Nieuws

13 december: sneeuwpret en aylen houdt de spanning erin

Wat is er nou leuker dan sneeuw!! niets! voor mens,kind en honden dikke pret,wat hebben we genoten de afgelopen dagen.
Spaarnwoude is een super gebied met sneeuw.
Aylen geniet ook lekker mee en doet wat ze wil en er zijn totaal nog geen tekenen van een naderende loopsheid. Geen idee dus wanneer wel,we wachten geduldig af!

10 december: maddy en makya deden mee op de winner show in amsterdam

Maddy haar eerste grote show en wat deed ze het goed! Nog een tikkie onzeker,maar daar werkt jessica aan en ze gaan naar ringtraining,dus dat komt goed in de toekomst. Ze stond in de pupklasse en was de enige,maar kreeg een mooie veel belovend,met extra lof van de keurmeester jan ebels dat ze echt een pracht pup was en ze zeker naar de ere ring moest en daar een kans maakte. Helaas zorgde de hevige sneeuwval ervoor dat we de ere ring hebben moeten skippen. Beter weer veilig thuis en kunnen wandelen in de sneeuw! Jessica en maddy super gedaan,gefeliciteerd!

maddy haar rapportje:

Prima ontwikkelde pup van prima type en vrouwelijke uitstraling in het hoofd.
mooi gevormd hoofd,mooie oren,donkere ogen,schaargebit.
prima lichaam en rug,mooie hoeking voor en achter,prima benen.
goede vachtstructuur,gaat nog wat los en moet nog wat zelfverzekerder worden.

Ook voor makya was het zijn eerste grote show en hij was super chill en hij liet me versteld staan door eens een keer niet in telgang te lopen. Hij werd 4e in een sterkte jeugdklasse van 6 honden met een Zeer goed.Daar ben ik tevreden mee, op de winner zijn ze niet heel scheutig met U-tjes.

makya zijn rapport:
Forse jonge reu,met mannelijke uitstraling,goede hoofdvorm,
goed gedragen oren,lippen kunnen wat beter sluiten.
correct gebit,donkere ogen,goede nek.
nog wat los in rug,goed lichaam,goede heokingen.
Staat en gaat nog erg los.
4ZG

28 november: verdrietig nieuws: lola is ingeslapen

Vorige week kreeg ik van leen en anita,het verontrustende telefoontje dat het niet goed ging met lola. De dierenarts dacht eerst aan een lage rugprobleem,maar pijnstilling gaf geen verlichting. In de week erna ging ze snel achteruit en na onderzoek bij een andere dierenarts voelden ze een grote verdikking in haar buik. Helaas was er niets meer te doen om lola te redden en is ze gister in haar eigen huis in de nabijheid van haar maatje floris en baasjes leen en anita ingeslapen.
Lola was een dochter van kane en talos en zou in januari 11 geworden zijn. Ze heeft eerst bij mijn vroegere fysiotherapeut gewoond en toen hij niet meer voor haar kon zorgen,heeft ze 7 weken bij ons gewoond. En toen zeiden anita en leen dat zij haar graag wilden hebben en zij heeft bij hun een gouden mand gekregen en nog heel wat mooie jaren gehad. leen en anita,dank voor alles wat jullie voor lola hebben gedaan. Heel erg veel sterkte!

Diva van arenda is zwanger!,Aylen is nog niet loops

Vandaag is arenda met diva naar de kliniek geweest voor een echo en diva is zwanger! Voor nu zijn er maar 2,misschien 3 pups gezien,dus t lijkt erop dat het geen groot nest zal worden. Aanmelden voor een pup bij arenda heeft dus ook geen zin meer,haar wachtlijst is vol!
ik duim mee voor een voorspoedige dracht en misschien nog wat verborgen pupjes. Maar dat is nog wachten tot de kerst! gefeliciteerd arenda.

Een van mijn andere teven,Imala, was loops en soms willen dan de andere teven daarin mee gaan. Aylen deed dat vorige keer wel,maar tot nu toe nog niet. We wachten dus geduldig af totdat zij wel zo ver is. Wanneer dat is kan ik niet zeggen,kan over 2 weken zijn,maar ook over 2 maanden pas. Zodra er veranderingen zijn laat ik dat weten.

12 november:Clubmatch ZWHVN

Zondag hebben we mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN met makya,zijn zus lupa en maddy. Met super resultaten en ik ben dan ook mega trots op allemaal! jessica en arenda nogmaals gefeliciteerd met jullie kanjers.

Als eerste makya: hij werd tweede in de jeugdklasse met een mooie uitmuntend en super goed rapport. hij had eerste kunnen zijn, maar hij liep af en toe in telgang en dat koste hem die 1e plek helaas. Maar hij deed het super goed,dus op naar de winner show in amsterdam.

zijn rapportje: 17 maanden krachtige reu van goede maat. nog in goede verhouding,prima type,krachtig reuen hoofd met iets gewelfde schedel en lippen die iets strakker zouden mogen. prima gevormde donkere ogen,prima pigment,goede oren,iets wijd gedragen. schaargebit met uitgesproken krachtige elementen. fraaie bovenbelijning.voldoende voorborst. goede hoeking voor en achter,iets hellend bekken. goede staartaanzet en dracht.passend bone.sterke voeten,mooie vachtstructuur. Gaat vlot en regelmatig van voor en achter,loopt liever in telgang,maar laat ook zien dat hij goed kan draven. vriendelijk,zelfverzekerd gedrag!

Non stop for the joy of life:lupa. zij werd 1e in de jeugdklasse teven met een prachtige Uitmuntend

en dan als laatste,onze maddy.dochter van dali en ayomi van jessica. dit was haar eerste show en ze liep mee in de puppy klasse en werd daar zowaar eerste met een geweldig mooi rapportje dat wat beloofd voor de toekomst.

maddy haar rapportje:

8 maanden,fraaie rastypische pup. voor leeftijd goede maat en verhouding. vrouwelijk hoofd met zachte ras typische expressie. mooie wigvorm,goed gevormd donker oog.fraaie oorstand,mooi pigment.schaargebit,goede boven en onderbelijning.borst verhouding moet zich nog ontwikkelen.achter tikje sterker gehoekt dan voor. mooie beenstanden.passend bone. sterke voeten met donkere nagels.mooie puppyvacht.vlot regelmatig engemakkelijk gangwerk. prima staartdracht.
vriendelijk gedrag maar nog wat onwennig.
Een hondje met potentie!
1 veel belovend!

26 oktober:Diva,dochter van aylen is gedekt!

Afgelopen 2 dagen is Diva,een dochter van Aylen en Lux gedekt door Ehran van suthwalda. Ehran heb ik gebruikt bij mijn 2e nest met aylen en hij is de vader van Makya.
Dit is diva haar eerste nest en omdat zij langhaar is en ehran kort zullen er uit deze combi lang en kortstok pups geboren worden.
Arenda de eigenaresse van Diva kreeg niet op tijd een kennelnaam voor de pups aangevraagd en toen hebben we samen besloten om de pups onder mijn kennelnaam in te voeren. De pups zullen dus for the joy of life gaan heten,maar zullen geboren worden bij arenda en zij is en blijft ook de eigenaar van diva en verantwoordelijk voor alles omtrent de pups. Wilt u dus een pup uit deze combinatie,kijk dan op arenda haar website,daar staat alle info. een link daarvan staat hieronder.


De vrolijke witte herder

24 september 2017: kennelreunie wandeling soestduinen

Het was een super mooie en geweldig leuke dag vandaag! Ik heb genoten en ben enorm trots op al die prachtig,mooie maar vooral lieve nakomelingen van mijn meiden,allemaal super sociaal,hele fijne stabiele karakters en in goede gezondheid!
Van ieder nest was er iig wel 1 hond,dus dat alleen was al te gek!
Allemaal bedankt voor het komen en tot een volgende keer.
Hieronder even snel een paar foto`s, en paar filmpjes,maar daaronder een picasa album met alle foto`s van vandaag. Die kunnen vrij gedownload worden.
Dank nog aan roos,dochter van vriendin Ingrid die het het kaartje verzonnen en gemaakt heeft!


FILMPJE WATERPRET 1


FILMPJE WATERPRET 2


FILMPJE START WANDELING


PICASA ALBUM KENNELREUNIE

12 september: terug van vakantie en wandeling 24 september!!

Als eerste even de reminder dat we 24 september gaan wandelen met for the joy of life witjes. aanvang 12 uur, foekenlaan 25 Soest! Tot dan.

Wij zijn heerlijk uitgerust en hebben enorm genoten van onze vakantie in de vogezen/frankrijk.wat een prachtige omgeving,en super met honden,want je komt er tijdens wandelingen bijna niemand tegen,iig niet in het naseizoen. De honden deden het geweldig!

8 augustus: vakantie tijd:we genieten!

Onze vakantie is pas eind augustus,maar doordat we aan zee wonen is het eigenlijk altijd vakantie. Genieten van een mooie zonsondergang,een wilde zee en van onze gewone dagelijkse strandwandelingen. Af en toe wisselen we dat af met een bezoekje aan het bos of de hei,ook prachtig natuurlijk.We genieten nog even verder.

11 juli; Love me Loïs for the joy of life aka Diva goed gekeurd voor de fok

Na het afgelopen jaar alle onderzoeken te hebben doorlopen met goede resultaten is Diva,dochter van Aylen en lux, afgelopen weekeind goed gekeurd voor de fok bij de rasclub voor witte herders. Ze is rug/hd en ed vrij en ook vrij van mdr-1 en DM.

Rond november zal zij gedekt worden door een geweldig lieve en mooie stokhaar reu. Heeft U interesse in diva en eventueel in een pup van haar,neem dan contact op met haar eigenaar Arenda evers. Dit is de website van Diva voor meer info:


De vrolijke witte herder

4 juli:makya en sophie

Zo trots op mijn mooie,lieve grote puber die zo enorm lief is met kinderen

Kennelreunie Wandeling op 24 september te soestduinen!

Om alvast in de agenda te zetten. En om het voor iedereen wat centraler te houden en beter bereikbaar,dit keer een wandeling op soestduinen. Dit is een zeer uitgebreid en fijn wandelgebied met afwisselend zand, duinen en bos. We kunnen er een lange wandeling maken en voor wie korter wil is er altijd een mogelijkheid eerder af te buigen en om te draaien. Aan het begin,naast de parkeerplaats is een gelegenheid om wat te drinken en eten en er zijn toiletten.
Aanvang 12 uur,foekenlaan 25 te soest.
Welkom voor iedereen met een for the joy of life hond of wie daar kennis mee wil maken.

30 juni:aylen is loops

Aylen volgde dit keer Imala in haar loopsheid,wat betekent dat ik een beetje een planning kan aangeven. Al is er natuurlijk altijd wel een slag om de arm,want de natuur doet wat hij wil. Maar als aylen volgende loopsheid ook die van Imala volgt, dan verwacht ik die rond eind december/januari en dan zal ze voor de laatste keer gedekt worden. Voor info over haar nest,zie de pagina planning. ER staan al wat mensen op de wachtlijst,dus vandaar nu al deze aankondiging voor de aankomende dekking van Aylen en Boaz.

18 juni: clubmatch rasclub

Op 18 juni was de kampioens clubmatch van de rasclub en makya heeft daar zijn 1e show gelopen evenals zijn zus lupa en half zus diva. Makya zijn vader Ehran was er ook en hij werd beste reu en reserve beste van de dag.

Arenda liep de sterren van de hemel met Lupa,dochter van Ehran en Aylen. Ze werd eerst beste teef in de jeugdklassen en erna van alle teven reserve beste teef. met een top rapport. Natuurlijk ben ik mega trots. Arenda en Lupa gefeliciteerd.

lupa haar rapportje:

Lupa
1 jaar. Aantrekkelijke jonge teef van mooi type. Heel mooi vrouwelijk hoofd. Donkere ogen, mooi geplaatst en dragend oor. Kompleet schaar gebit. Mooie nek en rugbelijning. Prima gehoekte voor- en achterhand. Prima lichaam. Staat mooi recht op de benen. Mooie stokhaarvacht. Heel mooi pigment met donkere nagels. Stabiel en ruim grijpend gangwerk. Vriendelijke teef’ mooi gepresenteerd. 1 Uitmuntend. Res CAC

Lupa,een dochter van Aylen en lux liep ook haar 1e show. deze keurmeester hield meer van wat fijnere honden en diva is wat forser, en kreeg een Uitmuntend met 4e plaats. Ook diva gefeliciteerd!

haar rapportje:

Diva
Bijna 3 jaar. Vrij forse teef, maar wel een echte dame. Mooi gevormd hoofd met donkere ogen. Kompleet schaargebit, mooi gedragen oren. Goede nek en rug. Prima lichaam. Mooi gehoekt voor- en achterhand. Sterke rechte benen. Langstok van prima structuur. Stabiel en ruim grijpend gangwerk. Mooi gedragen staart. Prima gepresenteerd. 4 Uitmuntend.

Van de gelegeheid gebruik gemaakt om Makya met zijn vader op de foto te zetten.

Dan mijn mooie lieverd makya,zoon van Ehran en aylen. Hij wil helaas nog wel eens in telgang lopen,al gaat het naarmate hij ouder wordt steeds beter,maar natuurlijk net nu op show liep hij af en toe in telgang en daarom kreeg hij een ZG met een derde plaats. Maar ik ben super trots op hem, hij deed het super op zijn eerste show,was stabiel,liep netjes,dus ik ben tevreden en trots. we gaan de komende maanden gewoon veel trainen,zwemmen en fietsen en dan mag hij het in december op de winner nog eens proberen.

zijn rapportje:

makya zijn 1e showtje vandaag en ik ben super trots op hem,hij gedroeg zich netjes,was chill en hij liet iig tussendoor zien dat hij best wel mooi en goed kan lopen,maar ja soms valt hij toch weer even in telgang. komt wel goed tzt en voor nu dus een mooie 3 ZG met mooi rapport:
1 jaar,forse reu,zeer mannelijk goed gevormd hoofd. donkere goed geplaatste ogen. mooi geplaatst en gedragen oor,kompleet schaargebit, prima ontwikkeld lichaam,mooi liggend schouderblad, opperarm zou iets langer mogen. prima gehoekte achterhand. goed gevormd, volledig uitontwikkeld lichaam. prima stokhaarvacht. draait voeten voor licht uit en kan achter nog wat gestrekter worden. Goed pigment, lippen kunnen onder iets strakker. Gaat nog vrij los en vrij veel in telgang. 3 ZG

24 april: ayomi en broers en zussen 4 jaar

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van imala haar kids van het -K Nest,ayomi en haar broers en zussen.

