M-Nest: Imala en Binglee

Ayla weer helemaal gezond!

Het gaat reuze goed met ayla. Ze bleef nog een heel klein beetje urine verliezen soms, daar heeft ze propalin voor gekregen.En sinds ze dat krijgt, heeft ze totaal geen urineverlies meer gehad. De verwachting is dus ook dat dit binnenkort afgebouwd kan worden en dat ayla dan nergens meer last van heeft!En daar zijn wij allemaal mega blij mee!
Nogmaals petje af voor desiree en martin die voor de volle 100% voor haar zijn gegaan! Bedankt!

ayla doet het geweldig!

Ayla heeft het maar getroffen met haar nieuwe baasjes en ook zij kunnen zich een leven zonder haar al niet meer voorstellen en zijn super blij met ayla. Ze gaat enorm vooruit,verliest bijna geen urine meer en a.s vrijdag gaat ze terug naar mijn dierenarts voor controle en komt ze erna even gedag zeggen. Daar kijk ik nu al naar uit.

Wij hebben afscheid van ayla genomen

Gisteravond is ayla met haar nieuwe eigenaren:desiree en martin mee naar huis gegaan. Ayla is nog steeds herstellende,maar deze lieve mensen gaan onvoorwaardelijk voor haar! Ik weet zeker dat ze met hun liefde en de rust en regelmaat daar helemaal gezond gaat worden. Wij missen haar enorm, maar ik had geen beter huis voor haar kunnen wensen. Desiree en martin,heel veel geluk en plezier met ayla.

ayla wordt iedere dag een beetje beter

Iedere dag krijgt ayla een beetje meer energie,maar ze plast nog wel heel erg veel,zoals wanneer ze een blaasontsteking zou hebben. Dit is normaal,zeker gezien haar hele blaas heeft open gelegen en zal tzt steeds minder worden. Sinds vandaag is wel het spontaan lekken van urine veel minder geworden, dus we gaan de goede kant op.

ayla is geopereerd en weer thuis

De operatie is goed gegaan,maar was wel zwaar en moeilijk. Ze heeft het prima doorstaan en zal er geen blijvende gevolgen aan overhouden. Ze krijgt nog een week pijnmedicatie en antibiotica en dan mag ze,als alles goed blijft gaan, volgende week naar haar nieuwe huis en baasjes.
Dat zal een zwaar afscheid worden,maar gaan we nu nog maar even niet aan denken.

ayla heeft nieuwe baasjes!

Morgen is het D-day voor ayla, dan zal ze geopereerd worden.Daar kunnen wij alle duimen voor gebruiken,want het is best een zware, 2 uur durende operatie , voor zo`n kleine hummel. Maar we hebben er alle vertrouwen in. Dat moet gewoon wel,nu we de aller beste,aller liefste en aller leukste nieuwe baasjes voor haar gevonden hebben.
Zij gaan volledig voor haar,no matter what!

13 mei:ayla geniet en wij van haar en ze krijgt zondag bezoek!!

Het gaat goed met onze kleine meid! Ze heeft vandaag haar 2e enting gehad en is verder helemaal gezond,dus niets staat haar operatie in de weg. Die zal volgende week donderdag plaats vinden. Helaas had de specialist niet eerder een plekje vrij.
Haar urine was ook goed,dus geen infectie.
Afgelopen week las ik het bericht op faceboek dat bij een andere witte herder fokster maar 1 pup geboren was.Er waren er eerder meer op de echo gezien,dus moesten er helaas mensen teleurgesteld worden dat er voor hun geen pup bij zat. Ik heb die fokster gevraagd of er soms iemand op haar lijst stond die misschien geschikt zou kunnen zijn voor ayla?
Ze heeft contact gezocht met die mensen en toen ging het eigenlijk heel snel. dezelfde avond heb ik al telefonisch contact gehad met Désirée en we hadden aan de telefoon al een klik en zo fijn dat ze zo enthousiast zijn over Ayla.
Aanstaande zondag komen ze kennis maken en ik weet bijna wel zeker dat dat goed zal gaan en dan zal ayla na haar operatie naar arnhem gaan verhuizen.
Maar eerst genieten wij nog volop van haar,want oh wat is ze lief en leuk en een heerlijk aktief wijfie.
Zo blij en dankbaar dat er mensen zijn die wel voor haar willen gaan en haar een kans willen geven!

