O-Nest ayomi en Dali

24 mei:Pups 8 weken en tijd om het nest te verlaten

Niet alle pups gingen gelukkig tegelijk weg,dus wij en ook ayomi en makya konden langzaam wennen aan steeds minder pups in huis. ayomi lijkt er niet zo veel moeite mee te hebben,ook niet nu ze allemaal weg zijn, gewoon weer over tot de orde van de dag. En gelukkig ziet ze dochter maddy nog regelmatig. Al is makya daar blijer mee,zijn bff is er weer.
Super blij ben ik met alle leuke baasjes voor de pups,het zijn leuke stabiele en vrije pups en wens iedereen veel plezier en geluk met jullie pup.

grote dank voor al mijn hulptroepen,had t zonder jullie niet kunnen doen! dus dank je wel: bianca,iza,sabine,jessica,ingrid en kids luca,cas,thomas en lucas en isa en roos!

Teefje rood: one miracle for the joy of life: maddy

teefje donker rose:one love for the joy of life: puck

teefje turquiose: one desire for the joy of life: saga

reutje blauw: One pride for the joy of life: charlie

reutje oranje: One and only for the joy of life: Utah

teefje licht rose aka pinky: one spirit for the joy of life: luna

reutje groen:One for all for the joy of life: Luuk

teefje paars: One dream for the joy of life; Jackie

23 mei: de laatste 2 pups mee op stap

vanmorgen en vanmiddag zijn pinky en reutje oranje opgehaald en vanmiddag zijn we met de laatste twee gaan wandelen,de bedoeling was ze grotendeels in de bolderkar mee te nemen,maar daar dachten de dame en heer anders over ;)
Morgen dan de laatste twee naar hun nieuwe huis en dan wordt t weer stil in huis…..


PUPS MEE WANDELEN

21 mei: plezier met water en binnenmeer

Vanmiddag het badje gevuld met wat water en dat vonden ze leuk! en later vanmiddag naar het grote water, nog meer pret! Nog maar 3 dagen pups in huis en t zijn er nog maar 5,dus t wordt hoe langer,hoe stiller. Morgen gaan reutje blauw en onze vechter,onze speciale dame die iedereen versteld deed staan,miss pinky! Ze is weer volledig de oude! Was ze de 1e dagen toen ze na de opname thuis kwam nog niet gediend van handen,wilde ze niet geknuffeld worden, nu komt ze er zelf om vragen.laatste foto hieronder is pinky!
Onder de foto`s ook 2 filmpjes met pinky in het 2e filmpje en reutje blauw.


PUPS SPELEN MET WATER


PUPS EN WATER

20 mei: uitje binnenmeer

Gistermiddag hebben we afscheid genomen van teefje turquoise die puck heet en teefje rood: maddy is donderdag met jessica mee naar huis gegaan en vanmorgen ging teefje turquoise: saga naar haar nieuwe huis. Als alle pups zijn opgehaald volgende week zal ik de foto`s allemaal bij elkaar plaatsen.
vanmiddag zijn we met de rest van t grut en een lading kids naar het binnenmeer geweest,prachtig weer,dus volop genieten! vriendin bianca is er weer een weekeind,dus eindelijk weer eens leuke foto`s van mij met de pups en honden.
De rest van de foto`s in t picasa album.

18 mei: genieten!

Zo fijn dat ze hele dagen buiten kunnen,vanavond op mijn gemak nog wat foto`s gemaakt en een filmpje.Langzaam wordt de tuin verbouwd ;) maar ze hebben er veel plezier mee.


FILMPJE SPELEN

18 mei: pups geeënt en allemaal gezond

Ondanks ziekte van mijn dierenarts mochten we gister toch met alle pups bij haar komen voor een check up en enting/titer.ze zijn ook meteen allemaal chiropractisch na gekeken. ze zijn allemaal gezond en de 3 reutjes hebben hun balletjes al ingedaald. Ze waren super braaf allemaal.
Vandaag is maddy naar huis gegaan,maar die gaan we bijna dagelijks wel zien en morgen en zaterdag gaan er 2 pups en dan is het volgende week tijd voor de rest van de uittocht. Ze zijn er klaar voor.

15 mei: nieuw picasa fotoalbum en uitje binnenmeer

Vanmiddag genoeg hulp en mooi weer en een fotografe die graag wat pupfoto`s wilde maken,dus we zijn nog een keer naar het binnenmeer gegaan met t hele spul. Morgen geen tijd en heeft jessica examen en woensdag worden ze geënt en donderdag wordt t geloof ik slecht weer,dus ik denk dat dit t laatste uitje met alle 8 was voor nu.
De rest van de foto`s in een nieuw picasa album waarvan de link hieronder staat. Enjoy!


