staat de gehele dag de deur open en kunnen ze naar buiten wanneer ze willen,maar vaak kiezen ze er ook voor om binnen te liggen.langzaam gaan ze nu ook de tuin verkennen.

gister had ik hulp van thomas en roos en hebben we de meiden en jongens eens bij elkaar gezet en erna meteen maar even portretjes gemaakt.

de jongens:
van links naar rechts: licht groen,grijs,blauw,geel,oranje,zwart,donker groen en voor de oplettende lezer ;) reutje bruin is reutje grijs geworden. het verschil met zwart en bruin was moeilijk te zien en aangezien ze een grotere maat bandje moesten,meteen maar een andere kleur genomen.

reutje blauw

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje oranje

reutje geel

reutje grijs

reutje zwart

de meiden:
van links naar rechts:turquoise,licht rose,donker rose,rood,paars

teefje paars

teefje rood

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje licht rose


PICASA ALBUM DEEL 3

6 mei: mooi weer,dus buiten spelen!

de buitenspeeltuin staat opgesteld en al maken ze daar nog niet heel veel gebruik van,dat komt zeker weten over een paar dagen helemaal goed.ze moeten even wennen aan het warmere weer en slapen overdag veel,om dan na 1900 uur actief te worden. langzaam zijn ze alles buiten aan het verkennen. grote broer makya en thomas helpen ze bij alles en ook tante maddy kwam even kijken.bijzonder om te zien hoe lief en voorzichtig die grote pubers met de kleintjes om gaan.
kortom we genieten van hele dag de deur open en lekker buiten zijn.rest van de fotos in het picasa album. deze is bijna vol,dus morgen komt er een nieuwe. kan mooi met de nieuwe week die eraan komt.

3 mei: puppy portretten,4 weken oud en fimpje 1e keer buiten

Hieronder de portretjes gemaakt door fotografe mascha,waarvoor dank.
en ze zijn vandaag voor de eerste keer naar buiten geweest,de een is daar wat vlotter in dan de ander,maar ze hebben allemaal even buitenlucht opgesnoven. de komende dagen wordt t steeds warmer,dus we gaan de puppy playground langzaam opbouwen. onder de foto`s een filmpje

de jongens:

reutje donker groen

reutje geel

reutje oranje

reutje zwart

reutje bruin

reutje licht groen

reutje blauw

de meiden

teefje paars

teefje turquoise

teefje licht rose

teefje rood

teefje donker rose


PUPS EERSTE KEER BUITEN

2 mei: pups 4 weken oud

Het is een beetje druk,dus ik kwam even niet toe aan foto`s plaatsen. Ik heb de laatste 2 dagen in het picasa album toe gevoegd. vandaag zijn we alweer op de helft en kwam de fotografe langs die een van de pups volgt die in het boek komt over de zwitserse witte herder. ook komen er foto`s van de andere pups in en hebben we vandaag van de gelegenheid gebruik gemaakt om meteen portretjes van de anderen te maken. Hieronder maar een paar van de foto`s die we zelf hebben gemaakt. ergens de komende dagen krijg ik de foto`s van de fotografe en dan zal ik die hier plaatsen van iedere pup. Ze gaan super goed,beginnen met elkaar te spelen en te stoeien,eten nu 3x per dag vlees en je kunt ze bijna rollen. De komende dagen gaat t eindelijk mooi weer worden,dus ik verwacht dat ze het weekeind lekker naar buiten kunnen.

29 april: alle pups hebben een baasje

2 filmpjes van teefje licht rose:


PINKY EN IK


PINKY SPELEN

Vanmorgen bezoek gehad en de klik die we al eerder hadden werd enkel bevestigd en daarom hebben nu alle pups een baasje. Ze hebben t super gedaan met al t bezoek,totaal niet onder de indruk. Zo heel lang zijn ze nog niet wakker,maar ook slapende pups zijn leuk om naar te kijken.

28 april: 1 teefje vrij over/morgen kennismaking

Door een afmelding is er een teefje beschikbaar gekomen.bij interesse stuur een mailtje of bel.
Morgenochtend komen er mensen kennis maken,dus tot dan even geen aanmeldingen voor haar.

27 april: ruimte pups groter

Vanmorgen met vereende krachten van thomas en jessica de pupkamer omgebouwd. Het was nodig ook,veel beter schoon te houden zo en ze hebben een zee van ruimte. Het duurde een half uurtje en toen waren ze al gewend. Met de kranten is ook een begin gemaakt met de zindelijkheids training.


