Nieuws

7 juli:afscheid van ayomi

mijn soulmate ayomi is er niet meer,net 11 geworden en totaal onverwacht had ze ineens last met ademen en na een bezoek aan de dierenarts bleken helaas haar longen vol met kanker te zitten en was er niets meer dat we voor haar konden doen.

24 juni: kenneldag op 29 september!

Kennel For the Joy of Life bestaat dit jaar 30 jaar en willen we graag vieren met iedereen die door een witje verbonden is aan onze kennel,dus ook dekreu eigenaren welkom 😉 Wij willen gaan wandelen op zondag 29 september op soestduinen, foekenlaan 25 soest. Aanvang: 11 uur Er is daar ook een restaurant aanwezig,dus gelegeheid erna wat te drinken en eten. jessica en ik kijken er naar uit,dus tot dan!

22 april: pagina planning aangepast: geen nest zwitsers dit jaar maar als alles mee zit wel corgis en zal marilyn gedekt worden door scott. Helaas zal dit nest corgis door mijn haperende gezondheid uitgesteld worden tot 2025.

22 april: zoals t er naar uit ziet heeft theo nieuwe baasjes gevonden al duurt t nog een aantal weken voor hij gaat verhuizen.

10 april: Theo van 1 jaar zoekt een nieuwe mand

Deze knappe, lieve en vriendelijke reu is Theo. Theo is 1 jaar en niet gecastreerd,met stamboom en een zoon van sue en jari. Door persoonlijke omstandigheden kunnen zijn baasjes Theo niet meer bieden wat hij nodig heeft en hebben zij besloten dat ze hem moeten herplaatsen.Theo heeft een aantal cursussen doorlopen en ze hebben ook contact gehad met een trainer en gedragsdeskundige maar dat heeft nog niet alle problemen op kunnen lossen.Hij heeft last van verlatingsangst wat zich uit in onrustig gedrag als er iemand van t gezin weg gaat, maar hij is dan wel af te leiden,maar hij kan niet helemaal alleen thuis zijn, zonder dat dat stress oplevert.Theo kan niet!! met katten, niet in of buitens huis.Hij kan erg onstuimig reageren bij binnenkomst van bezoek en is dan overenthousiast. Maar hij kan wel mee bij anderen op bezoek en ook de auto is geen probleem.Hij is los of aangelijnd niet reactief naar honden,maar aangelijnd wil hij er wel graag wat onbehouwen naar toe en dan is het moeilijk zijn aandacht te krijgen en te houden.In het algemeen is hij erg gevoelig voor prikkels wat zich dan uit in druk gedrag en moeilijk tot rust kunnen komen.Helaas heeft hij ook nog een vuurwerk trauma,waardoor hij erg bang is voor vuurwerk en ondertussen bij hun in de buurt ook bang is voor knal geluiden en daar niet meer wil wandelen.Theo is geen kinderen in huis gewend.Wat theo zoekt is een baas met ervaring met een energieke herder en die alle tijd en ruimte heeft om met hem aan de slag te gaan in alle rust in een omgeving met niet al te veel prikkels en waar hij zeker in t begin niet alleen hoeft te zijn.Omdat hij niet gecastreerd is plaatsen we hem niet bij intacte teven en hij is niet geschikt om ingezet te worden voor de fok.Voor meer info graag een pb of mailen naar jloosveld42@gmail.com

23 december: wij wensen iedereen hele fijne dagen en dat 2024 een heel mooi jaar mag worden

30 augustus: we hebben afscheid van onze kleine witte vriend duke moeten nemen

13,5 jaar heeft hij mogen worden en van die 13.5 jaar heeft hij bijna 13 jaar bij ons gewoon. Hij kwam bij ons in huis met de bedoeling om hem voor vrienden te herplaatsen,maar hij was zo thuis bij ons dat ik t niet kon om hem weg te doen en dus is hij gebleven. zijn hele leven heeft hij een zwak maag en darmgestel gehad en de laatste maanden kon hij steeds minder verdragen en was hij steeds vaker misselijk en ziek. Als leven lijden wordt kun je niet anders dan hem in alle liefde weer los te laten. dag lieve duke,we zullen je enorm missen.

17 juli: aiyana is loops en zal gedekt worden door rastus

Voor verdere info zie planning

14 juli: kharma heeft een nieuwe baas

kharma heeft t super getroffen, ze is perfect op haar plaats bij haar broer mosst en halfbroer Utah en ik ben winfried erg dankbaar dat hij haar in zijn gezin heeft opgenomen.

6 juni: Kharma zoekt een nieuwe gouden mand

Kharma heeft helaas pech, moest ze eerder al herplaats worden omdat ze bij haar eerste baasjes niet op haar plek zat, is haar huidige baasje helaas zo ziek dat ze niet meer voor haar kan en mag zorgen. Met heel veel verdriet moet ze daarom afstand van haar doen. Kharma is een niet gesteriliseerde,stokhaar teef van 2,5 jaar, met stamboom en een dochter van aiyana en jupiter. Ze zoekt een huis waar ze niet veel alleen hoeft te zijn, en met ervaring met witte herders. Ze is sociaal naar mens en dier en kan nog wel wat training gebruiken,vooral met t aan de lijn lopen. Voor meer informatie stuur een mailtje of bel.

31 mei: Alle pups hebben een baasje en teefje paars blijft aan de kennel verbonden en bij ons wonen.

16 mei: nog 2 langstok teefjes beschikbaar

Omdat er meer stokhaar aanvragen waren en helaas geen stokhaar teefjes geboren zijn, zijn er nog 2 langhaar teefjes beschikbaar.

12 mei: afscheid van imala

Op 12 mei hebben wij helaas afscheid moeten nemen van over/overgrootmoeder imala, ze had uitzaaiingen in haar longen en dat maakte dat we vrij onverwacht afscheid van haar moesten nemen, zie voor meer foto`s en een verhaaltje haar eigen pagina.

19 april: de pups van maska en rastus zijn geboren: 3 teefjes en 2 reutjes,zie voor info de pagina planning en dan -A- nest

17 april: nog langstokhaar pups beschikbaar in belgie

Voor wie nog op zoek is naar prachtige langstok reutjes,heeft een bevriend fokster in belgie nog prachtige pups beschikbaar. Kijk op de website voor meer info

https://dutchhighlands.be/

16 maart: maska is zwanger!

Vandaag was de echo van maska en die gaf zekerheid van wat we al dachten,er komen puppies!

Dat zal zijn in de week van 17 april. voor meer info zie de pagina planning en dan _A- nest.

10 maart: De pups van sue en jari zijn geboren

Op 10 maart zijn sue en jari de trotse ouders geworden van 8 puppies: 6 reuen en 2 teefjes. meer info op de pagina Z nest sue en jari.

17 februari: maska is gedekt door rastus

Maska en rastus hebben 2 dates gehad en hopelijk gaat dat ons puppies geven over 9 weken. Voor info zie pagina planning.

4 februari: sue is zwanger en Maska is loops

Vandaag de bevestiging van wat we al dachten dat sue en jari puppies gaan krijgen,zie pagina Z nest

Ook maska is loops en zal gedekt worden door Rastus. zie daarvoor planning

22 januari: eindelijk weer eens sneeuw

9 januari: Sue en jari hadden een date

Voor alle info over deze pup planning en aankomende nest zie planning en dan -Z- Nest sue en jari

30 november: Maska is goed gekeurd voor de fok en nest planning maska en rastus voor 2023!

10 oktober: Rontgen uitslagen Maska

Maska haar uitslagen waren super ze is ED Vrij en Heeft HD-A mmet een norbergwaarde van 30 en goede aansluiting

in november hebben we nog de fok keuring en een show en dan mag ze eventueel volgend jaar een nestje, binnenkort meer info daarover.

25 juni: ons nieuwe roedel lid

Het was een moeilijk besluit,want alle 4 de teefjes van abby zijn geweldig maar uiteindelijk heb ik een keuze kunnen maken en blijft dit knappe tri colour meisje bij ons wonen. Ze heet Xclusive spirit for the joy of life met als roepnaam Marilyn.

21 juni: clubmatch 2022 resultaten

Afgelopen zondag waren er een aantal for the joy of life honden die mee deden aan de clubmatch met allemaal hele goede resultaten en alle honden gingen met een Uitmuntend naar huis.

Het was maska haar eerste show en helaas ging in t laatste rondje haar neus steeds naar de grond,anders had ze ook nog wel kunnen winnen,maar nu kregen we een nette U met een 2e plaats en ik ben super trots op haar

Kees,zoon van rose en moyo, werd beste reu in de open klasse,super goed gedaan

snow en utah deden mee in de open klasse teven en werden 3e en 4e met een U

19 mei: de pups van aiyana en rastus zijn geboren

Aiyana en rastus hebben 9 pups gekregen: 6 reuen en 3 teefjes. Voor alle info over dit nest zie de pagina puppies en dan -Y- nest aiyana en rastus. Er zijn nog pups beschikbaar.

13 mei: de pups van abby zijn geboren!

Op vrijdag de 13e kreeg abby haar 6 puppies. Helaas had ze aan t einde alsnog een keizersnede nodig,omdat pup nummer 7 niet op weg kwam en is overleden ter wereld gebracht. Abby en pups doen het na een dagje bijkomen super goed,dus nu gaan we genieten! Voor alle info omtrent dit nest zie puppies en dan -X- nest abby en ivo. Er zijn nog teefjes beschikbaar.

0

30 april: imala en king

zondag 24 juni hebben we mee gewerkt op t strand aan een fotoshoot met paarden en dit is alvast 1 foto daarvan.

foto gemaakt door martine van bellavie photograpy

Oma imala van 12 met de welsh pony king,echt zo lief

13 april: aiyana is ook zwanger!

Vandaag gingen we voor een echo met aiyana en ook zij is zwanger en zal rond 20 mei haar pups verwachten. Voor alle info over haar nest zie de pagina puppy`s en dan -Y- Nest aiyana en rastus.

8 april: Abby is zwanger!!

Super leuk nieuws vandaag, ik verwacht mijn eerste nestje cardigans,want abby is zwanger. Zie voor alle info van dit nest de pagina puppy`s en dan -X- Nest.

3 april: Rose is bevallen op haar verjaardag. Ze kreeg 4 pups; 2 reutjes en 2 teefjes. Voor alle info zie de pagina -W- Nest.

16 maart: Abby is gedekt door Ivo

Abby en Ivo hebben de afgelopen 2 dagen een date gehad, ze vonden elkaar heel erg leuk en zijn een super setje samen. Ik hoop zo dat t gelukt is en we over 4 weken kunnen zeggen dat ze zwanger is. Voor info over het abby haar eerste nest zie de pagina puppy`s en dan planning!

6 maart: Aiyana is loops!

Als de een loops wordt,worden ze t allemaal en aiyana is dus ook loops geworden en zal als ze zover is gedekt worden door Rastus. Spannende en leuke tijden breken dus aan.

3 maart: Rose is zwanger! en Abby is loops!

Omdat eerst rose en later sue allebei niet zwanger waren,hebben we dit keer gewacht met kennisgeving over de nieuwe dekking van rose, tot we wisten of t dit keer wel gelukt was. Vandaag heeft rose een echo gehad en dit keer is alles goed gegaan en zagen we kleine wondertjes met een kloppend hartje. Op de pagina -W- nest rose en jones staat alle info.

Het tweede leuke nieuws is dat abby eindelijk loops is geworden. Als ze zo ver is zal ze gedekt worden door ivo, ook een brindle cardigan. hij woont bij de fokster van abby. Voor info zie de pagina planning.

28 januari: Het zit ons niet mee, Sue is helaas niet zwanger.

Waar het aan gelegen heeft is een raadsel,dus een volgende loopsheid gaan we t weer proberen.

22 januari: Pagina voor Maska aangemaakt en de pagina planning aangepast met nest planning voor Cardigan Abby.

Op 28 februari krijgt sue een echo en weten we zeker of ze zwanger is,de voortekenen zijn er wel,maar t ,bijft spannend. Alle info vanaf nu te zien op de pagina -W- Nest van sue en alik

Maska heeft nu haar eigen pagina.

Abby,zal als alles mee zit en volgens planning loopt, aankomende loopsheid gedekt worden. Zie daarvoor de pagina planning. Ik kijk enorm uit naar de eerste cardigan puppies.

3 januari: sue is gedekt

Sue is vandaag gedekt door de knappe en lieve alik. Morgen mogen ze nog een keer en dan wordt het 4 weken in spanning afwachten of we dit keer wel puppies gaan krijgen.

3 januari: floris heeft nieuwe baasjes

Het nieuwe jaar begint goed voor floris,aangezien hij zijn nieuwe mand al gevonden heeft. Hij gaat bij martin en ester wonen,die al een witje van ons hebben.

27 december: Floris zoekt een nieuwe mand

Helaas moet floris op zoek naar een nieuwe warme mand. Dit omdat zijn baasjes ivm medische redenen hem niet meer kunnen geven wat hij nodig heeft.
Floris is een gecastreerde reu van 5,5 jaar met stamboom. Hij is sociaal naar honden,katten en andere dieren en heeft zijn gehele leven samen gewoon met een andere witte herder. Floris is niet opgegroeid met kinderen.
Hij is vooral gewend aan een leven met veel buiten ruimte om hem heen,waar hij dus de vrijheid had en lekker los kon lopen maar wel vanuit daar contact kon houden met zijn baasjes.
Zijn baasjes zijn ondertussen verhuisd naar een huis in de stad en daar zijn voor floris te veel prikkels. Hij vindt andere honden nl helemaal t einde en wil graag even kennis maken,snuffelen of spelen,maar daar is niet iedereen van gediend 😉 en als t dan niet kan of mag gaat hij blaffen en gooit zijn gewicht in de strijd en gaat trekken en dan is hij echt heel erg sterk.
Wat we zoeken is een nieuwe mand waar geen kleine kinderen zijn, oudere kinderen zou misschien kunnen mits er voldoende rust is in huis.Floris is geen kinderen gewend! Hij kan tijdens wandelen goed los lopen, wil graag spelen met andere honden, en luistert goed. maar als er een hert of een konijn langs vliegt,dan wil hij daar wel achteraan,maar komt wel binnen afzienbare tijd weer terug.
Kortom floris zoekt een huis waar niet al te veel prikkels zijn in huis en in zijn omgeving en dan is hij de aller liefste grote knuffelbeer die je maar wensen kan. Het zou voor floris wel fijn zijn als er een andere hond is, hij is gewend aan een maatje om hem heen.
Floris woont momenteel in blauwe stad/groningen. Bij interesse stuur een mail met wat info en dan breng ik je in contact met zijn baasjes.

19 december: sue is loops en dekplanning

We hebben de pagina planning aangepast met een nest verwachting van Sue en alik. Sue is loops en we hebben besloten haar dit keer al te laten dekken. Voor alle informatie,zie planning.

13 december: jason en donna hadden een date

Shadow en donna mogen nog een keer ouders worden, als alles goed is gegaan. Ze hebben iig 2 goede dekkingen gehad. Donna is van jan spronk en is via FB te bereiken en ook daar via donna`s witte herder nest

22 november: Uitslagen rontgen Sue en abby en pagina planning aangepast

Op de pagina planning de nest verwachting van rose en indiana jones toegevoegd voor 2022

We zijn super blij met de mooie uitslagen. Sue heeft HD-A met een norbergwaarde van 35 en ED: Vrij

Abby heeft HD-A met een norbergwaarde van 40 en ED Vrij

4 oktober: Nieuwe warme mand gezocht voor rosie; dochter van aiyana en jupiter

Rosie is herplaatst en heeft een nieuwe eigenaar

10 september: rose is gedekt door avalon,zie pagina _W- nest rose en avalon

27 augustus: Pagina aangemaakt voor het nest van rose en nieuwe planning voor nest van aiyana

Rose is eerder loops geworden dan verwacht en zal dus binnenkort gedekt worden door avalaon. Alle info is vanaf nu te vinden bij puppys onder het W nest van rose en avalon.

Voor aiyana heb ik een prachtige reu gevonden en alles daarover is te vinden op de pagina planning.

14 augustus: fotoshoot

We liepen laatst op t strand,waar ze met dit prachtige paard en dame een fotoshoot aan t doen waren en spontaan werden we gevraagd of we mee wilden doen. Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen.Met dit geweldige beeld als resultaat.

28 juli: de pups van makya en anushka in zwitserland zijn geboren; 8 prachtige pups: 6 reutjes en 2 teefjes.

30 mei: makya mocht weer dekken

Makya is geliefd in het buitenland en mocht vandaag een teef uit zwitserland dekken,wat hij met veel liefde succesvol deed. Morgen nog een keer en dan maar hopen op prachtige zwitserse pupjes.

22 mei: makya is weer vader geworden

Makya is weer papa geworden, dit keer van 7 prachtige pupjes in duitsland. gefeliciteerd michaela!

16 mei: abby is jarig en 1 jaar

Mijn kleine,allerliefste,eigenwijze draak is 1 jaar.Niet meer weg te denken uit onze roedel,ze past er perfect tussen en ik heb er geen seconde spijt gehad,dat ik een corgi heb genomen. had t eigenlijk jaren eerder moeten doen en ik kan niet wachten om een kind van haar te hebben. maar dat duurt nog even.

14 januari: ook maddy is zwanger!

Het gaan drukke tijden worden,want ook maddy is zwanger en krijgen we dus omstreeks valentijsdag nog een nest.
Voor info de pagina -V-Nest

29 december: Aiyana is zwanger!

Aiyana is zwanger! Ik ben echt zo blij met dit goede nieuws. Voor all info zie de pagina van het U Nest!

23 december: fijne kerstdagen en beste wensen voor 2021

We wensen iedereen hele fijne dagen en al t beste voor het nieuwe jaar in goede gezondheid

20 december: Maddy gedekt: zie voor verdere info -V- Nest maddy en makya

2 weken na aiyana is ook maddy gedekt,dus als alles goed is gegaan,gaan we hele drukke maanden krijgen. Verdere info over beide nesten op hun eigen pagina`s -U- en -V- Nest. voor beide nesten is de wachtlijst voorlopig gesloten.

6 december: aiyana is gedekt,zie voor verdere info de pagina -U Nest

Op 3 en 4 december is aiyana gedekt door jupiter. Alhoewel we pas over 4 weken weten of ze zwanger zal zijn,heb ik toch een pagina voor tnest alvast aangemaakt. daar zal vanaf nu de info op komen te staan. Zie -U- Nest aiyana en jupiter.

19 november: aiyana is loops!

Aiyana is dan eindelijk loops geworden en zal zo ongeveer rond sinterklaas weekeind gedekt gaan worden. spannende tijden breken weer aan.

4 oktober: kennel reunie soestduinen

Op dierendag hadden we onze jaarlijkse kennel wandeling.Het was een heerlijke groep honden van jong tot oud en allemaal even sociaal, geen blafje,grommetje of wat dan ook. Jessica en ik zijn super trots op al onze nakomelingen! Bedankt voor t komen alemaal!
Hieronder een kleine selectie foto`s ,daaronder een album met alle oto`s en een filmpje


FILMPJE KENNEL WANDELING


FOTOALBUM

14 september: Aiyana is ED VRIJ!

Na de super goede heup uitslag kregen we vandaag ook de uitslag van de rontgen van de ellebogen en die was aan beide zijden VRIJ.
We hebben 11 oktober de fok keuring en erna is ze helemaal klaar en is t wachten op haar loopsheid. afhankelijk van wanneer die is zal ze of dit jaar en anders ergens volgend jaar gedekt worden.

7 september: clubmatch: aylen,aiyana,rose,maddy,sue,shadow en falco

We hebben met zijn allen mee gedaan aan de clubmatch. Ivm corona zijn er geen shows maar een buitenshow met aanpassingen mag wel. De opbrengst van de show gaat gebruikt worden voor het slokdarm onderzoek bij onze witjes en met een opkomst van 70 witjes,is dat super. Voor het goede doel had ik aylen ingeschreven in de veteranen klasse.
Ze werd 3e met een ZG en mooi rapportje.

Stevig gebouwde teef
Met een krachtig hoofd maar doch vrouwelijk krachtige schedel iets gewelfd goede
voorsnuit iets zwartig pigment ovaal hoofd
Correcte hoogte wat niet duidelijk zichtbaar is door vele vacht
Sterke beenderen mooie ovalen voet en correct in lichaam
Gangwerk wat kort gaand vooral in de achterhand
Zeer goed

Aiyana moest om te kunnen fokken nog 1 show lopen dus ik was erg blij met de clubmatch. Ze was een beetje onder de indruk van alles,wat zich uitte in iets onzeker gedrag,maar gelukkig herstelde ze wel na rondje in de ring lopen en keek de keurmeester erdoor heen. Hij zei als ze vrij staat en loopt is ze geweldig! We gaan dus ook maar weer eens wa vaker naar ringtraining.

Het was een grote jeugdklasse van 16 teefjes en daarvan werd aiyana 3e met een Uitmuntend,dus ik ben echt super trots op haar.

Zeer goed type moet nog iets zelfverzekerder worden
Staand correcte verhoudingen hoofd in harmonie met het lichaam
Mooie schoft correcte rug
Vrouwelijk hoofdje mooi oog en correct pigment
Heel mooi front parallel en met ovale voeten
Zeer goed in achterhand
Als gangwerk vrij getoond word dan zie je een mooie beweging
Uitmuntend

De resultaten van jessica. Zij deed mee met rose,sue en maddy,waarbij thomas met rose liep.
Als eerste de jongste spruit sue,en die liep de sterren van de hemel,zo mooi om te zien hoe leuk ze het vindt
Ze werd 2e in de baby klasse

Maddy liep in de open klasse en werd heel knap derde met een ZG

Rose liep in dezelfde klasse met thomas en zij werden 4e met ook een ZG

Sabine deed mee met shadow in de open klasse reuen en werd daar 2e met een ZG


Sven deed met falco mee in de jeugdklasse wat ze heel goed deden en ze werden 3e met een uitmuntend

19 juli: pagina planning aangepast met dekaankondiging Maddy en makya

We gaan iets eerder dan de planning was de dekking tussen maddy en makya herhalen. Zodra maddy loops wordt en dat verwachten we rond januari/februari 2021,zal ze gedekt worden door makya. Hun pups zijn super leuke,sociale en lieve honden en we willen die combi graag een keer herhalen. Zie info op de pagina planning.

19 juli: shadow heeft een nieuwe dekking gehad en zijn eerste pups ontmoet

Shadow is op bezoek geweest bij zijn eerste pups met donna. Super leuke en lieve pups.

En dit weekeind heeft hij de knappe lola mogen dekken. En dan wordt het nu 4 weken in spanning afwachten of er pups geboren gaan worden bij kennel witjes wereld.

9 juli: koda zoekt nieuwe warme mand

Het verhaal van zijn eigenaar. Bij interesse stuur een email of bel me dan geef ik de info van de eigenaar door.

Helaas zijn we genoodzaakt een andere baas voor Koda te zoeken. Hij leeft bij ons in een gemengde roedel van vijf, maar het gaat niet meer tussen hem en onze andere twee reuen. Omdat deze een heel stuk kleiner zijn dan Koda is het niet verantwoord om hen nog samen te laten. Dit geeft veel spanningen, zowel bij Koda als bij de andere honden.

Koda is een lieve, grote, gecastreerde reu, een zoon van Aylen en Boaz. Hij is twee jaar oud. Hij is gek op zijn mensen en hij onderneemt graag wat met de baas. Hij komt dagelijks in het bos.
Sinds een aantal maanden doen we met hem aan canicross, dat vindt hij helemaal geweldig. Voor Koda zou het erg leuk zijn als een nieuwe baas ook aan hardlopen doet en hij dan mee mag.
Hoewel we het nooit hebben gedaan lijkt Koda ook geschikt voor speuren. Hij loopt zo het hele spoor uit als hij in het bos de geur van onze andere honden oppikt.

In zijn eigen vertrouwde omgeving is Koda in zijn element. Nieuwe situaties kunnen echter erg spannend voor hem zijn. Dit is iets waar zijn nieuwe baas rekening mee moet houden. Als hij in zijn huidige rustige, woonomgeving een vreemde hond tegenkomt wil hij daar het liefste blaffend op af rennen. Vreemde honden vindt hij ook spannend. Eenmaal kennis gemaakt is de spanning meestal snel over. Ook hier moet nog meer aan gewerkt worden.