PICASA ALBUM DEEL 4

15 mei: Pupmeeting

Bedankt dat jullie er allemaal waren,het was super gezellig en fijn om iedereen bij elkaar te zien. NU maar aftellen totdat de pups eindelijk mee naar huis kunnen.
Hieronder een kleine selectie foto`s en een filmpje, de rest weer in her picasa album.


FILMPJE PUPMEETING

13 mei: plezier in de tuin

De pups zijn eigenlijk nauwelijks meer binnen te vinden,behalve snachts dan of als t flink regent,maar ook dan zijn ze meestal buiten,maar liggen dan onder een tafel. Ik moet dan ook soms wat trucs uit halen om ze binnen te krijgen of ik regel oppas als ik weg moet zodat ze gewoon buiten kunnen blijven,wel zo gemakkelijk.
Ik ga er snachts altijd 1x uit om even plas en poep te ruimen,anders is t smorgens zo`n bende en anders staan ze om 6 uur al te jengelen ;) en ayomi voed ze dan ook nog een keer en erna komt oom makya ze even bezig houden;zie filmpje! En dan kunnen we weer een paar uur slapen.
Tot morgen allemaal op de pupmeeting,hopenlijk zonder regen.


FILMPJE PUPS IN DE NACHT

12 mei: Puppies 6,5 week oud portretjes

Vanmiddag met lucas samen even nieuwe portretjes van de pups gemaakt. Het gaat hard nu,volgende week al weer 7 weken,niet tegeloven hoe snel de tijd is gegaan. Maar voorlopig genieten we nog me volle teugen. Afgelopen week zijn ze met de oppas allemaal een keer aan de lijn gaan lopen op straat en dat ging super.

De jongens:

reutje blauw

reutje groen

reutje oranje

De meiden

teefje paars

teefje turquoise

teefje rood

teefje donker rose

teefje licht rose

10 mei: Pups 6 weken oud en 1e keer strandje

We zijn vanmiddag met de hele bups naar t binnenmeer geweest,waar ook zondag de pupmeeting zal zijn. En dat vonden ze leuk! In het begin even piepen,maar al snel liepen ze in het meer alsof ze t altijd gedaan hebben,dikke pret met de kids en de andere honden.
Een kleine selectie van de foto`s hier en de rest in picasa album.en onder de foto`s nog een filmpje.Enjoy!


FILMPJE PUps 1e keer binnenmeer

9 mei: De chipper is geweest en het buitenleven

Meestal komt de chipper vrij vroeg,dus rond de 5 weken leeftijd,dus maandag maar eens gaan bellen,maar t was druk,dus kon nog wel even duren. Lag ik vanmiddag samen met de pups een dutje te doen buiten,ging de bel en nog eens en nog eens en toen stond de chipper ineens voor de deur ;) iets mis gegaan met de mail blijkbaar, dus snel alles bij elkaar gezocht en kregen de pups hun identificatie chip,wat ze allemaal heel erg stoer onder gingen en werd er DNA afgenomen. Erna meteen weer naar buiten,want nu ze dat eenmaal ervaren hebben,zijn ze maar met moeite meer binnen te houden.
Miss pinky is weer geheel de oude,ze gooit dr broers en zussen omver en je zou niet zeggen dat ze een week geleden op het randje van de dood lag,tis een kleine dondersteen.
Volgende week pas worden de pups geënt aangezien mijn dierenarts ziek is,maar dat heeft ook nog geen haast,ze zijn ook nog beschermd via de antitstoffen van imala.
Morgen gaan we voor t eerst een uitstapje met ze maken. erg benieuwd hoe ze dat gaan vinden.

8 mei: portretjes pups 5,5 week oud

Het duurde even,maar dan heb je ook wat.De portretjes en eindelijk ook nog eens mooi weer dus de pups konden zaterdag hele dag naar buiten en gister in de middag. Vandaag helaas miezer,dus blijven ze nog even binnen.
De rest van de foto`s in picasa album 3 waar de ink stuk hieronder staat. Enjoy!

De meiden:

teefje licht rose,onze super woman die weer mega goed gaat

teefje rood

teefje donker rose

teefje paars

teefje turquoise

De jongens

reutje groen

reutje blauw

reu(tje) ;) oranje

6 mei: even de schade inhalen, nog wat fotos en filmpjes

Het scheelt enorm nu ik me geen zorgen meer hoef te maken,dus nog maar even wat filmpjes en nog wat meer foto`s, dus enjoy!