24 april: ayomi en broers en zussen 4 jaar

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van imala haar kids van het -K Nest,ayomi en haar broers en zussen.

15 april: fijne paasdagen!

Alle paaspuppies van ayomi en dali wensen iedereen fijne paasdagen

9 april: imala en broers en zussen 7 jaar

Imala en haar broers en zussen zijn vandaag 7 jaar geworden. allemaal gefeliciteerd

1 april: alle pups van ayomi en dali zijn gereserveerd

De pups van ayomi zijn geboren. We hebben 8 prachtige mooie pups en die zijn allemaal al voorzien van een baasje.
Dit jaar hebben wij geen nest meer,maar binnenkort zal ik de pagina planning aanpassen,aangezien de aanmeldingen voor het nest van aylen van 2018 al binnen komen.

19 maart: reunie -N- nest ehran en aylen

19 april hebben we met een groot deel van het nest van ehran en aylen een wandeling gemaakt op soestduinen. ehran was er ook met zijn eiganaren,zodat iedereen de vader van hun hond ook kon ontmoeten. Het was een super leuke ochtend. met pups die uit zijn gegroeid tot geweldige pubers,allemaal mooi,lief,leuk en super sociaal! bedankt allemaal voor t komen en ga zo door met jullie honden! tot een volgende keer.

10 maart: rust zacht lieve dex

Gister kreeg ik al een verdrietig telefoontje dat dex in de kliniek in amsterdam lag.Hij had een zware miltbloeding gehad,veel bloed verloren een hartstilstand gehad,maar het toch overleefd. Natuurlijk was het nog steeds kritiek,maar we hoopten zo dat hij de kracht had om het te overleven. Maar helaas,zijn lichaam heeft vannacht de strijd op moeten geven.Rust zacht lieve dex
Dex zou in april 7 jaar geworden zijn en was een zoon van kane en cedor.
Sandy,wouter,samira en lisa en familie, heel veel kracht en sterkte!

24 februari:ayomi is zwanger!

mijn kleine speciale meisje met de stippelneus gaat mama worden en imala dan oma. Ik ben zo blij dat het dit keer wel gelukt is,dit gaan hele bijzondere pups worden. We hebben er vandaag op de echo 9 gezien,maar wie weet of ze er nog meer verstopt heeft. Rond 1 april zullen ze geboren worden.

4 februari: dyami al weer 6 jaar niet meer bij ons

Voor altijd in mijn hart en mijn gedachten,dyami, je leeft gelukkig door in je kinderen en in ayomi,dus je bent nooit ver weg.

30 januari: ayomi gedekt door dali

Afgelopen weekeind is Ayomi gedekt door Dali en hopelijk gaat mijn bijzondere meisje over 9 weken moeder worden. Het zullen 4 spannende weken worden,of er dit keer wel pups zullen komen.

19 januari: nestpagina toe gevoegd voor het -O- Nest

Onder het kopje puppy`s heb ik een pagina aangemaakt voor het aankomende nest. als er nieuws is zal ik dat daar neer zetten,buiten een korte update hier.

genieten van het winterweer

Geen bergen sneeuw,maar wel zon en lekker vriesweer, we houden ervan.en mooi fotoweer en makya is alweer 7 maanden oud,weegt 35 kilo en is de 60 cm voorbij. Hij heeft gelukkig er nog geen erg in dat de dames loops zijn en kan dus ook gewoon thuis blijven.

17 januari: ayomi is loops!

Vorige week werd aylen loops en imala volgt dan altijd snel en zij werd gister loops. Ayomi trekt zich daar normaliter niets van aan,maar ze had wel veel interesse en was ook wat aan het markeren. Ik was dan ook niet heel verbaasd toen ik vanmorgen zag dat ook zij loops is geworden. 2 maanden vroeger dan de planning,maar dat is niet erg.
We gaan vanmiddag een uitstrijkje maken en dan na aankomend weekeind progesteron prikken waarmee bepaald wordt wanneer ze zo ver is dat ze gedekt kan worden. Spannende tijden dus weer.

Ik zal vanavond de planning aanpassen en mails versturen.

8 januari:heerlijk begin nieuw jaar

De kerstvakantie is weer voorbij en honden en kids hebben genoten van elkaar en op t strand.
makya groeit ondertussen gestaag door en is ook al weer 6,5 maand en weegt 34 kilo en is 60 cm.

Beste wensen voor 2017

Wij wensen iedereen een mooi nieuw jaar in hopelijk goede gezondheid en geniet van het leven!

Hele fijn kerst en beste wensen voor 2017!

Wij wensen iedereen een mooi slot van dit jaar en al het beste voor het nieuwe jaar, met hopelijk nieuwe for the joy of life puppies van ayomi en dali.
voor nu is ayomi volop aan t verharen en meestal tegen de tijd dat ze hun vacht weer terug hebben,worden ze loops,dus zoals het er nu naar uit ziet houdt ze de planning van maart ongeveer wel aan. Dus we wachten geduldig af.

11 december:Mila 1e en 2e plaats op de winner show amsterdam

Mila,dochter van imala en binglee werd vrijdag bij de holland cup beste teef met twee x een 1 Uitmuntend.
Zondag op de winner show had ze er helaas iets minder zin in en werd ze tweede. Echt super goed gedaan Evan en Mila,Gefeliciteerd!

Liv,dochter van Aylen en Lux is pools kampioen

Super trots op Liv die vandaag beste van het ras werd op de show in polen en daarmee ook meteen Pools kampioen. En dat 6 maanden na de bevalling van haar 1e nest. top prestatie. Beate gefeliciteerd.

National Dog Show Racibórz 27.11.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV <3
I .exc, CWC, Best of Breed and BOG4

4 november 2016: afscheid van Shu of the dancing white dream

Vandaag was een verdrietige dag,omdat we vrij onverwachts afscheid moesten nemen van Shu. Shu was een zus van mijn Kane en woonde sinds dik 1,5 jaar bij vriendin jessica. Daar heeft ze nog een super oude dag mogen beleven en jessica heeft alles wat in haar macht lag voor Shu gedaan. Afgelopen week ging ze helaas ineens snel achteruit,viel ze regelmatig om en begon ze te braken. Er was na onderzoek een groot vermoeden van neurologische problemen en dat zou alleen maar erger worden. Haar leven rekken zou niet Shu waardig zijn geweest en daarom hebben we nog een paar dagen van haar genoten,zijn we met zijn allen naar het strand geweest,wat haar lust en leven was. Meer konden we niet voor haar doen.Wat zullen we haar missen. Heel veel sterkte vooral voor Jessica, ronald,thomas en lucas en lara.
Shu werd 12 jaar en 3 maanden oud.

1 november:een update:al weer veel te lang geleden

Ondertussen ben ik natuurlijk al weer lang terug van vakantie ;) maar hebben we t druk gehad en er gaat ook aardig wat tijd zitten in de opvoeding van de kleine/grote man makya. Makya is nu 4,5 maand en wordt al een flinke beer.Hij is nu ongeveer 52 cm en weegt 23 kilo. We doen aan hoopers training en verder genieten we van het mooie najaarsweer en wandelingen.
Vanaf nu ga ik weer proberen regelmatig een foto update te geven.

20 augustus: vakantie en pagina planning aangepast en kleinkind ciri

Vakantie is om uit te rusten en na een week had ik wel even tijd om de site bij te werken. Ook werd in de vakantie Ayomi loops en daarom kan ik nu wel de voorlopige planning voor 2017 maken. Zie daarvoor de pagina planning.
Aylen geniet volop van haar rust nu op vakantie terwijl alle pups zijn uitgevlogen en haar zoon makya vakantie viert bij mijn vriendin Ingrid en haar meiden. Hij heeft t daar enorm naar zijn zin en maakt allemaal leuke dingen mee zoals een huifkartocht en ballonnen festival.

Ciri, kleindochter van aylen in polen die bij haar moeder Liv en beata mag blijven wonen.

Reutje van 9 weken zoekt gouden mand

Bij een bevriend fokster sabrina visser zoekt nog een reutje een goed tehuis,het is een prachtig,vrij mannetje met een geweldig open karakter uit super ouders.
voor meer info zie de website:

OF SHADASA

Dayo of Shadasa zoekt nog een passend, lief en enthousiast baasje! Dayo is geboren op 9 juni 2016, nu dus bijna 9 weken jong.

1 augustus:Aylen en lux pups jarig

Gefeliciteerd alle 12 pups van Aylen en lux met hun 2e verjaardag.

geen pups meer beschikbaar!

Alle pups van aylen en ehran hebben een definitief baasje. Voor andere pups zie de website van de rasclub of de vereniging.

alle pups van Aylen en Ehran hebben een baasje

zoals t er nu naar uit ziet hebben alle pups van Aylen en Ehran een baasje. mochten er iets veranderen,dan zal ik t hier melden.

Nog 1 teefje bschikbaar!

Vanwege nieuwe annulering is er nog 1 teefje beschikbaar.
Voor info zie pagina -N- nest Aylen en Ehran

nog 2 teefjes van aylen en Ehran beschikbaar

Wegens 2 afmeldingen,zijn er weer 2 teefjes beschikbaar gekomen. Voor info zie pagina -N- nest

het -N- nest wordt geboren

Even snel een update,want ze zijn er nog lang niet allemaal,maar aylen is begonnen met de bevalling. tot u toe zijn er 7 pups geboren: 5 reuen en 2 teefjes en alle pups doen het goed.
de rest van de info volgt op de pupppen pagina.

12 juni:aylen is oma geworden van 7 kleinkinderen

Super trots op aylen haar 1e kleinkinderen,geboren bij Beata bizon in Polen. Liv bracht 5 prachtige meisjes en 2 jongens ter wereld.
Gefeliciteerd Beata!

Boedha en Aislin zoeken een nieuwe mand!

Deze twee honden,broer en zus, zijn van een kennis en door helaas persoonlijke omstandigheden is hij niet meer in staat ze te geven wat ze nodig hebben, en zoeken ze dus een nieuwe baas. Ze zijn al 7 jaar samen,maar samen hebben ze wel een baas nodig die heel sterk in zijn schoenen staat. Maar t belangrijkste is dat ze een nieuwe mand vinden,dus apart mag ook.
De teef heet Aislin en is 9 jaar,niet gesteriliseerd,gezond en dol op knuffelen.Ze kan prima bij kinderen en gaat ook goed met andere honden en katten. Wel kan ze wat roedelgedrag vertonen,door blaffend op andere honden af te rennen.

Boedha,de reu,is 7 jaar,gecastreerd en heeft tzelfde gedrag,dus samen,zal dat versterkt worden. Alleen heeft hij t een graadje erger en hij kan reactief zijn naar andere honden. Hij heeft dus zeker een baas nodig die herders kent,stevig in zijn schoenen staat en met hem naar training wil gaan,dan valt er zeker nog wat aan te veranderen.
hij is super lief naar kinderen en in huis rustig en gezond en kan ook met katten.

Beide honden zitten nu hele dagen alleen en dat is voor geen enkele hond fijn,en ze zoeken dus een huis waar ze dat niet hoeven. enkele uren alleen is geen probleem,maar het is wel de bedoeling dat ze erop vooruit gaan.

Voor meer info,stuur me een mail op info@forthejoyoflife.nl en ik zal het doorsturen naar de eigenaar van aislin en boedha.

gefeliciteerd pups van Dyami

alle 11 pups van dyami van harte gefeliciteerd met jullie 7e verjaardag al weer.

genieten van de rust en de natuur

Aylen krijgt t al wat zwaarder met de wandelingen en dus houden we soms even een korte rustpauze en dat geeft mij mooi de tijd weer wat foto`s te maken. We genieten nog even van de rust voor straks het puppy geweld los barst.

Liv,dochter van Aylen is zwanger

Als alles goed gaat,dan zal Aylen in juni voor de 2e keer moeder worden en oma! Want haar dochter liv in polen,is ook zwanger.zij zal een week voor aylen bevallen en is nu 35 dagen drachtig.

Nest pagina gemaakt:aylen 26 dagen zwanger

Ik heb een Pagina aangemaakt voor het aankomende nest. Dat is te vinden onder puppy`s en dan N-Nest.
Voor de stamboom moeten alle namen met een -N- beginnen.Ik zal zelf de stamboomnamen verzinnen,maar ieder is vrij zelf een roepnaam te kiezen.
Als er nieuws is zal ik het daar melden.

Aylen is zwanger!!!

We zijn gister wat eerder dan de planning was,voor een echo gegaan. Afgelopen week kwamen de baasjes van Ehran erachter dat hij een bacterie bij zich draagt en ik wilde weten of dat invloed had gehad op een eventuele dracht van Aylen.
Gelukkig zag alles er super goed uit, was er van een ontsteking of iets geen sprake en heeft de dierenarts al 8 embryo`s geteld.
Ehran is verder niet ziek en wordt behandeld met antibiotica en aylen is verder ook kerngezond. Wel heeft ze voor de zekerheid wat ondersteuning gehad in de vorm van chinese kruiden die een goede invloed hebben op haar weerstand en op die van de baarmoeder en embryo`s.
Bij 1 embryo konden we zelfs al een hartje zien kloppen wat met 24 dagen dracht al heel vroeg is.
Over 2 weken gaan we voor de zekerheid nog een controle echo maken,om te zien of alles nog steeds goed is.
Goed nieuws dus voor nu. Onder de fotos vind je een link naar een kort filmpje van de echo.

Een dezer dagen zal ik een aparte pagina aan maken voor dit nest en daar vanaf dan de nieuwe info plaatsen.

ECHO AYLEN

zomer in nederland en ijmuiden

We genieten enorm van het mooie en warme weer,heerlijke avonden aan het strand. Aylen houdt het nog steeds erg spannend en ik kan niet goed inschatten of ze wel of niet zwanger is. Ze gaat sinds 2 dagen tijdens de wandeling wat vaker zitten of liggen,dus dat zou misschien een goed teken kunnen zijn. We wachten rustig verder af,het wordt vanzelf een keer 18 mei ;)

Uncas,beste reu op clubmatch ZWHVN

Super trots ben ik op Mercia en Uncas(zoon van Imala en Binglee) die vandaag op de clubmatch van de ZWHVN de beste van alle reuen werden en erna ook nog eens reserv beste van de gehele clubmatch. En dat op hun 2e show. Geweldig gedaan! Gefeliciteerd!