Koda is gezond, hij kan met katten en is paarden gewend. Hij kan mee in de auto en een paar uurtjes alleen thuis is geen probleem. Traplopen kan hij niet, dat hoeft hij hier niet en hebben we nooit geoefend.
We zoeken een actieve baas die veel met hem gaat ondernemen. Een baas die tevens ervaring heeft met het ras.
De voorkeur gaat uit naar een plek waar hij de enige hond is. Bij ons is Koda heel goed met één van de teven, een plek bij een stabiele grote teef zou misschien ook kunnen. Koda wordt niet bij jonge kinderen geplaatst. Want hoewel hij heel graag bij zijn mensen in de buurt is, houdt hij niet van knuffelen. Kinderen is hij niet gewend en een ongeluk zit dan in een klein hoekje.

2 juli: pagina planning aangepast met de reu voor aiyana

Jupiter!; Daar is hij dan de aanstaande vader van het volgende nest met aiyana. Beide ouders zijn vrij van DM en MDR-1 en dus zullen alle pups dat ook zijn. Jupiter vererft enkel stokhaar,dus alle pups zullen stokhaar zijn. Voor meer info zie de pagina planning.

1 juli:Aiyana DM en MDR-1 VRIJ

De uitslagen van aiyana zijn binnen en ik ben er super blij mee. Ze is MDR_1 en DM VRIJ.
Binnenkort zet ik de aanstaande van haar nest op de pagina planning,dus stay tuned…..

22 juni: lupa zoekt nieuwe gouden mand

Lupa een stokhaar dame van 4 jaar zoekt een nieuwe gouden mand.Ze is niet bij mij,maar hier 4 jaar geleden wel geboren. Ze is herplaatst geweest maar terug gehaald door haar eerste eigenaar,daar kan ze echt niet blijven,dus vandaar deze oproep.
Hieronder de info van de eigenaresse arenda en bij interesse kan er uiteraard meer info gegeven worden.

Ze is een 4 jarige Zwitserse witte herder. En voor alsnog ongeholpen. Ze heeft vorig jaar een toxoplasmose vergiftiging gehad waardoor ze een hersenbeschadiging heeft opgelopen. Hoewel ze hier geen behandelingen meer voor behoeft, heeft het wel haar zintuigen beschadigt. Haar zicht en gehoor lijkt af en toe minder goed te functioneren. Haar neus doet het overigens prima. Dat maakt haar een onwijs goede speurhond. Hier zou ze zeker heel geschikt voor zijn.
Ze is een echte herder. Waaks en de grootste knuffelkont binnen haar eigen mensengezin. Ze gaat prima met kinderen en eigen katten in huis. (Katten die buiten weg rennen wilt ze wel na jagen) Andere honden vindt ze niet perse fijn. Het hangt echt af van de hond tegenover haar. Reuen gaan vaak wel goed. Andere teven dus niet…
Phoe, ik vind het heel lastig dit. Vooral ook omdat ze zo veranderd is en ze nodig weer een goede gehoorzaamheidscursus kan gebruiken. Ik merk echt dat ze het afgelopen half jaar maar weinig grenzen heeft gehad. Ze is erg sterk en trekt veel aan de riem. Ze weegt 35 kilo dus je moet wel stevig in je schoenen staan. Naar mensen toe is ze wel echt de liefste hond van de wereld.
Bij serieuze interesse kan ik uiteraard nog veel meer vertellen over haar.

22 juni: in memoriam: demy

Alle honden hier geboren hebben voor altijd een plekje in mijn hart,maar er zijn er die een groter stukje van mijn hart hebben. Dat komt ook omdat ik die wat vaker zie en een daarvan was demy. Demy,de zus van imala en dochter van kane.
Ze was in april pas 10 jaar geworden en haar baasjes jan en anita dachten nog helemaal niet aan een naderend afscheid. Maar een paar weken geleden ging demy mank lopen en zakte soms door haar achterpootjes,rust en pijnstilling hielp niet,dus afgelopen vrijdag zijn er rontgenfotos van heupen en rug gemaakt. Daar was niks op te zien en dus is ze door gestuurd voor een scan. Helaas gaf die heel erg slecht nieuws. Demy had een tumor in haar lever,maar erger nog een tumor tussen de wervels van haar schouders en daar konden ze niets aan doen. Met zware pijnstillers mocht ze naar huis en hadden we nog de hoop haar een mooie tijd te geven en hoopte ik aankomende zaterdag nog afscheid van haar te kunnen nemen. Tijdens t weekeind ging het echter snel slechter; demy haar achterhand liet haar in de steek,dus ze kon nauwelijks lopen,niet goed dr behoefte doen en dat was zo demy onwaardig. Demy die zo vol levenslust zat,altijd zo blij was en klaar stond om met de baas wat te gaan doen,had nu een hoofd dat alles wilde,maar een lijf dat niet vooruit kon. En dan rest er niets anders om te kiezen voor je hond en moet je haar laten gaan……
Demy kreeg vandaag haar rust, geen pijn meer en ik weet zeker dat kane er was om haar op te vangen. Wat resten zijn 10 jaar vol herinneringen,want demy en dr half zus layka kwamen ieder jaar hier op vakantie en waren dan weer even thuis. Demy kon net als dr moeder kane heerlijk kletsen,hele verhalen vertelde ze en smorgens vroeg als ik maar 1 oog open deed stond ze dan naast mijn bed, zo van yesss een nieuwe dag lets go! knuffelen kon ze als de beste en ze was zo lief voor alles en iedereen. Veel te vroeg moeten we je missen lieve demy,maar ik ben blij dat je bij ons bent geboren en we je hebben mogen leren kennen. Heel veel sterkte voor je lieve baasjes Jan en Anita en knuffel ook voor je zus layka.

17 juni: groepsfoto roos en pups

13 juni: puppy planning 2021

Alle pups van ons laatste nest zijn vertrokken naar hun nieuwe eigenaren en wij hebben dit jaar geen pups meer.
Op de pagina planning kunt U de planning voor 2021 vinden. Daar zijn al aardig wat aanmeldingen voor op de wachtlijst,dus bij interesse stuur dan een mailtje.

10 juni: shadow en donna kregen puppies

Perfect boy for the joy of life(shadow) werd op 10 juni voor de eerste keer vader van 6 prachtige pups: 4 teefjes en 2 reutjes. mama donna en haar kids doen het super,al hun pups zijn al voorzien van een toekomstig baasje.

20 mei:we gaan vreemd ;) corgi puppies geboren!

Al meer dan een jaar sta ik op de wachtlijst voor een corgi pup. Mijn hele leven al vind ik het te leuke honden met hun grote oren en te gek karakter. Ik wordt wat ouder helaas en mijn gezondheid langzaam wat slechter en met 5 witte herders heb ik het besluit genomen dat het daarbij blijft. Natuurlijk blijven jessica en ik wel witte herders fokken,maar ik,conny, hou er zelf geen meer aan. Met aiyana heb ik dan nog maar 1 teef waar ik mee kan fokken en dus een hele poos terug al besloten om er dan een kleiner ras bij te nemen. en dat is dus de corgi geworden en ik hoop,bij geschiktheid, daar in de toekomst ook mee te gaan fokken. Afgelopen zaterdagnacht is mijn meisje geboren.Er zijn 8 pups,waarvan 5 teefjes. Welke t gaat worden is nog afwachten,maar over 8 weken zal er hier een corgi pup rond huppelen.

20 mei: shadow wordt over 4 weken vader! De lieve en knappe donna is zwanger

Shadow en donna hebben t goed gedaan samen. op de echo zijn iig 6 pups gezien,dus nu in spanning afwachten tot ze half juni geboren gaan worden.

20 april: shadow heeft zijn eerste dekking gehad!

Ook een beetje later hier vermeld dan de bedoeling was maar shadow van sabine sponselee heeft zijn eerste mooie dame mogen dekken,de lieve donna. Nu is het wachten op de echo om te zien of het gelukt is.

18 april: puppies roos en moyo 2 weken geleden geboren

Roos en moyo zijn op 5 april de trotse ouders geworden van 10 pups. Alle pups zijn al besproken!
alle info te vinden op de pagina -T- nest.
ik ben een dikke week geleden van mijn paard gevallen en heb daarbij 7 ribben gebroken,dus alles heeft een beetje een achterstand op gelopen ;) maar ik ben ondertussen thuis uit het ziekenhuis en herstellende gelukkig.

16 maart:Aiyana heeft super heupen!

Vandaag de uitslag van de officiele rontgen foto`s van aiyana haar heupen gekregen en dat kon niet beter. Ze heeft HD-A met NB40. dat is de hoogste norbergwaarde die je krijgen kunt. en vaak hebben herders onvoldoende aansluiting,maar bij aiyana staat dat er niet bij,dus dat betekent dat ze perfecte heupen heeft en daar ben ik super blij mee.
Over 6 maanden worden de ED fotos gemaakt.

8 maart:gefeliciteerd 1e verjaardag -S- nest

De eerste verjaardag van mijn kleine meid aiyana en ook felicitaties voor haar broers en zussen

3 maart: rose is zwanger!

Vandaag hebben we een echo gehad met t super leuke nieuws dat onze rose zwanger is van de lieve en knappe moyo. Meer info op de pagina`s planning en pagina -T- Nest.

23 december: hele fijne kerstdagen en de aller liefste wensen voor 2020

20 december: DM en MDR-1 uitslagen rose en shadow

De uitslagen zijn eindelijk binnen. Shadow is MDR-1 en DM VRIJ

Rose is MDR-1 VRIJ,maar DM-DRAGER. Dat betekent dat zij niet ziek wordt maar wel drager van het gen is. We gaan voor haar tzt een reu gebruiken die VRIJ is van DM, dus zij kregen dan weer pups die of drager of vrij zijn,vererving is ongeveer 50%.

15 december: Shadow,rose en aiyana deden mee aan de clubmatch van de zwhvn

Vandaag was de clubmatch van de zwhvn en daar hebben sabine,thomas en ik aan mee gedaan met super resultaten.

Als eerste was shadow aan de beurt in de tussenklasse reuen. Hij werd daar eerste met een Uitmuntend en een super mooi rapportje

Erna mocht ik met aiyana in een sterke jeugdklasse van 6 honden. Voor aiyana haar tweede show en we werden heel knap 4e met een uitmuntend en super rapportje. Heel erg trots op mijn kleine muis.

Als laatste was rose aan de beurt in de tussenklasse teven en daar werd ze heel netjes tweede met een Uitmuntend en prachtig rapport.

5 november: de pups van maddy en makya zijn geboren

Jawel daar zijn ze dan!in de nacht van zondag op maandag begon maddy net na middernacht ineens met weeën en binnen 10 minuten was daar de eerste pup,geboren temidden van de hele roedel,geweldig mooi gezicht en gevoel,hoe ze er voor maddy waren. Dit was midden in de woonkamer en erna maddy en pup naar de werpkist verhuisd en daar is dan ook de rest geboren. Het ging vrij vlot allemaal en zonder al te grote complicaties en zo hadden we binnen 5,5 uur 9 pups! 2 reuen en 7 teefjes. Het zijn geen zwaar gewichten,maar wel gezond en actief. Het laatste pupje was lang onderweg en ook nog es zonder vlies en die haalde geen adem,maar we geven nooit zo maar op en gelukkig kregen we t voor elkaar haar weer te laten ademen en ze doet het super goed,net als de rest.Maddy heeft genoeg melk en ze groeien goed.
Voor alle info omtrent dit nest zie -S- Nest maddy en makya.

21 oktober: Aiyana,rose,shadow en falco op de clubmatch van de RZWH

Zondag 20 oktober hebben we mee gedaan aan de clubmatch van de RZWH. het was een hele gezellige dag,met prima sfeer en fijne keurmeester die gedegen en nauwkeurig keurde op een super relaxte manier. We hadden de hele roedel mee,en als altijd,gedroegen die zich voorbeeldig en wachtte ze geduldig tot alles weer afgelopen was.

Dan de uitslagen:
als eerste was aiyana aan de beurt en zij deed mee in de puppy klasse

ze deed het super goed,kreeg een 1e plaats veel belovend en werd uiteindelijk beste pup!

Falco,broer van aiyana,deed ook mee in de puppy klasse en kreeg een mooie 3e plaats met belovend

Rose werd knap voor gebracht door thomas en werd in de tussen klasse teven,derde met een mooie uitmuntend

Als laatste shadow.hij deed mee in de tussen klasse reuen en hij deed het super goed en werd heel knap eerste met een Uitmuntend. Erna mocht hij mee doen voor beste reu,maar werd daar helaas niet geplaatst.

En na de clubmatch,feestje voor de honden;lekker rennen en zwemmen bij de plas in vianen.

14 oktober: rose is gerontgend en HD en ED vrij

Vorige week vrijdag is rose,dochter van aylen en boaz gerontgend met net als haar broer super uitslagen: HD-A met een norbergwaarde 37,5 en ED Vrij.

9 oktober: shadow is gerontgend en HD en ED vrij

Shadow,zoon van aylen en boaz is afgelopen maandag gerontgend met super uitslagen. HD-A met een norbergwaarde van 32,5 en ED: VRij.

4 oktober: maddy is zwanger en pagina voor t aankomende -S- Nest

Iedereen een hele fijn dierendag,al is t bij ons iedere dag dierendag! Vandaag was die wel heel speciaal,want vanmorgen zagen we op de echo vann maddy,zeker 8 kleine puppies in wording. Deze gaan in de week van 5 november geboren worden en vanaf nu zal ik alle info op de pagina -S- Nest maddy en makya plaatsen.
Bij interesse in een pup uit deze combinatie,zie pagina planning en mailen of bellen mag altijd.

15 september: for the joy of life: kennel reunie

Wat hebben we een mooie dag gehad voor deze reunie, heerlijk zonnig en warm weer,een gezellige opkomst van allemaal sociale en lieve for the joy of life witjes. Dank allemaal dat jullie er waren! We hebben genoten!


FOR THE JOY OF LIFE REUNIE 2019

10 september: herinnering: 15 september wandeling!

aanstaande zondag 15 september; de for the joy of life reunie wandeling, om 12 uur,foekenlaan 25 te soest. Ook als je gen witje van ons hebt maar graag eens kennis wil maken,ben je natuurlijk ook welkom.

5 september: makya heeft maddy gedekt

We hebben vandaag een vlotte en makkelijke dekking gehad met makya en maddy. Morgen nog een keer en dan worden het 4 spannende weken tot de echo.

2 september:update site

We gaan het samen doen! Jessica is mede eigenaar geworden van de kennel for the joy of life en dus werd het tijd voor wat aanpassingen op de site. Onder voorstellen staat nieuwe info en stelt jessica zich voor.
Komende dagen zal ik haar honden maddy en rose ook toe voegen.

2 september: spannende tijden op komst!

eigenlijk zouden we maddy pas in 2020 laten dekken,maar haar vorige 2 loopsheden liepen niet helemaal lekker,ze kreeg beide keren een ontstekingen moest antibiotica kuur. We wilden daarom nu eerst een goede loopsheid en dan pas de keer erna dekken. Vorige week werd maddy loops en nu exact zoals het hoort. Maar omdat we van zekerheid houden,zijn we vandaag naar dierenkliniek eersel gereden en hebben daar een onderzoek met een scoop laten doen en gelukkig alles zag er super goed en schoon uit en we kregen groen licht voor een eventuele dekking. Overlegd met de dierenarts en maddy is in super conditie nu,de juiste leeftijd en prima geschikt om zwanger te raken. Voor onszelf en ook wel voor de pups hebben we liever een zomer nest,lekker veel buiten,maar pups met kerst is ook wel leuk, dus we gaan het toch nu al proberen en als alles mee zit komen de pups dan dus eerder dan gepland. we hebben nl meteen progesteron laten prikken om te kijken hoe ver maddy is en ze zit tegen de eisprong aan. Woensdag gaan we weer prikken en dan zal er ergens eind deze week verwacht ik een dekking zijn.

het wordt dus heel hard tijd om jessica voor te gaan stellen en ook haar honden maddy en rose. komende dagen zal ik een en ander toe voegen aan de site en dat hier op de nieuws pagina melden,dus stay tuned.

30 juni: datum geprikt voor een for the joy of life reunie: 15 september!!!

De laatste reunie is alweer een poos geleden,ik geloof 2 jaar,dus t wordt tijd voor een nieuwe. Op 15 september willen we gaan wandelen op soestduinen. Een afwisselend bos en zandduin gebied met eet en drink gelegenheid. De Aanvang is 12 uur en t adres is: Foekenlaan 25 te soest. Dus wie zin en tijd heeft,welkom en tot september.

23 juni: kyra is verhuisd naar haar gouden mand

Soms kan het heel snel gaan,als je weet dat het gewoon goed is. Er stonden mensen op de wachtlijst voor het volgende nest waar we al kennis mee hadden gemaakt en ook al langer kenden.Er paste nu ook al eigenlijk prima een pup in hun leven en het is t leven dat we zochten voor kyra en na een gezellige middag met goede gesprekken waarin duidelijk werd dat we op 1 lijn zaten, is kyra mee gegaan naar haar nieuwe huis. Veel geluk lieve kyra!

20 juni: Kyra zoekt een nieuwe gouden mand

Door onvoorziene omstandigheden is Kyra, pupje turquoise van Makya en ayomi,bij ons terug gekomen deze week. Ze is een langstok teefje van nu bijna 3,5 maand oud.Ze houdt van water,speelt graag,is een open en vrije pup die het prima doet in onze roedel.
Wat kyra zoekt is het liefste iemand met al een stabiele witte herder of andere stabiele hond,maar wel iemand met ervaring met witte herders,die veel tijd heeft en een maatje voor het leven zoekt. voor meer info mail naar info@forthejoyoflife.nl

16 juni: makya en zijn broers en zussen 3 jaar vandaag!

gefeliciteerd met de 3e veraardag van alle 12 pups van aylen en ehran!
en dan is t ook nog eens vaderdag voor makya dus even poseren met dochter aiyana. Zijn revalidatie na zijn kruisbandoperatie gaat ook zeer voorspoedig,zijn bespiering is weer bijna helemaal terug, hij loopt weer goed en we mogen nu verder t los lopen op gaan bouwen.

23 mei: De pups van dyami 10 jaar vandaag

Met 10 jaar nog maar eens terug denken aan die wel heel bijzondere bevalling. Nog helemaal niet gaf aan dat Dyami die dag zou bevallen,dus ging ik die ochtend nog even naar t strand met ze voor een korte wandeling. We hielden even pauze op een duintop en dat vond dyami perfect als nest,dus begon te graven en ook acuut te persen! pffff schrikken,dus hup in de benen,ondertussen bellen eerst vriendin die meteen in de auto sprong,toen de reddingsbrigade die ook in de auto sprongen en ik gaan lopen,waarbij ik halverwege werd opgepikt door de brigade. Die brachten me snel naar vriendin die met auto boven aan de weg stond te wachten. Snel dyami in haar auto en ik met de andere honden naar mijn auto en hopen dat ze zou wachten tot ze thuis was. Vriendin naar huis en dyami in de werpkist en toen ik thuis kwam,kon ik nog net mijn hand uitsteken om de eerste pup op te vangen. In 3,5 uur tijd werden er 11 pups geboren,een record tijd,heel chill allemaal en dat in 30 graden. Ik ben blij dat dyami voort leeft in haar kinderen. Gefeliciteerd allemaal!

17 mei: pagina planning pups aangepast

Meestal fokken we maar 1 nest per jaar en voor eind dit jaar/begin volgend jaar hebben we een dekking in de planning van makya met maddy. Op de pagina planning staat de aankondiging. Binnenkort komt er een aparte pagina met alle info over maddy.

15 mei: zeer geslaagde clubmatch!

Afgelopen zondag waren we op de clubmatch van ZWHVN en daar deden de zusjes rose en lotus mee in de jeugdklasse.
Het was best een aardige klas van 7 teefjes en tot onze grote vreugde werden de dames eerste en tweede met een uitmuntend!! echt zo super goed gedaan. Ik heb zelf met rose gelopen,omdat jessica last heeft van haar voet en voor lotus was het haar eerste show,dus super goed gedaan.
Rose mocht erna nog lopen voor beste teef en dat verloor ze ,maar was op t randje zei de keurmeester en t was geen straf om te verliezen van een kampioensteef van vrienden.

Rose haar rapportje:
13 maanden,goede lengte/hoogte verhouding,goed gevormd hoofd,correcte oren,
iets rond wat licht oog, goed pigment,goede ruglijn,iets korte onderborst,
passend gehoekt,goede vacht,structuur en kleur,recht front, goede uitgrijpende,zeer ruime gangen,
sociale,benaderbare teef.

Zusje lotus deed het ook super en werd tweede

Haar rapportje

13 maanden,goede lichaams verhouding,goed hoofd en expressie,oog zou iets donkerder moeten,
goed pigent,correcte oren,goede vacht,nu totaal afgehaard.voor en achter passend gehoekt
goede bovenbelijning,onderlijn loopt iets op,recht front.voor en achter correcte gang,goede regelmatige gangen
2 uitmuntend.

27 april: fijne koningsdag

24 april: gefeliciteerd met 6e verjaardag -K- nest

6 jaar alweer,gefeliciteerd allemaal en in gedachten ook bij ellen en kiyomi.

21 april: fijne pasen! en ons nieuwe gezinslid: aiyana

De pups van ayomi en makya zijn nu 6 weken oud en over 2 weken gaan we langzaam afscheid van ze nemen.
De eerst geborene,die wekenlang groen was van het vruchtwater,opstart problemen had,maar met mij gevochten heeft om te blijven leven, gaat bij ons blijven wonen. Mijn hoop was een stokhaar teefje ,maar vanaf de geboorte was duidelijk dat ze zou blijven of ze nou lang of kortharig zou zijn. En of het zo moest zijn ,is ze het enige stokhaar teefje. Het is een dametje vol pit en met een hoop energie,maar ze houdt ook enorm van knuffelen. Haar naam is aiyana,dat eeuwige bloesem betekent.

3 april: 1e verjaardag pups Aylen en Boaz

Gefeliciteerd met alle pups van aylen en boaz met hun eerste verjaardag.

8 maart: we hebben puppies van ayomi en makya

Op 8 maart heeft ayomi haar pups gekregen. Helaas een bevalling met complicaties omdat er een pup dwars voor t geboortekanaal lag. 5 pups zijn er gewoon geboren ,waarvan er helaas 2 te lang onderweg waren en waren overleden. We hebben toen geen risico mee genomen en de rest is geboren met keizersnede. 2 pups waren niet geheel volgroeid en al overleden maar de andere waren gezond en met wat hulp spring levend. We hebben nu 8 pups: 3 teefjes en 5 reuen.
Ayomi haar baarmoeder scheurde verder tijdens de keizersnede en is er meteen uitgehaald,dus dit was haar laatste nest.
maar we houden een dochter van haar,dus haar lijn gaat niet verloren.
ze heeft nog wat last van de operatie,maar de melkgift is goed op gang gekomen,ze is net als vorige keer een super moeder en de pups doen het goed. 2 pups zijn wat groen/geel gekleurd,dat is van t vruchtwater en verdwijnt tzt.

24 februari: Genieten dat vroege voorjaar in februari

En wat een rijkdom die kanjers die ook nog es zo lief waren om netjes voor me te poseren.

4 februari: Dyami voor altijd in mijn hart en ziel

Zo kort van jou mogen genieten door dat afschuwelijke ongeval wat nooit had mogen gebeuren. Maar dankbaar dat je in ons leven was en gelukkig leef je voort in je 11 kinderen.

31 januari: Ayomi is zwanger: omstreeks 8 maart pups van mijn droomkoppel

Alle info van het nest onder puppies en dan -R- Nest ayomi en makya

24 januari: sneeuwpret en update pagina -R- Nest ayomi en makya

De honden en ik genieten volop van de sneeuw,wat een cadeautje! eindelijk toch nog even winter. ayomi houdt haar gemak en alle signalen lijken erop dat ze zwanger is,maar zeker weten doen we t pas volgende week donderdag.Dus nog even geduld. Af e toe foto update op de pagina.