7 mei:ayla heeft een echo gehad

Ons meisje heeft het super goed gedaan en viel zelfs tijdens de echo in slaap in mijn handen, geen kans dus om foto`s bij de dierenarts te maken. De dierenarts heeft via een punctie steriele urine afgenomen en die is op kweek gezet.
Tijdens de echo kon 1 urinelijder goed in beeld gebracht worden en die monde uit in de blaas,al zat die ook wel iets te ver naar achter. de andere was moeilijker vindbaar en zat op t randje,waardoor dus t urineverlies verklaart kan worden.
Er is een operatie mogelijk,waarbij er een nieuwe aansluiting naar de blaas gemaakt wordt en als dat allemaal goed verloopt,dan is de prognose heel goed en kan ze gewoon alles wat een normale pup ook kan,al is dat nu ook al zo,alleen verliest ze ongewild wat.
Deze dierenarts neemt contact op met een andere dierenarts die regelmatig die operaties uit voert en zodra de uitslag van de urine test er is, zal ik horen of ze geopereerd kan worden en wanneer.

5 mei: miss turquoise is terug bij ons

Sinds een week is teefje turquoise terug bij ons. Bij haar eigenaren liet ze in haar slaap urine lopen. Ze zijn naar een dierenarts geweest en die zei,zonder enig onderzoek, dat het een afwijking is,die niet meer goed komt. Terug brengen was het beste dat ze konden doen. Ze is terug gekomen hier met de intentie haar te laten onderzoeken bij mijn dierenarts en als t mee zou vallen dat ze terug zou gaan.
Maar zo snel kunnen we geen definitieve diagnose stellen. Ze is ondertussen bij mijn dierenarts geweest en volledig chiropraktisch na gekeken en haar urine is gecheckt. Die is ok, dus nu gaan we a.s donderdag naar het dierenziekenhuis om met een echo de nieren,blaas end controleren en kijken of daar soms een afwijking zit.
Het kan ook nog zo zijn dat haar sluitspieren in rust niet goed werken. Voor haar baasjes een moeilijk traject en we hebben besloten dat het beter zou zijn dat ik dit op me nam.
En dus woont voorlopig, miss turquoise die Taj heette,weer bij ons.
Bij een nieuw leven,hoort een nieuwe naam en vanaf nu zal ze Ayla heten.Een hele krachtige vrouw uit de boeken van Jane Auel,die in alle omstandigheden wist te overleven.
Zeker weten dat deze dame dat ook gaat doen.
Ik zal haar alles geven wat ze nodig heeft,ook als dat misschien een operatie zal zijn.
Pas als ze weer helemaal ok is,of als we weten wat ze heeft en wat we daar aan kunnen doen en ze daar stabiel in is, zullen we een geschikte nieuwe eigenaar voor haar zoeken.
Verder doet ze het enorm goed en is super gezond en doet volop met de roedel mee.

26 april:afscheid van de 10 pups van imala en binglee

OP 19 april hadden we de pupmeeting op landgoed beeckestijn en erna zijn de 3 pups die t verst weg wonen, meteen mee gegaan met hun nieuwe eigenaren.
In de week erna zijn we met de overgebleven pups nog naar het binnenmeer en strand gegaan en vanaf donderdag zijn geleidelijk aan de anderen ook naar hun nieuwe huizen vertrokken.
Van bijna iedereen ondertussen ook al weer terug gehoord dat t goed gaat,al missen ze natuurlijk in het begin hun mams en broertjes en zussen.
Ook wij missen ze enorm en is t nog even wennen met het lege nest,maar ook hier komt dat wel weer goed.
Geniet allemaal van jullie pup en heel veel geluk en liefde met elkaar.
En tot de reunie later deze zomer.

reutje blauw: magnificent man heet nu Mylo

reutje paars: magic sundance heet nu Kingley

reutje oranje: moonlight white,heet nu Mojo

teefje licht rose: more then an angel heet nu Bella en blijft hier naast wonen bij de buurtjes,dus die gaan we nog vaak zien.

teefje geel: my hearts desire heet nu Jara

reutje groen: make believe heet nu Skip

teefje donker rose: moment of truth heet nu Mila

reutje bruin: Make it happen heet nu Uncas

reutje rood: mysterious ways heet nu Kodi

15 april: uitje met de pups naar t binnenmeer en strandje

Ik had vandaag vele handen hulp en daarom zijn we vanmiddag met de pups naar t binnenmeer geweest, super weer en enkele stoere pups zijn ook het water in geweest.WE hebben genoten met zijn allen.
Voor alle foto`s zie weer het picasa album
Ook zijn ze op 14 april allemaal geent en nagekeken door mijn dierenarts die hier thuis kwam en alle pups zijn gezond en doen het super, mooi homogeen nest.

