-B- Nest Aiyana en Rastus

1 december: alle pups al week bij nieuwe baasjes

teefje paars; kiah
reutje mint; baloo
reutje oranje; gino
reutje blauw; finn
reutje groen; loki
teefje turquoise; sammie
reutje geel; rex
teefje rose: bella
reutje rood: odin

24 november: uitje naar de welkoop; fotos en filmpje en super fijn nieuws dat ook pupjes groen en turquoise dit weekeind hun nieuwe baasjes gaan ontmoeten.

Vriendin jessica werkt bij de welkoop en daar moest een tiktok filmpje opgenomen worden voor kerstboom promo en daar mochten de pups in mee doen en dat was meteen een super leuk uitje

21 november: socialiseren bij de winkels en foto`s in album geplaatst

ik kreeg einde middag bezoek van een vriendin en haar oppaskids dus van de gelegeheid gebruik gemaakt en met 3 pups tegelijk nog even bij de winkels gaan lopen en terug langs de huizen, en dat deden ze allemaal super!

mint
paars
oranje
klimgeit rood

20 november: zandbak pret

Het filmpje spreekt voor zich al heb ik wel een grotere zandbak nodig ;) op deze leeftijd wordt de tuin eigenlijk te klein en gaan ze slopen en dingen zoeken en nu t eindelijk eens droog is kon de zandbak open en dat was dikke pret.

18 november: portretjes; bijna 7 weken oud

pffffffff de hele dag regen vandaag dus geen dag om erop uit te gaan,en daarom maar binnen wat fotos van ze gemaakt,morgen hopelijk een betere en drogere dag

de jongens:

oranje
blauw
mint
geel
groen
rood

de meiden

paars
pinky
turquoise

17 november: filmpje en samen slapen

16 november: filmpjes en fotos de andere 6 pups aan de wandel bij de winkels

groen,oranje en blauw
mint,paars en pinky

Einde middag zijn we met eerst groen,oranje en blauw en erna met mint,paars en pinky voor bij de winkels aan t lijntje gaan lopen en dat deden ze eigenlijk voor de 1e keer best wel goed. paars had niet dr dag vandaag en was ook nog niet zo lekker en dus wat meer onder de indruk.

15 november: nog meer fotos en filmpjes

Als t dan toch eindelijk eens een dagje droog is dan maar even wat extra foto`s en filmpjes. Alle pups zijn weer opgeknapt en eten weer goed en zijn vol actie. morgenmiddag gaan we met de andere pups bij de winkels lopen,dan heb ik meer hulp en tijd.

15 november: filmpjes en fotos toegevoegd; rood,geel en turquoise lijntje winkelstraat

14 november: filmpje

Vannacht en vandaag hadden de pups een off day en bijna allemaal een reactie in mindere of meerdere mate op de enting. Wat eigenlijk maar weer aan geeft dat t troep is, ook al is t nodig, maar dat het toch wel fijn is als je kunt titeren en niet onnodig van alles erin hoeft te stoppen. De reden dat we nu niet getiterd hebben is omdat niet alle dierenartsen t al doen en de pups dan iig gevaccineerd naar hun nieuwe baasjes gaan.

Ik heb vandaag de pups behandeld met 2 homeopatische middelen om de bijwerkingen te verminderen en gelukkig waren ze aan t einde van de dag weer allemaal opgeknapt en gingen ze ook weer eten. maar pffff wat zou t fijn zijn als t eens wat minder ging regenen, wat een voordeel heeft,al de pups zijn regen proof haha

13 november: pups naar dierenarts geweest; fotos toegevoegd en filmpjes

Vanmiddag zijn we met de pups naar mijn dierenarts gereden,dat is ongeveer goed kwartier en dat deden ze super. geen enkele pup is wagenziek,af en toe een piepje maar verder heel erg chill. Bij de dierenarts met aiyana en de hulptroepen annemiek en sophie in de ren en ze vielen zo in slaap. Ik heb een holistisch dierenarts die ook met chiropractie werkt dus hebben de pups ook een uitgebreide check up gehad en waar nodig een behandeling. Erna de prik en chip check en allen gezond verklaard en bij alle reutjes zijn de balletjes netjes ingedaald.

12 november: pup uitje spaarnwoude, fotos in nieuw! album,link hieronder en filmpjes en portretjes pups 6 weken oud.

