Sifra *

Idemdito Sifra Anik


Sifra is een dochter van Nikki en is in Utrecht bij Lidy Onink geboren. Ik was bij de geboorte en heb groot deel van de puppentijd daar geholpen en Sif was de enige meid in het nest, dus die keuze was niet zo moeilijk. Haar naam Sifra betekend pracht of schoonheid en Anik was de stamboomnaam van haar moeder Nikki. Die twee leken sprekend op elkaar en de moeder/dochter band is tot het eind toe blijven bestaan, ook omdat we elkaar regelmatig zijn blijven zien. Als Sifra Lidy of Nikki weer zag ging ze compleet uit haar dak. Nu ze wat doof en licht dement wordt is die herkenning er niet meer zo helaas.


Sifra heeft 3 nesten gehad en vond het heerlijk om moeder te zijn, maar haar grootste hobby was toch wel het jagen op konijnen. In haar jongere jaren ben ik heel wat keren op zoek moeten gaan omdat ze gewoon nooit meer terug kwam en in de jacht op ging.
Van haar laatste nest heb ik dochter Faith gehouden.
Sifra is na 14.5 jaar ingeslapen. Ze kon het nog wel, maar het hoefde allemaal niet meer zo nodig. Ze was een sterke hond en nooit ziek geweest. Op wat ouderdoms mankementjes na had ze het nog goed.

30-4-1996 26-10-2010