18 januari: gefeliciteerd met 12 jaar -F-Nest

Helaas niet meer bij ons,maar altijd in ons hart lieve dyami en nog een aantal broers en zussen. Gefeliciteerd aan alle kids van lieve Kane die er nog zijn met jullie 12e verjaardag!

12 januari: nieuwe pagina -R- Nest makya en ayomi

Makya en ayomi hebben op 3 achtereen volgende dagen een dekking gehad,dus nu wordt het 4 spannende weken afwachten of er ook daadwerkelijk pups gaan komen. Ik heb een nieuwe pagina aangemaakt en zal vanaf de updates daar plaatsen.

10januari: dekking makya en ayomi

Vandaag heeft de eerste dekking tussen makya en ayomi plaats gevonden.

3 januari 2019: Gelukkig Nieuwjaar!

Wij wensen iedereen een te gek nieuw jaar met hopelijk nieuw puppengeluk. Makya en ayomi zijn er bijna klaar voor. Omdat het makya zijn eerste keer is, ben ik vanmorgen bloed gaan prikken om te kijken hoe ver ze was. De uitslag was 2.1, dat betekent dat ze dicht tegen de eisprong aan zit. ik verwacht de dekking zo zaterdag of zondag. spannend dus.
onder de foto`s nog een filmpje.


Makya en Ayomi

25 december: kerstcadeautje! : ayomi is loops!

Makya had vanmorgen ineens wel heel veel interesse in ayomi en na een check van mij was wel duidelijk dat ayomi loops is geworden! Meestal zijn ze dekrijp zo vanaf dag 11/13 ongeveer dus nu nog weer even geduld hebben. Maar het begin is er!

18 december: Fijne kerstdagen en een geweldig 2019

Helaas nog steeds geen loopsheid,dus we wachten geduldig af! Voor nu wensen wij iedereen hele fijne feestdagen en al t beste voor het nieuwe jaar met hopelijk een hoop puppygeluk!

16 december: maddy,rose en shadow deden mee aan de winnershow te amsterdam

We zijn vandaag naar de winnershow geweest met super resultaten,dus hier spreekt een trotse fokster!

Als eerste maddy,dochter van ayomi en dali. zij deed mee in de tussenklasse en werd daar eerste met een prachtige uitmuntend. Bij de keuring voor beste teef kreeg ze het reserve CACIB! echt zo goed gedaan maddy en jessica!

20 maanden jonge teef, hoofd met goede verhoudingen, goede grote van de oren, en goed
gedragen, mooi donker oog, zwarte neus en oogleden, compleet scharend gebit, achterhand
meer gehoekt dan voor, rechte stand van benen goede bovenbelijning mooie lange staart,
die wat vrolijk gedragen wordt tijdens gaan, vlot gangwerk wat nog iets krachtiger mag,
temperamentvol karakter, lukt uiteindelijk toch om haar te betasten, ringtraining is aan te
bevelen.

Rose,dochter van aylen en boaz deed ook mee in de puppenklasse en werd eerste met een veel belovend. voor beste puppy moest ze tegen haar broer shadow lopen en daar ging de eer naar shadow. maar rose deed het super goed en netjes.en mooi rapportje.

8 maanden jonge pup, hoofd met goede verhoudingen, goede grote van het oor en goed
gedragen, middelbruin oog, zwarte neus en oogleden, lip zag ik graag iets donkerder,
schaargebit, achterhand beter gehoekt dan voor, staat al mooi recht op de benen, mooie
lange staart en goed gedragen tijdens gaan , mooie witte puppy vacht, loopt al vlot door de
ring, vriendelijk maar toch een tikkeltje gereserveerd, ringtraining is aan te bevelen

Als laatste hadden we nog shadow die het super goed deed en ook eerste werd met een veel belovend. Hij moes tegen rose lopen en werd toen beste puppy. gefeliciteerd sabina en shadow!

8 maanden jonge reu, wat smal hoofd, goede lengte snuit/ schedel verhouding, wat
gewelfde schedel, goede grote maar wijd gedragen oor, donker oog, goed pigment van
oogleden, neus en lippen, compleet scharend gebit, mocht iets meer onderkaak hebben,
goede stand van benen, compacte voetjes met zwarte nagels, mooie bovenbelijning, goede
hoekingen, goede lengte van staart, en mooi behaard, tikkeltje vrolijk gedragen tijdens
gaan, al vlot gangwerk, vriendelijk en aangenaam gedrag, ringtraining is aan te bevelen

21 november: maddy goed gekeurd voor de fok!

Op zondag 18 november heeft jessica met maddy mee gedaan aan de fokkeuring van de rasclub en vandaag kregen we te horen dat maddy is goed gekeurd. Super blij zijn we hiermee,want dat betekend dat we een super mooie en lieve dame aan de for the joy of life kennel kunnen toe voegen.
Volgend jaar zal jessica mede eigenaar worden van de kennel en binnenkort zal er een pagina van maddy komen en stelt jessica zich voor.

11 november: clubmatch ZWHVN: makya,maddy,rose,shadow en ivy deden mee

Vandaag waren we bij de kampioens clubmatch van de ZWHVN en zoals altijd als we op pad gaan,gaat de hele bups dan mee en gelukkig zijn ze daar ook allemaal heel erg chill onder.

Maar goed nu op naar de uitslagen van allemaal. Als eerste moet ik zeggen dat ik super trots ben op allemaal! Het is en blijft altijd een moment opname zo`n dag en is ook nog es een beetje afhankelijk van wat de keurmeester doet en leuk vindt en of de hond in een goede mood is. Maar hoe dan ook ze hebben allemaal hun best gedaan!

Mijn mooie kerel makya mocht nog 1 keer met thomas de ring in en we hoopten zo dat hij dit keer eens zou laten zien wat hij echt kan! Groot was dan ook de blijdschap toen hij geen enkele keer in telgang ging en super liep en stond en zo werd hij van de 7 reuen in de open klas gewoon even tweede!! met een Uitmuntend. Later mocht hij nog mee lopen voor reserve beste reu,maar helaas vond hij t toen nodig in de ring kort te blaffen naar een andere hond en dat koste hem zijn reserve CAC ,jammer.

zijn rapport: 2,5 jaar,stokhaar
prima reuenhoofd,goede stop, goed gevormd donker oog,goede pigmentatie
compleet schaargebit, lip kon fractie beter gesloten zijn
goede aanzet en gedragen oren, prima boven en onderbelijning,goede voorborst
voor en achter goed gehoekt,bone passend bij lichaam,
goede croupe,staart en staartaanzet
goede voeten,lichte teennagels
toont vlot en verend gangwerk
prima gehandeld en gepresenteerd
2 U

De volgende kanjer is shadow,zoon van aylen en boaz met eigenaar sabine.

Het was shadow zijn eerste show en hij werd eerste met een veel belovend in de puppyklas en 2e beste pup.
met een super rapportje:

8 maanden,langstok
reu van goede type,goede pigmentatie,goed reuenhoofd
prima stop,lip kon iets beter gesloten zijn,goed gevormd donker oog
compleet schaargebit,
licht gestrekt,goed front,borst moet nog iets dieper
prima boven en onderbelijning, voor goed gehoekt met goede voorborst
achter graag iets minder sterke kniehoeking
goede staartaanzet en dracht, goede voorvoeten,achter voeten konden wat langer zijn
goede vacht die vandaag wat open staat,
gaat voor leeftijd goed door de ring.
1 Veelbelovend

In de puppyklasse teefjes deden sisters in crime ivy en rosie mee.
Ivy van diana werd heel netjes 2e met een veel belovend en prachtig rapport en dat op haar eerste show

8 maanden,langstok

goed tevenhoofd,goede stop
goed gevormd donker ook,compleet schaargebit
goede hals en rugbelijning,goed pigment
elegante bovenbelijning,goede onderbelijning
rug zou iets strakker moeten zijn
staat iets breed voor dat ook in het gangwerk terug te zien is
goede croupe,staartaanzet en dracht
voor en achter goed gehoekt
zachte puppyvacht van goede structuur
gaat vlot door de ring,wat wijd voor maar met goede stuwkracht
2 VB

Zus rosie met jessica hadden hun tweede show en vandaag werden ze 3e met een mooie veel belovend

8 maanden,langstok
vrouwelijk totaalbeeld,goed hoofd en stop
het donkere oog zag ik graag iets meer amadelvormig,goed pigment,compleet schaargebit
goede boven en onderbelijning
goede voorborst,bone passend bij lichaam
goede croupe,staart en staartaanzet
voor goed gehoekt,achter vrij sterk gehoekt in de hak waardoor ze bijgt naar sikkelhak
overvloedige puppyvacht,goede vachtstructuur
tijdens het gaan voor iets wijs,achter houdt ze haar pas iets in
lief karakter
3 VB

als laatste maddy van jessica,dochter van ayomi en dali.
ze had vandaag niet helemaal haar dag en dat geeft dan een wisselwerking,maar evengoed super goed gedaan.
maddy werd 2e met een ZG

18 maanden,langstok,
ze toont zich vandaag onzeker en nerveus
goed totaalbeeld,goede schedel en stop
goed gevormd amandelvormig,donker oog
zou graag iets langere nek zien waardoor ze in totaalbeeld iets meer elegantie zou uitstralen
goede boven en onderbelijning
voor goed gehoekt met voldoende voorborst
achter iets sterker gehoekt in de knieën
goede croupe,staartaanzet en dracht.
tijdens het gaan werpt ze iets van haar onzekerheid af
vanwege haar onzekere en nerveuze gedrag vandaag een ZG

Gefeliciteerd allemaal,ben super trots!

4 november: mijn prachtige lieve beer Makya

Gewoon zo maar even wat foto`s van mijn grote trots en mijn aller liefste grote beer makya!
Ik kan niet wachten tot hopelijk volgend jaar zijn kinderen hier rond lopen,maar we wachten geduldig af tot ayomi loops wordt.

29 oktober: Uitslagen röntgen van maddy: HD en ED vrij!

Super trots en blij zijn we op onze maddy,jessica en ik. Vandaag kwamen de officiele uitslagen binnen bij de raad van beheer en maddy kreeg HD-A met een norbergwaarde van 37,5 en ze is ED-VRIJ. top uitslagen dus.
Over 2 weken gaan ze voor de fokgeschiktheids keuring bij de rasclub en dan is ze klaar voor een toekomstig nestje. Binnenkort krijgt maddy haar eigen pagina op de site. Maddy is een dochter van Ayomi en Dali.

15 oktober: clubmatch RZWH: Makya,maddy en rose deden mee

Zondag 14 oktober deden jessica en ik mee aan de clubmatch van de Rasclub.met super resultaten.

Eigenlijk zou ik niet meer gaan showen met makya maar de pleegzoon van jessica:thomas, is zo gek met makya en vice verca en hij wilde zo graag met hem lopen,dat ik ja heb gezegd.ze hebben de afgelopen weken ring training gevolgd en makya loopt nog niet 100% zoals zou moeten en gaat nog graag in telgang,maar hij loopt met thomas wel al veel beter en ook met plezier en ik ben dan ook super trots op ze. Helaas geen plaatsing,maar wel een hele knappe 5e plaats met een ZG.
En een prima rapport en uiteindelijk gaat t daarom en om het plezier dat ze samen hebben.

Flinke reu met diep lichaam,mannelijk hoofd,wigvormig driehoekig oor,maar wat breed staand.onderlip mocht droger. Goed pigment.Goede hals,rug en hoekingen passen bij elkaar.correcte staart. Goede vachtstructuur. Staat voor soms iets frans,gaat graag in telgang,maar toont af en toe goede gangen. Goed gedrag!

Dan onze benjamin maddy.Het was haar eerste show en ze deed het super goed,net zoals ze alles doet,lekker chil en wanneer ze aan t werk moet gaat ze ervoor. Rose werd 2e met een Belovend.

Haar rapport:

6,5 maand,echt meisje,goede lengte/hoogte verhouding.hoofd wigvormig,maar zag voorsnuit graag net iets langer.schedel nog iets gewelfd,goede oren,mooi donker oog, toont soms iets mondhoek.mooie lange ribbenpartij.achter maximaal gehoekt,voorn og wat recht in opperarm. Zit duidelijk in wisseling groei. Mooie sterkte bespiering. Goede vachtstructuur voor leeftijd.In gedrag bij het betasten nog iets verlegen,maar over het algemeen zacht en lief.

Dan onze beste van de dag Miss maddy. Zij werd 2e met een Uitmuntend. Het was wel heel jammer dat ze door wat te blaffen in de ring zichzelf en jessica een eerste plaats door de neus heeft geboord,maar ze is al zo veel vooruit gegaan,dat met nog meer training en oefening het goed moet komen.

Maddy haar rapport:
Mooie vrouwelijke rastypische jonge dame die het rasbeeld goed vertegenwoordigd, zowel in stand als beweging.
Maar beide hebben veel training nodig. Mooi hoofd,goede bouw,rechte benen en baas gericht. door deze mooie kwaliteit krijgt zij 2 uitmuntend maar wil ze volgende keer wat vrijer zien.

Ik ben super trots op allemaal, Gefeliciteerd!
Erna nog heerlijk gewandeld op het Leesten in apeldoorn,dat hadden we allemaal wel verdiend.

23 september: puppymeeting 6 maanden oude pups van aylen en boaz

Zaterdag hebben we een terugkomdag gehad van het -P- Nest met 11 pups.Alleen kaya was er niet aangezien ze op terschelling woont en dat dan nogal een gereis is,maar ook zij maakt het goed. We waren welkom bij de eigenaren van reutje oranje:koda en die wonen geweldig midden in de bossen met alle ruimte en paarden,dus alle volwassenen,kids en honden hebben mega genoten. Ik nog wel t meest,als trotse fokker van deze geweldige pups en omdat ik aan t einde van de dag nog even paard mocht rijden. Dat was zeker 30 jaar geleden en toch wel een beetje een droom die uit kwam.

alle fotos hier:


foto`s puppymeeting

17 juli: ayomi is loops en makya getest en geniet van de zomer!

ayomi is loops,en dus kunnen we voorzichtig een planning maken voor 2019. Er zat dit keer net geen 6 maanden tussen de 2 loopsheden,dus als ze dit door zet dan wordt ze rond begin januari weer loops en dan zal ze gedekt worden door makya. verwachting pups dus vroege voorjaar 2019!

Als makya moet gaan dekken is het wel handig om te weten of zijn sperma geschikt is en dat hebben we vandaag laten testen. Het was niet heel veel dat eruit kwam,maar het was wel wat heel erg goede kwaliteit en ook zeer levendig,dus dierenarts was meer dan tevreden. Nu maar hopen dat hij tegen die tijd ook wat meer interesse in teefjes gaat krijgen,want daar is nog weinig van te merken ;) .maar op de echte hoogtijdagen is hij ook altijd uit logeren,dus echt mee gemaakt heeft hij dat ook nog niet. Gelukkig mag hij nog een half jaar groeien voor hij echt aan de bak moet.

En verder genieten we van prachtige zomeravonden op het strand

24 juni: nova heeft een nieuw baasje!

Nova heeft een gouden mand gevonden. Ze is vandaag verhuisd naar het verre limburg bij mensen die in totaal al 4 witte herders gehad hebben en het ras dus goed kennen. Ze zijn dolblij met haar,dus dat gaat helemaal goed komen.

20 juni: teefje rood;Nova zoekt een nieuw baasje

Nog nooit mee gemaakt dat ik twee pups terug kreeg en ook nog nooit dat ze zo snel terug komen. Nova is maar een goede week weg geweest en ook haar vrouwtje kon het niet aan lichamelijk en geestelijk. Nova mankeert verder niks,is een gewone pup zoals een pup hoort te zijn.Ze kan met kinderen,katten en andere honden,is bench en ren gewend,luistert naar dr naam en is perfect gesocialiseerd. wie interesse in haar heeft kan me een mailtje sturen of bellen.

19 juni:kaya heeft een nieuw baasje!

Soms kan t snel gaan en vandaag vond het nieuwe baasje van ons en zo gaat kaya in de loop van volgende week naar terschelling verhuizen. Daar krijgt ze ook nog es wat kattenvriendjes en een witte herder en new foundlander als maatje. Eind goed,al goed dus.

Wegens terug brengen pup,teefje van 11 weken van aylen en boaz die baasje zoekt

Door onvoorziene persoonlijke omstandigheden is er een pup terug gebracht van aylen en boaz. Ze is 11 weken oud en volledig gezond en geënt. teefje,langstock en ze heet kaya.
Bij interesse stuur een mailtje of bel.

16 juni: makya en alle broers en zussen 2 jaar

alweer 2 jaar oud het nest van aylen en ehran,gefeliciteerd alle broers en zussen van makya!

28 mei:pups geboren van aylen haar zoon leo

Op 25 mei zijn er 8 pups geboren bij Dancing snow van sera en david.de vader van de pups is een zoon van aylen: Leo.
Gefeliciteerd Sera en david met jullie eerste nestje,super goed gedaan!
Er is nog 1 reutje beschikbaar,langstok.

15 mei: faith vredig ingeslapen

Vandaag heb ik tot mijn grote verdriet afscheid moeten nemen van mijn laatste schapendoes faith. mijn trouwe zwarte maatje. Ze leed al 2 jaar aan dementie en dat bracht enorm veel onrust met zich mee. Heel veel geprobeerd maar uiteindelijk hielp er niets meer en was de kwaliteit van leven niet meer faith waardig. Ze is heel vredig ingeslapen.ze was in slaap door de laatste strandwandeling en extra medicatie en heeft zelfs van de eerste prik helemaal niets gemerkt. Ze is begraven vlak naast haar moeder sifra in de tuin en ik mis haar nu al enorm.

Erasta`s faith for the joy of life: 23/3/2004- 15/5/2018

En toen was er een oorverdovende stilte,maar ik voel je nog in iedere vezel van mijn lijf en ziel.
Jij en ik waren zo met elkaar verbonden,14 jaar lang, en in het laatste jaar ook letterlijk,omdat je niet meer los kon lopen en je werd alleen rustig als ik vlak bij je was.
Dat was af en toe best een opgave,maar alles voor mijn zielsmeisje.
Ik had ooit met je afgesproken dat je minstens 20 zou worden en je lichaam had nog wel even door gekund, maar je hoofd takelde steeds verder af door de dementie.
Als je niet bij me lag,kon je uren rondjes lopen en soms hielp er niets om je rustig te krijgen.
Alles wat er op regulier en alternatief gebied te verzinnen was hebben we geprobeerd,maar alles hielp aar kort of niet. Uiteindelijk hielp de alprozalam het beste,maar daar was steeds meer van nodig om je rust en slaap te geven.
Wanhopig werd ik ervan,omdat ik het zo moeilijk vond je steeds verder kwijt te raken.Grenzen zoeken en weer verleggen,want soms was ik al wel zo ver om jou los te laten,maar jij nog niet.
Tot je ook overdag je rust niet meer kreeg,je meer onzindelijk werd en je mee liep omdat je ging waar ik ging,maar het werd wel steeds zwaarder.
En dan komt toch ineens onverwachts dat moment dat ik voelde dat ook jij vond dat het genoeg was geweest,dat je bereid was om los te laten.
Die laatste dagen kreeg je wat meer rust en waren bijzonder door de korte maar intense contact momenten.
Ik was zo bang dat jouw laatste dag en overgang een strijd zou worden,maar je sliep en hebt er nauwelijks iets van gemerkt.
Omringd door alle dieren en lieve vriendinnen hebben we je naar de regenboogbrug gebracht,waar je uitgebreid de tijd voor nam.
Je leerde ons om stil te staan en rust te nemen en in het moment te zijn,met elkaar.
Je ging toen jij vond dat het tijd was.
Het is goed lieve vriendin,mijn zielsmaatje, de laatste van mijn schapendoezen,vernoemd naar je overgrootmoeder rasta,waar het allemaal mee begon: for the joy of life!
De leegte is enorm,het gemis groot,maar we hebben je een mooi plekje gegeven vlak naast je moeder sifra in de tuin.
Je zal voor altijd met mij verbonden zijn.
Dank je wel voor 14 trouwe jaren mijn lieve faith…Until we meet again…..

26 april: leo en yuki krijgen puppies

Leo,zoon van aylen en lux krijgt puppies met zijn grote liefde Yuki.super leuk nieuws en oma aylen en ik zijn super trots.
Heeft u interesse in een pup uit deze combinatie,er zijn veel pups gezien op de echo! neem dan contact op met dancing snow!


Of Dancing White Snow

Bij de fokster van Yuki; olga molema, worden omstreeks dezelfde tijd als bij sera en david ook puppen geboren. Dit zal een mix nest zijn,dus bij nog meer interesse in pups,lang en stokhaar,zie hun facebook pagina


jonahs wite joy

22 april: fotoshoot tussen de bollen

Voor het nieuwe boek over de witte herder wordt een pupje van het nest van Aylen en Boaz 8 weken lang gevolgd. Iedere 2 weken worden er foto`s gemaakt en met 6 en 7 weken doen we dan nog een buiten shoot. Vandaag was het super mooi weer en had de fotografe mascha tijd over en toen is ze met een aantal volwassen honden en de hulptroepen naar de bollenvelden gereden en hebben ze daar super leuke foto`s gemaakt,waar ook wat van in het boek komt. Super leuk dat de honden daarin zullen staan straks.

9 april: aylen haar pups al weer bijna week oud en imala en het -J- Nest 9 jaar

Had ik hier op de nieuws pagina nog niet eens neer gezet dat aylen haar pups zijn geboren. Het was een zware bevalling die eindigde in een keizersnede,maar met gelukkig wel 12 levende pups die het super goed doen!

Vandaag werd het -J- Nest 9 jaar en dus ook mijn imala. gefeliciteerd allemaal!

1 april:fijne pasen

Fijne paasdagen allemaal.We ijn nog steeds in afwachting van aylen haar pups. Een paar honden zijn uit logeren en t is echt weer voor een bevalling,maar de pups vinden t in aylen haar buik nog even fijner geloof ik.

27 maart: pagina planning aangepast met dekplanning voor 2019

Het duurt nog even,maar omdat ik al aanvragen heb gehad voor het volgende nest van mensen die op de wachtlijst willen, heb ik de pagina planning alvast gemaakt. Het is nog wel afhankelijk van ayomi haar loopsheden natuurlijk. haar komende loopsheid verwacht ik zo in juli en de loopsheid daarop zo december/januari zal ze dan gedekt worden. Haar aanstaande is onze eigen Makya dus daar hoeven we dit keer niet naar op zoek. Als dit gaat lukken is het voor mij een droom die uit komt, pups van mijn eigen reu en teef. Ik hou dan nog 1 keer zelf een teefje,want van mijn speciale wijfie ayomi wil ik graag een kind houden.

15 maart: dekking en pupverwachting bij Dancing snow

Bij vrienden sera en david,die een zoon van aylen en lux hebben wordt hopelijk over 2,5 maand hun 1e nestje verwacht. Yuki is deze week loops geworden en zal gedekt worden door Leo. Een pracht combinatie,vrij van DM en MDR-1. Heeft U interesse in een pupje van gezonde ouders neem dan contact op met sera en david. zie link website hieronder.


Of Dancing White Snow

2 maart: een dag met nieuw leven en een tragisch einde

Op het tijdstip dat we bij de dierenarts stonden voor de echo van aylen,werd ik gebeld door vriendin elly dat ze toch nog plotseling hailey in hadden moeten laten slapen. Hailey was een dochter van kane, 9 jaar en een paar maanden eerder had ze een bloeding gehad en is haar milt verwijderd. Helaas vonden ze toen ook 2 plekjes op de lever en werd later duidelijk dat die kwaadaardig waren. Ze zou nog een half jaar kunnen leven of korter,maar hailey knapte op en was weer haar levendige en blije zelf,altijd in de startblokken om met dr vrouwtje op pad te gaan,altijd vrolijk en altijd in voor een spelletje. En die ochtend was het opeens mis,ze had bleek tandvlees,snel naar de dierenarts,maar daar bleek ze al een buik vol vocht te hebben en was er geen redden meer aan. En dan kun je niet meer doen,dan je hond verder lijden besparen en haar haar rust te gunnen. En hoe moeilijk is dat,je weet je hebt een zieke hond,maar ook een die de dag ervoor nog springlevend was en waar niks aan te merken was.En dan moet je gewoon ineens afscheid nemen, dat is hartverscheurend.
Hailey heeft de laatste 5 jaar van haar leven bij elly gewoond,omdat t bij haar vorige gezin niet meer ging,en samen besloten dat een ander baasje beter bij hailey zou passen. Elly heeft toen de noodopvang gedaan en er was meteen zo`n klik dat hailey nooit meer weg is gegaan. Dank je elly voor die pracht jaren en voor alles wat je voor haar gedaan hebt. Je bent een kanjer! Ik huil met je mee,want zo`n verdriet is gewoon niet bevatten.