30 april:aylen 2 weken zwanger?

Normaal gesproken zou ze nu 2 weken zwanger ongeveer moeten zijn. Er is nog niets aan Aylen te merken,behalve misschien iets rose tepels. In de komende weken zouden er meer veranderingen moeten komen.
De echo zal zijn op 18 mei.

Liv in Polen weer eerste plaats

Liv heeft t weer super gedaan op de show in Polen en nog fijner nieuws is dat ze gerontgend is en ze is HD en ED VRIJ!
gefeliciteerd Beata!


International Dog Show Opole 24.04.2016
LOVE ME LIVINE For The Joy Of Life
I excellent, CWC, CACIB, BOS

23 april: de pagina planning aangepast

De pagina planning is aangepast en als er nieuws te melden is zal ik t daar neer zetten.
Ondertussen genieten we van onze wandelingen en de ontluikende lente.

clubmatch RZWH en 2e dekking Ehran en Aylen

Zondag waren we op de clubmatch van de rasclub. Ik had Ayomi ingeschreven,maar dit was meteen haar laatste show.ZE vindt het niet echt leuk en toont zich niet optimaal.Ze kreeg een ZG en verder prima rapportje.

Ook waren er twee kinderen van imala en binglee. Mila had ook d`r dag niet ivm loopsheid maar kreeg wel een Uitmuntend en werd 4e.
Uncas liep met mercia zijn 1e show en werd 3e met een ZG. Beide een super prestatie! gefeliciteerd.

Beste reu werd Aylen haar lover Ehran en als alles dus mee zit de vader van onze toekomstige pups en beste hond van de show werd Ehran zijn zus Enjoy. Jan en jacolien Boer gefeliciteerd en bedankt voor de gastvrijheid!

Vandaag hebben Ehran en Aylen een 2e date gehad. Morgen op weg naar huis gaan we nog een keer langs en dan is t 4 weken wachten tot de echo met hopenlijk dit keer wel puppy nieuws!

Geduld wordt beloond!

Vandaag waren we naar de clubmatch van de rasclub. Een verslag daarvan volgt morgen.
Maar op die clubmatch werd Ehran,Aylen haar lover, de beste reu en erna werd hij reserve beste van de gehele show. Zijn zus werd beste hond van de show!
En na de show mochten ehran en aylen het weer gaan proberen en na wat pogingen en spel en net toen wij dachten misschien is het dan toch nog een dag te vroeg,was daar ineens een dekking. Een topdag dus en viel er toch wel wat spanning weg.
Morgenmiddag gaan we nog een keertje.

Eindelijk dan een eisprong,we blijven nog even in drenthe

Heel blij ben ik met mijn vriendin jacqueline waar ik nog een aantal dagen mag blijven. Vanmorgen was Aylen haar progesteron dan eindelijk gestegen en heeft ze nu een eisprong. Dekken kun je dan 1 tot 3 dagen erna. dus we gaan de komende 3 dagen naar ehran.

Geduld is een schone zaak :)

ik had zo gedacht,gezien aylen haar gedrag dat ze wel zo ver zou zijn,maar helaas de test gaf aan dat ze nog geen eisprong heeft gehad, wel is ze gestegen naar 2.6. Het kan dan soms wel ineens snel gaan,dus na overleg vandaag toch maar alvast naar drenthe gereden en op weg naar mijn vrienden even op bezoek bij Ehran,zodat ze alvast kennis konden maken. het klikte enorm en ze hebben een poosje geoefend en beiden hadden wel zin,maar ehran zette net niet genoeg door,waarschijnlijk omdat aylen gewoon nog niet zo ver is.
Morgenochtend gaan we weer opnieuw prikken.duimen maar dat ze nu snel door stijgt.

Aylen bijna zover?!

Na afgelopen woensdag weer progesteron geprikt te hebben,was het iets gestegen naar 1.2,maar dat was nog lang niet ver genoeg. Sinds gister heeft ze echter wel mega veel interesse in reuen en die in haar,dus morgenochtend gaan we weer prikken en ik heb goede hoop dat we dan dit weekeind eindelijk kunnen gaan dekken. Ze houdt me graag in spanning en wachten duurt altijd lang.

9 april: Imala jarig,Aylen nog niet dekrijp en Mila beste jeugdteef op de Utrechtshow

gefeliciteerd met de 6e verjaardag van imala en haar broers en zussen.

Vandaag ben ik voor de 1e keer met aylen progesteron gaan prikken,maar helaas die is nog erg laag,pas 0.2. Dus we gaan maandagmiddag opnieuw prikken om te zien hoe ver ze dan is. Bij een meting van 5/6 is er pas een eisprong en 1 tot 3 dagen erna is beste tijdstip voor een dekking.

Mila,dochter van Imala en binglee,deed vandaag mee aan de show in Utrecht en ze werd daar Beste teef jeugdklasse met een 1 Uitmuntend en erna werd ze reserve beste teef.
super goed gedaan Eva en Mila! en dank aan david en sera voor de foto`s!1 april: de pagina planning is klaar

De pagina planning is aangepast met de info en foto`s van Aylen en hopenlijk de vader van haar aankomende nestje Ehran van suthwalda.
Komende week is het nu afwachten wanneer Aylen zo ver is dat we progesteron kunnen gaan prikken, ik verwacht zo rond donderdag voor het eerst. spannende tijden weer.

31 maart:aylen is vervroegd loops! misschien toch pups deze zomer?!!

Vanmorgen ontdekte ik onverwachts dat aylen bloed verloor. Imala was loops afgelopen weken en Aylen heeft normaal 7/8 manden tussen haar loopsheden en volgt nooit een van de anderen in hun loopsheid,dus ik had echt niet verwacht dat ze zou volgen. Echter besloot ze dit keer anders en toen was het heel snel rekenen of het nog zou kunnen qua pups en planning voor onze vakantie half augustus. En als alles volgens planning gaat moet dat lukken en dus de knoop door gehakt. Aylen gaat einde volgende week,zo rond 10 april ergens,gedekt worden.
Meer info over het aankomende nest, en de reu end zal ik op de pagina planning neer zetten. daar ga ik vanavond aan beginnen,dus nog even geduld voor alle info online staat.
Wel kan ik alvast melden dat de aanstaande vader een stokhaar reu is en dit dus een mix nestje zal worden met kort en lang haar pups.
Hieronder alvast wat fotos van aylen en daaronder de reu.

20 maart 2016: Liv op show in Polen Beste van het ras

Super trots wederom op onze Liv,dochter van Aylen en lux die op een show in Polen 1 Uitmuntend, Beste teef en erna beste van het ras werd.

National Dog Show Katowice 20.03.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV
I .exc, CWC, BEST FAMALE and BOS!!!!!!!

Arenda en diva:super canicross team

Mega trots ben ik op Aylen haar dochter Diva en haar baas Arenda die de sterren van de hemel lopen op diverse canicross wedstrijden.Ze zijn nog niet zo heel lang bezig,maar de laatste 2 wedstrijden hebben ze een prachtige 3e plaats op het podium gelopen. Als je van hardlopen houdt,is canicross een geweldig leuke sport met je hond!
Gefeliciteerd arenda en diva en ga zo door!

16 februari: helaas bracht de echo niet het verwachte goede nieuws

Ayomi heeft ons aardig voor de gek gehouden en ik had gezien haar gedrag en alles toch echt wel het idee dat ze zwanger zou zijn. Maar vanmorgen op de echo waren helaas toch geen pups te zien. We snappen niet wat er mis kan zijn gegaan.Ze heeft 2 goede dekkingen gehad, op het juiste tijdstip en Dali,de reu wordt binnenkort voor de 1e keer vader,dus aan hem ligt het ook niet. Soms besluit de natuur helaas anders.
De volgende loopsheid van Ayomi valt vlak voor of net in onze vakantie en daarom besloten dat ik haar pas in 2017 opnieuw laat dekken.
Om dit jaar toch nog een vooruitzicht op pups te hebben, ga ik deze zomer,zodra ze loops wordt Aylen laten dekken.
Dit zal zo rond juni/juli zijn. Ik zal binnenkort de pagina Planning pups aanpassen.

ayomi: 3 weken zwanger?

Nog 1 week geduld en dan weten we het zeker.Maar voor nu denk ik wel dat ze zwanger is.Ze is een stuk rustiger geworden,komt nog vaker om knuffels,haar tepels zijn wat roser en ze heeft een bepaalde blik in haar ogen.

Liv:beste van het ras op show in polen

National Dog Show Będzin 31.01.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV
I .exc, CWC, Best of Breed

Super trots ben ik op beata en Liv,die op een show in Polen beste hond van het ras werd. Gefeliciteerd!

29 januari: ayomi: 2 weken zwanger?

Het blijft nog steeds gissen en een vraagteken of ayomi zwanger is. Ze heeft wel enorme honger en eet voor 10 als ze de kans krijgt ;), dus laten we hopen dat dat een teken is.Ze is zo blij als een veulen in de wei.

Enorm verdrietig afgelopen week was wel dat we afscheid hebben moeten nemen van miralda. We hebben ze ooit op het strand ontmoet en er was toen meteen een klik met aylen en miralda en sindsdien hebben we zo af en toe met de honden mee gewerkt aan een fotoshoot. Miralda was al een tijdje ziek en helaas mochten alle behandelingen niet baten en heeft daisy,haar baasje,de strijd op moeten geven. Ik ben dankbaar dat we de dag voor haar overlijden haar nog even konden knuffelen en nog wat foto`s konden maken. Daisy heel veel sterkte!

17 januari: genoten van de sneeuw

Na de dekking hebben we overnacht bij mijn vriendin jacqeline in beilen en we hadden de grote mazzel dat daar een aardig laagje sneeuw lag. We hebben enorm genoten.
Op 16 februari gaan we een echo maken en weet ik zeker of ayomi zwanger zal zijn.
Als ik dat zeker weet zal ik een Pup pagina maken,tot dan is nieuwe info hier te vinden of bij planning

17 januari 2016:ayomi is gedekt

Ayomi en dali vonden elkaar erg leuk en ayomi is vandaag gedekt door Dali. zondag gaan we nog een keer en dan hopenlijk over 9 weken puppies!!
binnenkort ga ik de puppen pagina aan passen en komt daar voortaan alle info op te staan.

Een gelukkig en gezond nieuw jaar!

Als eerste wens ik iedereen het beste voor dit nieuwe jaar en dat dromen maar uit mogen komen.
Mijn jaar is alvast goed begonnen,want vandaag is ayomi dan eindelijk toch loops geworden. Volgende week donderdag gaan we voor de eerste keer progesteron prikken en ik verwacht zo rond 17 december naar Dali te gaan voor een dekking. Die dag zou wel heel speciaal zijn,want het is de geboortedag van mijn moeder en de sterfdag van Kane.

Hele fijne kerstdagen en een goed 2016

Wij wensen iedereen hele mooie kerstdagen en alle beste wensen voor 2016 en ik hoop dan toch het nieuwe jaar goed te beginnen met een dekking met ayomi,maar voorlopig maakt ze nog geen aanstalten.

ayomi neemt de tijd

Altijd als je op iets wacht, dan duurt het juist langer. Ayomi bouwt de spanning graag op ;) en is nog steeds niet loops. ik hoop toch wel dat dat deze maand nog gaat gebeuren,ook gezien de periodes die hiervoor tussen de loopsheden zat. Even geduld dus nog.

Mila:1e plaats op Holland cup show

Hun 1e grote show samen en meteen een 1e plaats en een Uitmuntend en beste jeugdhond op de Holland cup show in Amsterdam. Super trots op jullie Eva en Mila. Mila is een dochter van Imala en Binglee.

26 november: Ayomi in super conditie

Ayomi gaat geweldig en geniet van het leven,iedere dag weer. Ze is nog steeds niet loops,dus even geduld nog. Ik verwacht haar loopsheid binnen nu en een paar weken.

1 november:meeting Dali en ayomi

Afgelopen zondag kwam gerard met dali wandelen en hebben ayomi en Dali kennis gemaakt. Dali is echt een schatje,heel aanhankelijk,easy going en lief en een heerlijke knuffelbeer. Hij heeft een super krachtig gangwerk en ik vind ze qua type erg op elkaar lijken. Super match dus.
En nu maar wachten tot Ayomi loops wordt.

Ayomi haar aanstaande: Dali

Eindelijk kan ik hem dan officieel voorstellen;de reu die hopenlijk de vader gaat worden van ayomi haar puppen.
Dit is Dali,oftewel: A new star is born Las Kornas.Hij is geboren in Polen en door wendy ramakers naar nederland gehaald als pup. Hij woont nu bij Gerard mulder. Dali is nog een jonge hond van net 18 maanden,maar met al een krachtige uitstraling. binnenkort gaan we samen wandelen en zullen daar de foto`s van volgen.
zoiezo heel snel meer info over deze kanjer en een update op de pagina planning.

Foto`s clubmatch ZWHVN van mascha de lange

Mascha de lange van de ZWHVN heeft deze prachtige foto`s van ons en onze honden gemaakt,waarvoor dank!
Nog steeds super trots op al onze kanjers! en hun bazen.

Aylen

Ayomi

Jaylin

Lizzy

Mila

11 oktober:clubmatch zwhvn

Afgelopen zondag hebben we met een aantal for the joy of life nakomelingen en met ayomi en aylen mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN en dat hebben we geweldig goed gedaan.

Als eerste mocht Mila de ring in. Zij is een dochter van Imala en Binglee en het was haar 1e show. Natuurtalentje,want ze werd eerst beste puppy bij de teefjes en erna beste pup. Geweldig gedaan en super trots op Mila,Eva en nathan.

In de jeugdklasse teven deden Lizzy en Jaylin mee;dochters van Aylen en Lux. Beide dames deden het super. Lizzy kreeg een prachtige 4e plaats met een ZG

Jaylin werd 2e met een Uitmuntend en later mocht ze mee doen voor reserve beste teef.Dat ging tussen haar en aylen en de keuze viel op Jaylin,waarmee ze het reserve CAC kreeg.