PUPPYKAMER

24 april: pups 3 weken oud

Vandaag dan 3 weken oud,de tijd vliegt. ze krijgen steeds een beetje meer vlees door hun melkpap heen en dat gaat er goed in,vreetzakjes en ze zijn allemaal bijna om te rollen. De jonge pup van een vriendin logeert bij jessica en mocht vandaag van aylen bij de pups kijken en dat was zo mooi om te zien,hoe rustig indy met de pups was. Er is ook een fimpje van,zie onder de foto`s. ze zijn ook al iets langer wakker en beginnen met elkaar te spelen. Nog een paar dagen in deze ren en dan gaan we vrijdag de pupkamer klaar maken voor ze. ze gaan nu overal plassen en poepen en dit wordt nu steeds moeilijker schoon te houden. Dus nog een paar dagen en dan een grote wereld voor ze.


PUPS VLEESPAP


INDY EN PUPS

23 april: portretjes pups 3 weken

Vriendin bianca was er 2 dagen,dus meteen vanmiddag even samen de portretjes gemaakt.Morgen zijn ze al weer 3 weken oud. Ze gaan super en hebben vanavond voor t eerst een beetje starters mousse door hun melkpap gehad en dat werd schransen!

hieronder de portretjes. De rest van de foto`s in een nieuw picasa album. Hieronder daarvan de link


PICASA ALBUM AYLEN EN BOAZ DEEL 2

de jongens:

reutje licht groen

reutje geel

reutje zwart

reutje blauw

reutje donker groen

reutje bruin

reutje oranje

de meiden

teefje turquoise

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje red

teefje paars

22 april: weekeind vol bezoek

we hadden een gezellig maar druk weekeind, met leuk bezoek.De pups gaan goed,ze groeien goed en smikkelen nu 2x per dag van de melkpap. nog 2 dagen,dan gaan we er langzaam vlees aan toe voegen.

21 april:2,5 week op en eerste keer melkpap

Aylen heeft nog voldoende melk,maar omdat er steeds 2 tepels tekort zijn en ze dan niet allemaal even tevreden zijn, zijn we begonnen met melkpap. En dat vonden ze lekker, ik hoefde ze niets uit te leggen,het was aanvallen geblazen. Onder de foto`s nog een filmpje.


FILMPJE PUPS EERSTE KEER MELKPAP

Alle pups gaan weer heel goed gelukkig.ze zijn iets vaker wakker,maar nog niet langer dan max 5 tot 10 minuten.

18 april: meer ruimte en we gaan de goede kant op!!

Afgelopen nacht heb ik wat langer kunnen slapen,omdat jessica hier was en t eerste deel van de nacht heeft gedaan. reutje geel was nog ziek en nog paar pups diarree. geel heeft vanmorgen nog wat vocht gekregen en een injectie en zowaar daar knapte hij van op en nu aan t einde van de dag, kan ik zeggen dat ze alle 12 weer ok zijn en goed drinken.Hopelijk blijft dat zo en is en blijft het virus nu weg.
In de werpkist liggen ze steeds in elkaars poep als ze gaan kruipen en lopen en dat helpt niet voor de hygiene, dus vannacht bedacht om ze wat vroeger dan normaal, meer ruimte te geven. Ze hebben daar eigenlijk helemaal geen last van gehad. Ze hebben t even onderzocht allemaal en voelen zich er nu al helemaal thuis.

17 april: pups 2 weken oud

2 weken oud zijn ze vandaag alweer. Vannacht was het nog even stressen. teefje rood had veel buikpijn,dus ben ik met haar naar de spoedkliniek gereden,waar ze 2 injecties en extra vocht heft gekregen.Gelukkig is ze daar van opgeknapt. en heb ik ook nog extra mee gekregen voor de andere. Vannacht heeft licht groen en vandaag geel nog extra medicatie gekregen. De diarree wordt gelukkig langzaam minder en ik hoop dat met een paar dagen we eindelijk van dit rot virus af zijn. Ik heb het nog nooit eerder gehad en geeft zoveel zorgen.
Maar ze worden ondertussen zo veel leuker, bijna allemaal hebben ze de oogjes open en ze hebben soms al wat interactie.
Op naar week 3!