12 april: pups zijn 6 weken oud

Portretjes tijd al weer. met dank aan arenda voor t lenen van de gitaar en de hulp en ook iza.
Verder zijn we zondag voor de 2e keer naar buiten geweest en hebben ze vandaag aan de lijn buiten gelopen. foto`s daarvan in het picasa album.

DE jongens

reutje paars

reutje oranje

reutje bruin

reutje rood

reutje blauw

reutje groen

De meiden

teefje licht rose

teefje geel

teefje donker rose

teefje turquoise

11 april: puppies 1e autorit en uitje naar buiten

Afgelopen woensdag hebben de pups hun chip en dus officiele naam gekregen. dat was even piepen van die grote naald,maar al snel was het leed weer geleden.

Vanmiddag zijn we ondanks de weeromslag en wat regen naar beeckestijn geweest met de pups. op de heenweg was t wat gepiep in de auto,maar op de terugweg was t stil ;)
En tussendoor hebben zij en wij genoten van een klein uurtje speelfun met groot en klein. Ze deden het super,wat nou grote wereld,hun gaan en ontdekken!
Het is ook weer tijd voor een nieuw picasa album en hieronder de link.


PICASA ALBUM IMALA EN BINGLEE DEEL 4

4 april: Fijne Pasen

Omdat het morgen Pasen is hebben we vandaag al de fotoshoot gedaan. Vriendin Bianca is hier en heeft me super goed geholpen. De pups zijn al weer 5 weken oud en gaan als een speer en zijn tot nu toe engeltjes en heel erg gemakkelijk.
Ook hebben we vandaag de speelplaats gemaakt buiten en daar wordt al volop gebruik van gemaakt. Als nu het weer de komende tijd ook nog mee wil werken, kunnen ze lekker vaak naar buiten.
In het picasa album nog meer foto`s van de shoot.

De jongens:

reutje bruin

reutje oranje

reutje rood

reutje paars

reutje blauw

reutje groen

de meiden:

teefje licht rose

teefje geel

teefje donker rose

teefje turquoise

1 april: filmpjes van de pups

Afgelopen week kwam Jaylin op bezoek,zij is een dochter van aylen en lux van nu bijna 8 maanden oud,ze was echt super lief met de pups.
hieronder een filmpje. Ook een filmpje van hoe de pups reageren als hun lieve oppas hannie bij ze komt.


FILMPJE HANNIE EN PUPS


FILMPJE JAYLIN EN PUPS

30 maart: allemaal naar buiten! en nieuw picasa album

Vanmiddag stormde het dan nog wel,maar ook scheen de zon volop, dus hup deur open en jawel dat voelde best goed en een voor een kwamen ze naar buiten. de meiden voorop natuurlijk ;)
En ik heb een nieuw picasa album aangemaakt met foto`s dus zie vanaf nu deel 3. onder de fotos de link.


PICASA ALBUM IMALA EN BING DEEL 3

29 maart: pups zijn 4 weken oud

Het weekeind was het een drukte van belang met bezoek voor de puppen wat reuze gezellig was.
De familie backs was zo lief om vanmiddag te helpen met het maken van de portretfoto`s, super bedankt!!
De rest van de foto`s in het picasa album.
Ook hebben de pups heel even wat buitenlucht opgesnoven,maar ze durfden niet allemaal naar buiten nog,wat ook niet zo gek is met dit vieze regenachtige herfstweer.


de jongens:

reutje oranje

reutje groen

reutje bruin

reutje blauw

reutje paars

reutje rood

De meiden

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje geel

teefje turquoise

26 maart:wij genieten!

hieronder een filmpje.ze gaan super goed,spelen volop,eten goed van de vleespap en groeien super.


FILMPJE PUPS SPELEN MET AYOMI

fotos anita

thanks anita voor de super leuke foto`s van het spul en elly voor de hulp met t maken van de portretjes.
Een selectie van anita haar foto`s staan in het picasa album.

