K-nest Lux en imala

20 juli< update pups bij hun baasjes

bedankt iedereen voor de leuke foto`s en updates iedere keer via mail,telefoon of facebook. van een aantal heb ik fotos via app of telefoon gehad en die krijg ik nog niet op de pc,dus vandaar dat die hier nog niet bij staan.

maar op 29 juli hebben we gewandeld met Kathi(licht rose) hier op t strand, omdat ze met de boot hier een dagje in de haven lagen,konden we dat mooi combineren. heel leuk om te zien dat er meteen herkenning was tussen de pups onderling en smiddags hebben we nog een wandeling gemaakt met zus tes erbij.
Kathi is al een echte zeilboot hond en doet het super in t gezin

kalistos van gwenda uit belgie,groeit als kool en geniet volop van t buitenleven

tes van sandra doet het geweldig op het werk en thuis en is laatst gezellig met ons mee komen wandelen op het strand.

kubilai heft het reuze naar zijn zin bij rian,pieter en joshua,maar is momenteel even 3 weken bij ons terug op vakantie en dat vinden wij en vooral ayomi helemaal niet erg.

kaïn van angelique en robert heeft t enorm naar zijn zin en houdt er vooral van zijn baasjes bezig te houden en doet waar een witje goed in is; lekker smerig worden! hij heeft het reuze naar zijn zin daar.

kiyomi van ellen en peter doet het hartstikke goed in belgie.
ze is dikke maatjes met lagun en ze hebben plezier voor 10 samen. Ze geeft nog wel dagelijks wat van haar voeding terug,maar ze is verder vrolijk en gezond en komt ook goed aan in gewicht, met de 12 weken enting woog ze bijna 10 kilo en dat is netjes.

yuma van marion en patrick gaat als een speer,is al grootste vriendjes met het paard vanaf dag 1, heeft 2 prachtige witte herder vriendjes en gaat regelmatig mee naar strand en bos en luistert hartstikke braaf en valt op de meest rare plekken in slaap

kaya van remco en ardi doet het hartstikke leuk op de pupcursus en mag lekker vaak me op stap met de baasjes en is natuurlijk zoals het hoort voor een pup bij tijd en wijlen erg ondeugend en daar wordt je ook weer moe van.

10 juli: binnenkort puppenupdate

Door een laptopcrash was ik even niet in de gelegeheid om de site te updaten,maar ondertussen heb ik van alle baasjes van de pups alleen maar goede en leuke berichten gehad van het leven met hun pup thuis. binnenkort daarvan een foto update

21 juni: het is tijd om afscheid te nemen

langzaam aan vertrekken de pups naar hun nieuwe baasjes en in de komende week zullen ook de anderen gaan vertrekken.Natuurlijk gaan we ze enorm missen,maar ze hebben allemaal super lieve en leuke baasjes en gaan een geweldig leven tegemoed! allemaal heel erg veel plezier en geluk met jullie pup!

Mr wit, nu Yuma ging als eerste naar zijn nieuwe baasjes en gaat voortaan de stranden van den haag onveilig maken.

Mr groen, nu kalistos moest een flinke reis maken en is naar oost vlaanderen vertrokken,waar hij een andere witte herder reu als maatje heeft.

mr geel,nu Kaïn is ook naar zijn baasjes verhuisd en gaat een geweldig leven in nederhorst den berg tegemoed in een gezin met 2 kinderen.

miss turquoise,nu Tesla ging naar haar nieuwe baasjes en blijft gelukkig lekker dichtbij in castricum dus die gaan we nog eens vaker zien.

miss donker rose, nu Kaya,onze wijsneus,gaat bij ardi en remco wonen in HI ambacht waar ze ook vast de boel op stelten gaat zetten.

miss licht rose,nu Kathi is verhuisd naar zoetermeer en woont bij een gezin met 2 kinderen en zal vaak mee gaan zeilen

mr blue werd op t laatste moment gecanceld,maar nog diezelfde dag melde zich ook een nieuwe baas voor hem en t aller leukste daarvan is, dat hij heel dicht in de buurt blijft en ik hem zo regelmatig blijf zien. Hij heet nu Kubilai

En als laatste ging mijn speciale dametje miss paars, nu Kiyomi naar haar nieuwe baasjes en woont ook in belgie waar ze de dikste vrienden is met border collie lagun

natuurlijk mag miss rood niet ontbreken,onze ayomi,ons geluk!