16 april: drukker dan druk

Ging het t weekeind goed met allemaal,vandaag toch weer aantal pups aan de diaree,gelukkig bloijven ze wel drinken en aktief,op teefje rood na,dus die heeft injectie en infuus gekregen. De hele boel maar weer met de stoomreiniger schoon gemaakt,de wasmachine kan de was niet aan en om zeker te zijn vanavond de hele bups behandeld. De volwassen honden nergens last van,dus waardoor ze t nu gekregen hebben,geen idee? maar we zitten er bovenop,dus moet goed komen.
Ondertussen hebben grapppig genoeg de 2 waar de meeste zorgen om waren,als eerste hun oogjes vandaag een beetje open. reutje donker groen en reutje blauw.
Als de update dus even op zich laat wachten,weten jullie waarom. Ik probeer wel steeds de foto`s in het picasa album te zetten.

14 april: Portretjes

Vanmiddag bleef er even wat tijd over en heb ik samen met thomas portretjes van de pups gemaakt,al waren zij t daar zelf niet altijd mee eens.

De mannen:

reutje bordeaux

reutje oranje

reutje geel

reutje donker groen

reutje zwart

reutje licht groen

reutje blauw

de meiden

teefje licht rose

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje rood

teefje paars

Reutje blauw is aan t inlopen en weegt nog maar 50 gram minder dan t lichtste teefje,maar de zwaarste van allemaal is een dame nl licht rose.bij de reuen is geel de zwaarste. de gewichten liggen tussen de kilo en 1240 gram.
Sommige hebben nog wat dunne poep,hebben elkaar toch een beetje aangestoken,maar ze zijn gelukkig sterk genoeg en gaan allemaal goed. Alleen de wasmachine draait overuren.

14 april: crisis overwonnen

Gister had ik helaas geen tijd voor een update. Gedurende gisternacht ging het goed met reutje donker groen,maar bij de ochtend voeding van 7 uur was t weer mis. Dus snel de andere honden gedaan enom half 9 konden we terecht bij de dierenarts. Hij heeft weer vocht gekregen,2 verschillende injecties en medicatie mee voor thuis en toen was het heel hard duimen. Dat heeft gelukkig geholpen, want hij is er weer, geen terugval meer gehad en sinds gisterochtend is hij dik 110 gram aangekomen. Reutje blauw gaat ook goed, ook al is hij een stuk kleiner dan de anderen. Dat zegt niks,de kleinste pups kunnen de grootste volwassen honden worden. Hij is mega pittig en ik denk dat zodra hij op vast voedsel overgaat,de schade wel in zal halen. Onder de foto`s weer een filmpje van de pups die drinken bij aylen. Veel meer valt er nog niet te beleven,slapen en drinken.


FILMPJE PUPS DRINKEN

12 april:even schrikken

Hoe kwetsbaar die kleintjes nog zijn bleek vanavond wel weer. Na de voeding van 1700 uur bleef reutje donker groen wat kreunen en zeuren,maar sliep wel gewoon. ik dacht al wel,kunnen we eens darmkrampjes zijn en was al gaan zoeken wat ik daar aan kon doen en had al venkelthee gemaakt. Tijdens de 1900 uur voeding wilde hij niet goed drinken en heb ik imala hem even laten poetsen en buik masseren. toen had hij diaree en hij was ook suf en had lage temperatuur. Dus dierenarts gebeld en meteen heen gereden. Hij had fikse buikpijn,wat gekomen kan zijn door maag/darm krampjes of een virus. laten we dat laatste maar nier hopen,want dan kans dat de rest t ook krijgt. Daar is gelukkig nu nog geen sprake van. Hij heeft een onderhuidse vocht injectie gehad en een injectie cerenia dat helpt voor maag en darmen en iets tegen de diaree. Toen mochten we weer naar huis en knapte hij al wat op gelukkig. Thuis heeft hij zowaar bij aylen meteen gedronken,dus dat is een goed teken. Nu even afwachten hoe de nacht gaat en of hij morgen weer ok is. Dus duimen maar.
Dan maak je je zorgen om blauw,die t prima doet nu en dan gaat een ander ineens slecht, heel raar is dat.
hopelijk morgen een leukere update!

11 april: ze gaan lekker!

ze groeien allemaal super,ook reutje blauw,hij was vanmorgen 70! gram aangekomen en vanavond ook al weer 40 gram,dus t bijvoeden met de fles werpt zijn vruchten af. Ze zijn allemaal tevreden en aylen heeft nog steeds meer dan voldoende melk. Omdat ze 2 tepels te kort heeft zit ik er iedere voeding bij om de pups te wisselen.
onder de fotos nog een filmpje van de pups op weg naar de melkbar.