22 februari: makya is goed gekeurd voor de fok bij de ZWHVN

Voor info zie zijn pagina.

12 februari:ontmoeting met quita 7 weken oud

Afgelopen zaerdag zijn jessica en ik op bezoek geweest bij arenda bij kleine quita. 7 weken oud is ze al en is een super leuke,open en relaxt meisje. Erna zijn we met zijn allen bij soestduinen gaan wandelen en kwamen er ook nog 2 broers van maddy en hadden we een super gezellige middag!

4 februari:Dyami 7 jaar geleden overleden

7 jaar alweer,dat mijn speciale meisje er niet meer is, nog steeds een groot verdriet en gemis. Maar vandaag was ook hopelijk een bijzondere dag,want we hadden een 2e geslaagde dekking met aylen en boaz en als we pups krijgen,dan zal dyami voor altijd verbonden zijn met hun!

2 februari: geslaagde dekking Aylen en Boaz

Vandaag hebben aylen en boaz een date gehad en was er al snel een geslaagde dekking.dit weekeind nog een keer en dan worden het weer 4 spannende weken tot de echo. Wat het bijzonder maakt is dat zondag dysmi haar sterfdag is en deze aankomende pups,dus rond die dag gemaakt zijn. De rest van de info op de pagina planning.

24 januari: laatste eerbetoon van ellen voor kiyomi

Ellen heeft een mooi eerbetoon geschreven voor kiyomi en dat staat op haar pagina. Zo zwaar en verdrietig om op zo`n jonge leeftijd je maatje te moeten laten gaan. Vergeten zullen we haar nooit!

19 januari: verdrietig nieuws:kiyomi ingeslapen

rust zacht lieve kiyomi en heb een mooi leven achter de regenboogbrug zonder pijn en geef ze allemaal een knuffel daar!
Je had en hebt een apart plekje in mijn hart.
Op 6 weken oud ontdekte we dat je een slokdarmafwijking had,maar je was zo`n vechtertje en ik vond dat je een kans verdiende.Je baasje ging ondanks jouw beperkingen vol voor je en ellen heeft alles voor je gedaan wat mogelijk was om je een zo goed mogelijk leven te geven. Dat ging met vallen en opstaan,maar was ook lange periodes heel stabiel.En wat er ook gebeurde je bleef altijd vrolijk en gaf,samen met ellen nooit op. En dan ineens werd je ziek,erg ziek en bleken je nieren het op te geven. Je bent een kleine week opgenomen geweest,maar niets mocht baten. Ze hoopten dat je thuis misschien nog verder op zou knappen,maar je nieren waren al te veel aangetast. De afgelopen dagen gaf kiyomi al aan dat het genoeg was en vandaag heeft ze de rust gekregen en is ze rustig in de handen van ellen ingeslapen.veel te jong,ze mocht net geen 5 jaar worden.
Ellen meis,ik weet hoeveel pijn dit doet en ik huil met je mee! veel sterkte!

18 januari: aylen is loops!!

ik geloof dat ze me gehoord heeft 2 dagen geleden ;) want vandaag zag ik ineens dat ze loops is geworden. Dus het gaat spannend worden nu. Volgende week donderdag gaan we een uitstrijkje maken en voor het eerst progesteron prikken. Daarmee kan ik zien hoever ze is in de loopsheid en wanneer we naar de reu Boaz kunnen.

16 januari:aylen nog niet loops en weekeind weg

Aylen houdt het spannend deze keer. Voordeel hiervan was dat we ongestoord een lang weekeind weg konden om de 80e verjaardag van mijn vader te vieren. we hebben 5 dagen ontzettend genoten van de rust en prachtige natuur op de sallandse heuvelrug.

2 januari 2018: Gelukkig nieuw jaar en Röntgen uitslagen Makya binnen

Wij wensen iedereen het aller beste voor het nieuwe jaar en dat dromen maar uit mogen komen!

Mijn droom is een nestje van mijn eigen reu Makya en mijn eigen teef Ayomi. Voordat het zover is duurt het nog even en eerst moesten er van Makya nog rontgen fotos van zijn heupen en ellebogen gemaakt worden.Dat is in december gebeurt en afgelopen week en vandaag kregen we daarvan de uitslagen.
Zijn ellebogen en rug zien er perfect uit,zijn heupen zijn niet perfect,maar ook niet slecht. Hij kreeg HD-B met een norbergwaarde van 27,5. Met HD-B mag je fokken,dus hij gaat nu voor de fok keuring van de vereniging en erna zullen zijn ogen nog gekeurd worden en als dat allemaal goed is,zijn sperma om te zeker te weten dat hij ook echt pups kan maken ;)
Natuurlijk had ik liever een HD-A uitslag gehad,maar zijn karakter is geweldig en ik kijk er enorm naar uit om ooit zijn pups hier rond te zien lopen. Maar dat gaat zeker duren tot 2019.
Nu is eerst zijn moeder Aylen aan de beurt,zodra ze loops wordt!

23 december: Diva is mama geworden van Quita for the joy of life!

Dat fokken niet zo maar even een nestje pups op de wereld zetten betekend,werd vandaag wel weer eens duidelijk. Witte herders hebben vaak grote nesten,maar t kan ook wel eens anders zijn en helaas gebeurde dat bij arenda. Diva bleek uiteindelijk maar zwanger van 2 pups. Afgelopen donderdag nog een rontgen foto gemaakt om alles nog een keer te controleren en het zag er goed uit. Meer dan rustig afwachten kun je dan niet doen. Vanmorgen vroeg verloor diva wat vruchtwater. Normaliter kun je dan nog wel even wachten,want dan volgen niet lang erna de weeën en begint de bevalling. Echter werd diva weer rustig en ging weer eten,dus geen goed teken. na overleg dierenarts moest ze meteen komen en werd er besloten tot een keizersnede. Als eerste kwam er een puntgave reu ter wereld,maar helaas was zijn placenta gebroken en hij was al ongeveer een uur overleden. Groot was de blijdschap toen bleek dat het andere pupje,een teefje nog wel leefde. Ook mama Diva heeft de keizersnede goed doorstaan.En meteen toen ze wakker was al op en top een oermoeder. Niks even wennen,maar meteen alle zorg voor haar dochter Quita!
Wat heb ik mij zorgen gemaakt vandaag en de tranen stroomden dan ook rijkelijk toen arenda me het filmpje stuurde van Diva en haar dochter.
Arenda van harte gefeliciteerd,je hebt goed gehandeld en de natuur is soms gewoon heel erg wreed.
En vol trots stellen we de volgende For the joy of life telg voor: quita!


FILMPJE PUP QUITA EN DIVA

21 december: Fijne kerstdagen en een geweldig 2018

Wij wensen iedereen hele fijne kerstdagen en al het goede voor het nieuwe jaar met natuurlijk weer een heleboel joy of life!
Geniet van alles wat je lief is.

13 december: sneeuwpret en aylen houdt de spanning erin

Wat is er nou leuker dan sneeuw!! niets! voor mens,kind en honden dikke pret,wat hebben we genoten de afgelopen dagen.
Spaarnwoude is een super gebied met sneeuw.
Aylen geniet ook lekker mee en doet wat ze wil en er zijn totaal nog geen tekenen van een naderende loopsheid. Geen idee dus wanneer wel,we wachten geduldig af!

10 december: maddy en makya deden mee op de winner show in amsterdam

Maddy haar eerste grote show en wat deed ze het goed! Nog een tikkie onzeker,maar daar werkt jessica aan en ze gaan naar ringtraining,dus dat komt goed in de toekomst. Ze stond in de pupklasse en was de enige,maar kreeg een mooie veel belovend,met extra lof van de keurmeester jan ebels dat ze echt een pracht pup was en ze zeker naar de ere ring moest en daar een kans maakte. Helaas zorgde de hevige sneeuwval ervoor dat we de ere ring hebben moeten skippen. Beter weer veilig thuis en kunnen wandelen in de sneeuw! Jessica en maddy super gedaan,gefeliciteerd!

maddy haar rapportje:

Prima ontwikkelde pup van prima type en vrouwelijke uitstraling in het hoofd.
mooi gevormd hoofd,mooie oren,donkere ogen,schaargebit.
prima lichaam en rug,mooie hoeking voor en achter,prima benen.
goede vachtstructuur,gaat nog wat los en moet nog wat zelfverzekerder worden.

Ook voor makya was het zijn eerste grote show en hij was super chill en hij liet me versteld staan door eens een keer niet in telgang te lopen. Hij werd 4e in een sterkte jeugdklasse van 6 honden met een Zeer goed.Daar ben ik tevreden mee, op de winner zijn ze niet heel scheutig met U-tjes.

makya zijn rapport:
Forse jonge reu,met mannelijke uitstraling,goede hoofdvorm,
goed gedragen oren,lippen kunnen wat beter sluiten.
correct gebit,donkere ogen,goede nek.
nog wat los in rug,goed lichaam,goede heokingen.
Staat en gaat nog erg los.
4ZG

28 november: verdrietig nieuws: lola is ingeslapen

Vorige week kreeg ik van leen en anita,het verontrustende telefoontje dat het niet goed ging met lola. De dierenarts dacht eerst aan een lage rugprobleem,maar pijnstilling gaf geen verlichting. In de week erna ging ze snel achteruit en na onderzoek bij een andere dierenarts voelden ze een grote verdikking in haar buik. Helaas was er niets meer te doen om lola te redden en is ze gister in haar eigen huis in de nabijheid van haar maatje floris en baasjes leen en anita ingeslapen.
Lola was een dochter van kane en talos en zou in januari 11 geworden zijn. Ze heeft eerst bij mijn vroegere fysiotherapeut gewoond en toen hij niet meer voor haar kon zorgen,heeft ze 7 weken bij ons gewoond. En toen zeiden anita en leen dat zij haar graag wilden hebben en zij heeft bij hun een gouden mand gekregen en nog heel wat mooie jaren gehad. leen en anita,dank voor alles wat jullie voor lola hebben gedaan. Heel erg veel sterkte!

Diva van arenda is zwanger!,Aylen is nog niet loops

Vandaag is arenda met diva naar de kliniek geweest voor een echo en diva is zwanger! Voor nu zijn er maar 2,misschien 3 pups gezien,dus t lijkt erop dat het geen groot nest zal worden. Aanmelden voor een pup bij arenda heeft dus ook geen zin meer,haar wachtlijst is vol!
ik duim mee voor een voorspoedige dracht en misschien nog wat verborgen pupjes. Maar dat is nog wachten tot de kerst! gefeliciteerd arenda.

Een van mijn andere teven,Imala, was loops en soms willen dan de andere teven daarin mee gaan. Aylen deed dat vorige keer wel,maar tot nu toe nog niet. We wachten dus geduldig af totdat zij wel zo ver is. Wanneer dat is kan ik niet zeggen,kan over 2 weken zijn,maar ook over 2 maanden pas. Zodra er veranderingen zijn laat ik dat weten.

12 november:Clubmatch ZWHVN

Zondag hebben we mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN met makya,zijn zus lupa en maddy. Met super resultaten en ik ben dan ook mega trots op allemaal! jessica en arenda nogmaals gefeliciteerd met jullie kanjers.

Als eerste makya: hij werd tweede in de jeugdklasse met een mooie uitmuntend en super goed rapport. hij had eerste kunnen zijn, maar hij liep af en toe in telgang en dat koste hem die 1e plek helaas. Maar hij deed het super goed,dus op naar de winner show in amsterdam.

zijn rapportje: 17 maanden krachtige reu van goede maat. nog in goede verhouding,prima type,krachtig reuen hoofd met iets gewelfde schedel en lippen die iets strakker zouden mogen. prima gevormde donkere ogen,prima pigment,goede oren,iets wijd gedragen. schaargebit met uitgesproken krachtige elementen. fraaie bovenbelijning.voldoende voorborst. goede hoeking voor en achter,iets hellend bekken. goede staartaanzet en dracht.passend bone.sterke voeten,mooie vachtstructuur. Gaat vlot en regelmatig van voor en achter,loopt liever in telgang,maar laat ook zien dat hij goed kan draven. vriendelijk,zelfverzekerd gedrag!

Non stop for the joy of life:lupa. zij werd 1e in de jeugdklasse teven met een prachtige Uitmuntend

en dan als laatste,onze maddy.dochter van dali en ayomi van jessica. dit was haar eerste show en ze liep mee in de puppy klasse en werd daar zowaar eerste met een geweldig mooi rapportje dat wat beloofd voor de toekomst.

maddy haar rapportje:

8 maanden,fraaie rastypische pup. voor leeftijd goede maat en verhouding. vrouwelijk hoofd met zachte ras typische expressie. mooie wigvorm,goed gevormd donker oog.fraaie oorstand,mooi pigment.schaargebit,goede boven en onderbelijning.borst verhouding moet zich nog ontwikkelen.achter tikje sterker gehoekt dan voor. mooie beenstanden.passend bone. sterke voeten met donkere nagels.mooie puppyvacht.vlot regelmatig engemakkelijk gangwerk. prima staartdracht.
vriendelijk gedrag maar nog wat onwennig.
Een hondje met potentie!
1 veel belovend!

26 oktober:Diva,dochter van aylen is gedekt!

Afgelopen 2 dagen is Diva,een dochter van Aylen en Lux gedekt door Ehran van suthwalda. Ehran heb ik gebruikt bij mijn 2e nest met aylen en hij is de vader van Makya.
Dit is diva haar eerste nest en omdat zij langhaar is en ehran kort zullen er uit deze combi lang en kortstok pups geboren worden.
Arenda de eigenaresse van Diva kreeg niet op tijd een kennelnaam voor de pups aangevraagd en toen hebben we samen besloten om de pups onder mijn kennelnaam in te voeren. De pups zullen dus for the joy of life gaan heten,maar zullen geboren worden bij arenda en zij is en blijft ook de eigenaar van diva en verantwoordelijk voor alles omtrent de pups. Wilt u dus een pup uit deze combinatie,kijk dan op arenda haar website,daar staat alle info. een link daarvan staat hieronder.


De vrolijke witte herder

24 september 2017: kennelreunie wandeling soestduinen

Het was een super mooie en geweldig leuke dag vandaag! Ik heb genoten en ben enorm trots op al die prachtig,mooie maar vooral lieve nakomelingen van mijn meiden,allemaal super sociaal,hele fijne stabiele karakters en in goede gezondheid!
Van ieder nest was er iig wel 1 hond,dus dat alleen was al te gek!
Allemaal bedankt voor het komen en tot een volgende keer.
Hieronder even snel een paar foto`s, en paar filmpjes,maar daaronder een picasa album met alle foto`s van vandaag. Die kunnen vrij gedownload worden.
Dank nog aan roos,dochter van vriendin Ingrid die het het kaartje verzonnen en gemaakt heeft!


FILMPJE WATERPRET 1


FILMPJE WATERPRET 2


FILMPJE START WANDELING


PICASA ALBUM KENNELREUNIE

12 september: terug van vakantie en wandeling 24 september!!

Als eerste even de reminder dat we 24 september gaan wandelen met for the joy of life witjes. aanvang 12 uur, foekenlaan 25 Soest! Tot dan.

Wij zijn heerlijk uitgerust en hebben enorm genoten van onze vakantie in de vogezen/frankrijk.wat een prachtige omgeving,en super met honden,want je komt er tijdens wandelingen bijna niemand tegen,iig niet in het naseizoen. De honden deden het geweldig!

8 augustus: vakantie tijd:we genieten!

Onze vakantie is pas eind augustus,maar doordat we aan zee wonen is het eigenlijk altijd vakantie. Genieten van een mooie zonsondergang,een wilde zee en van onze gewone dagelijkse strandwandelingen. Af en toe wisselen we dat af met een bezoekje aan het bos of de hei,ook prachtig natuurlijk.We genieten nog even verder.

11 juli; Love me Loïs for the joy of life aka Diva goed gekeurd voor de fok

Na het afgelopen jaar alle onderzoeken te hebben doorlopen met goede resultaten is Diva,dochter van Aylen en lux, afgelopen weekeind goed gekeurd voor de fok bij de rasclub voor witte herders. Ze is rug/hd en ed vrij en ook vrij van mdr-1 en DM.

Rond november zal zij gedekt worden door een geweldig lieve en mooie stokhaar reu. Heeft U interesse in diva en eventueel in een pup van haar,neem dan contact op met haar eigenaar Arenda evers. Dit is de website van Diva voor meer info:


De vrolijke witte herder

4 juli:makya en sophie

Zo trots op mijn mooie,lieve grote puber die zo enorm lief is met kinderen

Kennelreunie Wandeling op 24 september te soestduinen!

Om alvast in de agenda te zetten. En om het voor iedereen wat centraler te houden en beter bereikbaar,dit keer een wandeling op soestduinen. Dit is een zeer uitgebreid en fijn wandelgebied met afwisselend zand, duinen en bos. We kunnen er een lange wandeling maken en voor wie korter wil is er altijd een mogelijkheid eerder af te buigen en om te draaien. Aan het begin,naast de parkeerplaats is een gelegenheid om wat te drinken en eten en er zijn toiletten.
Aanvang 12 uur,foekenlaan 25 te soest.
Welkom voor iedereen met een for the joy of life hond of wie daar kennis mee wil maken.

30 juni:aylen is loops

Aylen volgde dit keer Imala in haar loopsheid,wat betekent dat ik een beetje een planning kan aangeven. Al is er natuurlijk altijd wel een slag om de arm,want de natuur doet wat hij wil. Maar als aylen volgende loopsheid ook die van Imala volgt, dan verwacht ik die rond eind december/januari en dan zal ze voor de laatste keer gedekt worden. Voor info over haar nest,zie de pagina planning. ER staan al wat mensen op de wachtlijst,dus vandaar nu al deze aankondiging voor de aankomende dekking van Aylen en Boaz.

18 juni: clubmatch rasclub

Op 18 juni was de kampioens clubmatch van de rasclub en makya heeft daar zijn 1e show gelopen evenals zijn zus lupa en half zus diva. Makya zijn vader Ehran was er ook en hij werd beste reu en reserve beste van de dag.

Arenda liep de sterren van de hemel met Lupa,dochter van Ehran en Aylen. Ze werd eerst beste teef in de jeugdklassen en erna van alle teven reserve beste teef. met een top rapport. Natuurlijk ben ik mega trots. Arenda en Lupa gefeliciteerd.

lupa haar rapportje:

Lupa
1 jaar. Aantrekkelijke jonge teef van mooi type. Heel mooi vrouwelijk hoofd. Donkere ogen, mooi geplaatst en dragend oor. Kompleet schaar gebit. Mooie nek en rugbelijning. Prima gehoekte voor- en achterhand. Prima lichaam. Staat mooi recht op de benen. Mooie stokhaarvacht. Heel mooi pigment met donkere nagels. Stabiel en ruim grijpend gangwerk. Vriendelijke teef’ mooi gepresenteerd. 1 Uitmuntend. Res CAC

Lupa,een dochter van Aylen en lux liep ook haar 1e show. deze keurmeester hield meer van wat fijnere honden en diva is wat forser, en kreeg een Uitmuntend met 4e plaats. Ook diva gefeliciteerd!

haar rapportje:

Diva
Bijna 3 jaar. Vrij forse teef, maar wel een echte dame. Mooi gevormd hoofd met donkere ogen. Kompleet schaargebit, mooi gedragen oren. Goede nek en rug. Prima lichaam. Mooi gehoekt voor- en achterhand. Sterke rechte benen. Langstok van prima structuur. Stabiel en ruim grijpend gangwerk. Mooi gedragen staart. Prima gepresenteerd. 4 Uitmuntend.

Van de gelegeheid gebruik gemaakt om Makya met zijn vader op de foto te zetten.

Dan mijn mooie lieverd makya,zoon van Ehran en aylen. Hij wil helaas nog wel eens in telgang lopen,al gaat het naarmate hij ouder wordt steeds beter,maar natuurlijk net nu op show liep hij af en toe in telgang en daarom kreeg hij een ZG met een derde plaats. Maar ik ben super trots op hem, hij deed het super op zijn eerste show,was stabiel,liep netjes,dus ik ben tevreden en trots. we gaan de komende maanden gewoon veel trainen,zwemmen en fietsen en dan mag hij het in december op de winner nog eens proberen.

zijn rapportje:

makya zijn 1e showtje vandaag en ik ben super trots op hem,hij gedroeg zich netjes,was chill en hij liet iig tussendoor zien dat hij best wel mooi en goed kan lopen,maar ja soms valt hij toch weer even in telgang. komt wel goed tzt en voor nu dus een mooie 3 ZG met mooi rapport:
1 jaar,forse reu,zeer mannelijk goed gevormd hoofd. donkere goed geplaatste ogen. mooi geplaatst en gedragen oor,kompleet schaargebit, prima ontwikkeld lichaam,mooi liggend schouderblad, opperarm zou iets langer mogen. prima gehoekte achterhand. goed gevormd, volledig uitontwikkeld lichaam. prima stokhaarvacht. draait voeten voor licht uit en kan achter nog wat gestrekter worden. Goed pigment, lippen kunnen onder iets strakker. Gaat nog vrij los en vrij veel in telgang. 3 ZG

24 april: ayomi en broers en zussen 4 jaar

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van imala haar kids van het -K Nest,ayomi en haar broers en zussen.

24 april: ayomi en broers en zussen 4 jaar

Gefeliciteerd met de 4e verjaardag van imala haar kids van het -K Nest,ayomi en haar broers en zussen.

15 april: fijne paasdagen!

Alle paaspuppies van ayomi en dali wensen iedereen fijne paasdagen

9 april: imala en broers en zussen 7 jaar

Imala en haar broers en zussen zijn vandaag 7 jaar geworden. allemaal gefeliciteerd

1 april: alle pups van ayomi en dali zijn gereserveerd

De pups van ayomi zijn geboren. We hebben 8 prachtige mooie pups en die zijn allemaal al voorzien van een baasje.
Dit jaar hebben wij geen nest meer,maar binnenkort zal ik de pagina planning aanpassen,aangezien de aanmeldingen voor het nest van aylen van 2018 al binnen komen.

19 maart: reunie -N- nest ehran en aylen

19 april hebben we met een groot deel van het nest van ehran en aylen een wandeling gemaakt op soestduinen. ehran was er ook met zijn eiganaren,zodat iedereen de vader van hun hond ook kon ontmoeten. Het was een super leuke ochtend. met pups die uit zijn gegroeid tot geweldige pubers,allemaal mooi,lief,leuk en super sociaal! bedankt allemaal voor t komen en ga zo door met jullie honden! tot een volgende keer.

10 maart: rust zacht lieve dex

Gister kreeg ik al een verdrietig telefoontje dat dex in de kliniek in amsterdam lag.Hij had een zware miltbloeding gehad,veel bloed verloren een hartstilstand gehad,maar het toch overleefd. Natuurlijk was het nog steeds kritiek,maar we hoopten zo dat hij de kracht had om het te overleven. Maar helaas,zijn lichaam heeft vannacht de strijd op moeten geven.Rust zacht lieve dex
Dex zou in april 7 jaar geworden zijn en was een zoon van kane en cedor.
Sandy,wouter,samira en lisa en familie, heel veel kracht en sterkte!

24 februari:ayomi is zwanger!

mijn kleine speciale meisje met de stippelneus gaat mama worden en imala dan oma. Ik ben zo blij dat het dit keer wel gelukt is,dit gaan hele bijzondere pups worden. We hebben er vandaag op de echo 9 gezien,maar wie weet of ze er nog meer verstopt heeft. Rond 1 april zullen ze geboren worden.

4 februari: dyami al weer 6 jaar niet meer bij ons

Voor altijd in mijn hart en mijn gedachten,dyami, je leeft gelukkig door in je kinderen en in ayomi,dus je bent nooit ver weg.