18 juni: de 1e pups vliegen uit en we genieten nog volop

ik ben blij met alle handen die me helpen met de puppen uitstapjes,want zelfs met die handen kom je ogen te kort met t ondernemende stel haha
op zaterdag en zondag zijn de 1e twee pups met hun baasjes naar hun nieuwe huis vertrokken en ze doen het daar uitstekend. in de komende 1,5 week gaan de anderen ook langzaam naar hun nieuwe baasjes.
Voor veel meer foto`s van onze uitstapjes zie het nieuwe picasa album hieronder.


picasa album 7

het verhaal van puppy paars: kiyomi

vorige week werd het teefje met t paarse bandje ineens ziek,braken en duidelijk niet lekker. in 1e instantie dachten we aan een maagvirus en kreeg ze wat medikatie tegen de misselijkheid. In de loop van die dag werd ze eerder slechter dan beter en heeft ze die avond nog een infuus en extra medikatie gehad. Gedurende de nacht nog weinig verbetering,dus de volgende ochtend zijn we weer naar de dierenarts geweest en moest ze blijven en kreeg ze infuus met medikatie. Ook zijn er rontgenfotos gemaakt omdat we bang waren voor obstructie. Daar bleek echter niks van en in de loop van de dag knapte ze op en mocht ze savonds mee naar huis. De andere morgen was ze echter nog steeds niet in orde en ben ik naar een andere kliniek gegaan en hebben we rontgenfoto`s met contrast laten maken en daaruit bleek dat ze een vergrote slokdarm had,wat zou kunnen duiden op slokdarmverlamming.Dit is een erfelijke afwijking die soms voorkomt en waar we beslist niet op gerekend hadden met deze combi,en helaas hebben we dus dikke vette pech. Nu zijn daar wat middelen voor op homeopatische basis en ze kreeg ook een middel om de slokdarmperistaltiek te verbeteren. In de daar opvolgende dagen werd ze alleen eerder slechter dan beter en wilde ze ook niet meer eten. Gisteravond dus besloten te stoppen met apart voeren en de medikatie te stoppen en haar met de anderen mee te laten doen.En zowaar dat gaat goed tot mijn verbazing. Haar vlees blijft erin en ze is net zo gek als de anderen,dus t is mij een raadsel momenteel.
Haar rontgenfoto`s worden vandaag door gestuurd naar de specialisten kliniek in amsterdam en dan worden we hopenlijk wat wijzer. Er is nl ook een variant die eventueel operabel is en hopen we daar nu op. Tot nu is alles dus nog erg onzeker,en is t afwachten wat er nog gaat gebeuren. Ze is t allemaal meer dan waard, dus we gaan ervoor.

11 juni:verslag van een hektische,drukke week

Sorry dat een update even op zich liet wachten. helaas werd er een van de pups ziek en ging daar heel veel tijd in zitten en weten we nog niet exact wat er met haar aan de hand is,maar daarover zo in een apart stukje meer.
De afgelopen week was er iedere dag wel iets te doen voor de pups,aangezien de chipper kwam en ze nu allemaal geregistreerd staan,de dierenarts is langs geweest en heeft alle pups nagekeken,ook chiropraktisch en geent en op de ene dame na zijn ze allemaal zo gezond als een vis en hebben de reuen beide balletjes ingedaald. De dag erna zijn we met pupbezoek met t hele spul in de buggy de winkelstraat op geweest en later die week voor t eerst met zijn allen in de auto naar t strandje,waar ze na wat aarzeling compleet uit hun dak gingen. Op zaterdag hebben we voor de lol met 4 vriendinnen een puptest gehouden en t was wel heel mooi om te zien hoe ze daar stuk voor stuk op reageerden en voor mij om te zien dat de verdeling baas/hond zoals ik hem in mijn hoofd had ook klopte met de uitslag van de test. meiden bedankt voor jullie hulp!
Als sluitstuk van de week hadden we op zondag een heuse pupmeeting met alle toekomstige eigenaren en waren ook wendy en gerard er met lux,de vader van de pups, zodat iedereen ook hun kon ontmoeten.
Een ware happening en super gezellig, dank allemaal dat jullie er waren.
Hiervan zijn natuurlijk heel veel foto`s gemaakt, te veel om een selectie van te maken, dus ga snel naar t picasa album waarvan de link een stukje hieronder staat in de vorige update en geniet mee!

