Blitz *

Blitz For the joy of life


Van Rasta haar 2e nest koos ik Blitz om bij ons te blijven wonen. Het was een nest met zwart/witte en zwarte pups, maar ik had liever met meer wit in de vacht en meteen vanaf haar geboorte zei ik dit is Blitz.
Ze lag goed in de roedel en ze paste zich aan alle situaties moeiteloos aan. Ook met haar heb ik G&G getraind en op wedstrijdniveau behendigheid gelopen, tot ze artrose kreeg en niet meer kon springen.
Helaas werd het op show en fokgebied niks met Blitz, ze miste 4 premolaren en dat was iets te veel. Daar kwam ook nog bij dat ze beslist geen reuen aan d’r lijf tolereerde. Ze is toen gesteriliseerd en heeft lekker als huishond genoten van het leven.
Ze was een oersterke hond; al jaren had ze flink artrose aan haar ellebogen, maar ze gaf nooit één kik of pijn aan en bleef door gaan.
Opgeven kwam niet in haar boek voor en dan komt er een dag dat je als baasje moet zeggen dat het genoeg is, dat het lijden te erg wordt en het leven niet meer Blitz waardig was. Mijn stoere, trotse wijfie die toch maar mooi 15 en een half mocht worden.