30 januari: ayomi gedekt door dali

Afgelopen weekeind is Ayomi gedekt door Dali en hopelijk gaat mijn bijzondere meisje over 9 weken moeder worden. Het zullen 4 spannende weken worden,of er dit keer wel pups zullen komen.

19 januari: nestpagina toe gevoegd voor het -O- Nest

Onder het kopje puppy`s heb ik een pagina aangemaakt voor het aankomende nest. als er nieuws is zal ik dat daar neer zetten,buiten een korte update hier.

genieten van het winterweer

Geen bergen sneeuw,maar wel zon en lekker vriesweer, we houden ervan.en mooi fotoweer en makya is alweer 7 maanden oud,weegt 35 kilo en is de 60 cm voorbij. Hij heeft gelukkig er nog geen erg in dat de dames loops zijn en kan dus ook gewoon thuis blijven.

17 januari: ayomi is loops!

Vorige week werd aylen loops en imala volgt dan altijd snel en zij werd gister loops. Ayomi trekt zich daar normaliter niets van aan,maar ze had wel veel interesse en was ook wat aan het markeren. Ik was dan ook niet heel verbaasd toen ik vanmorgen zag dat ook zij loops is geworden. 2 maanden vroeger dan de planning,maar dat is niet erg.
We gaan vanmiddag een uitstrijkje maken en dan na aankomend weekeind progesteron prikken waarmee bepaald wordt wanneer ze zo ver is dat ze gedekt kan worden. Spannende tijden dus weer.

Ik zal vanavond de planning aanpassen en mails versturen.

8 januari:heerlijk begin nieuw jaar

De kerstvakantie is weer voorbij en honden en kids hebben genoten van elkaar en op t strand.
makya groeit ondertussen gestaag door en is ook al weer 6,5 maand en weegt 34 kilo en is 60 cm.

Beste wensen voor 2017

Wij wensen iedereen een mooi nieuw jaar in hopelijk goede gezondheid en geniet van het leven!

Hele fijn kerst en beste wensen voor 2017!

Wij wensen iedereen een mooi slot van dit jaar en al het beste voor het nieuwe jaar, met hopelijk nieuwe for the joy of life puppies van ayomi en dali.
voor nu is ayomi volop aan t verharen en meestal tegen de tijd dat ze hun vacht weer terug hebben,worden ze loops,dus zoals het er nu naar uit ziet houdt ze de planning van maart ongeveer wel aan. Dus we wachten geduldig af.

11 december:Mila 1e en 2e plaats op de winner show amsterdam

Mila,dochter van imala en binglee werd vrijdag bij de holland cup beste teef met twee x een 1 Uitmuntend.
Zondag op de winner show had ze er helaas iets minder zin in en werd ze tweede. Echt super goed gedaan Evan en Mila,Gefeliciteerd!

Liv,dochter van Aylen en Lux is pools kampioen

Super trots op Liv die vandaag beste van het ras werd op de show in polen en daarmee ook meteen Pools kampioen. En dat 6 maanden na de bevalling van haar 1e nest. top prestatie. Beate gefeliciteerd.

National Dog Show Racibórz 27.11.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV <3 I .exc, CWC, Best of Breed and BOG4

4 november 2016: afscheid van Shu of the dancing white dream

Vandaag was een verdrietige dag,omdat we vrij onverwachts afscheid moesten nemen van Shu. Shu was een zus van mijn Kane en woonde sinds dik 1,5 jaar bij vriendin jessica. Daar heeft ze nog een super oude dag mogen beleven en jessica heeft alles wat in haar macht lag voor Shu gedaan. Afgelopen week ging ze helaas ineens snel achteruit,viel ze regelmatig om en begon ze te braken. Er was na onderzoek een groot vermoeden van neurologische problemen en dat zou alleen maar erger worden. Haar leven rekken zou niet Shu waardig zijn geweest en daarom hebben we nog een paar dagen van haar genoten,zijn we met zijn allen naar het strand geweest,wat haar lust en leven was. Meer konden we niet voor haar doen.Wat zullen we haar missen. Heel veel sterkte vooral voor Jessica, ronald,thomas en lucas en lara.
Shu werd 12 jaar en 3 maanden oud.

1 november:een update:al weer veel te lang geleden

Ondertussen ben ik natuurlijk al weer lang terug van vakantie ;) maar hebben we t druk gehad en er gaat ook aardig wat tijd zitten in de opvoeding van de kleine/grote man makya. Makya is nu 4,5 maand en wordt al een flinke beer.Hij is nu ongeveer 52 cm en weegt 23 kilo. We doen aan hoopers training en verder genieten we van het mooie najaarsweer en wandelingen.
Vanaf nu ga ik weer proberen regelmatig een foto update te geven.

20 augustus: vakantie en pagina planning aangepast en kleinkind ciri

Vakantie is om uit te rusten en na een week had ik wel even tijd om de site bij te werken. Ook werd in de vakantie Ayomi loops en daarom kan ik nu wel de voorlopige planning voor 2017 maken. Zie daarvoor de pagina planning.
Aylen geniet volop van haar rust nu op vakantie terwijl alle pups zijn uitgevlogen en haar zoon makya vakantie viert bij mijn vriendin Ingrid en haar meiden. Hij heeft t daar enorm naar zijn zin en maakt allemaal leuke dingen mee zoals een huifkartocht en ballonnen festival.

Ciri, kleindochter van aylen in polen die bij haar moeder Liv en beata mag blijven wonen.

Reutje van 9 weken zoekt gouden mand

Bij een bevriend fokster sabrina visser zoekt nog een reutje een goed tehuis,het is een prachtig,vrij mannetje met een geweldig open karakter uit super ouders.
voor meer info zie de website:

OF SHADASA

Dayo of Shadasa zoekt nog een passend, lief en enthousiast baasje! Dayo is geboren op 9 juni 2016, nu dus bijna 9 weken jong.

1 augustus:Aylen en lux pups jarig

Gefeliciteerd alle 12 pups van Aylen en lux met hun 2e verjaardag.

geen pups meer beschikbaar!

Alle pups van aylen en ehran hebben een definitief baasje. Voor andere pups zie de website van de rasclub of de vereniging.

alle pups van Aylen en Ehran hebben een baasje

zoals t er nu naar uit ziet hebben alle pups van Aylen en Ehran een baasje. mochten er iets veranderen,dan zal ik t hier melden.

Nog 1 teefje bschikbaar!

Vanwege nieuwe annulering is er nog 1 teefje beschikbaar.
Voor info zie pagina -N- nest Aylen en Ehran

nog 2 teefjes van aylen en Ehran beschikbaar

Wegens 2 afmeldingen,zijn er weer 2 teefjes beschikbaar gekomen. Voor info zie pagina -N- nest

het -N- nest wordt geboren

Even snel een update,want ze zijn er nog lang niet allemaal,maar aylen is begonnen met de bevalling. tot u toe zijn er 7 pups geboren: 5 reuen en 2 teefjes en alle pups doen het goed.
de rest van de info volgt op de pupppen pagina.

12 juni:aylen is oma geworden van 7 kleinkinderen

Super trots op aylen haar 1e kleinkinderen,geboren bij Beata bizon in Polen. Liv bracht 5 prachtige meisjes en 2 jongens ter wereld.
Gefeliciteerd Beata!

Boedha en Aislin zoeken een nieuwe mand!

Deze twee honden,broer en zus, zijn van een kennis en door helaas persoonlijke omstandigheden is hij niet meer in staat ze te geven wat ze nodig hebben, en zoeken ze dus een nieuwe baas. Ze zijn al 7 jaar samen,maar samen hebben ze wel een baas nodig die heel sterk in zijn schoenen staat. Maar t belangrijkste is dat ze een nieuwe mand vinden,dus apart mag ook.
De teef heet Aislin en is 9 jaar,niet gesteriliseerd,gezond en dol op knuffelen.Ze kan prima bij kinderen en gaat ook goed met andere honden en katten. Wel kan ze wat roedelgedrag vertonen,door blaffend op andere honden af te rennen.

Boedha,de reu,is 7 jaar,gecastreerd en heeft tzelfde gedrag,dus samen,zal dat versterkt worden. Alleen heeft hij t een graadje erger en hij kan reactief zijn naar andere honden. Hij heeft dus zeker een baas nodig die herders kent,stevig in zijn schoenen staat en met hem naar training wil gaan,dan valt er zeker nog wat aan te veranderen.
hij is super lief naar kinderen en in huis rustig en gezond en kan ook met katten.

Beide honden zitten nu hele dagen alleen en dat is voor geen enkele hond fijn,en ze zoeken dus een huis waar ze dat niet hoeven. enkele uren alleen is geen probleem,maar het is wel de bedoeling dat ze erop vooruit gaan.

Voor meer info,stuur me een mail op info@forthejoyoflife.nl en ik zal het doorsturen naar de eigenaar van aislin en boedha.

gefeliciteerd pups van Dyami

alle 11 pups van dyami van harte gefeliciteerd met jullie 7e verjaardag al weer.

genieten van de rust en de natuur

Aylen krijgt t al wat zwaarder met de wandelingen en dus houden we soms even een korte rustpauze en dat geeft mij mooi de tijd weer wat foto`s te maken. We genieten nog even van de rust voor straks het puppy geweld los barst.

Liv,dochter van Aylen is zwanger

Als alles goed gaat,dan zal Aylen in juni voor de 2e keer moeder worden en oma! Want haar dochter liv in polen,is ook zwanger.zij zal een week voor aylen bevallen en is nu 35 dagen drachtig.

Nest pagina gemaakt:aylen 26 dagen zwanger

Ik heb een Pagina aangemaakt voor het aankomende nest. Dat is te vinden onder puppy`s en dan N-Nest.
Voor de stamboom moeten alle namen met een -N- beginnen.Ik zal zelf de stamboomnamen verzinnen,maar ieder is vrij zelf een roepnaam te kiezen.
Als er nieuws is zal ik het daar melden.

Aylen is zwanger!!!

We zijn gister wat eerder dan de planning was,voor een echo gegaan. Afgelopen week kwamen de baasjes van Ehran erachter dat hij een bacterie bij zich draagt en ik wilde weten of dat invloed had gehad op een eventuele dracht van Aylen.
Gelukkig zag alles er super goed uit, was er van een ontsteking of iets geen sprake en heeft de dierenarts al 8 embryo`s geteld.
Ehran is verder niet ziek en wordt behandeld met antibiotica en aylen is verder ook kerngezond. Wel heeft ze voor de zekerheid wat ondersteuning gehad in de vorm van chinese kruiden die een goede invloed hebben op haar weerstand en op die van de baarmoeder en embryo`s.
Bij 1 embryo konden we zelfs al een hartje zien kloppen wat met 24 dagen dracht al heel vroeg is.
Over 2 weken gaan we voor de zekerheid nog een controle echo maken,om te zien of alles nog steeds goed is.
Goed nieuws dus voor nu. Onder de fotos vind je een link naar een kort filmpje van de echo.

Een dezer dagen zal ik een aparte pagina aan maken voor dit nest en daar vanaf dan de nieuwe info plaatsen.

ECHO AYLEN

zomer in nederland en ijmuiden

We genieten enorm van het mooie en warme weer,heerlijke avonden aan het strand. Aylen houdt het nog steeds erg spannend en ik kan niet goed inschatten of ze wel of niet zwanger is. Ze gaat sinds 2 dagen tijdens de wandeling wat vaker zitten of liggen,dus dat zou misschien een goed teken kunnen zijn. We wachten rustig verder af,het wordt vanzelf een keer 18 mei ;)

Uncas,beste reu op clubmatch ZWHVN

Super trots ben ik op Mercia en Uncas(zoon van Imala en Binglee) die vandaag op de clubmatch van de ZWHVN de beste van alle reuen werden en erna ook nog eens reserv beste van de gehele clubmatch. En dat op hun 2e show. Geweldig gedaan! Gefeliciteerd!

30 april:aylen 2 weken zwanger?

Normaal gesproken zou ze nu 2 weken zwanger ongeveer moeten zijn. Er is nog niets aan Aylen te merken,behalve misschien iets rose tepels. In de komende weken zouden er meer veranderingen moeten komen.
De echo zal zijn op 18 mei.

Liv in Polen weer eerste plaats

Liv heeft t weer super gedaan op de show in Polen en nog fijner nieuws is dat ze gerontgend is en ze is HD en ED VRIJ!
gefeliciteerd Beata!


International Dog Show Opole 24.04.2016
LOVE ME LIVINE For The Joy Of Life
I excellent, CWC, CACIB, BOS

23 april: de pagina planning aangepast

De pagina planning is aangepast en als er nieuws te melden is zal ik t daar neer zetten.
Ondertussen genieten we van onze wandelingen en de ontluikende lente.

clubmatch RZWH en 2e dekking Ehran en Aylen

Zondag waren we op de clubmatch van de rasclub. Ik had Ayomi ingeschreven,maar dit was meteen haar laatste show.ZE vindt het niet echt leuk en toont zich niet optimaal.Ze kreeg een ZG en verder prima rapportje.

Ook waren er twee kinderen van imala en binglee. Mila had ook d`r dag niet ivm loopsheid maar kreeg wel een Uitmuntend en werd 4e.
Uncas liep met mercia zijn 1e show en werd 3e met een ZG. Beide een super prestatie! gefeliciteerd.

Beste reu werd Aylen haar lover Ehran en als alles dus mee zit de vader van onze toekomstige pups en beste hond van de show werd Ehran zijn zus Enjoy. Jan en jacolien Boer gefeliciteerd en bedankt voor de gastvrijheid!

Vandaag hebben Ehran en Aylen een 2e date gehad. Morgen op weg naar huis gaan we nog een keer langs en dan is t 4 weken wachten tot de echo met hopenlijk dit keer wel puppy nieuws!

Geduld wordt beloond!

Vandaag waren we naar de clubmatch van de rasclub. Een verslag daarvan volgt morgen.
Maar op die clubmatch werd Ehran,Aylen haar lover, de beste reu en erna werd hij reserve beste van de gehele show. Zijn zus werd beste hond van de show!
En na de show mochten ehran en aylen het weer gaan proberen en na wat pogingen en spel en net toen wij dachten misschien is het dan toch nog een dag te vroeg,was daar ineens een dekking. Een topdag dus en viel er toch wel wat spanning weg.
Morgenmiddag gaan we nog een keertje.

Eindelijk dan een eisprong,we blijven nog even in drenthe

Heel blij ben ik met mijn vriendin jacqueline waar ik nog een aantal dagen mag blijven. Vanmorgen was Aylen haar progesteron dan eindelijk gestegen en heeft ze nu een eisprong. Dekken kun je dan 1 tot 3 dagen erna. dus we gaan de komende 3 dagen naar ehran.

Geduld is een schone zaak :)

ik had zo gedacht,gezien aylen haar gedrag dat ze wel zo ver zou zijn,maar helaas de test gaf aan dat ze nog geen eisprong heeft gehad, wel is ze gestegen naar 2.6. Het kan dan soms wel ineens snel gaan,dus na overleg vandaag toch maar alvast naar drenthe gereden en op weg naar mijn vrienden even op bezoek bij Ehran,zodat ze alvast kennis konden maken. het klikte enorm en ze hebben een poosje geoefend en beiden hadden wel zin,maar ehran zette net niet genoeg door,waarschijnlijk omdat aylen gewoon nog niet zo ver is.
Morgenochtend gaan we weer opnieuw prikken.duimen maar dat ze nu snel door stijgt.

Aylen bijna zover?!

Na afgelopen woensdag weer progesteron geprikt te hebben,was het iets gestegen naar 1.2,maar dat was nog lang niet ver genoeg. Sinds gister heeft ze echter wel mega veel interesse in reuen en die in haar,dus morgenochtend gaan we weer prikken en ik heb goede hoop dat we dan dit weekeind eindelijk kunnen gaan dekken. Ze houdt me graag in spanning en wachten duurt altijd lang.

9 april: Imala jarig,Aylen nog niet dekrijp en Mila beste jeugdteef op de Utrechtshow

gefeliciteerd met de 6e verjaardag van imala en haar broers en zussen.

Vandaag ben ik voor de 1e keer met aylen progesteron gaan prikken,maar helaas die is nog erg laag,pas 0.2. Dus we gaan maandagmiddag opnieuw prikken om te zien hoe ver ze dan is. Bij een meting van 5/6 is er pas een eisprong en 1 tot 3 dagen erna is beste tijdstip voor een dekking.

Mila,dochter van Imala en binglee,deed vandaag mee aan de show in Utrecht en ze werd daar Beste teef jeugdklasse met een 1 Uitmuntend en erna werd ze reserve beste teef.
super goed gedaan Eva en Mila! en dank aan david en sera voor de foto`s!1 april: de pagina planning is klaar

De pagina planning is aangepast met de info en foto`s van Aylen en hopenlijk de vader van haar aankomende nestje Ehran van suthwalda.
Komende week is het nu afwachten wanneer Aylen zo ver is dat we progesteron kunnen gaan prikken, ik verwacht zo rond donderdag voor het eerst. spannende tijden weer.

31 maart:aylen is vervroegd loops! misschien toch pups deze zomer?!!

Vanmorgen ontdekte ik onverwachts dat aylen bloed verloor. Imala was loops afgelopen weken en Aylen heeft normaal 7/8 manden tussen haar loopsheden en volgt nooit een van de anderen in hun loopsheid,dus ik had echt niet verwacht dat ze zou volgen. Echter besloot ze dit keer anders en toen was het heel snel rekenen of het nog zou kunnen qua pups en planning voor onze vakantie half augustus. En als alles volgens planning gaat moet dat lukken en dus de knoop door gehakt. Aylen gaat einde volgende week,zo rond 10 april ergens,gedekt worden.
Meer info over het aankomende nest, en de reu end zal ik op de pagina planning neer zetten. daar ga ik vanavond aan beginnen,dus nog even geduld voor alle info online staat.
Wel kan ik alvast melden dat de aanstaande vader een stokhaar reu is en dit dus een mix nestje zal worden met kort en lang haar pups.
Hieronder alvast wat fotos van aylen en daaronder de reu.

20 maart 2016: Liv op show in Polen Beste van het ras

Super trots wederom op onze Liv,dochter van Aylen en lux die op een show in Polen 1 Uitmuntend, Beste teef en erna beste van het ras werd.

National Dog Show Katowice 20.03.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV
I .exc, CWC, BEST FAMALE and BOS!!!!!!!

Arenda en diva:super canicross team

Mega trots ben ik op Aylen haar dochter Diva en haar baas Arenda die de sterren van de hemel lopen op diverse canicross wedstrijden.Ze zijn nog niet zo heel lang bezig,maar de laatste 2 wedstrijden hebben ze een prachtige 3e plaats op het podium gelopen. Als je van hardlopen houdt,is canicross een geweldig leuke sport met je hond!
Gefeliciteerd arenda en diva en ga zo door!

16 februari: helaas bracht de echo niet het verwachte goede nieuws

Ayomi heeft ons aardig voor de gek gehouden en ik had gezien haar gedrag en alles toch echt wel het idee dat ze zwanger zou zijn. Maar vanmorgen op de echo waren helaas toch geen pups te zien. We snappen niet wat er mis kan zijn gegaan.Ze heeft 2 goede dekkingen gehad, op het juiste tijdstip en Dali,de reu wordt binnenkort voor de 1e keer vader,dus aan hem ligt het ook niet. Soms besluit de natuur helaas anders.
De volgende loopsheid van Ayomi valt vlak voor of net in onze vakantie en daarom besloten dat ik haar pas in 2017 opnieuw laat dekken.
Om dit jaar toch nog een vooruitzicht op pups te hebben, ga ik deze zomer,zodra ze loops wordt Aylen laten dekken.
Dit zal zo rond juni/juli zijn. Ik zal binnenkort de pagina Planning pups aanpassen.

ayomi: 3 weken zwanger?

Nog 1 week geduld en dan weten we het zeker.Maar voor nu denk ik wel dat ze zwanger is.Ze is een stuk rustiger geworden,komt nog vaker om knuffels,haar tepels zijn wat roser en ze heeft een bepaalde blik in haar ogen.

Liv:beste van het ras op show in polen

National Dog Show Będzin 31.01.2016
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV
I .exc, CWC, Best of Breed

Super trots ben ik op beata en Liv,die op een show in Polen beste hond van het ras werd. Gefeliciteerd!

29 januari: ayomi: 2 weken zwanger?

Het blijft nog steeds gissen en een vraagteken of ayomi zwanger is. Ze heeft wel enorme honger en eet voor 10 als ze de kans krijgt ;), dus laten we hopen dat dat een teken is.Ze is zo blij als een veulen in de wei.

Enorm verdrietig afgelopen week was wel dat we afscheid hebben moeten nemen van miralda. We hebben ze ooit op het strand ontmoet en er was toen meteen een klik met aylen en miralda en sindsdien hebben we zo af en toe met de honden mee gewerkt aan een fotoshoot. Miralda was al een tijdje ziek en helaas mochten alle behandelingen niet baten en heeft daisy,haar baasje,de strijd op moeten geven. Ik ben dankbaar dat we de dag voor haar overlijden haar nog even konden knuffelen en nog wat foto`s konden maken. Daisy heel veel sterkte!

17 januari: genoten van de sneeuw

Na de dekking hebben we overnacht bij mijn vriendin jacqeline in beilen en we hadden de grote mazzel dat daar een aardig laagje sneeuw lag. We hebben enorm genoten.
Op 16 februari gaan we een echo maken en weet ik zeker of ayomi zwanger zal zijn.
Als ik dat zeker weet zal ik een Pup pagina maken,tot dan is nieuwe info hier te vinden of bij planning

17 januari 2016:ayomi is gedekt

Ayomi en dali vonden elkaar erg leuk en ayomi is vandaag gedekt door Dali. zondag gaan we nog een keer en dan hopenlijk over 9 weken puppies!!
binnenkort ga ik de puppen pagina aan passen en komt daar voortaan alle info op te staan.

Een gelukkig en gezond nieuw jaar!

Als eerste wens ik iedereen het beste voor dit nieuwe jaar en dat dromen maar uit mogen komen.
Mijn jaar is alvast goed begonnen,want vandaag is ayomi dan eindelijk toch loops geworden. Volgende week donderdag gaan we voor de eerste keer progesteron prikken en ik verwacht zo rond 17 december naar Dali te gaan voor een dekking. Die dag zou wel heel speciaal zijn,want het is de geboortedag van mijn moeder en de sterfdag van Kane.

Hele fijne kerstdagen en een goed 2016

Wij wensen iedereen hele mooie kerstdagen en alle beste wensen voor 2016 en ik hoop dan toch het nieuwe jaar goed te beginnen met een dekking met ayomi,maar voorlopig maakt ze nog geen aanstalten.

ayomi neemt de tijd

Altijd als je op iets wacht, dan duurt het juist langer. Ayomi bouwt de spanning graag op ;) en is nog steeds niet loops. ik hoop toch wel dat dat deze maand nog gaat gebeuren,ook gezien de periodes die hiervoor tussen de loopsheden zat. Even geduld dus nog.

Mila:1e plaats op Holland cup show

Hun 1e grote show samen en meteen een 1e plaats en een Uitmuntend en beste jeugdhond op de Holland cup show in Amsterdam. Super trots op jullie Eva en Mila. Mila is een dochter van Imala en Binglee.

26 november: Ayomi in super conditie

Ayomi gaat geweldig en geniet van het leven,iedere dag weer. Ze is nog steeds niet loops,dus even geduld nog. Ik verwacht haar loopsheid binnen nu en een paar weken.

1 november:meeting Dali en ayomi

Afgelopen zondag kwam gerard met dali wandelen en hebben ayomi en Dali kennis gemaakt. Dali is echt een schatje,heel aanhankelijk,easy going en lief en een heerlijke knuffelbeer. Hij heeft een super krachtig gangwerk en ik vind ze qua type erg op elkaar lijken. Super match dus.
En nu maar wachten tot Ayomi loops wordt.