FILMPJE PUPS MELKBAR

10 april: pups 1 week oud

1 week oud al zijn ze al weer, de ene helft van de pups dan haha,de andere helft morgen pas. Ze doen nog niets anders dan slapen en drinken en gillen als de 2 uur om zijn en t weer etenstijd is. Ze groeien goed,alleen reutje blauw komt minder goed aan dan de rest. Ik kan er nog niet achter komen waarom, hij is tevreden,drinkt goed,maar krijgt blijkbaar niet genoeg binnen. Ik ben dus vanmiddag begonnen met na de voeding bij aylen,hem via fles wat extra melk te geven. Dat ging er goed in. vanmiddag kwam hij daarmee al 30 gram aan,dus hopelijk is dat morgen,als ik weer ga wegen, nog meer.
In principe heb ik 1 reutje over,dus mocht het met dit pittige mannetje niet goed aflopen,wat ik niet hoop,dan hoeft niemand zich ongerust te maken. Maar ik ga er alles aan doen,dat het goed komt en aylen helpt daarin mee met haar moederliefde.

9 april: bijna 1 week oud alweer

niet te geloven dat ze morgen al weer een week oud zijn. Ze gaan super goed allemaal,het melk terug geven wordt al minder,dus dat is den ik toch te grote melkstuwing geweest.
ze krijgen al super goed door wanneer aylen bij de kist komt en als ik dan het voorschot eruit haal kruipen ze al naar haar toe,met het nodige kabaal ;). zie filmpje onder de foto`s.


FILMPJE PUPS DRINKEN

8 april: heerlijk weekeind gehad

IK heb heerlijk 2 nachten door kunnen slapen,doordat arenda de nacht voedingen heeft gedaan,dus ik ben weer een beetje bij gekomen. De pups gaan goed en groeien ook allemaal goed,zelfs reutje blauw was 40 gram aangekomen. Er zijn meer pups die wat melk overvloed hebben tijdens de 1e melkgift en zo te zien heeft aylen gewoon mega veel melk e hebben ze soort reflux. gaat goed komen met ze.

7 april: pup portretjes

Vriendin ingrid kwam met haar meiden mijn honden imala en makya terug brengen die daar gelogeerd hadden.die zagen dus de pups voor t eerst,zie filmpje onder de foto`s. en ze hebben meteen geholpen met t maken van portretjes.dat valt nog niet altijd mee,omdat ze niet allemaal even goed stil blijven liggen. mams en de pups gaan goed. op 1 na zijn alle pups super goed aangekomen. reutje blauw blijft wat achter, waarom weet ik niet, hij heeft bij t drinken steeds wat melk uit zijn neusje. kan gulzigheid zijn of dat er gewoon te veel melk uit komt. Even afwachten maar, hij is verder wel tevreden.

de protretjes en namen voor de stamboom.

De namen op willekeurige volgorde die ze op de stambomen gaan krijgen zijn:

Promise forever, proud wolf,prince charming, purple rain, paradise rainbow, perfect boy, pride and glory

reutje zwart:

reutje blauw

reutje geel

reutje donker groen

reutje licht groen

reutje oranje

reutje bordeaux

De meiden:

Pure love, precious girl, princess elsa, pretty woman, perfect baby

teefje rood

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje turquoise

teefje paars


FILMPJE MAKYA EN IMALA


FILMPJE PUPS DRINKEN

Als aylen op haar zij ligt met voeden is t heel moeilijk te zien en zorgen dat alle pups een goede plek hebben,zeker ook omdat er 2 tepels te weinig zijn en we dan dus halverwege 2 pups wisselen. Vorige keer ging ze toen de pups groter waren op haar rug liggen,dus dat hebben we nu maar meteen ingevoerd, zo is het voeden een eitje.

5 april: Foto update

Ik kom even niet aan mailen toe,maar vanavond wel even tijd gemaakt de fotos in een picasa album te zetten. De link daarvan staat onder de foto`s en daar zal ik iedere dag de fotos in toe voegen.Die zijn ook vrij om te downloaden.
Mams aylen en de pups gaan goed.Pups zijn tevreden,ondanks dat ze niet allemaal even goed waren aangekomen,maar dat komt door de keizersnede en alles eromheen. Hopelijk gaat zich dat de komende dagen herstellen,maar aylen heeft voldoende melk,dus dat moet goed komen. De eerste 2 weken zijn ze enorm kwetsbaar en is t altijd nog even spannend of alles goed blijft gaan. Qua gedrag is er iig geen verschil meer tussen de gewoon geboren pups en die met de keizersnede.Ze zijn allemaal tevreden.