22 maart: de pups zijn 3 weken oud; portretjes

zondagmiddag waren vriendinnen elly en anita hier en hebben we nieuwe portretjes van de pups gemaakt.
thanks meiden was gezellig!
In het album staan de rest van de fotos.
De pups doen het super goed,en hebben meteen een grotere leefruimte gekregen, het was even een uurtje wennen,maar erna liepen ze rond alsof ze nooit anders gedaan hadden.

de jongens; 3 weken oud

reutje rood

reutje groen

reutje bruin

reutje blauw

reutje oranje

reutje paars

De meiden; 3 weken oud

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje geel

teefje turquoise

20 maart: pups krijgen de 1e keer pap

Vanavond hebben de pups voor de 1e keer wat vaster voedsel dan de melk van imala gekregen,hun 1e bambixpapje en dat was smullen!. Erna vielen ze allemaal voldaan acuut in slaap. Kortom het was weer een avondje genieten.
De rest van de foto`s weer in t album en een filmpje hieronder de foto`s.


FILMPJE PUPS 1e KEER PAP ETEN

19 april: oei ik groei….

Onder de foto`s een filmpje van de pups als imala in de ren komt en klimmen er een paar de kist uit.
En een link naar een nieuw picasa album,waar vanaf nu de foto`s in gezet worden.

Ondertussen zijn bij alle pups de oogjes open,zijn ze afgelopen zondag voor de 1e keer ontwormd en heb ik sinds maandag hun leefruimte groter gemaakt. Ze zijn nu een stuk rustiger en heel tevreden. Imala doet haar best met de voedingen en gelukkig heeft ze goede hulp van de andere meiden.
Ook hebben we weer de nodige knuffelvisite gehad,altijd gezellig!
Aankomend weekeind gaan ze voor de 1e keer pap krijgen.


PICASA ALBUM -M- NEST IMALA EN BING DEEL 2


FILMPJE PUPS 2 WEKEN

16 maart: de pups 2 weken oud

Afgelopen weekeind hadden we de 1e pupmensen op bezoek en mijn nichtje met de kids en vriendin bianca was er een paar dagen en heeft me op de valreep maandag geholpen met portretjes maken, waarvoor dank!

De rest van de foto`s staan weer in het picasa album. De oogjes zijn ondertussen open en ze beginnen te lopen,maar het grootste deel van de tijd slapen ze nog.

de jongens:

reutje rood

reutje groen

reutje bruin

reutje blauw

reutje oranje

reutje paars

De meiden:

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje geel

teefje turquoise

14 maart:oogjes gaan open en hun stembanden werken ook

De oogjes gaan langzaam open en daardoor zijn ze soms wat onrustig,maar over een paar dagen is dat over. imala voedt ze nu buiten de kist,daar heeft ze wat meer ruimte en zodra ze haar ruiken proberen ze er al overheen te klimmen.


FILMPJE PUPS HUILEN

10 maart: pups 10 dagen;filmpje

De pups beginnen te kruipen en proberen te lopen,nog steeds blind en doof,maar ze weten precies wanneer de tijd tussen de voedingen(ongeveer 2 uur) om is en als imala in de buurt is.


FILMPJE PUPS 10 DAGEN

potretjes pups 1 week oud

Grote dank aan joyce voor de hulp,t valt niet mee om die kleintjes goed op de foto te krijgen,als ook nog es pooh en mams niet lekker mee werkt.
de rest van de fotos in het picasa album.

teefje licht rose

teefje donker rose

teefje geel

teefje turquoise

reutje rood

reutje groen

reutje bruin

reutje blauw

reutje oranje

reutje paars

8 maart: de pups 1 week oud

Ayomi helpt mee met de verzorging van de pups en gelukkig gaat t al wat beter met imala.
Onder de foto`s een link met een filmpje van de pups als imala thuis komt van de wandeling,ze zijn nog blind en horen niks,maar ruiken als de beste.


FILMPJE PUPS 1 WEEK

7 maart:bijna 1 week oud alweer

De pups gaan goed,ze groeien goed en hun dagen bestaan uit slapen en drinken. Imala heeft wat last van de naweeen van de bevalling en daardoor wat koorts. Maar ze heeft een antibiotica kuur en iedere dag gaat het een klein beetje beter.
We moeten nog met een paar mensen kennis maken binnenkort,maar als de klik er is,dan hebben alle pups een baasje.

De 1e portretjes van de pups en hun stamboomnamen

Voor de stamboom hebben alle pups een naam met een -M- gekregen en hebben we meteen even portretjes gemaakt.