Ayomi haar aanstaande: Dali

Eindelijk kan ik hem dan officieel voorstellen;de reu die hopenlijk de vader gaat worden van ayomi haar puppen.
Dit is Dali,oftewel: A new star is born Las Kornas.Hij is geboren in Polen en door wendy ramakers naar nederland gehaald als pup. Hij woont nu bij Gerard mulder. Dali is nog een jonge hond van net 18 maanden,maar met al een krachtige uitstraling. binnenkort gaan we samen wandelen en zullen daar de foto`s van volgen.
zoiezo heel snel meer info over deze kanjer en een update op de pagina planning.

Foto`s clubmatch ZWHVN van mascha de lange

Mascha de lange van de ZWHVN heeft deze prachtige foto`s van ons en onze honden gemaakt,waarvoor dank!
Nog steeds super trots op al onze kanjers! en hun bazen.

Aylen

Ayomi

Jaylin

Lizzy

Mila

11 oktober:clubmatch zwhvn

Afgelopen zondag hebben we met een aantal for the joy of life nakomelingen en met ayomi en aylen mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN en dat hebben we geweldig goed gedaan.

Als eerste mocht Mila de ring in. Zij is een dochter van Imala en Binglee en het was haar 1e show. Natuurtalentje,want ze werd eerst beste puppy bij de teefjes en erna beste pup. Geweldig gedaan en super trots op Mila,Eva en nathan.

In de jeugdklasse teven deden Lizzy en Jaylin mee;dochters van Aylen en Lux. Beide dames deden het super. Lizzy kreeg een prachtige 4e plaats met een ZG

Jaylin werd 2e met een Uitmuntend en later mocht ze mee doen voor reserve beste teef.Dat ging tussen haar en aylen en de keuze viel op Jaylin,waarmee ze het reserve CAC kreeg.

Tussendoor was ik zelf ook nog aan de beurt en aylen had er zowaar zin in en werd 1e in de open klasse met een Uitmuntend.

Ayomi stond helaas als enige in de fokkersklasse,dus geen concurentie,maar kreeg wel een mooie 1 Uitmuntend.

Ook was er nog een nakomelingen en fokkerij klasse. Helaas waren wij met de for the joy of life honden de enigen en dus automatisch een 1e plaats. Maar wel met alleen maar complimenten van de keurmeester.Stuk voor stuk prachtige honden,mooi homogeen en hele fijne karakters!

Leo,zoon van aylen en lux deed ook mee,maar hij was niet zo gecharmeerd van de keurmeester en wilde zich helaas niet laten betasten en kon daarom niet beoordeeld worden. Neemt niet weg dat Leo een geweldige leuke,lieve en mooie reu is.

Ik ben super trots op iedereen en wil iedereen enorm bedanken dat jullie er waren. Anita bedankt voor t maken van de foto`s,evenals jessica!

Kennel dag foto`s

Anita heeft ook foto`s gemaakt tijdens de wandeling en later op de middag heeft ze apart van iedereen die wilde foto`s gemaakt. die staan hieronder in 2 albums. thanks anita,super gedaan!

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG FOTO`S ANITA

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG FOTSHOOT ANITA

27 september: For the joy of life Kenneldag

Ik wil iedereen bedanken die gekomen is. Van alle nesten waren er wel nakomelingen en het is zo leuk en speciaal om die allemaal bij elkaar terug te zien.
Daarbij ben ik enorm trots op al die bazen met hun leuke,lieve,maar vooral sociale honden,want ik kan nog zo`n goede basis socialisatie bieden,erna moeten jullie de rest doen en stuk voor stuk zijn de puppen van toen uitgegroeid tot geweldige honden. De foto`s vertellen de rest van de dag. Een kleine selectie hieronder en de rest is eronder te vinden in een link met een picasa album.van daaruit zijn de foto`s te downloaden.

Speciale dank voor karin gerritsen voor het beschikbaar stellen van de hal,anita en bianca voor t maken van de foto`s en bianca voor alle extra hulp,want t smeren van zo`n 120 broodjes was best ff een werkje ;). iva bedankt voor t geven van de workshops hersenwerk voor honden en sophie,elly en arenda,sabin voor de hulp.

FOTOS:

FOR THE JOY OF LIFE KENNELDAG

23 september: Liv in polen jeugd club winster

Liv is still doing great on shows in polen,many congrats to Beata bizon.

Sheepdogs of Non-Polish Breeds Club Show, Poland 2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (13 months)
YOUTH CLUB WINNER

vakantie 2015

Een hele kleine selectie van wat vakantiefoto`s. we hebben weer enorm genoten met zijn allen,mensen en honden,in duitsland bij het groene geluk. zoek je een super vakantieplek,met mega omheinde tuin,waar honden altijd welkom zijn,kijk dan even op hun website www.hetgroenegeluk.nl

En niet vergeten,zondag 27 september: for the joy of life kenneldag. tot dan.

1 augustus 2015:de pups van aylen en lux 1 jaar

Gefeliciteerd alle kids van aylen en lux met hun 1e verjaardag.

Leo,zoon van aylen en lux 2 Uitmuntend op show

Op de internationale show in rotterdam behaalde Leo een prachtige 2 plaats met een Uitmuntend en mooi rapportje. Hij gaat enorm vooruit.super goed gedaan Sera en Leo,gefeliciteerd.

11 maanden. Temperamentvolle reu. Goede maat. Licht gestrekt. Passend hoofd. Schedel/snuit nog voldoende parallel. Goede oor. Donker oog. Correct gebit. Prima pigment. Goed gehoekt, voor en achter. Goede boven- en onderbelijning. Draait voorvoeten licht uit. Staart graag onder geschoven. Mooie vacht, prima kleur. Gangwerk vlot maar nog wat rommelig. Fijn gedrag. Lange staart wordt goed gedragen.

27 september:1e Kenneldag van For the joy of life witte herders!

Iedereen die een witte herder van for the joy of life heeft is welkom op onze kenneldag.
We starten smorgens om 11 uur met een strandwandeling van 1 a 1,5 uur op het strand van ijmuiden(ijmuiderslag). Aansluitend rijden we dan naar de andere lokatie in het havengebied

hondenschool

waar we dan eerst gaan lunchen en erna zullen er workshops hersenwerk voor honden gegeven worden door een gediplomeerd instructrice Iva pastova. Ook brengt zij spullen mee die te bestellen en te koop zijn bij aura`s spullen voor honden.

aura`s
spullen voor honden

Wil je een tuig of halsband op maat voor je hond laten maken,geef dan 5 weken vantevoren alles door,dat scheelt dan verzendkosten en brengt iva het op die dag mee. Uit ervaring kan ik zeggen dat de tuigen geweldig zijn en perfect zitten.
Er is ook een buiten terein,wat geheel omheind is en de honden kunnen dus niet weg. De workshops worden in groepjes gehouden en voor wie nog niet aan de beurt is, is er ondertussen gelegenheid om of je hond of samen met je hond op de foto te gaan. Deze krijg je dan later in groot formaat thuis gemaild en worden gemaakt door Anita.
Het is ook mogelijk om alleen voor de wandeling of alleen voor het middagprogramma te komen. De middag begint om 1300 uur.
Laat ajb even weten als je van plan bent om te komen,dit ivm de lunch en planning.
Wij hebben er al heel veel zin in.

11 juli 2015: De pagina Planning is aangepast

Het duurt nog even,maar nu Ayomi is goed gekeurd voor de fok en alle gezondheidstesten binnen zijn, kijken we alvast een beetje vooruit.Ook heb ik een reu gevonden die perfect bij haar zal passen. wel zal hij nog goed gekeurd moeten worden en gerontgend,maar daar heb ik alle vertrouwen in. Ik wacht dus nog even met bekend maken wie de aanstaande vader zal worden tot dat allemaal in orde is.
Voor info zie de pagina planning.

21 juni: ayomi is goed gekeurd voor de fok

21 juni is ayomi gekeurd voor fokgeschiktheid bij de ZWHVN en ze is helemaal goed gekeurd met een super rapport met zelfs een heel aantal keer Bijzonder daarop. Ik ben enorm trots op mijn puppie met de spikkelneus.
Ook is ze getest op DM en MDR-1.ze komt uit DM en MDR-1 vrije ouders,maar dat is niet altijd een garantie voor vrije nakomelingen en daarom moet iedere hond waarmee gefokt wordt getest worden. Gelukkig was ze ook nu weer vrij van beide aandoeningen.
Ayomi is in juni loops geweest en naar verwachting zal zij half december weer loops worden. Het is de bedoeling dat ze dan gedekt zal worden voor hopenlijk haar 1e nestje. Ik heb al een mooie en lieve kerel voor haar op t oog,maar hij moet nog getest en gekeurd worden,dus als dat allemaal ok is,zal ik bekend maken wie de a.s vader wordt.

16 juni:Liv wordt wederom 1e op een show in polen

National Dog Show Jelenia Góra 14.06.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
I.exc,Junior Winner ,Best Junior, BOS

Gefeliciteerd Beata en Liv

14 juni: clubmach RZWH:allemaal winnaars!

Afgelopen weekeind deden we mee aan de gezellige clubmatch van de rasclub voor witte herders. ik liep zelf mee met ayomi,die nog 1 show resultaat nodig heeft voor haar fokkeuring. Rian deed mee met kubilai, een broer van ayomi voor de eerste keer.
En 2 kinderen van aylen en lux deden ook mee, nl Leo en Lizzy en allemaal vielen we in de prijzen!
Ik ben dus super trots op iedereen,echt zo goed gedaan. Gefeliciteerd allemaal!

Kubi vond het showen leuk en ging als een speer en werd in de open klasse eerste met een Uitmuntend en later werd hij reserve beste reu. super goed gedaan rian! en kubilai natuurlijk.

Keurrapport van Kubilai(kynai for the joy of life) kubi is een zoon van imala en lux.

Lizzy(love me lotus for the joy of life) van joyce haalde een prachtige 2e plaats met een Uitmuntend. Echt super knap gedaan joyce en lizzy! ga zo door!

Leo wilde zich op de vorige show niet laten betasten,dus sera en david zijn flink met hem gaan trainen en oefenen en dat heeft gewerkt. Het ging al een stuk beter en Leo haalde een hele mooie 4e plaats met een ZG. Super goed gedaan!

Mijn eigen kanjer ayomi behaalde een mooie 4e plaats met een ZG.keurmeester hield van een groffer type en zag haar liever wat groter en breder.ayomi houdt niet zo van showen,die staat liever in de vrije natuur,maar ze deed het prima en ik ben trots op haar.

rapport: langstock teefje van 2 jaar van goed type. compact gebouwd,mooi tevenhoofd,prachtig ook,goed geplaatst oor,goed pigment,correct gebit,mooie hals en ruglijn.bekken helt iets te sterk. voor goed gehoekt.staat achter iets ondergeschoven,licht koehakkig.mooie vacht.mag in gangwerk achter iets meer stuwen. prettig ringgedrag.

11 juni:Liv is pools jeugdkampioen

Uiteraard ben ik mega trots op deze prachtige dochter van Aylen en Lux,zij is op de leeftijd van 10 maanden nu Pools jeugdkampioen. Gefeliciteerd Beata!

National Dog Show Kalisz – 07.06.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
I.exc,Junior Winner ! Liv is win junior class and now she is new polish junior champion

8 juni: rust zacht lieve yari

Vandaag kreeg ik het verdrietige bericht dat Yari is ingeslapen. Yari was een zoon van Kane en Talos.
Een paar jaar geleden moest hij herplaatst worden en kwam toen bij een fantastische nieuwe eigenaar terecht,waar hij een super leven heeft gehad en ze waren samen de grootste maatjes. Na een scan werd een tumor in de hersenen van Yari geconstateerd en restte Rudi helaas niets anders ,dan hem in te laten slapen.
Rudi, ik huil met je mee en weet hoe dit grote verlies moet voelen. Bedankt voor alles wat je voor Yari hebt gedaan en heel veel kracht en sterkte gewenst!

Liv,dochter van aylen en lux loopt weer in de prijzen

Liv,een dochter van aylen en lux,die in polen woont,heeft het super gedaan op een show in Lezno.

International Dog Show Leszno – 30.05.2015
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV (10 months)
Junior Winner , BEST JUNIOR IN BREED,
Res. BEST IN SHOW JUNIOR !!!!!!

Ik ben super trots op Liv en haar eigenaar beata en haar handler Patrycja Mazur .

2 juni: aylen mag alles weer

Vandaag met aylen voor controle naar de orthopeed in amsterdam geweest. Er was de laatste tijd nog steeds iets van een verdkking in haar knie te voelen en ik vond haar ook nog niet optimaal lopen,dus voor ik haar met een gerust hart los kan laten rennen,wilde ik zekerheid,dat dat ook verantwoord was.
Dus zijn er rontgenfotos gemaakt en die brachten goed nieuws.Het ziet er top uit,prima botgroei,iets artrose aan de knieschijf,maar dat is normaal,gezien de operatie. De rechtse kruisband is iets verdikt nog,maar ook dat is normale reactie en is al veel beter dan bij een eerdere controle. Ook meteen een foto van de andere knie gemaakt,omdat soms die overbelast raakt en ook daar problemen komen,maar ook dat zag er prima uit.
Vanaf nu gaan we de beweging verder uitbouwen en mag ze vaker los en gaat het gewoon goed komen met onze witte beer.


31 mei: ayla is naar haar nieuwe huis

Gister is ayla vertrokken naar haar nieuwe huis en woont vanaf nu in arnhem bij desiree en martin.Zij gaan onvoorwaardelijk voor haar en ik weet zeker dat ze daar een super leven gaat krijgen. Heel veel plezier en geluk met Ayla.

26 mei: Ayomi is DM vrij

Ayomi heeft ouders die beiden vrij zijn van DM en MDR-1 en voorheen werd dan aangenomen dat de nakomelingen ook automatisch vrij zijn. Maar vooral bij DM is dat niet altijd een garantie en dus is het verplicht nu,om voor je een hond inzet voor de fok, opnieuw te testen.
Vandaag kwam de uitslag van de DM test binnen en ze is gelukkig nog steeds DM-vrij.Ook is ze vrij van MDR-1.
Nu is het wachten op de uitslag van de Pannus test.

21 mei: ayla haar operatie is geslaagd en een moeilijke beslissing genomen

Onze miss turquoise,die nu Ayla heet, is vandaag geopereerd en de operatie is geslaagd. Ook heeft ze ondertussen nieuwe baasjes,de beste die we maar konden vinden en zo kwam alles toch nog goed. Verdere info bij -M-nest.

Ik heb met pijn in mijn hart moeten besluiten om niet meer met imala te fokken. Ze is een super moeder en heeft 2 prachtige nesten gehad. maar als ik iets doe,wil ik het goed doen en ik probeer zo gezond mogelijke nakomelingen te fokken. In het 1e nest hadden we de slokdarmafwijking en nu in het 2e nest het probleem met de urine leider. Maar helaas kregen we afgelopen week ook het slechte nieuws dat een teefje uit imala haar 1e nest de oogziekte Pannus heeft.
Of en in welke mate dit allemaal erfelijk is,is niet geheel duidelijk,maar ik kan en wil niet meer risico`s nemen.
Ayomi zal binnenkort getest worden op Pannus.

teefje turquoise is bij ons terug

Na 1 week bij haar eigenaren geweest te zijn is ze bij ons terug gebracht. Ze verloor urine tijdens haar slaap en aangezien de dierenarts daar geen verder onderzoek heeft gedaan,was het beter dat hier te doen. Haar vorige eigenaren hebben afstand van haar gedaan en wij hebben haar natuurlijk weer liefdevol opgenomen. Ondertussen zijn we erachter wat ze mankeert en wordt ze binnenkort geopereerd,waarna ze net als iedere andere pup,gewoon op kan groeien als een gezonde witte herder. Haar verhaal op de pagina van het -M-nest.

25 april: Liv,beste pup op show in Polen!

25.4.2014 International Dog Show in Opole
Love me Livine For the Joy of Life aka LIV.dochter van Aylen en Lux, kreeg op deze show in Polen een veelbelovend en werd beste pup van het ras!
Super trots op Liv en haar handler en eigenaar! Gefeliciteerd.

24 april: gefeliciteerd alle pups van Imala en lux

2 jaar geleden alweer dat ik het leven in ayomi blies en imala t leven schonk aan 9 puppies. gefeliciteerd allemaal!

9 april 2015: Imala en broers en zussen 5 jaar

Mams Imala viert vandaag haar 5e verjaardag. Gefeliciteerd ook voor alle broers en zussen knuffels van ons allemaal.

4 april: Hele fijne pasen iedereen

23 maart: faith 11 jaar

Mijn lieve faith vandaag al weer 11 jaar. En er moeten nog zeker 11 jaren bij.

1 maart; de pups van imala en binglee zijn geboren

zondagochtend zag ik al wel aan komen dat de pups niet lang meer weg zouden blijven en aan t einde van die middag is dan ook de 1e pup geboren. 12 uur later waren er 10 pups: 6 reutjes en 4 teefjes.
voor verdere info en alle foto`s; zie de puppen pagina van het -m- nest.

20 februari: foto-update

In afwachting van imala haar pups,genieten we van 2 dochters van kane die hier logeren en natuurlijk van onze dagelijkse wandelingen en hebben we afgelopen week ook gewandeld met een zoon van kane: Finn.
Aylen mag nog steeds niet alle wandelingen mee,maar haar revalidatie gaat voorspoedig en bij controle was de orthopeed heel erg tevreden. Er was al vrij veel botgroei en het is nu nog een kwestie van spieren opbouwen.

14 februari:valentijnsdag

Nog nooit 2 honden gehad die zo close waren: imala en ayomi. liefde voor altijd.

4 februari:Dyami,voor altijd in mijn hart en ziel

geen woorden nodig. Dank je wel anneke kaat voor deze prachtige herinnering aan mijn aller liefste Dyami.

2 februari: nieuwe groepsfoto

Even een moeilijk moment wel,een eerste keer een nieuwe groepsfoto maken,zonder Kane. Daar maar en leuk moment van gemaakt ook,door het met zelfontspanner te doen en een selfie te maken.Waren heel wat pogingen nodig om een goede te krijgen. Super trots op mijn roedel!

29 januari: Imala is zwanger!!

We zijn vandaag naar any animal geweest om een echo te maken en wat ik al wel wist,werd vandaag bevestigd; Imala is zwanger. We hebben iig 6 pups gezien,maar grote kans dat het er meer zijn,aangezien er altijd een en ander achter de ribben verscholen kan zitten.
Omstreeks 5 maart zullen de pups geboren gaan worden. een update tot die tijd regelmatig op de pagina van het M-nest.
Voor interesse in een pup uit deze prachtige combi stuur een mailtje of bel gerust.
onder de fotos nog een link naar een filmpje van de echo.


FILMPJE ECHO IMALA

24 januari: 1 week zonder kane….

Een week al weer dat we je moeten missen en dat voelt nog steeds heel erg onwerkelijk. En ook al gaat t leven gewoon weer door, er is geen dag dat je niet in mijn gedachten bent en vooral ayomi is wat van slag en wijkt binnen geen moment van mijn zijde.
Grote dank voor lieve anneke kaat die deze prachtige bewerking maakte, jouw voetstap in de arend en zo samen met dyami voor altijd!

18 januari: een dag met gemengde gevoelens en herinneringen

vandaag is een rare dag, ik ben nog volop bezig met kane; haar pagina maken voor de website,het gemis,maar vandaag is ook de dag dat kane haar 1e pups geboren zijn 8 jaar geleden en dus ook mijn dyami geboren werd. Op onderstaande foto zaten ze nog in kane haar buik. Gefeliciteerd voor alle kinderen van kane!
Maar vandaag is ook de dag waarop we afscheid namen van mijn eerste witte herder Demi
Al hun levens zijn voor altijd met elkaar verweven en dat is heel fijn om te weten en te voelen.
(bewerking van dyami is gemaakt door anneke kaat,zo lief, dank je wel!)

16 januari 2015: wij hebben heel plotseling afscheid moeten nemen van onze kane

Kane liet al een kleine week af en toe wat urine lopen,soms ook dat ze het zelf niet in de gaten had en begon ook veel te drinken. Urine en bloedtest kwam weinig uit dat dit goed kon verklaren en voor aankomende week stond een echo gepland. Echter op de dag dat ik onderstaande foto`s maakte, zag ik dat ze ineens een vrij dikke buik had, maar verder was er nog niks aan haar te merken, ze was vrolijk,at goed,heeft nog een stukje met de anderen mee gerent en toch had ik op t einde van de wandeling heel sterk het gevoel ik moet nog een paar foto`s van haar maken,want het kunnen wel eens de laatsten hier zijn.
Die gedachten kwamen helaas later die avond tot werkelijkheid.

Toen ik sàvonds de honden hun snack gaf viel kane ineens om en ik dacht onmiddelijk aan iets van een interne bloeding ofzo. Dus snelle aktie en een spoedarts gebeld en gelukkig kon ik bij praktijk any animal in heiloo meteen komen. De anderen honden kon ik bij vriendin karin brengen en haar man warner reed met me mee,want door de paniek was ik daar zelf niet toe in staat.
Bij de dierenarts werd er eerst een navel punctie gedaan en gelukkig bijna geen bloed uit de buikholte,dus een beetje hoop nog,maar die werd de grond in geboord toen de rontgenfoto`s gemaakt waren. Daaruit bleek dat kane een 3x zo groot hart had en haar buik vol vocht zat. De oorzaak hiervan blijft gissen en hebben we ook geen onderzoek naar gedaan. het kan een tumor zijn geweest, of een lever probleem, of iets anders acuuts. Het vocht weg halen had ook geen nut,want het zou dan de volgende dag weer terug zijn. Op dat moment daar kon en wilde ik geen afscheid van haar nemen,dit kwam zo als een donderslag bij heldere hemel. En dus besloten voor 5 dagen pillen mee te nemen,die het vocht af zouden drijven waardoor ze beter kon ademen en haar bloedsomloop beter zou worden.
Ik had gehoopt nog iig het weekeind met haar te hebben,om aan het idee te wennen,maar eenmaal thuis kreeg ze in de loop van de avond en nacht om de 2 uur een aanval,waarbij ze dan verkrampte en 1x zelfs haar ademhaling korte tijd stopte,maar ze toch nog weer terug kwam en nog niet zo ver was om te gaan.
In de ochtend besloten,dat ondanks dat kane geen pijn had, ik haar dit niet veel langer aan kon doen en na contact met mijn eigen dierenarts anneke, besloten om haar aan t einde van die dag aan haar laatste reis te laten beginnen.

En dan moet je dus in 1 dag afscheid van je hond gaan nemen na 10,5 jaar en dat is eigenlijk niet te doen! Ik had het geluk dat ik die dag vrij was en eigenlijk een weekeind weg zou gaan en een nog groter geluk dat mijn vriendin ingrid,met wie ik kane als pup heb uitgezocht en opgehaald, ook vrij was en meteen naar me toe kwam.
We besloten om nog 1x met kane en de hele roedel naar het strand te gaan, ook al zou ze misschien daar overlijden, dan was het op haar favoriete strand. Heel langzaam lopend,met af en toe pauzes zijn we er gekomen en daar hebben we samen afscheid van de zee genomen. Heel intens met al je roedelmaatjes om je heen,heel verdrietig,maar ook heel dankbaar en mooi dat we dit nog konden doen.
Dit heeft je goed gedaan,want terug thuis kreeg je een opleving, je ogen werden weer helderder en je wilde wel een snack en lekkere worst. En hoe moeilijk is het dan om je verstand te laten zege vieren en bij je besluit te blijven. Ik heb heel erg met mezelf moeten knokken,maar ik wist dat Kane er klaar voor was en dan kan en mag ik niet egoistisch zijn. Vriendinnen zijn nog langs gekomen voor een laatste groep en knuffel.
Later die avond is anneke gekomen en hebben we haar omringd door de gehele roedel laten gaan. Ze is,zonder ook maar iets van strijd, in echt complete rust,in mijn armen, met ayomi dicht tegen haar aan, ingeslapen en de regenboog brug over gegaan,Waar natuurlijk al haar vroegere roedelgenoten op haar stonden te wachten.
Ze laat een enorme gapende wond achter en het zal nog wel een hele poos duren voor ik dit verlies kan verwerken,het ging te snel en dan is accepteren en helemaal los laten zo enorm moeilijk.
Haar dochter dyami lag op een mooie plek in mijn tuin en diep genoeg,dus er was plaats genoeg over en zo heb ik kane bij dyami begraven en zijn ze ook daar weer samen.
Lieve kane,zo blij dat je 10,5 jaar lang in mijn leven was,maar wat ga ik je enorm missen en was ik nog zo niet klaar om het al zonder jou te moeten doen. Rust zacht!