PICASA ALBUM DEEL 1

4 april:Aylen een trotse moeder met 12! pups

Iedereen zal zich vast afgevraagd hebben waarom er geen update meer kwam en of er nou echt maar 6 pups geboren waren?
Het liep helaas allemaal anders dan verwacht. De eerste 6 pups hadden een lange aanlooptijd en ook nog eens ruime tijd tussen de pups onderling. Een langere pauze tussendoor is normaal,maar na een aantal uren verloor aylen vruchtwater en had een paar keer een wee,maar dat zette niet door. Zolang er geen continu weeën zijn is dat nog geen ramp,maar rond 7 uur nog paar keer een wee en erna niks meer. Terwijl ik wist dat er toch zeker nog 2 tot 4 pups in moesten zitten. Ik kon pas om half 9 de kliniek bellen,dus tot die tijd aylen de tijd gegeven,maar helaas er gebeurde niets. Toen wist ik al wel dat t fout zat en er waarschijnlijk een dode pup dwars lag. Dus na overleg met de kliniek mochten we meteen door komen en is er een rontgenfoto gemaakt. Daar waren nog zeker 5 pups op te zien. Op de echo konden we iig nog 1 hartje zien kloppen en we hoopten op een paar meer. meteen werd alles in gereedheid gebracht voor de keizersnede en mochten we assisteren met de pups. Dat is best even spannend, je hond waar nog 6 pups van thuis liggen,onder narcose te zien gaan om de rest van haar kids te redden. De pups krijgen wat van de narcose mee dus komen levenloos in je handenterecht als ze eruit worden gehaald,maar met t hele team van kliniek oudorp kregen we ze allemaal op 1 na, aan t ademen. Die ene pup was een reutje en was al overleden en was de reden van t uitblijven van de weeën. Deze pup lag dwars voor het geboortekanaal en de anderen konden er niet meer langs en aylen was al aardig uitgeput en kreeg dit dode gewicht niet naar buiten. en toen bleken er niet 5 maar nog 7! pups verstopt te zitten.
Aylen en Boaz hebben dus in totaal 13 pups gekregen. De pups van de keizersnede waren wat van slag door de narcose middelen en de operatie en gillden en jammeren wat meer,maar nu ze een aantal uren thuis zijn wordt dat al langzaam minder. 1 reutje is nog wat groener van kleur, dat is van het vruchtwater,maar dat zal tzt vanzelf weer wit worden. Voor nu doen ze het allemaal super en ook aylen is weer helemaal bij en heeft al gegeten en verzorgt haar kids perfect.
Het zijn 7 reutjes en 5 teefjes,dus als ze allemaal gezond blijven en blijven leven,dan kan ik iedereen op de wachtlijst blij maken!
Dit was het even voor nu,morgen als ik wat geslapen heb,een uitgebreidere foto update.
Onder de foto nog een filmpje van jet kabaal dat de pups uiteindelijk maakte toen er leven in kwam ;)


FILMPJE PUPS NA KEIZERSNEDE

3 april: aylen is aan t bevallen!

Na een hele lange onrustige nacht en lange onrustige dag en na een aantal telefoontjes met de dierenarts over wat te doen,werd om half 7 dan eindelijk de 1e pup geboren,een reutje! Nu wachten we rustig af op de rest wat komen gaat.

bijna 4!! uur later dan eindelijk de 2e pup,weer een reutje.dit gaat weer een 24 uur bevalling worden

om 12 uur kregen we dan het eerste teefje

en om 1.15 ongeveer weer een reu,zonder placenta dit keer in stuit,dus die had t even zwaar,maar hij heeft t gered gelukkig.

uurtje later kwam er weer een reutje,ook zonder vlies,maar hij doet het uitstekend

en als 6e,jawel gelukkig weer een meisje.de kleinste tot nu toe,zonder vlies en wat was ze benauwd,maar na neusje uitzuigen,sprayen met rescue en even flink ons best doen liet ze zien dat ze super sterk is.

en voor nu houden we even een welverdiende pauze

1 april: fijne pasen en nog geen paaspupjes

We hebben een rustige 1e paasdag tot nu toe.aylen hijgt veel en krijgt het zwaarder,maar de pups maken nog geen aanstalten om te komen.

