-B- Nest Aiyana en Rastus

2 oktober: portretjes gemaakt en nog fotos in t album toe gevoegd

De meiden van aiyana en rastus:

paars
pinky
turquoise

De jongens van aiyana en rastus

groen
rood
geel
mint
blauw
oranje

2 oktober: update,foto album en filmpje

We hebben een eerste goede nacht gehad, wat bij kunnen slapen en de pups zijn allemaal heel goed aangekomen en aiyana heeft dus voldoende melk. Ik heb haar vanmorgen met de roedel mee naar t strand genomen,wat haar zichtbaar goed deed,ervoor krijgen de pups dan melk en meteen erna ook weer dus die komen niks tekort.

ik heb een foto album aangemaakt,zie link

https://photos.app.goo.gl/jvBUfqKzgXVmvgs76

en een kort filmpje

1 oktober: aiyana is bevallen!

Even een hele snelle en korte update, morgen hopelijk meer. Het was nl een lange nacht en dag en bij tijden best wel spannend. Na een onrustige nacht voor aiyana en mij werd uiteindelijk om 4 uur de 1e pup geboren. De eerste 6 gingen vrij vlot en zonder heel veel moeite. erna hield ze een rust/slaap pauze maar erna kreeg ze weer weeen en die zette niet goed door,we hadden al contact met de spoedkliniek gehad,toen het uiteindelijk haar toch zelf lukte de pup eruit te krijgen. Dat bleek een kleine reu zonder vlies te zijn,waarvan later bleek dat hij een open gehemelte had. dan kunnen ze de tepel niet vacuum zuigen en gaat de melk door t gehemelte heen naar de neus en de longen en kunnen ze stikken. Zo`n pup groot brengen is een hele grote klus en met een groot nest om voor te zorgen en al mijn andere dingen was dat geen optie,zeker ook gezien dat de ruimte in zijn gehemelte vrij breed was en de slagings kanten bij een operatie dan vrij klein zijn. Mijn dierenarts kwam langs om hem in te laten slapen en vlak erna werd er nog een reutje geboren. Een poos later nog 2 pups en zo waren er aan t einde van deze zondag 9 levende pups,waarvan 6 reutjes en 3 teefjes. Het zou kunnen dat er nog een pup verstopt zit, maar t kan ook zijn dat ze klaar is . Voor nu gaan we even bijkomen van deze zware maar ook mooie dag en genieten van de kleintjes. morgen meer met een foto album.

29 september: een hele dikke buik,t wordt nu spannend hoe lang nog?

25 september: de laadste loodjes, t wordt zwaar

18 september: nog 2 weken, buikje groeit gestaag

13 september: nog 2,5 week, we gaan goed!

aiyana haar buik groeit gestaag en in de laatste weken groeien de pups t hardste,dus ik denk dat we best een aardig nest verwachten.

5 september: nog 4 weken en aiyana haar buik groeit al hard.

https://www.pedigreedatabase.com/white_shepherd/breeding.result?father=3089193&mother=2900960

voor info over een pup uit deze combi mail naar info@forthejoyoflife.nl