Nieuw album:

https://photos.app.goo.gl/Yz7fMhfQzKeGkRHs8

Bedankt allemaal voor t komen! de portretjes fotos staan nog in t oude foto album deel 1

Pups 6 weken oud: portretjes

De meiden

pinky
turquoise
paars

De jongens

mint
oranje
blauw
groen
rood
geel

11 november: fotos in album toegevoegd en filmpjes van 1 x voor buiten. per twee pups een filmpje zie onder de fotos voor youtube

9 november: fotos in t album gevoegd en filmpje

7 november: fotos en filmpjes toegevoegd

zo enorm veel regen dat t niet leuk meer is,maar vanmiddag was t droog en zelfs zon dus na hun speel half uurtje viel een deel buiten in slaap,nu t niet zo koud en droog was kon dat wel

6 november: foto`s toegevoegd en filmpje

Het blijft maar regenen,maar dat deert ze niet,ze zijn graag buiten,dus t zijn straks waterproof puppies

5 november: pups 5 weken oud; portretjes en filmpje

mint houd van water

De meiden:

turquoise
pinky
paars

De jongens:

blauw
oranje
rood
mint
geel
groen

4 november: plezier in de tuin

eenmaal buiten geweest willen ze bijna niet meer naar binnen, ze onderzoeken de tuin steeds verder

fotos in album en 2 filmpjes

3 november: pups waren voor t eerst buiten in de tuin; filmpje en fotos in t album

opsnuiven buitenlucht
mint; even mooi zijn
geel
turquoise
paars op onderzoek
oranje

2 november: wat foto`s in t album toegevoegd

Helaas door t slechte weer niet al te veel foto`s en filmpjes en zijn ze ook nog steeds niet in de tuin geweest. ik hoop dat t in t weekeind wel ergens even kan. er zit wel wat beweging in de oortjes die gaan langzaam iets omhoog. de tandjes leren ze ook te gebruiken waarmee ze regelmatig in hun broers en zussen hangen maar ook mijn voeten moeten t soms ontgelden.

30 oktober: filmpjes

29 oktober: puppies 4 weken oud, halloween fotoshoot

De meiden:

pinky
purple
turquoise

De jongens

blauw
mint
oranje
groen
rood
geel

26 oktober: fotos in t album toegevoegd

25 oktober: filmpje en wat foto`s toegevoegd

nu de pups langer wakker zijn en meer eten en dus meer plassen en poepen wordt t ook meer werk,dus weinig tijd voor fotos,want we maken natuurlijk wel even tijd om te knuffelen met ze,ze zijn nu op hun leukst eigenlijk

23 oktober: pups 3 weken oud: portretjes

De meiden die allemaal kortharig zijn :

pinky
paars
turquoise

de jongens waarvan oranje langhaar is en alle anderen zijn kortharig.

blauw
groen
rood
geel
oranje
mint

20 oktober: werpkist eruit,filmpje

Vandaag hebben we de werpkist eruit gehaald en hebben ze de hele achter kamer gekregen, dat was even wennen maar na een paar uur liepen ze er rond alsof ze nooit anders gedaan hadden.

19 oktober: foto`s in album geplaatst

ze worden echt zo leuk nu, gaan een beetje met elkaar spelen en zijn iets langer wakker. morgen gaan we de werpkist eruit halen en krijgen ze de hele kamer tot hun beschikking,maakt ook wat makkelijker schoon, nu ze steeds meer gaan plassen en poepen al doen ze dat al wel vaak op de kranten die nu in de werpkist liggen.

17 oktober: foto`s toegevoegd en filmpjes

ze worden met de dag leuker en beginnen ook al wat te spelen met elkaar

15 oktober: pups 2 weken oud; portretjes en filmpje

Vandaag zijn de pups alweer 2 weken oud en ik denk dat ik langzaam ga zie wat de vachtlengtes zijn,maar ik hou nog een beetje een slag om de arm,dus heel even geduld nog. mijn fotocamera maakt niet meer al te beste fotos,maar heb mijn best gedaan om vandaag toch portret fotos van ze te maken.

de meiden:

turquoise
pinky
paars

de jongens

geel
rood
blauw
oranje
mint

13 oktober: ze groeien de werpkist uit

Gister al kwamen de eerste pups over de voorkant van de werpkist heen gekropen,dus om te voorkomen dat ze ontsnappen als ik niet thuis ben, vandaag een stukje ren eraan gezet en ze meer ruimte gegeven. grappig om te zien is dat ze daar dan ook meteen gebruik van maken,ook al zijn pas net die oogjes open en ze nog niet eens 2 weken oud zijn, het zijn echt vlotte pups.