Tussendoor was ik zelf ook nog aan de beurt en aylen had er zowaar zin in en werd 1e in de open klasse met een Uitmuntend.

Ayomi stond helaas als enige in de fokkersklasse,dus geen concurentie,maar kreeg wel een mooie 1 Uitmuntend.

Ook was er nog een nakomelingen en fokkerij klasse. Helaas waren wij met de for the joy of life honden de enigen en dus automatisch een 1e plaats. Maar wel met alleen maar complimenten van de keurmeester.Stuk voor stuk prachtige honden,mooi homogeen en hele fijne karakters!

Leo,zoon van aylen en lux deed ook mee,maar hij was niet zo gecharmeerd van de keurmeester en wilde zich helaas niet laten betasten en kon daarom niet beoordeeld worden. Neemt niet weg dat Leo een geweldige leuke,lieve en mooie reu is.

Ik ben super trots op iedereen en wil iedereen enorm bedanken dat jullie er waren. Anita bedankt voor t maken van de foto`s,evenals jessica!

Kennel dag foto`s

Anita heeft ook foto`s gemaakt tijdens de wandeling en later op de middag heeft ze apart van iedereen die wilde foto`s gemaakt. die staan hieronder in 2 albums. thanks anita,super gedaan!

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG FOTO`S ANITA

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG FOTSHOOT ANITA

27 september: For the joy of life Kenneldag

Ik wil iedereen bedanken die gekomen is. Van alle nesten waren er wel nakomelingen en het is zo leuk en speciaal om die allemaal bij elkaar terug te zien.
Daarbij ben ik enorm trots op al die bazen met hun leuke,lieve,maar vooral sociale honden,want ik kan nog zo`n goede basis socialisatie bieden,erna moeten jullie de rest doen en stuk voor stuk zijn de puppen van toen uitgegroeid tot geweldige honden. De foto`s vertellen de rest van de dag. Een kleine selectie hieronder en de rest is eronder te vinden in een link met een picasa album.van daaruit zijn de foto`s te downloaden.

Speciale dank voor karin gerritsen voor het beschikbaar stellen van de hal,anita en bianca voor t maken van de foto`s en bianca voor alle extra hulp,want t smeren van zo`n 120 broodjes was best ff een werkje ;). iva bedankt voor t geven van de workshops hersenwerk voor honden en sophie,elly en arenda,sabin voor de hulp.

FOTOS:

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG

23 september: Liv in polen jeugd club winster

Liv is still doing great on shows in polen,many congrats to Beata bizon.

Sheepdogs of Non-Polish Breeds Club Show, Poland 2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (13 months)
YOUTH CLUB WINNER

vakantie 2015

Een hele kleine selectie van wat vakantiefoto`s. we hebben weer enorm genoten met zijn allen,mensen en honden,in duitsland bij het groene geluk. zoek je een super vakantieplek,met mega omheinde tuin,waar honden altijd welkom zijn,kijk dan even op hun website www.hetgroenegeluk.nl

En niet vergeten,zondag 27 september: for the joy of life kenneldag. tot dan.

1 augustus 2015:de pups van aylen en lux 1 jaar

Gefeliciteerd alle kids van aylen en lux met hun 1e verjaardag.

Leo,zoon van aylen en lux 2 Uitmuntend op show

Op de internationale show in rotterdam behaalde Leo een prachtige 2 plaats met een Uitmuntend en mooi rapportje. Hij gaat enorm vooruit.super goed gedaan Sera en Leo,gefeliciteerd.

11 maanden. Temperamentvolle reu. Goede maat. Licht gestrekt. Passend hoofd. Schedel/snuit nog voldoende parallel. Goede oor. Donker oog. Correct gebit. Prima pigment. Goed gehoekt, voor en achter. Goede boven- en onderbelijning. Draait voorvoeten licht uit. Staart graag onder geschoven. Mooie vacht, prima kleur. Gangwerk vlot maar nog wat rommelig. Fijn gedrag. Lange staart wordt goed gedragen.

27 september:1e Kenneldag van For the joy of life witte herders!

Iedereen die een witte herder van for the joy of life heeft is welkom op onze kenneldag.
We starten smorgens om 11 uur met een strandwandeling van 1 a 1,5 uur op het strand van ijmuiden(ijmuiderslag). Aansluitend rijden we dan naar de andere lokatie in het havengebied

hondenschool

waar we dan eerst gaan lunchen en erna zullen er workshops hersenwerk voor honden gegeven worden door een gediplomeerd instructrice Iva pastova. Ook brengt zij spullen mee die te bestellen en te koop zijn bij aura`s spullen voor honden.

aura`s
spullen voor honden

Wil je een tuig of halsband op maat voor je hond laten maken,geef dan 5 weken vantevoren alles door,dat scheelt dan verzendkosten en brengt iva het op die dag mee. Uit ervaring kan ik zeggen dat de tuigen geweldig zijn en perfect zitten.
Er is ook een buiten terein,wat geheel omheind is en de honden kunnen dus niet weg. De workshops worden in groepjes gehouden en voor wie nog niet aan de beurt is, is er ondertussen gelegenheid om of je hond of samen met je hond op de foto te gaan. Deze krijg je dan later in groot formaat thuis gemaild en worden gemaakt door Anita.
Het is ook mogelijk om alleen voor de wandeling of alleen voor het middagprogramma te komen. De middag begint om 1300 uur.
Laat ajb even weten als je van plan bent om te komen,dit ivm de lunch en planning.
Wij hebben er al heel veel zin in.

11 juli 2015: De pagina Planning is aangepast

Het duurt nog even,maar nu Ayomi is goed gekeurd voor de fok en alle gezondheidstesten binnen zijn, kijken we alvast een beetje vooruit.Ook heb ik een reu gevonden die perfect bij haar zal passen. wel zal hij nog goed gekeurd moeten worden en gerontgend,maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wacht dus nog even met bekend maken wie de aanstaande vader zal worden tot dat allemaal in orde is.
Voor info zie de pagina planning.

21 juni: ayomi is goed gekeurd voor de fok

21 juni is ayomi gekeurd voor fokgeschiktheid bij de ZWHVN en ze is helemaal goed gekeurd met een super rapport met zelfs een heel aantal keer Bijzonder daarop. Ik ben enorm trots op mijn puppie met de spikkelneus.
Ook is ze getest op DM en MDR-1.ze komt uit DM en MDR-1 vrije ouders,maar dat is niet altijd een garantie voor vrije nakomelingen en daarom moet iedere hond waarmee gefokt wordt getest worden. Gelukkig was ze ook nu weer vrij van beide aandoeningen.
Ayomi is in juni loops geweest en naar verwachting zal zij half december weer loops worden. Het is de bedoeling dat ze dan gedekt zal worden voor hopenlijk haar 1e nestje. Ik heb al een mooie en lieve kerel voor haar op t oog,maar hij moet nog getest en gekeurd worden,dus als dat allemaal ok is,zal ik bekend maken wie de a.s vader wordt.

16 juni:Liv wordt wederom 1e op een show in polen

National Dog Show Jelenia Góra 14.06.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
I.exc,Junior Winner ,Best Junior, BOS

Gefeliciteerd Beata en Liv

14 juni: clubmach RZWH:allemaal winnaars!

Afgelopen weekeind deden we mee aan de gezellige clubmatch van de rasclub voor witte herders. ik liep zelf mee met ayomi,die nog 1 show resultaat nodig heeft voor haar fokkeuring. Rian deed mee met kubilai, een broer van ayomi voor de eerste keer.
En 2 kinderen van aylen en lux deden ook mee, nl Leo en Lizzy en allemaal vielen we in de prijzen!
Ik ben dus super trots op iedereen,echt zo goed gedaan. Gefeliciteerd allemaal!

Kubi vond het showen leuk en ging als een speer en werd in de open klasse eerste met een Uitmuntend en later werd hij reserve beste reu. super goed gedaan rian! en kubilai natuurlijk.

Keurrapport van Kubilai(kynai for the joy of life) kubi is een zoon van imala en lux.

Lizzy(love me lotus for the joy of life) van joyce haalde een prachtige 2e plaats met een Uitmuntend. Echt super knap gedaan joyce en lizzy! ga zo door!

Leo wilde zich op de vorige show niet laten betasten,dus sera en david zijn flink met hem gaan trainen en oefenen en dat heeft gewerkt. Het ging al een stuk beter en Leo haalde een hele mooie 4e plaats met een ZG. Super goed gedaan!

Mijn eigen kanjer ayomi behaalde een mooie 4e plaats met een ZG.keurmeester hield van een groffer type en zag haar liever wat groter en breder.ayomi houdt niet zo van showen,die staat liever in de vrije natuur,maar ze deed het prima en ik ben trots op haar.

rapport: langstock teefje van 2 jaar van goed type. compact gebouwd,mooi tevenhoofd,prachtig ook,goed geplaatst oor,goed pigment,correct gebit,mooie hals en ruglijn.bekken helt iets te sterk. voor goed gehoekt.staat achter iets ondergeschoven,licht koehakkig.mooie vacht.mag in gangwerk achter iets meer stuwen. prettig ringgedrag.

11 juni:Liv is pools jeugdkampioen

Uiteraard ben ik mega trots op deze prachtige dochter van Aylen en Lux,zij is op de leeftijd van 10 maanden nu Pools jeugdkampioen. Gefeliciteerd Beata!

National Dog Show Kalisz – 07.06.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
I.exc,Junior Winner ! Liv is win junior class and now she is new polish junior champion

8 juni: rust zacht lieve yari

Vandaag kreeg ik het verdrietige bericht dat Yari is ingeslapen. Yari was een zoon van Kane en Talos.
Een paar jaar geleden moest hij herplaatst worden en kwam toen bij een fantastische nieuwe eigenaar terecht,waar hij een super leven heeft gehad en ze waren samen de grootste maatjes. Na een scan werd een tumor in de hersenen van Yari geconstateerd en restte Rudi helaas niets anders ,dan hem in te laten slapen.
Rudi, ik huil met je mee en weet hoe dit grote verlies moet voelen. Bedankt voor alles wat je voor Yari hebt gedaan en heel veel kracht en sterkte gewenst!

Liv,dochter van aylen en lux loopt weer in de prijzen

Liv,een dochter van aylen en lux,die in polen woont,heeft het super gedaan op een show in Lezno.

International Dog Show Leszno – 30.05.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
Junior Winner , BEST JUNIOR IN BREED,
Res. BEST IN SHOW JUNIOR !!!!!!

Ik ben super trots op Liv en haar eigenaar beata en haar handler Patrycja Mazur .

2 juni: aylen mag alles weer

Vandaag met aylen voor controle naar de orthopeed in amsterdam geweest. Er was de laatste tijd nog steeds iets van een verdkking in haar knie te voelen en ik vond haar ook nog niet optimaal lopen,dus voor ik haar met een gerust hart los kan laten rennen,wilde ik zekerheid,dat dat ook verantwoord was.
Dus zijn er rontgenfotos gemaakt en die brachten goed nieuws.Het ziet er top uit,prima botgroei,iets artrose aan de knieschijf,maar dat is normaal,gezien de operatie. De rechtse kruisband is iets verdikt nog,maar ook dat is normale reactie en is al veel beter dan bij een eerdere controle. Ook meteen een foto van de andere knie gemaakt,omdat soms die overbelast raakt en ook daar problemen komen,maar ook dat zag er prima uit.
Vanaf nu gaan we de beweging verder uitbouwen en mag ze vaker los en gaat het gewoon goed komen met onze witte beer.


31 mei: ayla is naar haar nieuwe huis

Gister is ayla vertrokken naar haar nieuwe huis en woont vanaf nu in arnhem bij desiree en martin.Zij gaan onvoorwaardelijk voor haar en ik weet zeker dat ze daar een super leven gaat krijgen. Heel veel plezier en geluk met Ayla.

26 mei: Ayomi is DM vrij

Ayomi heeft ouders die beiden vrij zijn van DM en MDR-1 en voorheen werd dan aangenomen dat de nakomelingen ook automatisch vrij zijn. Maar vooral bij DM is dat niet altijd een garantie en dus is het verplicht nu,om voor je een hond inzet voor de fok, opnieuw te testen.
Vandaag kwam de uitslag van de DM test binnen en ze is gelukkig nog steeds DM-vrij.Ook is ze vrij van MDR-1.
Nu is het wachten op de uitslag van de Pannus test.

21 mei: ayla haar operatie is geslaagd en een moeilijke beslissing genomen

Onze miss turquoise,die nu Ayla heet, is vandaag geopereerd en de operatie is geslaagd. Ook heeft ze ondertussen nieuwe baasjes,de beste die we maar konden vinden en zo kwam alles toch nog goed. Verdere info bij -M-nest.

Ik heb met pijn in mijn hart moeten besluiten om niet meer met imala te fokken. Ze is een super moeder en heeft 2 prachtige nesten gehad. maar als ik iets doe,wil ik het goed doen en ik probeer zo gezond mogelijke nakomelingen te fokken. In het 1e nest hadden we de slokdarmafwijking en nu in het 2e nest het probleem met de urine leider. Maar helaas kregen we afgelopen week ook het slechte nieuws dat een teefje uit imala haar 1e nest de oogziekte Pannus heeft.
Of en in welke mate dit allemaal erfelijk is,is niet geheel duidelijk,maar ik kan en wil niet meer risico`s nemen.
Ayomi zal binnenkort getest worden op Pannus.

teefje turquoise is bij ons terug

Na 1 week bij haar eigenaren geweest te zijn is ze bij ons terug gebracht. Ze verloor urine tijdens haar slaap en aangezien de dierenarts daar geen verder onderzoek heeft gedaan,was het beter dat hier te doen. Haar vorige eigenaren hebben afstand van haar gedaan en wij hebben haar natuurlijk weer liefdevol opgenomen. Ondertussen zijn we erachter wat ze mankeert en wordt ze binnenkort geopereerd,waarna ze net als iedere andere pup,gewoon op kan groeien als een gezonde witte herder. Haar verhaal op de pagina van het -M-nest.

25 april: Liv,beste pup op show in Polen!

25.4.2014 International Dog Show in Opole
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV.dochter van Aylen en Lux, kreeg op deze show in Polen een veelbelovend en werd beste pup van het ras!
Super trots op Liv en haar handler en eigenaar! Gefeliciteerd.