30 maart: we tellen af….

Alle rust aankomend weekeind met 2 honden die uit logeren zijn,dus hopelijk maakt aylen daar gebruik van en komen de pups ergens tijdens dit lange weekeind. We zijn er klaar voor en aylen heeft alvast haar hol in de tuin goed diep uit gegraven. Bij haar vorige keren is daar steeds de 1e pup geboren. Ze lust haar vlees niet meer,maar een kip frikandel gaat er nog wel in. Nog even geduld hebben maar.

27 maart: bessie turf aka Aylen ;)

arme aylen,haar buik blijft groeien en ze krijgt het wat zwaarder. De ochtenden loopt ze een korter rondje,maar verder loopt ze nog gewoon mee,al gaat t wel wat langzamer. Haar buik zit vol leven,zo`n gaaf gevoel die trappelende pootjes!

24 maart:de werpkist staat

Vandaag met mijn hulptroepen thomas en lucas de werpkist opgezet.Alles staat en ligt klaar,nu hoeven we alleen nog een week te wachten tot de pups zo ver zijn om op deze wereld te komen.

21 maart: de laatste loodjes

Aylen krijgt t zwaar,ze loopt nog wel steeds de wandelingen mee,maar haar buik wordt enorm en dus gaat alles wat langzamer. Aankomend weekeind gaan we de pupkamer klaar maken en de werpkist opzetten. De pups zijn soms al te voelen als ze bewegen.

15 maart: oei ik groei

Nog 2 weken zeker te gaan,maar jeetje wat groeit haar buik,ze begint er ook al wat last van te krijgen,gaat tijdens wandelingen even liggen of zitten als t kan.Ze zou wel de hele dag willen eten en krijgt ook 1/3e meer. Aankomend weekeind moet ik naar mijn vader in brabant en wil aylen niet mee op sleeptouw nemen,dus dan gaat ze even een paar dagen bij een vriendin logeren.

12 maart: aylen bijna 40 dagen zwanger

Aylen dr buik groeit flink,ze is sinds de echo al 4 kilo aangekomen. Ze doet het super,is helemaal zen en geniet van hara zwangerschap.

7 maart: 35 dagen zwanger

Het gaat goed met aylen en haar buik groeit gestaag,ze kuiert lekker mee tijdens de wandelingen en slaapt de rest van de tijd. De pups worden zo rond of net na pasen geboren en ik vond vandaag super leuke speeltjes die daar goed bij passen.

2 maart: Aylen is zwanger!!

Wat ik al dacht werd vanmorgen bevestigd.Aylen is zwanger en we hebben iig 8 vruchtjes gezien! kunnen er altijd meer zijn,maar dat blijft een verrassing tot de bevalling. Onder de fotos een kort filmpje van een pup met als je goed luistert of kijkt heel kort een hartslag.


FILMPJE PUP AYLEN HARTSLAG

26 februari: aylen slaapt en ligt veel,nog paar dagen geduld

We tellen af tot vrijdag. als ik naar aylen haar gedrag kijken zou ik zeggen dat ze zwanger is,tijdens t wandelen gaat ze liggen wanneer t kan en ze slaapt heel veel en wil alleen maar knuffelen.

22 februari: aylen 3 weken zwanger?

12 februari: wachtlijst gesloten

Voor nu is de wachtlijst voorlopig gesloten. Er zijn al zo veel aanmeldingen dat er nooit zo veel pups in aylen kunnen zitten,of er moet een wonder gebeuren. Dus we gaan eerst maar eens kijken of ze straks zwanger is en hoeveel we er ongeveer kunnen gaan verwachten.

9 februari: alweer 1 week verder

als dit geen prachtige aanstaande mams is,dan weet ik t niet meer. ze zit mega goed in dr vel en we genieten van eindelijk een winters weekje. Een week geleden alweer dat we de 1e dekking hadden,dus nog 3 to go voor de echo.

4 februari: 2 goede dekkingen Boaz en Aylen

Op 2 en 4 februari hebben Boaz en Aylen 2 geslaagde dekkingen gehad. Nu komen er 4 spannende weken tot aan de echo. De afspraak voor de echo is op 2 maart, dus duimen maar.