12 oktober: foto update en filmpjes

Liv van 6 maanden oud is gek op de pups en zorgt ook mee
teefje paars 1 oogje open
aiyana en overgroot moeder aylen

Het gaat goed met aiyana en de pups. aiyana is na een weekje kwakkelen en slecht eten weer de oude,de pups groeien als kool en vandaag had teefje paars als eerste 1 oogje open. ik verwacht dat de rest de komende dagen zullen volgen. ze kunnen ondertussen al wel goed horen en als aiyana eraan komt om melk te geven krioelen ze als een zwerm door de werpkist. het voeden doet ze buiten de werpkist,daar is wat meer ruimte,dus dan haal ik de voorkant eruit en kruipen ze zo naar haar toe. 2 filmpjes. rest van de fotos staan weer in het fotoalbum,enjoy!

7 oktober: portretjes gemaakt, pups morgen 1 week oud

de meiden:

pinky
turquoise
paars

de jongens

blauw
rood
groen
oranje
geel
mint

6 oktober: nieuwe update fotos in album toe gevoegd

Deze update komt wat later dan dat ik gewend ben,maar aiyana is afgelopen week niet zo lekker geweest en was misselijk. hierdoor wilde ze niet veel eten en moest ik echt van alles aan bieden om er iets in te krijgen. want de pups moeten blijven drinken en dat lukte gelukkig en ze doen het super goed. Aiyana kreeg een medicijn tegen de misselijkheid en ondertussen gaat t iedere dag een beetje beter. wat fotos in t album en filmpje hieronder

Ik heb de namen door gegeven bij de raad van beheer en als ze gechipt worden,zullen de pups gekoppeld worden aan een naam.

de meiden: born to be adorable, born to be beautiful, born to be so cute

de jongens: born to be a friend, born to be brave, born to be a dreamer, born to be wild, born to be a hero, born to be exclusive

2 oktober: portretjes gemaakt en nog fotos in t album toe gevoegd

De meiden van aiyana en rastus:

paars
pinky
turquoise

De jongens van aiyana en rastus

groen
rood
geel
mint
blauw
oranje

2 oktober: update,foto album en filmpje

We hebben een eerste goede nacht gehad, wat bij kunnen slapen en de pups zijn allemaal heel goed aangekomen en aiyana heeft dus voldoende melk. Ik heb haar vanmorgen met de roedel mee naar t strand genomen,wat haar zichtbaar goed deed,ervoor krijgen de pups dan melk en meteen erna ook weer dus die komen niks tekort.

ik heb een foto album aangemaakt,zie link

https://photos.app.goo.gl/jvBUfqKzgXVmvgs76

en een kort filmpje

1 oktober: aiyana is bevallen!

Even een hele snelle en korte update, morgen hopelijk meer. Het was nl een lange nacht en dag en bij tijden best wel spannend. Na een onrustige nacht voor aiyana en mij werd uiteindelijk om 4 uur de 1e pup geboren. De eerste 6 gingen vrij vlot en zonder heel veel moeite. erna hield ze een rust/slaap pauze maar erna kreeg ze weer weeen en die zette niet goed door,we hadden al contact met de spoedkliniek gehad,toen het uiteindelijk haar toch zelf lukte de pup eruit te krijgen. Dat bleek een kleine reu zonder vlies te zijn,waarvan later bleek dat hij een open gehemelte had. dan kunnen ze de tepel niet vacuum zuigen en gaat de melk door t gehemelte heen naar de neus en de longen en kunnen ze stikken. Zo`n pup groot brengen is een hele grote klus en met een groot nest om voor te zorgen en al mijn andere dingen was dat geen optie,zeker ook gezien dat de ruimte in zijn gehemelte vrij breed was en de slagings kanten bij een operatie dan vrij klein zijn. Mijn dierenarts kwam langs om hem in te laten slapen en vlak erna werd er nog een reutje geboren. Een poos later nog 2 pups en zo waren er aan t einde van deze zondag 9 levende pups,waarvan 6 reutjes en 3 teefjes. Het zou kunnen dat er nog een pup verstopt zit, maar t kan ook zijn dat ze klaar is . Voor nu gaan we even bijkomen van deze zware maar ook mooie dag en genieten van de kleintjes. morgen meer met een foto album.

29 september: een hele dikke buik,t wordt nu spannend hoe lang nog?

25 september: de laadste loodjes, t wordt zwaar

18 september: nog 2 weken, buikje groeit gestaag

13 september: nog 2,5 week, we gaan goed!

aiyana haar buik groeit gestaag en in de laatste weken groeien de pups t hardste,dus ik denk dat we best een aardig nest verwachten.

5 september: nog 4 weken en aiyana haar buik groeit al hard.

https://www.pedigreedatabase.com/white_shepherd/breeding.result?father=3089193&mother=2900960

voor info over een pup uit deze combi mail naar info@forthejoyoflife.nl