Het gedicht/verhaal dat ik over haar schreef komt morgen op haar in memoriam pagina.
Iedereen die me op wat voor manier gesteund en geholpen heeft, enorm bedankt, jullie liefde en medeleven voelt als een warme deken.

weerzien pups aylen en lux

Ik heb t geluk dat aardig wat pups van aylen en lux niet ver hier vandaan wonen en wel eens langs komen voor een wandeling op het strand of voor een logeer partij en bij lasco zijn we op weg naar imala haar lover even op bezoek geweest om de stamboom langs te brengen.
Super leuke en lieve honden zijn het allemaal geworden. en ook de anderen hoop ik binnenkort een keertje te zien nog.

Diva

Jaylin

bruno

Cooper

Finn

Lasco

Lizzy

gelukkig nieuw jaar!!

We eindigden 2014 met een dagje sneeuw en 2015 begon met hopelijk nieuw leven. Op 1 en 2 januari is imala gedekt door binglee. Nu wordt het 30 dagen wachten tot de echo uitsluitsel zal geven of ze zwanger zal zijn.
binnenkort zal ik een nestpagina aan maken waar dan al het nieuws over het nest zal komen te staan.

Wij wensen iedereen hele warme kerstdagen en een super te gek nieuw jaar!!

20 december: imala is loops

2 weken geleden werd ayomi; imala haar dochter loops,en ik dacht al wel dat imala haar dan snel zou volgen. En die gedachte kwam uit en gister is imala,vroeger dan verwacht, loops geworden.
Zoals ik nu inschat zal ze dus nog dit jaar gedekt gaan worden,zo vlak voor of rond de jaarwisseling.
meer info als ik die heb op de website planning en zodra ze gedekt is zal ik een nieuwe pagina aan maken voor dit nest.

18 december: aylen geopereerd aan haar knie

Afgelopen zomer had aylen tijdens het rennen achter een konijn aan een verkeerde beweging gemaakt en daarbij haar kniebanden verrekt. Omdat ze toen gedekt was en later zwanger is dat behandelt met medicatie en lijnrust en dat gaf wel enige verbetering.
maar op de lange duur helaas niet het volledige gestel dat we verwacht en gehoopt hadden en afgelopen week tijdens het rennen op het strand,knapte haar banden en na de 1e schrik was dat ook wel een opluchting. Nu kon de knoop doorgehakt worden en restte er niets anders dan een operatie. Gelukkig konden we heel snel terecht in het medisch centrum voor dieren in amsterdam en daar is ze afgelopen donderdag geopereerd. We mochten daarbij zijn en grote steun daarbij gehad van anita!
De kniebanden waren stuk en zijn verwijdert en haar miniscus zat al iets los en is ook meteen verwijdert.dan zetten ze aan de andere kant van de knie een plaatje en schroeven ter stabilisatie en toen was ze al weer klaar. Deze methode heet de TTA methode,voor wie er mee over wil weten.
Nu volgt er een lange revalidatie,waarbij ze de 1e twee weken niets anders mag dan achter in de tuin haar behoefte doen en erna gaan we de beweging langzaam met 5 minuten per week opbouwen. voorlopig is ze dus nog wel even bezig,maar we verwachten aan het eind een volledig herstelde aylen die weer gewoon langs t strand kan racen.

Kyona ayomi for the joy of life op de winner

Ayomi liep op de winner haar 1e show.ze was loops en niet helemaal lekker en liep dus niet optimaal en kreeg daarom een ZG. Maar verder een prima rapportje,dus ik ben hier blij mee.

Love me legend for the joy of life/leo

Leo en sera deden het super op hun 1e show.leo werd 1e veel belovend en won erna de babyklasse en mocht einde dag in de ere ring waar hij helaas niet geselecteerd werd,maar niet getreurd dit is al een super prestatie.
super goed gedaan! deze fotos zijn gemaakt door anita,waarvoor dank.


Love me lotus for the joy of life/lizzy op de winner show waar ze 1e veel belovend werd in de babyklasse teven en later 2e achter haar broer leo. super goed gedaan joyce en lizzy!

Love me Livine;dochter van Aylen en lux: reserve beste baby op show in polen


Super trots ben ik op het geweldige resultaat van Liv op haar 1e show in polen.
Ze kreeg een 1 veel belovend in de babyklasse en erna werd ze beste baby van het ras en als klapper nog reserve beste baby van de gehele show.

Ayomi is ED-VRIJ

Super blij ben ik met ook deze uitslag.ayomi haar ellenbogen zien er ook perfect uit en daarmee is zij HD en ED vrij en ook vrij van MDR-1 en DM.
In december zal zij haar eerste show gaan lopen op de Winner in amsterdam.

Ayomi: HD vrij

Het is helaas nog even wachten op de ED uitslag,omdat er iets mis is gegaan met t versturen van die foto`s, maar de HD uitslag is wel binnen en hier ben ik al super blij mee. Ayomi is HD vrij en heeft hele mooie heupen, betere uitslag is er niet. HD-A met een norbergwaarde van 40.

6 november 2014: de reu van imala is bekend; de super knappe en lieve binglee

Afgelopen weekeind zijn we op de terugweg na een logeerpartijtje in drenthe langs bing gereden om kennis te maken.
Bing is mooi en lief en heeft al een aantal leuke,lieve en gezonde pups op de wereld gezet.
Hij lijkt qua type erg op imala en ik denk dat ze erg goed bij elkaar passen. meer info op de pagina: planning.
Ik verwacht imala haar loopsheid zo rond januari/februari 2015, dus het zal een voorjaarsnest worden.
Voor info over bing,hieronder de link.


Of Haely’s Future

kyona ayomi for the joy of life

kleine meisjes worden groot, al blijft ze gelukkig qua gedrag nog steeds een pup die iedere seconde van de tijd dat ze wakker is een blije muis is.
Ze is bijna 18 maanden en 28 oktober wordt ze gerontgend voor HD en ED,altijd weer spannend. maar wat de uitkomst daarvan ook zal zijn, ze is mijn speciale wijfie en dat verandert nooit!

nestplanning 2015

De pagina van ons _L_ nest hebben we afgesloten met de foto`s van de pups en hun nieuwe eigenaren. Ondertussen hebben we sommigen al weer gezien tijdens wandelingen. Heerlijk als ze zo dicht in de buurt wonen.

Ons volgende nest zal zijn met Imala en ik verwacht haar loopsheid zo rond januari/februari. Wij gaan binnenkort op kennismakingsbezoek bij de reu,en als dat bevalt aan beide kanten,zal ik bekend maken wie het gaat worden.
Hou dus de pagina planning in de gaten voor nieuws over het aankomende -M- nest.

puppymeeting!

We hadden vandaag een meeting met alle nieuwe eigenaren van de pups op landgoed beeckestijn,zodat iedereen elkaar kon ontmoeten. Het was reuze gezellig. voor alle fotos zie t picasa album op de puppagina.
1 pup is erna mee naar huis gegaan en de anderen gaan allemaal in de loop van volgende week.Dus het gaat een week van afscheid worden. Nooit het leukste deel van nestje hebben,maar ze krijgen stuk voor stuk super eigenaren en dat maakt alles goed.

13 en 14 september: mijn droom weekeind

Gisteravond hebben we nog een korte fotoshoot gedaan met 4 pups en de honden met daisy en haar paard Miralda.
Die foto`s volgen nog later vandaag. Maar voor mezelf ben ik zo enorm blij met deze foto gemaakt door nikki,waarvoor mijn grote dank! Na de shoot mocht ik nog even op Miralda rijden en mijn honden volgde ons op de voet, echt een droomplaat die natuurlijk tzt hier aan de muur komt te hangen!

dromen die tot werkelijkheid komen

Al een aantal keren kwamen wij op t strand daisy van der wees en haar prachtige en lieve paard miralda tegen. Aylen is gek op dat paard en loopt haar dan steeds achterna. Nu aylen pups had leek t ons wel helemaal super om een fotoshoot te doen met de witjes en de pups.
Nu is t ook al heel lang mijn droom en ik droom het ook echt regelmatig om op een wit paard met een mooie jurk langs t strand te rijden. Door mijn hernia`s en slechte rug mag ik echt niet meer rijden dus ik heb al meer dan 20 jaar niet meer op een paard gezeten. Maar vandaag hebben we mijn droom uit laten komen en heb ik op miralda een stukje mogen rijden met pup en mijn honden erbij en hebben we een fotoshoot gedaan met de honden en pups. Een hele happening,maar zo ontzettend gaaf en bijzonder. Er zijn heel wat foto`s gemaakt, maar die volgen in de komende dagen. dit is even een hele kleine selectie.

6 september: de portretjes van week 5 van de pups staan online in een nieuw picasa album en op de pup pagina.

We zijn blij met de nazomer en de pups zijn meer buiten dan binnen en als ik weg moet met de grootste moeite binnen te krijgen. Weer veel bezoek gehad en aankomende week worden ze geent en a.s maandag komt de raad v beheer d epuppen chippen.

joehoeeeeeeeeeeeeeeee de portretjes staan op de pup pagina. vrouwtje heeft hard gewerkt. de gehele shoot morgen in picasa.voor vandaag is het genoeg geweest.

29 augustus: pups zijn 4 weken dus nieuwe portretjes

vanavond nieuwe portretjes op de pup pagina.
Arenda was hier om te helpen met pups en fotoshoot en ook nichtje iza kwam langs en maakte deze super leuke foto. mooi zingen dat ze kunnen :)

21 augustus:alle pups hebben een baasje

Zoals het er nu naar uit ziet, hebben we voor alle pups hele leuke en lieve baasjes gevonden en hebben we helaas geen pups meer beschikbaar.
Begin 2015 verwacht ik Imala te laten dekken,dus een nieuw nestje zal voorjaar 2015 zijn.

17 augustus: portretjes van de 2 weken oude pups op de puppagina

Update en fotos op de pup pagina. het gaat goed met mams en kids.

13 augustus: aylen is weer beter

Maandagavond is mijn dierenarts thuis gekomen bij ons om aylen een behandeling te geven en meteen erna zakte de koorts al en gaandeweg de andere dag knapte ze steeds verder op. nu 2 dagen later eet ze weer goed en verzort ook dr pups weer op en top.
De pups zelf groeien als kool en vonden de werpkist al te klein worden en lieten dat horen ook. nou vooruit dan maar een wat grotere wereld. Dat hoort er ook bij als je oogjes open gaan.
De rest van de foto`s en info op de puppenpagina en in deel 2 van het picasa album van aylen en lux.

10 augustus: pup-update op de pagina van aylen en lux met portretjes

Het heeft even geduurd een nieuwe update,maar aylen werd ziek een paar dagen na de bevalling en ze stopte met eten. ze heeft een echo gehad waarop gelukkig geen resten in de baarmoeder meer te zien waren. ze heeft een antibiotica kuur en dan zou t langzaam beter moeten gaan. ik was dus even super druk met haar en omdat ze niet tot slecht at met t bij voeden van de pups,maar die groeien gelukkig gestaag door.


2 augustus; de pups gaan super en aylen is super mama

prachtige foto van aylen en haar kids gemaakt door anita nefkens.
Moeder en pups doen het erg goed, alle pups zijn tussen de 30 en 50 gram aangekomen wat voor een 1e dag/nacht echt heel goed is. Ook onze kleine miss pink is haar dip te boven zoals het er nu naar uit ziet en kwam 40 gram aan.
Nog geen tijd gehad voor de fotoreportage, die volgt vanavond.

Aylen is moeder geworden van 12 pups

Doodmoe maar voldaan en zo trots op onze aylen met haar 1e nest van uiteindelijk maar liefst 12 pups; 5 teven en 7 reuen.
morgen als we wat zijn uitgerust een foto reportage

1 augustus 2014: aylen haar pups worden geboren

De geboorte van aylen haar pups is begonnen. tot nu toe zijn er 6 pups,maar we zijn nog niet klaar. tot nu toe zijn er 4 reuen en 2 teven. voor fotoupdate en meer zie: L-nest aylen en lux

25 juli 2014:de laatste loodjes

De laatste week van aylen haar dracht is in gegaan, in de loop van volgende week verwachten we de pups.Ze heeft een enorme buik,dus een aardig nest denk ik. tot nu toe houdt ze zich goed met de warmte en zwemt ze nog steeds in zee,maar ik ben blij dat t volgende week wat minder warm wordt voor haar.

8 juli 2014: bruidsjonker Yuma

Ik kreeg vandaag van zijn baasjes marion en patrick deze geweldige foto`s van Yuma; zoon van Lux en imala.
Dit is bij de bruiloft van hun dochter jessica en sander en yuma vond het geweldig al die mensen.
Hartelijk gefeliciteerd met jullie huwelijk jessica en sander!

2 juli 2014; Aylen is zwanger!!

Wat ik al wel verwacht had werd vandaag bevestigd. Aylen gaat voor t eerst moeder worden. Ze was echt mega braaf en heel erg relaxt en met de super goede hulp van vriendinnetje Luca bleef ze heel mooi en rustig liggen tijdens t maken van de echo. We hebben ongeveer 7 pups gezien,maar het kunnen er ook nog meer worden. Dat blijft nog even spannend.
De komende weken zal ik steeds een update plaatsen onder puppies en dan L-nest lux-aylen.

Ik kan nu dus zeggen dat Aylen vandaag 30 dagen drachtig is.Na de echo zijn we even heerlijk gaan wandelen.

29 juni 2014: t blijft nog even spannend

A.s woensdagmiddag hebben we een afspraak voor de echo van aylen, dus erna weten we zeker of ze puppies verwacht.
Nog heel even geduld nog.

17 juni: weer thuis en pagina voor het nest van aylen en lux gemaakt

We zijn weer thuis na een heerlijke wandel en geniet vakantie in duitsland. Wij kunnen het iedereen aan raden: Het groene Geluk in idar-oberstein waar je ook met meer dan 2 of 3 honden welkom bent.

Het blijft nog afwachten,maar als ik naar aylen haar ogen en gedrag kijk, dan zou ik zeggen dat ze zwanger is. Over een kleine 2 weken gaan we een echo laten maken.

Ik heb al wel een aparte pagina voor dit nest aangemaakt en die staat onder de link puppy`s: L-nest Aylen en lux.
Daar zal ik de updates en foto`s plaatsen.


11 juni: aylen werd gister 3 jaar

We zijn nog op vakantie en in aylen haar geboorteland hebben we haar 3e verjaardag gevierd.

7 juni: we genieten op vakantie in duitsland

De 2e dekking van aylen is ook super gegaan en erna zijn we meteen terug naar duitsland gereden en kon de vakantie echt beginnen. We genieten enorm,het is heerlijk weer en de natuur is prachtig.
aylen doet t super goed,maar t blijft afwachten of ze heeft opgenomen.

2 juni: aylen is gedekt door lux

Aylen had wel een erg slechte planning bedacht voor haar loopsheid en daardoor zijn we vandaag vanaf ons vakantieadres terug naar nederland gereden. gelukkig niet voor niets. We blijven een nachtje hier en gaan dan morgen nog een keer langs Lux voor een dekking en dan gaan we weer verder met vakantie vieren.

Als alles goed gaat de komenden weken,dan worden de pups verwacht in de 1e week van augustus. Na mijn vakantie zal ik de puppagina dan maken en daar de updates neer zetten. Eerst even afwachten of ze straks ook daadwerkelijk zwanger blijkt te zijn.

Pups Dyami 5 jaar en Aylen eindelijk loops

Net 1 dag voor de 5e verjaardag van Dyami haar 11 pups besloot Aylen dan toch eindelijk loops te worden.
Gefeliciteerd voor al Dyami haar kids


11 mei: aylen houdt de spanning erin

Aylen maakt nog steeds geen aanstalten om loops te worden en geeft mij een lesje in geduld hebben ;)

ayomi op banner RZWH

Mocht je naar het dogevent gaan de komende dagen en langs de stand komen van de RZWH dan zie je daar deze prachtige banner met in het groot Ayomi erop en op 1 van de kleine fotos imala met ayomi.
veel plezier daar! helaas kunnen wij er niet heen.

En helaas ook nog steeds geen loopse Aylen,dus we wachten geduldig verder af.

24 april: de pups van imala en lux zijn 1 jaar

Zo naar uitgekeken toen naar die pups van imala en lux en zo blij met de geboorte van mijn eigen speciale meisje Ayomi.
En nu al weer 1 jaar. Gefeliciteerd allemaal.
Ik hoop snel weer een reunie-wandeling te organiseren,ook met honden van andere nesten, maar ik kan pas een planning maken als Aylen loops is en gedekt.
Op kiyomi haar pagina een extra update over haar,geschreven door haar vrouwtje Ellen. Super trots ben ik op haar wat ze met kiyomi heeft bereikt en dat t zo goed met haar gaat.


15 april: Fijne paasdagen

11 april: nog even geduld…….

aylen neemt haar tijd en is nog niet loops,maar heel lang kan het nu niet meer duren,ze houdt t wel spannend zo!

23 maart 2014: foto-update

Aylen is nog niet loops,dus ik verwacht dat ze mijn oorspronkelijke planning aan zal houden en in de loop van de maand april gedekt zal worden.Ondertussen genieten we volop van t mooie weer.

4 februari: dyami; voor altijd in mijn hart en ziel

3 jaar geleden al weer dat jij zo onverwachts van ons werd weg genomen,maar geen dag voorbij dat je niet bij me was en door ayomi ben je nu nog dichterbij! Het was weer een cadeautje vandaag!


1 februari: geen nieuws,wel een foto-update

Helaas wil t maar geen winter worden en dus hebben we ook nog geen sneeuwfoto`s kunnen maken, maar ook zonder sneeuw is het iedere dag genieten op het strand of in t bos.
Ook wachten we nog steeds tot de dames loops gaan worden, maar dat kan nog wel een maand of 2 duren.
Geniet met ons mee!

gelukkig nieuw jaar!

ik wens iedereen een liefdevol en gezond 2014

fijne kerstdagen en gelukkig nieuw jaar

IK wens iedereen hele fijne feestdagen en veel geluk,liefde en gezondheid voor 2014.
En voor ons hopenlijk een nestje met aylen en daarvoor hoop ik in t voorjaar nog een reunie strandwandeling te orgarniseren, dus tot volgend jaar!

Aylen behaalt 1e plaats op de Winnershow in Amsterdam!

Of ze nu een ZG haalt of een Uitmuntend ze is en blijft altijd mijn aller mooiste en liefste aylen, maar vandaag werd ik toch wel blij verrast dat haar schoonheid op waarde werd geschat en de keurmeester ons zomaar de 1e plaats in de open klasse gaf met ook nog eens een reserve CACIB.
Super trots ben ik natuurlijk op dit prachtige resultaat van mijn knappe duitse dame bonita aylen von den weissen wupper wölfen!
Foto`s gemaakt door anita nefkens, waarvoor grote dank!

24 november clubmatch van de RCZW

Afgelopen zondag was de clubmatch van de RZWH en ik had daarvoor aylen ingeschreven. Bij de keurmeester die haar een aantal maanden geleden nog een Uitmuntend gaf, kreeg ze nu een 4 ZG,maar met verder een super mooi rapportje en ze is en blijft mijn prachtige ijsbeer!

Haar rapport: Forse teef die wat meer vrouwelijke uitstraling mag hebben. Goed gevormd hoofd,iets wijd geplaatst oor,
mooie donkere ogen,mooi pigment, compleet schaargebit, mooie bovenbelijning,prima lichaam. Goed en evenredig gehoekt voor en achter. Goede vachtstructuur. Vlot gangwerk.
4ZG

Maar de klapper van de dag was onze Yuma,zoon van Imale en lux, die voor het eerst een show liep en zich werkelijk van zijn beste kant liet zien. wat een super karakter! hij was echt mega relaxed,liep netjes mee en is zo vreselijk lief!
Hij werd eerst beste puppy reu en later op de dag beste pup!
Super trots ben ik natuurlijk als fokker,maar ook felicitaties voor zijn baasjes marion en patrick met deze kanjer van een hond. En dankbaar dat ik hem uit mocht brengen en wie weet volgend jaar nog eens ;)

Zijn rapportje:
Kwalificatie pup : Veelbelovend
Plaatsing: 1
Beste pup
7 mnd leuke jonge reu van goed type, goede maat en verhoudingen, mannelijk hoofd dat in schedel nog vlakker moet worden. Donker, iets rond oog. Prima oren, correct gebit, goed pigment, goede bovenbelijning en hoekingen, stevig bone en voeten. Draait voorvoetjes wat uit. Prima vacht en kleur. Gaat vlot, maar achter nog wat nauw en moet nog wat krachtiger worden.
Mooi gepresenteerd.

Onderstaande foto`s zijn gemaakt door mijn vriendin Anita,waarvoor weer onwijs bedankt!

16 november: pupwandeling K-nest

Op 16 november hebben we met alle pups,op 1 na, van het nest van Imala en lux een strandwandeling gemaakt. Helaas konden gwenda en kalistos er niet bij zijn. We hebben het super leuk gehad met zijn allen en honden,kids en mensen hebben zo veel lol gehad met elkaar. Hieronder een kleine selectie van de foto`s,maar voor wie meer wil zien,heb ik de foto`s in een picasa-album staan:


K-nest 7 maandenwandeling

6 november: Genieten!!

Of de zon nu schijnt, het regent of stormt,iedere dag is een mooie dag!24 oktober: ayomi 6 maanden oud

Ze is alles wat ik verwacht had: zo gek als een deur,lekker pittig,open en sociaal,gek van zwemmen en spelen en rennen met al haar vriendjes en natuurlijk een grote knuffel.

Nestplanning 2014: Lux en aylen

Het duurt nog even,maar nu aylen net loops is geweest kan ik wel een planning maken voor 2014. Ik verwacht haar volgende loopsheid zo rond half/eind april 2014. Voor Aylen haar 1e nest heb ik wederom gekozen voor de geweldige Lux. Ik heb alle vertrouwen in hem , zijn eigenaren wendy en gerard en ik kijk enorm uit naar de pups van dit prachtige duo.
Voor info: zie de pagina: Pups en nestplanning!

Ayomi; 5 maanden oud al weer

onze kleine muis,is bijna onze kleine muis niet meer. ze heeft momenteel een groeispurt en nog even en ze gaat imala voorbij. Ze geniet volop van het leven en wij van haar. Ze is een zonnestraaltje in huis, enorm ondernemend en aktief en af en toe heerlijk aan het puberen. Alle melktanden zijn eruit en ook d`r puppenvacht is verdwenen en haar nieuwe vacht begint al goed te groeien. Ik vind haar steeds mooier van bouw worden en ben erg tevreden met hoe ze uit groeit.

Aylen is loops;binnenkort bekendmaking nestplanning 2014

Dit jaar wil ik Aylen nog niet laten dekken,maar nu ze loops is, kan ik wel een indicatie maken voor volgend jaar,want als ze dan weer loops wordt zo rond t voorjaar, dan wordt ze wel gedekt. Hou dus de planning in de gaten,want daar binnenkort een nieuwe update.

15 september: Ayomi heeft haar eigen pagina

Gister maar meteen werk gemaakt van mijn voornemens en Ayomi heeft nu haar eigen pagina en ook staat er onder witte herders een pagina met het verhaal van Kiyomi en haar slokdarmprobleem.

Ayomi, bijna 5 maanden

13 september: tis weer voorbij die mooie zomer

We zijn net een week terug van een heerlijke wandelvakantie in de ardennen en ervoor zo druk geweest, dat ik geen tijd heb gehad om de site te updaten. Daar hoop ik binnenkort mee te starten. Ayomi krijgt haar eigen pagina en er komt een pagina met het verhaal van Kiyomi en haar slokdarmprobleem. In onze vakantie heb ik haar gezien en ze gaat super goed, geeft af en toe nog wel voedsel terug en t is soms zoeken naar welke tijdstip t beste is voor haar voeding,maar ze groeit goed en is een vrolijke meid.