24 april: gefeliciteerd alle pups van Imala en lux

2 jaar geleden alweer dat ik het leven in ayomi blies en imala t leven schonk aan 9 puppies. gefeliciteerd allemaal!

9 april 2015: Imala en broers en zussen 5 jaar

Mams Imala viert vandaag haar 5e verjaardag. Gefeliciteerd ook voor alle broers en zussen knuffels van ons allemaal.

4 april: Hele fijne pasen iedereen

23 maart: faith 11 jaar

Mijn lieve faith vandaag al weer 11 jaar. En er moeten nog zeker 11 jaren bij.

1 maart; de pups van imala en binglee zijn geboren

zondagochtend zag ik al wel aan komen dat de pups niet lang meer weg zouden blijven en aan t einde van die middag is dan ook de 1e pup geboren. 12 uur later waren er 10 pups: 6 reutjes en 4 teefjes.
voor verdere info en alle foto`s; zie de puppen pagina van het -m- nest.

20 februari: foto-update

In afwachting van imala haar pups,genieten we van 2 dochters van kane die hier logeren en natuurlijk van onze dagelijkse wandelingen en hebben we afgelopen week ook gewandeld met een zoon van kane: Finn.
Aylen mag nog steeds niet alle wandelingen mee,maar haar revalidatie gaat voorspoedig en bij controle was de orthopeed heel erg tevreden. Er was al vrij veel botgroei en het is nu nog een kwestie van spieren opbouwen.

14 februari:valentijnsdag

Nog nooit 2 honden gehad die zo close waren: imala en ayomi. liefde voor altijd.

4 februari:Dyami,voor altijd in mijn hart en ziel

geen woorden nodig. Dank je wel anneke kaat voor deze prachtige herinnering aan mijn aller liefste Dyami.

2 februari: nieuwe groepsfoto

Even een moeilijk moment wel,een eerste keer een nieuwe groepsfoto maken,zonder Kane. Daar maar en leuk moment van gemaakt ook,door het met zelfontspanner te doen en een selfie te maken.Waren heel wat pogingen nodig om een goede te krijgen. Super trots op mijn roedel!

29 januari: Imala is zwanger!!

We zijn vandaag naar any animal geweest om een echo te maken en wat ik al wel wist,werd vandaag bevestigd; Imala is zwanger. We hebben iig 6 pups gezien,maar grote kans dat het er meer zijn,aangezien er altijd een en ander achter de ribben verscholen kan zitten.
Omstreeks 5 maart zullen de pups geboren gaan worden. een update tot die tijd regelmatig op de pagina van het M-nest.
Voor interesse in een pup uit deze prachtige combi stuur een mailtje of bel gerust.
onder de fotos nog een link naar een filmpje van de echo.


FILMPJE ECHO IMALA

24 januari: 1 week zonder kane….

Een week al weer dat we je moeten missen en dat voelt nog steeds heel erg onwerkelijk. En ook al gaat t leven gewoon weer door, er is geen dag dat je niet in mijn gedachten bent en vooral ayomi is wat van slag en wijkt binnen geen moment van mijn zijde.
Grote dank voor lieve anneke kaat die deze prachtige bewerking maakte, jouw voetstap in de arend en zo samen met dyami voor altijd!

18 januari: een dag met gemengde gevoelens en herinneringen

vandaag is een rare dag, ik ben nog volop bezig met kane; haar pagina maken voor de website,het gemis,maar vandaag is ook de dag dat kane haar 1e pups geboren zijn 8 jaar geleden en dus ook mijn dyami geboren werd. Op onderstaande foto zaten ze nog in kane haar buik. Gefeliciteerd voor alle kinderen van kane!
Maar vandaag is ook de dag waarop we afscheid namen van mijn eerste witte herder Demi
Al hun levens zijn voor altijd met elkaar verweven en dat is heel fijn om te weten en te voelen.
(bewerking van dyami is gemaakt door anneke kaat,zo lief, dank je wel!)

16 januari 2015: wij hebben heel plotseling afscheid moeten nemen van onze kane

Kane liet al een kleine week af en toe wat urine lopen,soms ook dat ze het zelf niet in de gaten had en begon ook veel te drinken. Urine en bloedtest kwam weinig uit dat dit goed kon verklaren en voor aankomende week stond een echo gepland. Echter op de dag dat ik onderstaande foto`s maakte, zag ik dat ze ineens een vrij dikke buik had, maar verder was er nog niks aan haar te merken, ze was vrolijk,at goed,heeft nog een stukje met de anderen mee gerent en toch had ik op t einde van de wandeling heel sterk het gevoel ik moet nog een paar foto`s van haar maken,want het kunnen wel eens de laatsten hier zijn.
Die gedachten kwamen helaas later die avond tot werkelijkheid.

Toen ik sàvonds de honden hun snack gaf viel kane ineens om en ik dacht onmiddelijk aan iets van een interne bloeding ofzo. Dus snelle aktie en een spoedarts gebeld en gelukkig kon ik bij praktijk any animal in heiloo meteen komen. De anderen honden kon ik bij vriendin karin brengen en haar man warner reed met me mee,want door de paniek was ik daar zelf niet toe in staat.
Bij de dierenarts werd er eerst een navel punctie gedaan en gelukkig bijna geen bloed uit de buikholte,dus een beetje hoop nog,maar die werd de grond in geboord toen de rontgenfoto`s gemaakt waren. Daaruit bleek dat kane een 3x zo groot hart had en haar buik vol vocht zat. De oorzaak hiervan blijft gissen en hebben we ook geen onderzoek naar gedaan. het kan een tumor zijn geweest, of een lever probleem, of iets anders acuuts. Het vocht weg halen had ook geen nut,want het zou dan de volgende dag weer terug zijn. Op dat moment daar kon en wilde ik geen afscheid van haar nemen,dit kwam zo als een donderslag bij heldere hemel. En dus besloten voor 5 dagen pillen mee te nemen,die het vocht af zouden drijven waardoor ze beter kon ademen en haar bloedsomloop beter zou worden.
Ik had gehoopt nog iig het weekeind met haar te hebben,om aan het idee te wennen,maar eenmaal thuis kreeg ze in de loop van de avond en nacht om de 2 uur een aanval,waarbij ze dan verkrampte en 1x zelfs haar ademhaling korte tijd stopte,maar ze toch nog weer terug kwam en nog niet zo ver was om te gaan.
In de ochtend besloten,dat ondanks dat kane geen pijn had, ik haar dit niet veel langer aan kon doen en na contact met mijn eigen dierenarts anneke, besloten om haar aan t einde van die dag aan haar laatste reis te laten beginnen.

En dan moet je dus in 1 dag afscheid van je hond gaan nemen na 10,5 jaar en dat is eigenlijk niet te doen! Ik had het geluk dat ik die dag vrij was en eigenlijk een weekeind weg zou gaan en een nog groter geluk dat mijn vriendin ingrid,met wie ik kane als pup heb uitgezocht en opgehaald, ook vrij was en meteen naar me toe kwam.
We besloten om nog 1x met kane en de hele roedel naar het strand te gaan, ook al zou ze misschien daar overlijden, dan was het op haar favoriete strand. Heel langzaam lopend,met af en toe pauzes zijn we er gekomen en daar hebben we samen afscheid van de zee genomen. Heel intens met al je roedelmaatjes om je heen,heel verdrietig,maar ook heel dankbaar en mooi dat we dit nog konden doen.
Dit heeft je goed gedaan,want terug thuis kreeg je een opleving, je ogen werden weer helderder en je wilde wel een snack en lekkere worst. En hoe moeilijk is het dan om je verstand te laten zege vieren en bij je besluit te blijven. Ik heb heel erg met mezelf moeten knokken,maar ik wist dat Kane er klaar voor was en dan kan en mag ik niet egoistisch zijn. Vriendinnen zijn nog langs gekomen voor een laatste groep en knuffel.
Later die avond is anneke gekomen en hebben we haar omringd door de gehele roedel laten gaan. Ze is,zonder ook maar iets van strijd, in echt complete rust,in mijn armen, met ayomi dicht tegen haar aan, ingeslapen en de regenboog brug over gegaan,Waar natuurlijk al haar vroegere roedelgenoten op haar stonden te wachten.
Ze laat een enorme gapende wond achter en het zal nog wel een hele poos duren voor ik dit verlies kan verwerken,het ging te snel en dan is accepteren en helemaal los laten zo enorm moeilijk.
Haar dochter dyami lag op een mooie plek in mijn tuin en diep genoeg,dus er was plaats genoeg over en zo heb ik kane bij dyami begraven en zijn ze ook daar weer samen.
Lieve kane,zo blij dat je 10,5 jaar lang in mijn leven was,maar wat ga ik je enorm missen en was ik nog zo niet klaar om het al zonder jou te moeten doen. Rust zacht!

Het gedicht/verhaal dat ik over haar schreef komt morgen op haar in memoriam pagina.
Iedereen die me op wat voor manier gesteund en geholpen heeft, enorm bedankt, jullie liefde en medeleven voelt als een warme deken.

weerzien pups aylen en lux

Ik heb t geluk dat aardig wat pups van aylen en lux niet ver hier vandaan wonen en wel eens langs komen voor een wandeling op het strand of voor een logeer partij en bij lasco zijn we op weg naar imala haar lover even op bezoek geweest om de stamboom langs te brengen.
Super leuke en lieve honden zijn het allemaal geworden. en ook de anderen hoop ik binnenkort een keertje te zien nog.

Diva

Jaylin

bruno

Cooper

Finn

Lasco

Lizzy

gelukkig nieuw jaar!!

We eindigden 2014 met een dagje sneeuw en 2015 begon met hopelijk nieuw leven. Op 1 en 2 januari is imala gedekt door binglee. Nu wordt het 30 dagen wachten tot de echo uitsluitsel zal geven of ze zwanger zal zijn.
binnenkort zal ik een nestpagina aan maken waar dan al het nieuws over het nest zal komen te staan.

Wij wensen iedereen hele warme kerstdagen en een super te gek nieuw jaar!!

20 december: imala is loops

2 weken geleden werd ayomi; imala haar dochter loops,en ik dacht al wel dat imala haar dan snel zou volgen. En die gedachte kwam uit en gister is imala,vroeger dan verwacht, loops geworden.
Zoals ik nu inschat zal ze dus nog dit jaar gedekt gaan worden,zo vlak voor of rond de jaarwisseling.
meer info als ik die heb op de website planning en zodra ze gedekt is zal ik een nieuwe pagina aan maken voor dit nest.

18 december: aylen geopereerd aan haar knie

Afgelopen zomer had aylen tijdens het rennen achter een konijn aan een verkeerde beweging gemaakt en daarbij haar kniebanden verrekt. Omdat ze toen gedekt was en later zwanger is dat behandelt met medicatie en lijnrust en dat gaf wel enige verbetering.
maar op de lange duur helaas niet het volledige gestel dat we verwacht en gehoopt hadden en afgelopen week tijdens het rennen op het strand,knapte haar banden en na de 1e schrik was dat ook wel een opluchting. Nu kon de knoop doorgehakt worden en restte er niets anders dan een operatie. Gelukkig konden we heel snel terecht in het medisch centrum voor dieren in amsterdam en daar is ze afgelopen donderdag geopereerd. We mochten daarbij zijn en grote steun daarbij gehad van anita!
De kniebanden waren stuk en zijn verwijdert en haar miniscus zat al iets los en is ook meteen verwijdert.dan zetten ze aan de andere kant van de knie een plaatje en schroeven ter stabilisatie en toen was ze al weer klaar. Deze methode heet de TTA methode,voor wie er mee over wil weten.
Nu volgt er een lange revalidatie,waarbij ze de 1e twee weken niets anders mag dan achter in de tuin haar behoefte doen en erna gaan we de beweging langzaam met 5 minuten per week opbouwen. voorlopig is ze dus nog wel even bezig,maar we verwachten aan het eind een volledig herstelde aylen die weer gewoon langs t strand kan racen.

Kyona ayomi for the joy of life op de winner

Ayomi liep op de winner haar 1e show.ze was loops en niet helemaal lekker en liep dus niet optimaal en kreeg daarom een ZG. Maar verder een prima rapportje,dus ik ben hier blij mee.

Love me legend for the joy of life/leo

Leo en sera deden het super op hun 1e show.leo werd 1e veel belovend en won erna de babyklasse en mocht einde dag in de ere ring waar hij helaas niet geselecteerd werd,maar niet getreurd dit is al een super prestatie.
super goed gedaan! deze fotos zijn gemaakt door anita,waarvoor dank.


Love me lotus for the joy of life/lizzy op de winner show waar ze 1e veel belovend werd in de babyklasse teven en later 2e achter haar broer leo. super goed gedaan joyce en lizzy!

Love me Livine;dochter van Aylen en lux: reserve beste baby op show in polen


Super trots ben ik op het geweldige resultaat van Liv op haar 1e show in polen.
Ze kreeg een 1 veel belovend in de babyklasse en erna werd ze beste baby van het ras en als klapper nog reserve beste baby van de gehele show.

Ayomi is ED-VRIJ

Super blij ben ik met ook deze uitslag.ayomi haar ellenbogen zien er ook perfect uit en daarmee is zij HD en ED vrij en ook vrij van MDR-1 en DM.
In december zal zij haar eerste show gaan lopen op de Winner in amsterdam.

Ayomi: HD vrij

Het is helaas nog even wachten op de ED uitslag,omdat er iets mis is gegaan met t versturen van die foto`s, maar de HD uitslag is wel binnen en hier ben ik al super blij mee. Ayomi is HD vrij en heeft hele mooie heupen, betere uitslag is er niet. HD-A met een norbergwaarde van 40.

6 november 2014: de reu van imala is bekend; de super knappe en lieve binglee

Afgelopen weekeind zijn we op de terugweg na een logeerpartijtje in drenthe langs bing gereden om kennis te maken.
Bing is mooi en lief en heeft al een aantal leuke,lieve en gezonde pups op de wereld gezet.
Hij lijkt qua type erg op imala en ik denk dat ze erg goed bij elkaar passen. meer info op de pagina: planning.
Ik verwacht imala haar loopsheid zo rond januari/februari 2015, dus het zal een voorjaarsnest worden.
Voor info over bing,hieronder de link.