1 juni: life is good

Eindelijk dan toch lente, dus de kachel kon uit en de pups zijn nu meer buiten dan binnen. En dus moet de tuin eraan geloven en hebben ze ondertussen een waar speelparadijs met ballentent,tunnel,balans schaal en allerhande speelgoed.Maar soms zijn ze heel simpel t drukste met een plastic bloempot. Kortom het is volop genieten.
voor nog veel en veel meer foto`s zie het picasa album.

26 mei: eindelijk buitenspeelweer

Het weer houdt nog niet over, maar het was iig droog en niet meer zo heel koud,dus zaterdag zijn de pups voor t eerst de tuin in geweest. Eerst nog even aarzelend,maar al snel werd er een deel verkend. Nu alleen nog in de buurt van de schuipui,maar dat zal wel snel veranderen.

Ik fotografeer gestaag door en dus was t al weer tijd voor een nieuw picasa album en de link daarvan staat onder deze foto`s. Enjoy!


picasa album deel 4

22 mei: puppies 4 weken

4 weken oud al weer, wat gaat t snel, dus was t tijd voor portretjes,dank aan hannie voor de hulp en aan karin voor de hulp met de groepsfoto`s.
Ze gaan super goed, wegen allemaal rond de 2 kilo,eten al 3x per dag vlees en t wordt nu meer spelen en uitdagen naar elkaar en minder slapen. Een leuke en aktieve tijd breekt nu aan waarin steeds meer ontwikkeling te zien gaat zijn.

reutje wit

reutje blauw

reutje geel

reutje groen

teefje rood


teefje licht rose

teefje paars

teefje turquoise

teefje donker rose

20 mei: puppyvisite

Vandaag dikke pret gehad met hugo en claire bij de pups,die verwend werden met 3 leuke knuffels

18 mei: 3,5 week oud zijn ze al weer,de tijd gaat snel

Het spul gaat nu zo hard in de ontwikkeling.Ze blaffen,huilen,piepen,gillen en slapen ook gelukkig nog heel veel en spelen en zijn grote knuffelaars en natuurlijk super leuk en lief!
Sinds ze 3 weken zijn krijgen ze 3x per dag een vleespapje tussendoor en dat is smullen geblazen zoals op dit filmpje te zien en horen is.


filmpje etende pups

Ondertussen was het 2e picasa album met fotos ook al weer vol, dus vanaf nu zijn de recente foto`s hier te zien:


picasaalbum deel 3

12 mei portretjes van alle pups

Het duurde even voor ik wat tijd over had om ze op de site te zetten,maar daar zijn ze dan,portretjes van t hele spul toen ze 2 weken oud waren. Ondertussen al weer stuk zwaarder en aktiever en ze doen t super goed.

De jongens: gewichten zijn van 9 mei
puppy blauw: 1300 gram

puppy groen; 1210 gram


puppy wit: 1220 gram


puppy geel: 1330 gram


De meiden, gewichten zijn van 9 mei.
puppy donker rose: 1320 gram

puppy licht rose: 1300 gram

puppy rood: 1400 gram

puppy turquoise: 1300 gram

puppy paars: 1200 gram

8 mei:puppies 2 weken oud

vandaag al weer 2 weken oud. morgen gaan we portretjes maken,dus voor nu hieronder een filmpje van de druktemakers.


make some noise

6 mei: bijna 2 weken oud en de oogjes gaan langzaam open

Het gaat echt zo snel nu, er zijn al een paar pups die zelf uit de werpkist kruipen,de oogjes gaan langzaam open en omdat hun wereld aan t veranderen is laten ze regelmatig goed van zich horen.
Een dezer dagen gaan we weer portretjes maken.