De jongens van Imala en Bing

reutje paars: Magic sundance

reutje oranje: Moonlight white

reutje blauw: Magnificent man

reutje bruin: make it happen

reutje groen: Make believe

reutje rood: mysterious ways

De meiden van imala en binglee

Teefje licht rose: More than an angel

teefje donker rose: Moment of truth

teefje geel: my hearts desire

teefje turquoise: Miracle of love

1 maart; De pups zijn geboren; 6 reuen en 4 teefjes

Alle pups zijn als het goed is voorzien van een baasje,met sommige mensen moeten wij nog kennis maken en pas erna is het definitief.

zondagochtend wilde imala niet eten en moest ze af en toe braken. gedurende de dag was ze vaker niet lekker en einde middag ging ze meer hijgen en begon te graven in de mand.na een klein uurtje van voorweeén en onrust werd om 17.45 de eerste pup geboren. dit onder toezicht van Ayomi en aylen en vooral ayomi is niet weg te slaan bij haar moeder en de pups.
Erna nam Imala haar tijd,dus het werd een lange avond en nacht. Om 2 uur kwam pup nummer 9. erna kreeg ze af en aan steeds weeén, maar ook ging ze weer rustig slapen. na een aantal uren vond ik dit te lang duren en gelukkig had ik een weeén opwekkend middel in huis en nadat ik dat bij Imala had ingespoten,kwam de laatste pup binnen 8 minuten.
En zo werd de eindstand 10 prachtige pups waarvan 6 reuen en 4 teefjes. De gewichten liggen tussen de 350 gram en 480 gram en alle pups doen het tot nu toe super goed en zijn tevreden.
mijn grote dank naar alle hulptroepen!
morgen ga ik portretjes maken van de pups en vanaf vandaag zijn steeds nieuwe foto- updates te zien in een picasa album. hieronder de link naar deel 1. de foto`s zijn vrijblijvend te downloaden.


-M- NEST IMALA EN BING deel 1

24 februari: 52 dagen zwanger

onze bolle noemen we haar ondertussen ;) het zijn druktemakers daarbinnen,maar imala gaat nog steeds gewoon mee met de wandelingen.
De pupkamer is klaar en vanaf dag 58 en dat is a.s zondag mogen de pups komen. wanneer ze daadwerkelijk komen blijft afwachten.

20 februari: imala haar buik groeit gestaag

je ziet ze groeien met de dag die pups en ondertussen kan ik ze ook al voelen schoppen,stelletje druktemakers!

18 februari:Imala 48 dagen zwanger

Ze wordt langzaam topzwaar,maar ze doet het nog steeds erg goed, al is rennen er nu niet meer bij, ze loopt rustig met de roedel mee en verder slaapt ze veel.

13 februari:42 dagen zwanger

imala neemt steeds meer dr gemak tijdens de wandeling,maar loopt nog wel gewoon mee.

8 februari:imala 5 weken zwanger

Imala haar buikje groeit gestaag en ze doet het verder hartstikke goed, ze wil eten voor 10 en gaat nog gewoon met de wandelingen mee, ze rent alleen niet meer zo hard als anders. verstandige hond.

29 januari: Imala is zwanger!!

Wat al wel bleek uit haar gedrag en t feit dat ze al dikker werd, werd vandaag bevestigd met de echo. imala is zwanger en we hebben iig 6 pups gezien. grote kans dat t er meer zijn,aangezien er vaak wel wat achter de ribben verstopt zit.
Het zal dus spannend blijven tot de geboorte,die we verwachten zo rond 5 maart.
hieronder een filmpje van de echo.


FILMPJE ECHO IMALA

22 januari:Imala 3 weken zwanger?

Volgende week donderdag gaan we de echo laten maken om zeker te weten of imala drachtig is.
Maar gezien alle symptonen tot nu toe: opgezette tepels,ze rent niet meer zo hard,is heel voorzichtig met zichzelf en ze eet als een hongerige beer, denk ik dat het wel goed zit.

6 januari: imala is gedekt

Een maand of wat eerder dan verwacht werd imala loops en ons nieuwe jaar begon dus met hopenlijk nieuw leven.
Op 1,2 en 3 januari is imala gedekt door binglee en ik heb dus goede hoop dat we over 9 weken pups zullen krijgen.
Zodra ik meer info heb zal ik die hier posten en als eerste zullen we over ongeveer 30 dagen een echo gaan maken.

mocht U interesse hebben in een pup uit deze prachtige combinatie mail dan gerust naar: info@forthejoyoflife.nl