Of Haely’s Future

kyona ayomi for the joy of life

kleine meisjes worden groot, al blijft ze gelukkig qua gedrag nog steeds een pup die iedere seconde van de tijd dat ze wakker is een blije muis is.
Ze is bijna 18 maanden en 28 oktober wordt ze gerontgend voor HD en ED,altijd weer spannend. maar wat de uitkomst daarvan ook zal zijn, ze is mijn speciale wijfie en dat verandert nooit!

nestplanning 2015

De pagina van ons _L_ nest hebben we afgesloten met de foto`s van de pups en hun nieuwe eigenaren. Ondertussen hebben we sommigen al weer gezien tijdens wandelingen. Heerlijk als ze zo dicht in de buurt wonen.

Ons volgende nest zal zijn met Imala en ik verwacht haar loopsheid zo rond januari/februari. Wij gaan binnenkort op kennismakingsbezoek bij de reu,en als dat bevalt aan beide kanten,zal ik bekend maken wie het gaat worden.
Hou dus de pagina planning in de gaten voor nieuws over het aankomende -M- nest.

puppymeeting!

We hadden vandaag een meeting met alle nieuwe eigenaren van de pups op landgoed beeckestijn,zodat iedereen elkaar kon ontmoeten. Het was reuze gezellig. voor alle fotos zie t picasa album op de puppagina.
1 pup is erna mee naar huis gegaan en de anderen gaan allemaal in de loop van volgende week.Dus het gaat een week van afscheid worden. Nooit het leukste deel van nestje hebben,maar ze krijgen stuk voor stuk super eigenaren en dat maakt alles goed.

13 en 14 september: mijn droom weekeind

Gisteravond hebben we nog een korte fotoshoot gedaan met 4 pups en de honden met daisy en haar paard Miralda.
Die foto`s volgen nog later vandaag. Maar voor mezelf ben ik zo enorm blij met deze foto gemaakt door nikki,waarvoor mijn grote dank! Na de shoot mocht ik nog even op Miralda rijden en mijn honden volgde ons op de voet, echt een droomplaat die natuurlijk tzt hier aan de muur komt te hangen!

dromen die tot werkelijkheid komen

Al een aantal keren kwamen wij op t strand daisy van der wees en haar prachtige en lieve paard miralda tegen. Aylen is gek op dat paard en loopt haar dan steeds achterna. Nu aylen pups had leek t ons wel helemaal super om een fotoshoot te doen met de witjes en de pups.
Nu is t ook al heel lang mijn droom en ik droom het ook echt regelmatig om op een wit paard met een mooie jurk langs t strand te rijden. Door mijn hernia`s en slechte rug mag ik echt niet meer rijden dus ik heb al meer dan 20 jaar niet meer op een paard gezeten. Maar vandaag hebben we mijn droom uit laten komen en heb ik op miralda een stukje mogen rijden met pup en mijn honden erbij en hebben we een fotoshoot gedaan met de honden en pups. Een hele happening,maar zo ontzettend gaaf en bijzonder. Er zijn heel wat foto`s gemaakt, maar die volgen in de komende dagen. dit is even een hele kleine selectie.

6 september: de portretjes van week 5 van de pups staan online in een nieuw picasa album en op de pup pagina.

We zijn blij met de nazomer en de pups zijn meer buiten dan binnen en als ik weg moet met de grootste moeite binnen te krijgen. Weer veel bezoek gehad en aankomende week worden ze geent en a.s maandag komt de raad v beheer d epuppen chippen.

joehoeeeeeeeeeeeeeeee de portretjes staan op de pup pagina. vrouwtje heeft hard gewerkt. de gehele shoot morgen in picasa.voor vandaag is het genoeg geweest.

29 augustus: pups zijn 4 weken dus nieuwe portretjes

vanavond nieuwe portretjes op de pup pagina.
Arenda was hier om te helpen met pups en fotoshoot en ook nichtje iza kwam langs en maakte deze super leuke foto. mooi zingen dat ze kunnen :)

21 augustus:alle pups hebben een baasje

Zoals het er nu naar uit ziet, hebben we voor alle pups hele leuke en lieve baasjes gevonden en hebben we helaas geen pups meer beschikbaar.
Begin 2015 verwacht ik Imala te laten dekken,dus een nieuw nestje zal voorjaar 2015 zijn.

17 augustus: portretjes van de 2 weken oude pups op de puppagina

Update en fotos op de pup pagina. het gaat goed met mams en kids.

13 augustus: aylen is weer beter

Maandagavond is mijn dierenarts thuis gekomen bij ons om aylen een behandeling te geven en meteen erna zakte de koorts al en gaandeweg de andere dag knapte ze steeds verder op. nu 2 dagen later eet ze weer goed en verzort ook dr pups weer op en top.
De pups zelf groeien als kool en vonden de werpkist al te klein worden en lieten dat horen ook. nou vooruit dan maar een wat grotere wereld. Dat hoort er ook bij als je oogjes open gaan.
De rest van de foto`s en info op de puppenpagina en in deel 2 van het picasa album van aylen en lux.

10 augustus: pup-update op de pagina van aylen en lux met portretjes

Het heeft even geduurd een nieuwe update,maar aylen werd ziek een paar dagen na de bevalling en ze stopte met eten. ze heeft een echo gehad waarop gelukkig geen resten in de baarmoeder meer te zien waren. ze heeft een antibiotica kuur en dan zou t langzaam beter moeten gaan. ik was dus even super druk met haar en omdat ze niet tot slecht at met t bij voeden van de pups,maar die groeien gelukkig gestaag door.


2 augustus; de pups gaan super en aylen is super mama

prachtige foto van aylen en haar kids gemaakt door anita nefkens.
Moeder en pups doen het erg goed, alle pups zijn tussen de 30 en 50 gram aangekomen wat voor een 1e dag/nacht echt heel goed is. Ook onze kleine miss pink is haar dip te boven zoals het er nu naar uit ziet en kwam 40 gram aan.
Nog geen tijd gehad voor de fotoreportage, die volgt vanavond.

Aylen is moeder geworden van 12 pups

Doodmoe maar voldaan en zo trots op onze aylen met haar 1e nest van uiteindelijk maar liefst 12 pups; 5 teven en 7 reuen.
morgen als we wat zijn uitgerust een foto reportage

1 augustus 2014: aylen haar pups worden geboren

De geboorte van aylen haar pups is begonnen. tot nu toe zijn er 6 pups,maar we zijn nog niet klaar. tot nu toe zijn er 4 reuen en 2 teven. voor fotoupdate en meer zie: L-nest aylen en lux

25 juli 2014:de laatste loodjes

De laatste week van aylen haar dracht is in gegaan, in de loop van volgende week verwachten we de pups.Ze heeft een enorme buik,dus een aardig nest denk ik. tot nu toe houdt ze zich goed met de warmte en zwemt ze nog steeds in zee,maar ik ben blij dat t volgende week wat minder warm wordt voor haar.

8 juli 2014: bruidsjonker Yuma

Ik kreeg vandaag van zijn baasjes marion en patrick deze geweldige foto`s van Yuma; zoon van Lux en imala.
Dit is bij de bruiloft van hun dochter jessica en sander en yuma vond het geweldig al die mensen.
Hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk jessica en sander!

2 juli 2014; Aylen is zwanger!!

Wat ik al wel verwacht had werd vandaag bevestigd. Aylen gaat voor t eerst moeder worden. Ze was echt mega braaf en heel erg relaxt en met de super goede hulp van vriendinnetje Luca bleef ze heel mooi en rustig liggen tijdens t maken van de echo. We hebben ongeveer 7 pups gezien,maar het kunnen er ook nog meer worden. Dat blijft nog even spannend.
De komende weken zal ik steeds een update plaatsen onder puppies en dan L-nest lux-aylen.

Ik kan nu dus zeggen dat Aylen vandaag 30 dagen drachtig is.Na de echo zijn we even heerlijk gaan wandelen.

29 juni 2014: t blijft nog even spannend

A.s woensdagmiddag hebben we een afspraak voor de echo van aylen, dus erna weten we zeker of ze puppies verwacht.
Nog heel even geduld nog.

17 juni: weer thuis en pagina voor het nest van aylen en lux gemaakt

We zijn weer thuis na een heerlijke wandel en geniet vakantie in duitsland. Wij kunnen het iedereen aan raden: Het groene Geluk in idar-oberstein waar je ook met meer dan 2 of 3 honden welkom bent.

Het blijft nog afwachten,maar als ik naar aylen haar ogen en gedrag kijk, dan zou ik zeggen dat ze zwanger is. Over een kleine 2 weken gaan we een echo laten maken.

Ik heb al wel een aparte pagina voor dit nest aangemaakt en die staat onder de link puppy`s: L-nest Aylen en lux.
Daar zal ik de updates en foto`s plaatsen.


11 juni: aylen werd gister 3 jaar

We zijn nog op vakantie en in aylen haar geboorteland hebben we haar 3e verjaardag gevierd.

7 juni: we genieten op vakantie in duitsland

De 2e dekking van aylen is ook super gegaan en erna zijn we meteen terug naar duitsland gereden en kon de vakantie echt beginnen. We genieten enorm,het is heerlijk weer en de natuur is prachtig.
aylen doet t super goed,maar t blijft afwachten of ze heeft opgenomen.

2 juni: aylen is gedekt door lux

Aylen had wel een erg slechte planning bedacht voor haar loopsheid en daardoor zijn we vandaag vanaf ons vakantieadres terug naar nederland gereden. gelukkig niet voor niets. We blijven een nachtje hier en gaan dan morgen nog een keer langs Lux voor een dekking en dan gaan we weer verder met vakantie vieren.

Als alles goed gaat de komenden weken,dan worden de pups verwacht in de 1e week van augustus. Na mijn vakantie zal ik de puppagina dan maken en daar de updates neer zetten. Eerst even afwachten of ze straks ook daadwerkelijk zwanger blijkt te zijn.

Pups Dyami 5 jaar en Aylen eindelijk loops

Net 1 dag voor de 5e verjaardag van Dyami haar 11 pups besloot Aylen dan toch eindelijk loops te worden.
Gefeliciteerd voor al Dyami haar kids


11 mei: aylen houdt de spanning erin

Aylen maakt nog steeds geen aanstalten om loops te worden en geeft mij een lesje in geduld hebben ;)

ayomi op banner RZWH

Mocht je naar het dogevent gaan de komende dagen en langs de stand komen van de RZWH dan zie je daar deze prachtige banner met in het groot Ayomi erop en op 1 van de kleine fotos imala met ayomi.
veel plezier daar! helaas kunnen wij er niet heen.

En helaas ook nog steeds geen loopse Aylen,dus we wachten geduldig verder af.

24 april: de pups van imala en lux zijn 1 jaar

Zo naar uitgekeken toen naar die pups van imala en lux en zo blij met de geboorte van mijn eigen speciale meisje Ayomi.
En nu al weer 1 jaar. Gefeliciteerd allemaal.
Ik hoop snel weer een reunie-wandeling te organiseren,ook met honden van andere nesten, maar ik kan pas een planning maken als Aylen loops is en gedekt.
Op kiyomi haar pagina een extra update over haar,geschreven door haar vrouwtje Ellen. Super trots ben ik op haar wat ze met kiyomi heeft bereikt en dat t zo goed met haar gaat.


15 april: Fijne paasdagen

11 april: nog even geduld…….

aylen neemt haar tijd en is nog niet loops,maar heel lang kan het nu niet meer duren,ze houdt t wel spannend zo!

23 maart 2014: foto-update

Aylen is nog niet loops,dus ik verwacht dat ze mijn oorspronkelijke planning aan zal houden en in de loop van de maand april gedekt zal worden.Ondertussen genieten we volop van t mooie weer.

4 februari: dyami; voor altijd in mijn hart en ziel

3 jaar geleden al weer dat jij zo onverwachts van ons werd weg genomen,maar geen dag voorbij dat je niet bij me was en door ayomi ben je nu nog dichterbij! Het was weer een cadeautje vandaag!


1 februari: geen nieuws,wel een foto-update

Helaas wil t maar geen winter worden en dus hebben we ook nog geen sneeuwfoto`s kunnen maken, maar ook zonder sneeuw is het iedere dag genieten op het strand of in t bos.
Ook wachten we nog steeds tot de dames loops gaan worden, maar dat kan nog wel een maand of 2 duren.
Geniet met ons mee!

gelukkig nieuw jaar!

ik wens iedereen een liefdevol en gezond 2014

fijne kerstdagen en gelukkig nieuw jaar

IK wens iedereen hele fijne feestdagen en veel geluk,liefde en gezondheid voor 2014.
En voor ons hopenlijk een nestje met aylen en daarvoor hoop ik in t voorjaar nog een reunie strandwandeling te orgarniseren, dus tot volgend jaar!

Aylen behaalt 1e plaats op de Winnershow in Amsterdam!

Of ze nu een ZG haalt of een Uitmuntend ze is en blijft altijd mijn aller mooiste en liefste aylen, maar vandaag werd ik toch wel blij verrast dat haar schoonheid op waarde werd geschat en de keurmeester ons zomaar de 1e plaats in de open klasse gaf met ook nog eens een reserve CACIB.
Super trots ben ik natuurlijk op dit prachtige resultaat van mijn knappe duitse dame bonita aylen von den weissen wupper wölfen!
Foto`s gemaakt door anita nefkens, waarvoor grote dank!

24 november clubmatch van de RCZW

Afgelopen zondag was de clubmatch van de RZWH en ik had daarvoor aylen ingeschreven. Bij de keurmeester die haar een aantal maanden geleden nog een Uitmuntend gaf, kreeg ze nu een 4 ZG,maar met verder een super mooi rapportje en ze is en blijft mijn prachtige ijsbeer!