4 mei: nieuw picasa album gemaakt en 2 filmpjes

Ik weet dat ik veel foto`s maak,maar was wel verbaasd dat er nu al 1000 foto`s in t album staan, dus hieronder een link naar t 2e fotoalbum en 2 fimpjes waar jekunt zien dat de pups al wat beginnen te horen en goed weten wanneer imala in de buurt komt, ook proberen ze al wat te lopen,al is t meer kruipen nu nog.


picasa album deel 2


filmpje pups


filmpje pups

2 mei: pups al weer 1 week oud

De tijd vliegt,zo zit je te wachten op een bevalling en zo zijn ze al weer 1 week oud. Alle pups doen het super goed,ze hebben hun gewicht nagenoeg allemaal verdubbeld en laten zich bij tijd en wijlen al goed horen. Imala krijgt af en toe wat hulp van oma kane en Aylen die stapel is op de pups en t liefst de gehele dag er bovenop zou liggen.
Ook imala doet t goed, ze gaat al lekker weer mee wandelen naar t strand en had alleen afgelopen week een melkklierontsteking,maar meteen gestart met een antibiotica kuurtje,die geen kwaad kan voor de pups, en t gaat al weer een stuk beter. En gelukkig had t geen invloed op de melkproduktie.
Voor de rest van alle foto`s zie het picasa album.

30 april: kingsday voor de puppies

Onderstaan 2 filmpjes van de pups vlak voor imala in de kist komt en tijdens t drinken.

Zoals het er nu naar uit ziet hebben alle pups een baasje


filmpje pups


pups drinken

24 april: de pups van Imala en lux zijn geboren

En daar zijn ze dan! De pups van Lux en Imala zijn geboren in de nacht van 23 op 24 april en nog een aantal in de morgen. 1 reutje is overleden vlak na de geboorte,maar de overige 9 kleine witte wondertjes; 5 teefjes en 4 reutjes, zijn blakend van gezondheid. Imala is een super mama en doet het super goed en heeft ruim voldoende melk. De pups groeien dus goed.

Ik heb een picasa album aan gemaakt waar vanaf de geboorte alle foto`s in staan en bijna dagelijks een update in zal komen. dat album is hier te vinden:


puppies Imala en Lux

22 april: we gaan aftellen….

imala en ik. Heel erg blij ben ik met deze bijzondere foto`s,gemaakt door mijn lieve vriendin Anita Nefkens.

20 april: bijna 8 weken zwanger

Het gaat allemaal wat langzamer en imala neemt wat meer rust,maar ze is nog steeds in prima conditie. De pups zijn goed beweeglijk en als ze ligt zie je ze aan de buitenkant bewegen. Ik ben erg benieuwd hoeveel er zullen gaan komen. We gaan aftellen nu, nog een kleine week schat ik in. Dus als t mee zit volgende keer een puppyupdate.

12 april:bijna 7 weken zwanger

Imala slaapt wat meer en kan buiten niet meer voluit met de anderen mee rennen,maar verder gaat het super goed met onze zwangere dame

imala;6 weken zwanger

Imala gaat nog steeds erg goed en ze is een blije/vrolijke aktieve zwangere dame

1 april: imala is 5 weken zwanger

Imala gaat super, ze is nog erg aktief,eet goed en haar buikje groeit gestaag!

25 maart:imala is zwanger

echo van imala

Op de echo van vandaag zagen wij dat imala iig 4 pups bij zich draagt, dat kunnen er best nog meer zijn,maar dat zullen we pas weten bij de bevalling. Tot die tijd en erna zal ik jullie hier op de hoogte houden van de vorderingen in de zwangerschap en straks de bevalling en de 8 weken erna.