28 juli: zomer in ijmuiden!

we hebben nog geen vakantie,maar met dat mooie weer van afgelopen weken en wat nog komen gaat voelt het wel als soort van vakantie en het is een komen en gaan van vakantieloge`s. We brengen de meeste tijd buiten door en gaan veel naar t strand of bos. Daardoor laten de beloofde updates even wat langer op zich wachten, maar dat komt binnenkort helemaal goed. Ayomi is ondertussen al een echte waterrat en zwemt als de beste en jumpt zo van de waterkant af.
We genieten volop! fijne zomer!


21 juni:pups 8 weken

afgelopen woensdag waren de pups al weer 8 weken, en enkele pups zijn al naar hun nieuwe baasjes,waar t super met ze gaat. de anderen zullen de komende week gaan verhuizen.
Ayomi blijft natuurlijk bij ons en Kiyomi gaat als laatste volgende week zondag. Ik zal binnenkort een aparte pagina voor haar openen met haar verhaal over de slokdarmafwijking erop en hoe zij zich daarin ontwikkeld de komende tijd.
Voor nu gaat t best goed met haar en is ze de foto van de week.

16 juni: aylen kreeg Uitmuntend beoordeling op de clubmatch RCZWH

Omdat er die dag hier 1 pup opgehaald werd door zijn nieuwe eigenaar en ik geen oppas had voor de andere honden en pups,kon ik helaas zelf niet naar de clubmatch van de RCZWH,maar anita en elly gingen wel en wilden heel graag aylen mee nemen. Anita heeft de prachtige foto`s gemaakt,waarvoor dank en elly heeft aylen weer geweldig mooi voor gebracht. Heel goed gedaan elly,bedankt!
Aylen stond voor het eerst in een hele sterkte open klasse en behaalde een Uitmuntend waar ik natuurlijk mega trots op ben.En ze had ook een mooi rapportje.

Teef van 2 jaar,prima geslachtstype,gestrekt tevenhoofd,parallel en wigvormig,oor goed gevormd,iets breed geplaatst. oog goed gevormd,mag iets donkerder.
onderkaak mag wat voller.prima pigment. goede hals/ruglijn.
goede hoekingen,maar hellend in t bekken. goed ontwikkeld lichaam,goede voeten en bespiering. prima temperament.
goede langstock vacht,achter mag krachtiger bij t gaan.

1 juni: Kyona Ayomi for the joy of life onze nieuwe aanwinst

Als laatste geboren,meer dood dan levend en door mijn handen en mond tot leven gebracht,en daardoor was het natuurlijk al van begin af aan duidelijk, dat je van zo`n vechtertje geen afstand meer kunt doen! Ze wist zich alle keren naar de beste tepel te wurmen en was in no time dus ook de zwaarste van t hele nest. Ze heeft een heerlijk karakter en van begin af aan is er al een klik met de andere honden. Ze is ons speciale meisje en dat verdiende ook een speciale naam en dat werd Ayomi, wat indiaans is en brengster van geluk betekend. Op de stamboom gaat ze Kyona heten,dat klein geluk betekend.
Het kan dus niet anders dan dat wij met haar heel erg gelukkig gaan worden.
Het pigment op haar neusje is nog niet zoals het hoort,maar ook haar spikkelneus maakt haar bijzonder en daar houden wij van!
Meet Kyona Ayomi for the joy of life


23 mei:pups van dymi 4 jaar

gefeliciteerd allemaal met jullie 4e verjaardag

18 mei: alle pups van imala en lux hebben een baasje

Het is een komen en gaan van toekomstige baasjes en ze kunnen allemaal niet wachten tot t zo ver is dat hun pup mee naar huis mag,maar voor nu zijn ze nog heerlijk bij ons en genieten we met volle teugen.

Bent U nog op zoek naar een leuke,lieve pup uit gezonde ouders dan verwijs ik U graag naar wendy ramakers,de eigenaresse van Lux van caely`s white flowers die nog enkele pupjes over hebben


caely`s white flower

ook zijn er nog pups beschikbaar met kans op stokhaar en langstok bij Olga van jonah`s white joy


jonah`s white joy

12 mei: Aylen behaalt een 1e plaats Uitmuntend op de clubmatch van de zwhvn

Omdat ik het druk genoeg had met de pups en hun aankomende baasjes en vriendin Elly kee toch naar de clubmatch ging wilde zij wel heel graag aylen mee nemen en showen voor me. En dat heeft ze super goed gedaan en Aylen werd 1e in de jeugdklasse. en heeft een prachtig keurrapport. Elly nogmaals enorm bedankt, ben trots op jullie allebei!

Keurverslag: 23 maanden,langstokhaar,stevige rastypische teef
goede maat en verhoudingen
passend hoofd met fraaie expressie
tikje wijd geplaatst oor,donker goed gevormd oog
compleet schaargebit,prima pigment
prima voor en onderbelijning
iets sterk hellend bekken
stevig lichaam,prima voorborst en borstdiepte
sterk bone,compacte voeten
prima vacht en kleur
gaat regelmatig met goede staartdracht
Fijn gedrag

helaas nog geen foto van de show,dus voor nu deze recente maar even.

2 mei: liefde is: zij en ik

geen woorden verder nodig, enkel dank voor t maken van de foto`s voor anita nefkens.

30 april: koningsdag met 9 for the joy of life pups

Zoals het er nu naar uit ziet hebben alle pups al een baasje.
maar bij caely`s white flowers van wendy ramakers worden over 2 weken pups geboren

24 april: de pups van imala en lux zijn geboren!

In de nacht van dinsdag op woensdag begon nog vrij snel de uiteindelijk bevalling van imala, nadat er die dag al wel wat voor tekenen waren. Het ging allemaal erg vlot,zonder grote problemen en imala was meteen de perfecte moeder.
Er zijn 10 pups geboren: 5 reutjes en 5 teefjes. Helaas is vlak na de geboorte 1 reutje overleden. Hij woog maar 170 gram en kwam zonder vlies ter wereld en had te veel vruchtwater binnen gekregen en te lang zonder zuurstof gezeten. Ik heb nog geprobeert hem te stimuleren,maar helaas zonder resultaat. Hij heeft een plekje in de tuin bij Dyami gekregen.
Ook de laatste pup, een teefje, werd zonder vlies geboren na ruim een uur afwisselend weeen. Ze ademde nauwelijks,maar na t toe dienen van rescue,uitzuigen en stimulatie kreeg haar vechtlust de overhand en kwam ze tot leven.
Voor de rest van alle info en foto`s en een regelmatige update zie Puppy`s en K-nest Lux en imala

MIjn grote dank voor karin voor haar hulp tijdens de bevalling en anita voor de dagen erna en t overnemen van de nachtdienst.

21 april:liefde is………

genoten van een heerlijke zondagmiddag op het strand.
foto`s zijn gemaakt door mijn lieve vriendin anita nefkens en daarvoor onwijs bedankt!

9 april: imala en broers en zussen: 3 jaar

Gefeliciteerd met jullie 3e verjaardag. Imala nu 6 weken zwanger, neemt het ervan.

1 april 2013: imala is 5 weken zwanger

Het gaat super goed met imala,ze is in perfecte conditie en haar buikje begint al wat meer te tonen.
Ik heb onder het kopje puppy`s een nieuwe pagina aangemaakt: K-nest lux en imala, waar ik alle updates zal plaatsen. Daar staat ook een link van de echo.

nieuwe link onder puppy`s met alle info over het K-nest

imala mag dan zelf straks moeder worden, voor nu hangt ze nog graag aan haar moeder kane d`r rokken ;)

25 maart: Imala is zwanger!!!

De echo stond eigenlijk gepland voor dinsdag 26 maart,maar vanmiddag de kliniek spoontaan gebeld of ze toevallig nog tijd hadden vanmiddag en dat was gelukkig zo,dus we mochten meteen komen. Vol van de zenuwen en in de haast mijn camera vergeten,maar t goede nieuws is dat Imala wel degelijk pups gaat krijgen.
We hebben nu 4 pupjes kunnen tellen,maar wie weet liggen er nog wel een aantal verstopt achter de ribben, dus we wachten rustig de weken af op wat komen gaat.
Voor nu zijn we ongelooflijk blij en dank ik vooral wendy mega voor de steun en natuurlijk het mogen gebruiken van prachtige lux.

17-3-2013: Aylen is bij de IV van de ZWHVN goed gekeurd voor de fok

Ze keeg prachtige uitslagen op haar rapport en ook de gedragstest legde ze met prima resultaat af.
Aylen is er dus helemaal klaar voor om tzt prachtige,lieve pups te gaan krijgen. Het zou kunnen dat ik haar volgende loopsheid laat dekken eind 2013,maar anders wordt het zeker zomer 2014. Maar daarover dan later meer.

16 maart; nog steeds geen zekerheid of imala zwanger is…

Imala maakt het weer reuze spannend deze keer.Ze heeft al een week iets lichte uitvloeiing,wat kan betekenen dat de vruchtjes zich in nestelen, maar het kan ook wat anders zijn. Maar wat weten we niet, ook de dierenarts kon geen geen uitsluitsel geven. Wel hebben we de datum voor de echo een paar dagen naar voren geschoven, dus dinsdag 26 maart hebben we zekerheid over wel of geen puppies.

5 maart;1 week alweer na de dekking van imala en lux

Ik durf nog geen voorspelling te doen, maar het zou zo maar kunnen dat imala zwanger is ;) ze is iig erg knuffelrig en verder zeeer aktief en in goede doen en verder blijft het dus voor ons nog even een vraag en voor haar al een weet.

26 februari: Lux en imala hebben de afgelopen 2 dagen samen een date gehad

Op zondagochtend bloed gaan prikken met imala en een goed uur later belde de dierenarts al dat er vandaag nog gedekt moest gaan worden. Ik had eigenlijk op maandag gerekent, dus t was snel de eigenaar van Lux bellen en plannen om gooien. Eerst vriendin anita opgehaald en toen door de sneeuw naar Lux. Erg spannend of t zou gaan lukken,maar na enig spel en elkaar verkennen,ging de dekking heel voorspoedig. Op maandagmiddag zijn we nog een keer geweest en ook toen een vlotte dekking. Lux is super lief voor zijn dames en een echte charmeur!

Fotos zijn gemaakt door anita! thanks ennatuurlijk wendy en gerard bedankt voor alles!

Nu is het 4 spannende weken wachten tot 29 maart tot de echo waarna we zeker weten of we pups gaan verwelkomen. is er iets te melden ondertussen dat doen we dat natuurlijk, hier en binnenkort ook op de puppenpagina!

13 februari: Imala is loops! Over ongeveer 2 weken gaan we naar Lux

Een maand later dan verwacht werd Imala vandaag dan toch eindelijk loops en gaan we nu nog even rustig wachten tot ze zover is om naar haar prachtige aanstaande Lux te gaan. Hoe dat afloopt laten we dan zo snel mogelijk weten. Voor info over dit prachtige koppel zie: puppyplanning.

8 februari: Imala neemt haar tijd,helaas nog geen loopsheid te melden

Om het wachten wat makkelijker te maken dan maar wat foto`s van de afgelopen weken.We hebben enorm genoten van de sneeuw!

Onze allerliefste Dyami, voor altijd in onze harten en gedachten

liefde is….

Hugo en claire en mijn doggies.ze zijn stapel op elkaar en ik kan me geen betere helpers wensen.tijdens ons familie weekeind hebben ze me super geholpen.

16 januari: ED uitslag Aylen bekend

Na een heerlijke winterse wandeling lag bij thuiskomst het goede bericht in de bus dat Aylen ED vrij is.Topdag vandaag dus. In maart wordt ze nu nog geinventariseerd en dan is ze klaar erna voor de fok.

7 januari;al weer een week in t nieuwe jaar: happy new year

2013 begon al met aan aantal mooie stranddagen waarop het wel lente leek en die prachtige zonsondergangen zijn altijd om van te genieten!
Nog geen loopse dames,dus wij wachten geduldig af ;)

29 december 2012; nog een prachtige zonsondergang

Op deze laatste dagen van t jaar genieten wij nog volop op t strand. Op nu naar 2013

merry christmas and a happy new year

wij wensen iedereen hele fijne dagen en hopenlijk tot volgend jaar met een dekking en puppies van imala!
we wachten met spanning op haar loopsheid die ik rond half januari verwacht.

11 december: aylen getest op gehoor en voor HD/ED

Vandaag ben ik met aylen bij nico dijkshoorn in zeist geweest en daar heeft ze de BAER test gehad waarbij ze controleren of het gehoor goed is en ze is beider zijds horend,maar of ze t altijd doet is natuurlijk maar de vraag ;).
De heupen en ellenbogen zagen er goed uit,maar het is nu even een week of 4 wachten op de officiele uitslag van de raad van beheer.

8 december: fotoshoot sneeuw!

Als een kind zo blij wordt ik van sneeuw en de honden natuurlijk ook.We hebben een paar super dagen gehad. Met dank aan bianca bonkink die de fotos heeft gemaakt waar ik bij op sta!

25 november 2012:Winnershow Amsterdam: Aylen en Sem behalen beide een Uitmuntend!

Aylen besloot een maand geleden in de rui te gaan en dus lijkt ze momenteel eerder een stokhaar dan een langstok en natuurlijk viel dit de keurmeester ook op. Helaas kregen we dus geen plaatsing, maar wel een mooie Uitmuntend en een 5e plaats en een prachtig keurraport.

17.5 maand;grote,krachtige teef
goede verhoudingen in lichaam
krachtig hoofd met volle voorsnuit,prima oog en expressie, volledig schaargebit
zeer krachtige bone, prima voeten,goede bovenbelijning,mooie staartlengte, zeer goed gehoekt
vandaag niet in optimale vachtconditie
loopt in balans

Icer for the joy of life(sem,zoon van dyami en talos) heeft het op de winner super goed gedaan. In de open klasse reuen kreeg hij een 2 Uitmuntend.
Ik ben mega trots op hem en buiten dat hij enorm knap is, heeft hij ook een gouden karakter en is een grote knuffelbeer die stapel is op kinderen.
Binnenkort wordt hij getest voor HD/ED en als dan alle uitslagen ok zijn hopen we hem volgend jaar in te kunnen zetten als dekreu.
zijn keurverslag van de winner:

reu van 3.5 jaar
goede maat en goede lengte/hoogte verhoudingen
krachtig hoofd,mooi donker oog,prima expressie
goed gedragen oor, goede benen en voeten, pols mag iets sterker
goede boven en onderbelijning
goede structuur van de vacht
gaat met voldoende stuwing

31 0ktober:herfstreportage

Bij gebrek aan echt nieuws maar even wat plaatjes van de roedel in de herfst,want plezier hebben we elke dag.

Nestplanning voor 2013: Imala en lux!!

Het duurt nog minstens 3 maanden voor imala weer loops wordt,want ik verwacht dat omstreeks januari 2013,maar ik ben heel blij met haar nieuwe aanstaande verloofde, dat ik dit leuke nieuws alvast wilde delen.
Voor meer info over die prachtige koppel: zie planning.

Pups bij een bevriend fokster van kennel of shadasa

Nu wij helaas zelf geen pups mogen verwekomen voorlopig wil ik eventuele belangstellenden graag door verwijzen naar een bevriend fokster die een nest prachtige pups heeft liggen uit 2 uitstekende lijnen met pracht ouders.
Kijk hiervoor bij sabrina visser van kennel of shadasa: http://januja.webs.com/

8 september: Aylen behaalt een 2 Uitmuntend op de show in alkmaar

met dank voor de fotos,gemaakt door anita nefkens.

aylen deed het geweldig op haar 2e show en kreeg een super mooi rapportje en behaalde een 2e plaats met een Uitmuntend.

Jonge teef van 15 maanden die al helemaal is uitgezwaard. goed hoofd met prima voorsnuit, goed oor,oog en gebit.
zeer goed gehoekt voor en achter met goed borstdiepte.
stevig bone met goed gesloten voeten
gaat vlot en regelmatig met prima staartdracht.
Evenwichtig ringgedrag
2Uitmuntend

4 september: helaas ook bij de 2e echo konden we geen pups ontdekken

Een klein beetje hoop hadden we toch nog wel en dus was t toch ook wel weer een teleurstelling dat er toch geen pups te zien zijn in imala haar buik. Wel heeft ze nog wat uitvloeiing en een iets vergrote baarmoeder, wat kan duiden op een ontsteking,maar ook misschien een schijndracht. Dus ik hou haar goed in de gaten en als alles verder goed verloopt met imala, gaan we haar bij de volgende loopsheid in januari opnieuw laten dekken. Maar daarover op een later tijdstip meer.
Voor nu hebben we de dag positief afgesloten met een bezoek aan mijn lieve nicht en haar kids in noordwijk die imala plat geknuffeld hebben,ook al vonden ook zij t jammer dat er geen puppies komen.

26 augustus: heidewandeling;hoorneboegse heide

De hei staat volop in bloei en daar hebben we afgelopen dagen enorm van genoten,super om mooie plaatjes te schieten. Ondertussen is het met imala nog steeds onzeker,ze heeft nog steeds iets uitvloeiing wat op dracht zou kunnen duiden,maar zekerheid krijgen we pas 4 september en tot die tijd is het afwachten.

23 augustus: 21 augustus zijn we voor de echo geweest en helaas er waren (nog) geen pupjes op te zien

Afgelopen weken was t welles/nietes of imala zwanger zou zijn. ergens had ik t gevoel dat ze toch zwanger was,maar op de echo was nog niks te zien. Er is een kleine kans dat er maar 1 of 2 pups in zitten en we wat te vroeg waren en daarom krijgt ze 4 september nog een echo. Het blijft dus nog een heel klein beetje spannend, al ga ik er voor nu even van uit dat er geen pups komen.
Maar ondertussen heeft imala nergens last van en geniet ze volop.

14 augustus: nog 1 week geduld tot we weten of imala zwanger is of niet

Het wordt een lange week tot volgende week dinsdag,want dan krijgt imala de echo, die zal laten zien of we puppies verwachten of niet. eerst was ik er van overtuigd dat ze niet zwanger was,maar langzaam zie ik misschien dan toch wel kleine voortekenen, maar t blijft afwachten en ik kan t zo maar mis hebben.
hier probeert ze een vlieg te pakken ;)

11 augustus: summertime and the living is easy

we hebben een paar loge`s in huis en tis een gezellige boel in huize voesenek ;) demy en layka zijn 2 dochters van kane en sem is een zoon van dyami.

27juli: Hasna en imala hebben een aantal dagen in elkaars gezelschap door gebracht. En het worden nu 4 hele spannende weken tot we weten,of imala drachtig is

Bonita aylen von de rweissen wuper wölfe; 13 maanden

10 juli: imala is loops, dus over ongeveer 2 weken zullen wij richting drenthe rijden voor hopenlijk een succesvolle dekking.

1 juli 2012: we zijn in afwachting van imala haar loopsheid en ik hoop dat we deze maand nog af kunnen reizen naar hasna of ska dakota

Aangezien Aylen loops is nu voor de 1e keer, hoop ik dat Imala daardoor aangestoken wordt en mee gaat.

10-6-2012:Bonita aylen von der weissen wupper wólfe is 1 jaar geworden vandaag

en dat hebben we gevierd met alle andere wupper wolfjes bij fokster susanne in wuppertal


21 mei: Hasna of ska dakota wordt,als alles goed gaat de vader van imala haar 1e nest

Door bepaalde omstandigheden hebben we in goed overleg besloten Voor Imala haar 1e nest de prachtige Hasna of ska dakota te gebruiken ipv Hanan. Voor meer info: zie nestplanning.

13 mei: aylen 11 maanden en fotoshoot in de duinen

De tijd vliegt,onze kleine meid is al weer bijna 1 jaar en ondertussen de grootste van mijn witte meiden ;)
Op een mooie dag van de gelegenheid gebruik gemaakt en een fotoshoot in de duinen gedaan.

1 april Aylen behaalt 2U op clubmatch ZWHVN

Bijna 10 maanden.Goed ontwikkelde krachtige teef, met een mooi gestrekt hoofd. goed gedragen oren.,
donkere ogen.mooi pigment.goede nek en rug,compleet schaargebit.
Mooi evenredig gehoekt voor en achter, staat goed op de benen.
Mag iets steviger in pols,Goede voeten met wat lichte nagels. Goede vachtstructuur en kleur. Mooi gedragen staart!
Ruim grijpend en stuwend gangwerk. Voor wat los in de ellenbogen. Vriendelijke hond die zich prima presenteert!!
2 Uitmuntend

8 maart 2012: aylen 9 maanden en fotoshoot

Ik was erg blij met vriendin Bianca die een weekeindje bij ons was, want nu kon ik eindelijk weer eens wat gezellige nieuwe familiekiekjes laten maken ;)
Niet te geloven bijna dat kleine Aylen nu met 9 maanden al de grootste van de witjes is,kleine meisjes worden groot!

15 februari: uitslagen DM test Imala en Aylen binnen

Degeneratieve Myelopathie(DM) is een erfelijke afwijking die binnen ons ras voor komt. Voor uitleg over deze aandoening verwijs ik U naar deze link waarin een duidelijke uitleg staat en ook een tabel met de vererving.

http://www.degeneratievemyelopathie.nl/degeneratievemyelopathie.html

Imala is vrij bevonden van DM en Aylen is drager.

10 februari: Aylen 8 maanden

4 februari; Fearless Dyami for the joy of life

Soms schieten woorden gewoon te kort en soms heb je ergens geen woorden voor nodig.
Voor altijd in mijn hart en ziel lief wijfie, ik mis je, maar dank dat je vandaag even gedag kwam zeggen!

23 januari: Bonita Aylen von der weissen wupper wölfe

7.5 maand is ze al weer onze aylen, dus tijd voor wat recente foto`s! Ze is een pittige dame, maar ook een heerlijke knuffel en al flink aan de maat. dus ik hoop dat ze nu maar gaat stoppen met groeien ;)

18 januari: Mijn 1e nestje witjes en kane haar 1e pupjes 5 jaar!

Alle baasjes van de 1e for the joy of life witte herders gefeliciteerd!
Helaas mocht dyami die hier niet meer bij ons vieren.

21 december: Fijne feestdagen

Wij wensen iedereen goede kerstdagen en een te gek nieuw jaar met veel joy in life!

17 december; Onze “kleine” meid wordt groot en is al weer ruim 6 maanden en een heerlijk wijfie dat dikke maatjes met Imala is en die haar de kneepjes van t jagen leert ;)

25 november: nestplanning Imala bekend

Heel erg blij ben ik dat ik bekend kan maken dat,als alles goed gaat, we volgend jaar pups zullen gaan krijgen van mijn lieve Imala en de prachtige Hanan of ska dakota!
zie hiervoor bij puppy`s:

planning

23 november; Imala is goed gekeurd voor de fok door de ZWHVN

Binnenkort maken wij de toekomstplannen met Imala bekend.

16 november; Imala is HD en ED vrij

Vandaag vielen de lang verwachte uitslagen in de bus. Imala is Ed vrij en heeft HD-A ( NB35 OA) Nog even wachten op de officiele IV uitslagen en dan is imala goed gekeurd voor de fok.

16oktober: imala op clubmatch ZWHVN

Imala heeft vandaag mee gedaan aan de clubmatch van de ZWHVN en heeft in de jonge honden klas een prachtige Uitmuntend behaald in een sterke klasse met 13 teven. Ze deed het super en ik ben trots op d`r en ze kreeg een prachtig rapport:
18 maanden, teef van goed type,
Mooi gevormd hoofd, sterk pigment,
prima oren, correct gebit, donker oog, goede hals en rug,
iets kort van lichaam,
stevig bone, evenredige hoekingen
voeten mochten steviger
vacht staat uit, zou wat witter mogen
goede vaste gangen, iets nauw achter
Prima gedrag
Uitmuntend

19 september: mijn grote dank voor Anneke Kaat die al mijn wensen bijeen heeft gebracht in een prachtige bewerking met daarin de roedel nu en mijn 2 overleden witjes.

15 augustus: Aylen,onze nieuwe Joy of life, is al weer een week thuis

Tot op de dag van Aylen haar komst voelde het heel onwerkelijk en af en toe ook dubbel. Het geluk van een nieuw leven, maar ook nog steeds het gemis van dyami. Ma