Haar rapport: Forse teef die wat meer vrouwelijke uitstraling mag hebben. Goed gevormd hoofd,iets wijd geplaatst oor,
mooie donkere ogen,mooi pigment, compleet schaargebit, mooie bovenbelijning,prima lichaam. Goed en evenredig gehoekt voor en achter. Goede vachtstructuur. Vlot gangwerk.
4ZG

Maar de klapper van de dag was onze Yuma,zoon van Imale en lux, die voor het eerst een show liep en zich werkelijk van zijn beste kant liet zien. wat een super karakter! hij was echt mega relaxed,liep netjes mee en is zo vreselijk lief!
Hij werd eerst beste puppy reu en later op de dag beste pup!
Super trots ben ik natuurlijk als fokker,maar ook felicitaties voor zijn baasjes marion en patrick met deze kanjer van een hond. En dankbaar dat ik hem uit mocht brengen en wie weet volgend jaar nog eens ;)

Zijn rapportje:
Kwalificatie pup : Veelbelovend
Plaatsing: 1
Beste pup
7 mnd leuke jonge reu van goed type, goede maat en verhoudingen, mannelijk hoofd dat in schedel nog vlakker moet worden. Donker, iets rond oog. Prima oren, correct gebit, goed pigment, goede bovenbelijning en hoekingen, stevig bone en voeten. Draait voorvoetjes wat uit. Prima vacht en kleur. Gaat vlot, maar achter nog wat nauw en moet nog wat krachtiger worden.
Mooi gepresenteerd.

Onderstaande foto`s zijn gemaakt door mijn vriendin Anita,waarvoor weer onwijs bedankt!

16 november: pupwandeling K-nest

Op 16 november hebben we met alle pups,op 1 na, van het nest van Imala en lux een strandwandeling gemaakt. Helaas konden gwenda en kalistos er niet bij zijn. We hebben het super leuk gehad met zijn allen en honden,kids en mensen hebben zo veel lol gehad met elkaar. Hieronder een kleine selectie van de foto`s,maar voor wie meer wil zien,heb ik de foto`s in een picasa-album staan:


K-nest 7 maandenwandeling

6 november: Genieten!!

Of de zon nu schijnt, het regent of stormt,iedere dag is een mooie dag!24 oktober: ayomi 6 maanden oud

Ze is alles wat ik verwacht had: zo gek als een deur,lekker pittig,open en sociaal,gek van zwemmen en spelen en rennen met al haar vriendjes en natuurlijk een grote knuffel.

Nestplanning 2014: Lux en aylen

Het duurt nog even,maar nu aylen net loops is geweest kan ik wel een planning maken voor 2014. Ik verwacht haar volgende loopsheid zo rond half/eind april 2014. Voor Aylen haar 1e nest heb ik wederom gekozen voor de geweldige Lux. Ik heb alle vertrouwen in hem , zijn eigenaren wendy en gerard en ik kijk enorm uit naar de pups van dit prachtige duo.
Voor info: zie de pagina: Pups en nestplanning!

Ayomi; 5 maanden oud al weer

onze kleine muis,is bijna onze kleine muis niet meer. ze heeft momenteel een groeispurt en nog even en ze gaat imala voorbij. Ze geniet volop van het leven en wij van haar. Ze is een zonnestraaltje in huis, enorm ondernemend en aktief en af en toe heerlijk aan het puberen. Alle melktanden zijn eruit en ook d`r puppenvacht is verdwenen en haar nieuwe vacht begint al goed te groeien. Ik vind haar steeds mooier van bouw worden en ben erg tevreden met hoe ze uit groeit.

Aylen is loops;binnenkort bekendmaking nestplanning 2014

Dit jaar wil ik Aylen nog niet laten dekken,maar nu ze loops is, kan ik wel een indicatie maken voor volgend jaar,want als ze dan weer loops wordt zo rond t voorjaar, dan wordt ze wel gedekt. Hou dus de planning in de gaten,want daar binnenkort een nieuwe update.

15 september: Ayomi heeft haar eigen pagina

Gister maar meteen werk gemaakt van mijn voornemens en Ayomi heeft nu haar eigen pagina en ook staat er onder witte herders een pagina met het verhaal van Kiyomi en haar slokdarmprobleem.

Ayomi, bijna 5 maanden

13 september: tis weer voorbij die mooie zomer

We zijn net een week terug van een heerlijke wandelvakantie in de ardennen en ervoor zo druk geweest, dat ik geen tijd heb gehad om de site te updaten. Daar hoop ik binnenkort mee te starten. Ayomi krijgt haar eigen pagina en er komt een pagina met het verhaal van Kiyomi en haar slokdarmprobleem. In onze vakantie heb ik haar gezien en ze gaat super goed, geeft af en toe nog wel voedsel terug en t is soms zoeken naar welke tijdstip t beste is voor haar voeding,maar ze groeit goed en is een vrolijke meid.

28 juli: zomer in ijmuiden!

we hebben nog geen vakantie,maar met dat mooie weer van afgelopen weken en wat nog komen gaat voelt het wel als soort van vakantie en het is een komen en gaan van vakantieloge`s. We brengen de meeste tijd buiten door en gaan veel naar t strand of bos. Daardoor laten de beloofde updates even wat langer op zich wachten, maar dat komt binnenkort helemaal goed. Ayomi is ondertussen al een echte waterrat en zwemt als de beste en jumpt zo van de waterkant af.
We genieten volop! fijne zomer!


21 juni:pups 8 weken

afgelopen woensdag waren de pups al weer 8 weken, en enkele pups zijn al naar hun nieuwe baasjes,waar t super met ze gaat. de anderen zullen de komende week gaan verhuizen.
Ayomi blijft natuurlijk bij ons en Kiyomi gaat als laatste volgende week zondag. Ik zal binnenkort een aparte pagina voor haar openen met haar verhaal over de slokdarmafwijking erop en hoe zij zich daarin ontwikkeld de komende tijd.
Voor nu gaat t best goed met haar en is ze de foto van de week.

16 juni: aylen kreeg Uitmuntend beoordeling op de clubmatch RCZWH

Omdat er die dag hier 1 pup opgehaald werd door zijn nieuwe eigenaar en ik geen oppas had voor de andere honden en pups,kon ik helaas zelf niet naar de clubmatch van de RCZWH,maar anita en elly gingen wel en wilden heel graag aylen mee nemen. Anita heeft de prachtige foto`s gemaakt,waarvoor dank en elly heeft aylen weer geweldig mooi voor gebracht. Heel goed gedaan elly,bedankt!
Aylen stond voor het eerst in een hele sterkte open klasse en behaalde een Uitmuntend waar ik natuurlijk mega trots op ben.En ze had ook een mooi rapportje.

Teef van 2 jaar,prima geslachtstype,gestrekt tevenhoofd,parallel en wigvormig,oor goed gevormd,iets breed geplaatst. oog goed gevormd,mag iets donkerder.
onderkaak mag wat voller.prima pigment. goede hals/ruglijn.
goede hoekingen,maar hellend in t bekken. goed ontwikkeld lichaam,goede voeten en bespiering. prima temperament.
goede langstock vacht,achter mag krachtiger bij t gaan.

1 juni: Kyona Ayomi for the joy of life onze nieuwe aanwinst

Als laatste geboren,meer dood dan levend en door mijn handen en mond tot leven gebracht,en daardoor was het natuurlijk al van begin af aan duidelijk, dat je van zo`n vechtertje geen afstand meer kunt doen! Ze wist zich alle keren naar de beste tepel te wurmen en was in no time dus ook de zwaarste van t hele nest. Ze heeft een heerlijk karakter en van begin af aan is er al een klik met de andere honden. Ze is ons speciale meisje en dat verdiende ook een speciale naam en dat werd Ayomi, wat indiaans is en brengster van geluk betekend. Op de stamboom gaat ze Kyona heten,dat klein geluk betekend.
Het kan dus niet anders dan dat wij met haar heel erg gelukkig gaan worden.
Het pigment op haar neusje is nog niet zoals het hoort,maar ook haar spikkelneus maakt haar bijzonder en daar houden wij van!
Meet Kyona Ayomi for the joy of life


23 mei:pups van dymi 4 jaar

gefeliciteerd allemaal met jullie 4e verjaardag

18 mei: alle pups van imala en lux hebben een baasje

Het is een komen en gaan van toekomstige baasjes en ze kunnen allemaal niet wachten tot t zo ver is dat hun pup mee naar huis mag,maar voor nu zijn ze nog heerlijk bij ons en genieten we met volle teugen.

Bent U nog op zoek naar een leuke,lieve pup uit gezonde ouders dan verwijs ik U graag naar wendy ramakers,de eigenaresse van Lux van caely`s white flowers die nog enkele pupjes over hebben


caely`s white flower

ook zijn er nog pups beschikbaar met kans op stokhaar en langstok bij Olga van jonah`s white joy


jonah`s white joy

12 mei: Aylen behaalt een 1e plaats Uitmuntend op de clubmatch van de zwhvn

Omdat ik het druk genoeg had met de pups en hun aankomende baasjes en vriendin Elly kee toch naar de clubmatch ging wilde zij wel heel graag aylen mee nemen en showen voor me. En dat heeft ze super goed gedaan en Aylen werd 1e in de jeugdklasse. en heeft een prachtig keurrapport. Elly nogmaals enorm bedankt, ben trots op jullie allebei!

Keurverslag: 23 maanden,langstokhaar,stevige rastypische teef
goede maat en verhoudingen
passend hoofd met fraaie expressie
tikje wijd geplaatst oor,donker goed gevormd oog
compleet schaargebit,prima pigment
prima voor en onderbelijning
iets sterk hellend bekken
stevig lichaam,prima voorborst en borstdiepte
sterk bone,compacte voeten
prima vacht en kleur
gaat regelmatig met goede staartdracht
Fijn gedrag

helaas nog geen foto van de show,dus voor nu deze recente maar even.

2 mei: liefde is: zij en ik

geen woorden verder nodig, enkel dank voor t maken van de foto`s voor anita nefkens.

30 april: koningsdag met 9 for the joy of life pups

Zoals het er nu naar uit ziet hebben alle pups al een baasje.
maar bij caely`s white flowers van wendy ramakers worden over 2 weken pups geboren

24 april: de pups van imala en lux zijn geboren!

In de nacht van dinsdag op woensdag begon nog vrij snel de uiteindelijk bevalling van imala, nadat er die dag al wel wat voor tekenen waren. Het ging allemaal erg vlot,zonder grote problemen en imala was meteen de perfecte moeder.
Er zijn 10 pups geboren: 5 reutjes en 5 teefjes. Helaas is vlak na de geboorte 1 reutje overleden. Hij woog maar 170 gram en kwam zonder vlies ter wereld en had te veel vruchtwater binnen gekregen en te lang zonder zuurstof gezeten. Ik heb nog geprobeert hem te stimuleren,maar helaas zonder resultaat. Hij heeft een plekje in de tuin bij Dyami gekregen.
Ook de laatste pup, een teefje, werd zonder vlies geboren na ruim een uur afwisselend weeen. Ze ademde nauwelijks,maar na t toe dienen van rescue,uitzuigen en stimulatie kreeg haar vechtlust de overhand en kwam ze tot leven.
Voor de rest van alle info en foto`s en een regelmatige update zie Puppy`s en K-nest Lux en imala

MIjn grote dank voor karin voor haar hulp tijdens de bevalling en anita voor de dagen erna en t overnemen van de nachtdienst.

21 april:liefde is………

genoten van een heerlijke zondagmiddag op het strand.
foto`s zijn gemaakt door mijn lieve vriendin anita nefkens en daarvoor onwijs bedankt!

9 april: imala en broers en zussen: 3 jaar

Gefeliciteerd met jullie 3e verjaardag. Imala nu 6 weken zwanger, neemt het ervan.

1 april 2013: imala is 5 weken zwanger

Het gaat super goed met imala,ze is in perfecte conditie en haar buikje begint al wat meer te tonen.
Ik heb onder het kopje puppy`s een nieuwe pagina aangemaakt: K-nest lux en imala, waar ik alle updates zal plaatsen. Daar staat ook een link van de echo.

nieuwe link onder puppy`s met alle info over het K-nest

imala mag dan zelf straks moeder worden, voor nu hangt ze nog graag aan haar moeder kane d`r rokken ;)

25 maart: Imala is zwanger!!!

De echo stond eigenlijk gepland voor dinsdag 26 maart,maar vanmiddag de kliniek spoontaan gebeld of ze toevallig nog tijd hadden vanmiddag en dat was gelukkig zo,dus we mochten meteen komen. Vol van de zenuwen en in de haast mijn camera vergeten,maar t goede nieuws is dat Imala wel degelijk pups gaat krijgen.
We hebben nu 4 pupjes kunnen tellen,maar wie weet liggen er nog wel een aantal verstopt achter de ribben, dus we wachten rustig de weken af op wat komen gaat.
Voor nu zijn we ongelooflijk blij en dank ik vooral wendy mega voor de steun en natuurlijk het mogen gebruiken van prachtige lux.

17-3-2013: Aylen is bij de IV van de ZWHVN goed gekeurd voor de fok

Ze keeg prachtige uitslagen op haar rapport en ook de gedragstest legde ze met prima resultaat af.
Aylen is er dus helemaal klaar voor om tzt prachtige,lieve pups te gaan krijgen. Het zou kunnen dat ik haar volgende loopsheid laat dekken eind 2013,maar anders wordt het zeker zomer 2014. Maar daarover dan later meer.

16 maart; nog steeds geen zekerheid of imala zwanger is…

Imala maakt het weer reuze spannend deze keer.Ze heeft al een week iets lichte uitvloeiing,wat kan betekenen dat de vruchtjes zich in nestelen, maar het kan ook wat anders zijn. Maar wat weten we niet, ook de dierenarts kon geen geen uitsluitsel geven. Wel hebben we de datum voor de echo een paar dagen naar voren geschoven, dus dinsdag 26 maart hebben we zekerheid over wel of geen puppies.

5 maart;1 week alweer na de dekking van imala en lux

Ik durf nog geen voorspelling te doen, maar het zou zo maar kunnen dat imala zwanger is ;) ze is iig erg knuffelrig en verder zeeer aktief en in goede doen en verder blijft het dus voor ons nog even een vraag en voor haar al een weet.

26 februari: Lux en imala hebben de afgelopen 2 dagen samen een date gehad

Op zondagochtend bloed gaan prikken met imala en een goed uur later belde de dierenarts al dat er vandaag nog gedekt moest gaan worden. Ik had eigenlijk op maandag gerekent, dus t was snel de eigenaar van Lux bellen en plannen om gooien. Eerst vriendin anita opgehaald en toen door de sneeuw naar Lux. Erg spannend of t zou gaan lukken,maar na enig spel en elkaar verkennen,ging de dekking heel voorspoedig. Op maandagmiddag zijn we nog een keer geweest en ook toen een vlotte dekking. Lux is super lief voor zijn dames en een echte charmeur!

Fotos zijn gemaakt door anita! thanks ennatuurlijk wendy en gerard bedankt voor alles!

Nu is het 4 spannende weken wachten tot 29 maart tot de echo waarna we zeker weten of we pups gaan verwelkomen. is er iets te melden ondertussen dat doen we dat natuurlijk, hier en binnenkort ook op de puppenpagina!

13 februari: Imala is loops! Over ongeveer 2 weken gaan we naar Lux

Een maand later dan verwacht werd Imala vandaag dan toch eindelijk loops en gaan we nu nog even rustig wachten tot ze zover is om naar haar prachtige aanstaande Lux te gaan. Hoe dat afloopt laten we dan zo snel mogelijk weten. Voor info over dit prachtige koppel zie: puppyplanning.

8 februari: Imala neemt haar tijd,helaas nog geen loopsheid te melden

Om het wachten wat makkelijker te maken dan maar wat foto`s van de afgelopen weken.We hebben enorm genoten van de sneeuw!

Onze allerliefste Dyami, voor altijd in onze harten en gedachten


liefde is….

Hugo en claire en mijn doggies.ze zijn stapel op elkaar en ik kan me geen betere helpers wensen.tijdens ons familie weekeind hebben ze me super geholpen.

16 januari: ED uitslag Aylen bekend

Na een heerlijke winterse wandeling lag bij thuiskomst het goede bericht in de bus dat Aylen ED vrij is.Topdag vandaag dus. In maart wordt ze nu nog geinventariseerd en dan is ze klaar erna voor de fok.

7 januari;al weer een week in t nieuwe jaar: happy new year

2013 begon al met aan aantal mooie stranddagen waarop het wel lente leek en die prachtige zonsondergangen zijn altijd om van te genieten!
Nog geen loopse dames,dus wij wachten geduldig af ;)

29 december 2012; nog een prachtige zonsondergang

Op deze laatste dagen van t jaar genieten wij nog volop op t strand. Op nu naar 2013

merry christmas and a happy new year

wij wensen iedereen hele fijne dagen en hopenlijk tot volgend jaar met een dekking en puppies van imala!
we wachten met spanning op haar loopsheid die ik rond half januari verwacht.

11 december: aylen getest op gehoor en voor HD/ED

Vandaag ben ik met aylen bij nico dijkshoorn in zeist geweest en daar heeft ze de BAER test gehad waarbij ze controleren of het gehoor goed is en ze is beider zijds horend,maar of ze t altijd doet is natuurlijk maar de vraag ;).
De heupen en ellenbogen zagen er goed uit,maar het is nu even een week of 4 wachten op de officiele uitslag van de raad van beheer.

8 december: fotoshoot sneeuw!

Als een kind zo blij wordt ik van sneeuw en de honden natuurlijk ook.We hebben een paar super dagen gehad. Met dank aan bianca bonkink die de fotos heeft gemaakt waar ik bij op sta!

25 november 2012:Winnershow Amsterdam: Aylen en Sem behalen beide een Uitmuntend!

Aylen besloot een maand geleden in de rui te gaan en dus lijkt ze momenteel eerder een stokhaar dan een langstok en natuurlijk viel dit de keurmeester ook op. Helaas kregen we dus geen plaatsing, maar wel een mooie Uitmuntend en een 5e plaats en een prachtig keurraport.

17.5 maand;grote,krachtige teef
goede verhoudingen in lichaam
krachtig hoofd met volle voorsnuit,prima oog en expressie, volledig schaargebit
zeer krachtige bone, prima voeten,goede bovenbelijning,mooie staartlengte, zeer goed gehoekt
vandaag niet in optimale vachtconditie
loopt in balans

Icer for the joy of life(sem,zoon van dyami en talos) heeft het op de winner super goed gedaan. In de open klasse reuen kreeg hij een 2 Uitmuntend.
Ik ben mega trots op hem en buiten dat hij enorm knap is, heeft hij ook een gouden karakter en is een grote knuffelbeer die stapel is op kinderen.
Binnenkort wordt hij getest voor HD/ED en als dan alle uitslagen ok zijn hopen we hem volgend jaar in te kunnen zetten als dekreu.
zijn keurverslag van de winner:

reu van 3.5 jaar
goede maat en goede lengte/hoogte verhoudingen
krachtig hoofd,mooi donker oog,prima expressie
goed gedragen oor, goede benen en voeten, pols mag iets sterker
goede boven en onderbelijning
goede structuur van de vacht
gaat met voldoende stuwing

31 0ktober:herfstreportage

Bij gebrek aan echt nieuws maar even wat plaatjes van de roedel in de herfst,want plezier hebben we elke dag.

Nestplanning voor 2013: Imala en lux!!

Het duurt nog minstens 3 maanden voor imala weer loops wordt,want ik verwacht dat omstreeks januari 2013,maar ik ben heel blij met haar nieuwe aanstaande verloofde, dat ik dit leuke nieuws alvast wilde delen.
Voor meer info over die prachtige koppel: zie planning.

Pups bij een bevriend fokster van kennel of shadasa

Nu wij helaas zelf geen pups mogen verwekomen voorlopig wil ik eventuele belangstellenden graag door verwijzen naar een bevriend fokster die een nest prachtige pups heeft liggen uit 2 uitstekende lijnen met pracht ouders.
Kijk hiervoor bij sabrina visser van kennel of shadasa: http://januja.webs.com/

8 september: Aylen behaalt een 2 Uitmuntend op de show in alkmaar

met dank voor de fotos,gemaakt door anita nefkens.

aylen deed het geweldig op haar 2e show en kreeg een super mooi rapportje en behaalde een 2e plaats met een Uitmuntend.

Jonge teef van 15 maanden die al helemaal is uitgezwaard. goed hoofd met prima voorsnuit, goed oor,oog en gebit.
zeer goed gehoekt voor en achter met goed borstdiepte.
stevig bone met goed gesloten voeten
gaat vlot en regelmatig met prima staartdracht.
Evenwichtig ringgedrag
2Uitmuntend

4 september: helaas ook bij de 2e echo konden we geen pups ontdekken

Een klein beetje hoop hadden we toch nog wel en dus was t toch ook wel weer een teleurstelling dat er toch geen pups te zien zijn in imala haar buik. Wel heeft ze nog wat uitvloeiing en een iets vergrote baarmoeder, wat kan duiden op een ontsteking,maar ook misschien een schijndracht. Dus ik hou haar goed in de gaten en als alles verder goed verloopt met imala, gaan we haar bij de volgende loopsheid in januari opnieuw laten dekken. Maar daarover op een later tijdstip meer.
Voor nu hebben we de dag positief afgesloten met een bezoek aan mijn lieve nicht en haar kids in noordwijk die imala plat geknuffeld hebben,ook al vonden ook zij t jammer dat er geen puppies komen.

26 augustus: heidewandeling;hoorneboegse heide

De hei staat volop in bloei en daar hebben we afgelopen dagen enorm van genoten,super om mooie plaatjes te schieten. Ondertussen is het met imala nog steeds onzeker,ze heeft nog steeds iets uitvloeiing wat op dracht zou kunnen duiden,maar zekerheid krijgen we pas 4 september en tot die tijd is het afwachten.

23 augustus: 21 augustus zijn we voor de echo geweest en helaas er waren (nog) geen pupjes op te zien

Afgelopen weken was t welles/nietes of imala zwanger zou zijn. ergens had ik t gevoel dat ze toch zwanger was,maar op de echo was nog niks te zien. Er is een kleine kans dat er maar 1 of 2 pups in zitten en we wat te vroeg waren en daarom krijgt ze 4 september nog een echo. Het blijft dus nog een heel klein beetje spannend, al ga ik er voor nu even van uit dat er geen pups komen.
Maar ondertussen heeft imala nergens last van en geniet ze volop.

14 augustus: nog 1 week geduld tot we weten of imala zwanger is of niet

Het wordt een lange week tot volgende week dinsdag,want dan krijgt imala de echo, die zal laten zien of we puppies verwachten of niet. eerst was ik er van overtuigd dat ze niet zwanger was,maar langzaam zie ik misschien dan toch wel kleine voortekenen, maar t blijft afwachten en ik kan t zo maar mis hebben.
hier probeert ze een vlieg te pakken ;)

11 augustus: summertime and the living is easy

we hebben een paar loge`s in huis en tis een gezellige boel in huize voesenek ;) demy en layka zijn 2 dochters van kane en sem is een zoon van dyami.

27juli: Hasna en imala hebben een aantal dagen in elkaars gezelschap door gebracht. En het worden nu 4 hele spannende weken tot we weten,of imala drachtig is

Bonita aylen von de rweissen wuper wölfe; 13 maanden

10 juli: imala is loops, dus over ongeveer 2 weken zullen wij richting drenthe rijden voor hopenlijk een succesvolle dekking.

1 juli 2012: we zijn in afwachting van imala haar loopsheid en ik hoop dat we deze maand nog af kunnen reizen naar hasna of ska dakota

Aangezien Aylen loops is nu voor de 1e keer, hoop ik dat Imala daardoor aangestoken wordt en mee gaat.

10-6-2012:Bonita aylen von der weissen wupper wólfe is 1 jaar geworden vandaag

en dat hebben we gevierd met alle andere wupper wolfjes bij fokster susanne in wuppertal


21 mei: Hasna of ska dakota wordt,als alles goed gaat de vader van imala haar 1e nest

Door bepaalde omstandigheden hebben we in goed overleg besloten Voor Imala haar 1e nest de prachtige Hasna of ska dakota te gebruiken ipv Hanan. Voor meer info: zie nestplanning.

13 mei: aylen 11 maanden en fotoshoot in de duinen

De tijd vliegt,onze kleine meid is al weer bijna 1 jaar en ondertussen de grootste van mijn witte meiden ;)
Op een mooie dag van de gelegenheid gebruik gemaakt en een fotoshoot in de duinen gedaan.

1 april Aylen behaalt 2U op clubmatch ZWHVN

Bijna 10 maanden.Goed ontwikkelde krachtige teef, met een mooi gestrekt hoofd. goed gedragen oren.,
donkere ogen.mooi pigment.goede nek en rug,compleet schaargebit.
Mooi evenredig gehoekt voor en achter, staat goed op de benen.
Mag iets steviger in pols,Goede voeten met wat lichte nagels. Goede vachtstructuur en kleur. Mooi gedragen staart!
Ruim grijpend en stuwend gangwerk. Voor wat los in de ellenbogen. Vriendelijke hond die zich prima presenteert!!
2 Uitmuntend

8 maart 2012: aylen 9 maanden en fotoshoot

Ik was erg blij met vriendin Bianca die een weekeindje bij ons was, want nu kon ik eindelijk weer eens wat gezellige nieuwe familiekiekjes laten maken ;)
Niet te geloven bijna dat kleine Aylen nu met 9 maanden al de grootste van de witjes is,kleine meisjes worden groot!

15 februari: uitslagen DM test Imala en Aylen binnen

Degeneratieve Myelopathie(DM) is een erfelijke afwijking die binnen ons ras voor komt. Voor uitleg over deze aandoening verwijs ik U naar deze link waarin een duidelijke uitleg staat en ook een tabel met de vererving.

http://www.degeneratievemyelopathie.nl/degeneratievemyelopathie.html

Imala is vrij bevonden van DM en Aylen is drager.

10 februari: Aylen 8 maanden

4 februari; Fearless Dyami for the joy of life

Soms schieten woorden gewoon te kort en soms heb je ergens geen woorden voor nodig.
Voor altijd in mijn hart en ziel lief wijfie, ik mis je, maar dank dat je vandaag even gedag kwam zeggen!


23 januari: Bonita Aylen von der weissen wupper wölfe

7.5 maand is ze al weer onze aylen, dus tijd voor wat recente foto`s! Ze is een pittige dame, maar ook een heerlijke knuffel en al flink aan de maat. dus ik hoop dat ze nu maar gaat stoppen met groeien ;)

18 januari: Mijn 1e nestje witjes en kane haar 1e pupjes 5 jaar!

Alle baasjes van de 1e for the joy of life witte herders gefeliciteerd!
Helaas mocht dyami die hier niet meer bij ons vieren.

21 december: Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen goede kerstdagen en een te gek nieuw jaar met veel joy in life!

17 december; Onze “kleine” meid wordt groot en is al weer ruim 6 maanden en een heerlijk wijfie dat dikke maatjes met Imala is en die haar de kneepjes van t jagen leert ;)

25 november: nestplanning Imala bekend

Heel erg blij ben ik dat ik bekend kan maken dat,als alles goed gaat, we volgend jaar pups zullen gaan krijgen van mijn lieve Imala en de prachtige Hanan of ska dakota!
zie hiervoor bij puppy`s:

planning

23 november; Imala is goed gekeurd voor de fok door de ZWHVN

Binnenkort maken wij de toekomstplannen met Imala bekend.

16 november; Imala is HD en ED vrij

Vandaag vielen de lang verwachte uitslagen in de bus. Imala is Ed vrij en heeft HD-A ( NB35 OA) Nog even wachten op de officiele IV uitslagen en dan is imala goed gekeurd voor de fok.

16oktober: imala op clubmatch ZWHVN

Imala heeft vandaag mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN en heeft in de jonge honden klas een prachtige Uitmuntend behaald in een sterke klasse met 13 teven. Ze deed het super en ik ben trots op d`r en ze kreeg een prachtig rapport:
18 maanden, teef van goed type,
Mooi gevormd hoofd, sterk pigment,
prima oren, correct gebit, donker oog, goede hals en rug,
iets kort van lichaam,
stevig bone, evenredige hoekingen
voeten mochten steviger
vacht staat uit, zou wat witter mogen
goede vaste gangen, iets nauw achter
Prima gedrag
Uitmuntend

19 september: mijn grote dank voor Anneke Kaat die al mijn wensen bijeen heeft gebracht in een prachtige bewerking met daarin de roedel nu en mijn 2 overleden witjes.

15 augustus: Aylen,onze nieuwe Joy of life, is al weer een week thuis

Tot op de dag van Aylen haar komst voelde het heel onwerkelijk en af en toe ook dubbel. Het geluk van een nieuw leven, maar ook nog steeds het gemis van dyami. Ma