FILMPJE Mr blue en kat bono


FILMPJE Pinky en pups tuin

6 mei: pups eindelijk weer buiten; filmpjes en nieuw picasa album

Eindelijk dan was daar de zon en een wat betere temperatuur en konden de pups na een week weer naar buiten en daar maakten ze dankbaar gebruik van. Pinky ook en ze gaat als een speer en wordt met de dag sterker,ze eet goed,poept en plast en speelt al wat met de rest en als t haar te druk wordt zoekt ze een rustig plekje op, slimme meid dus.
Alle anderen gaan ook goed,dus vanaf nu alleen nog maar vooruit.
Voor nu even 2 filmpjes en link naar nieuw picasa album. denk dat de portretjes morgen wordt,de tijd vandaag gaat even zitten in het puppy proof maken van de tuin.
fijn weekeind!


FILMPJE Pups weer buiten


FILMPJE Pups spelen buiten


PICASA ALBUM DEEL 3

5 mei:pinky gaat goed!!!

Nog nooit zo blij geweest als afgelopen nacht met een drolletje ;),want jawel pinky heeft weer gewone ontlasting,vannacht en vanmorgen ook weer. Wat betekent dat haar darmen weer gewoon werken. Ze is een beetje onstabiel nog en iets zwakker,maar dat gaat snel goed komen. Ze drinkt bij ayomi en begint al weer wat te spelen.

Nog even een woord van dank voor jessica en thomas en lucas. Jessica is al deze weken al mijn steun en toeverlaat en de jongens zijn een super oppas.Zeker afgelopen week met alle hektiek waren ze er voor de pups en honden hier en konden jessica en ik op pad. Vanaf nu alleen nog maar vooruit en gaan we genieten.
Morgen gaan we dan portretjes maken en t wordt t weekeind mooi weer geloof ik en hoop ik dat ze eindelijk weer eens naar buiten kunnen. Als t goed blijft gaan,kunnen we na t weekeind weer bezoek ontvangen!


FILMPJE Pinky eten

4 mei: pinky is weer thuis!

vanmiddag hebben we onze krachtpatser opgehaald en ze doet het super! ze eet zelf,heeft gedronken bij ayomi, is liefdevol opgenomen door de rest van de roedel en broers en zussen en het grootste cadeau is wel dat ze ontlasting heeft gehad.Dat betekent dat haar dunne darm werkt en ze voedingsstoffen binnen krijgt. Ze krijgt voorlopig nog medicatie,maar dit is echt super goed nieuws.
filmpje van haar terugkeer toe ze terug kwam onder de foto`s.


FILMPJE Pinky terug thuis

3 mei:pinky knokt zich een weg terug

Morgen hopen we dat ze thuis komt. Dan zijn we er nog niet,want haar darmen moeten weer aan t werk gaan,maar een homeopate stuurt me wat middelen op morgen ter ondersteuning en dan hoop ik zo dat het goed gaat komen. Ze verdiend het na alles wat ze heeft mee gemaakt en moeten doorstaan. De pijn en t weg gerukt bij haar moeder en broers en zussen en alleen in zo`n kille kooi te moeten zitten.mijn hart breekt iedere keer als ik haar achter moet laten. Maar zo lang zij vecht doe ik dat ook!

3 mei: even korte update,pups 5 weken en filmpje

Sorry dat een nieuwe update zo lang duurde,maar er zijn wel foto`s toe gevoegd in picasa. Ik hoop komende week en anders het weekeind portretjes te kunnen maken. om iedereen even wat live beelden te geven vanmiddag een filmpje gemaakt.
We hadden dus waarschijnlijk last van een virusje dat bij sommige pups wat maagklachten gaf,maar gelukkig zijn ondertussen alle pups weer de oude,ze eten en groeien goed en zijn eigenlijk super chill.
Ons zorgenmeisje licht rose dat afgelopen zondag ook ziek werd,ligt al vanaf maandag in de kliniek en is gisteren geopereerd. ze had een zware darmontsteking.Ze krijgt daar medicatie voor en toen ik vanmorgen belde was ze er al een stuk beter aan toe. vanmiddag ga ik op bezoek en hoop ik op nog betere berichten. De dierenarts was vanmorgen iig al een stuk optimistischer en we duimen allemaal dat ze t gaat halen. Aan pinky zal het niet liggen.
Voor fotos zie picasa en tot snel.
oh ja reutje blauw heeft als 1e zijn oren omhoog ;) stoere man.


FILMPJE Pups spelen met makya en bunny

27 april: Pups 1e keer buiten, foto`s en filmpjes!!

We hebben plezier met de pups binnen,maar vandaag zijn ze heel even buiten geweest. Nu de zon scheen was t even te doen. het duurt een minuut of 5 voor ze t minder eng vinden,maar dan gaan ze langzaam op onderzoek uit.
veel plezier met de filmpjes.


FILMPJEPups spelen buiten


FILMPJE Pups 1e keer buiten


FILMPJE Reutje Oranje heeft een dolle bui in zijn uppie


FILMPJE Pups Spelen met Bunny


Filmpje Pups spelen met Makya en Bianca

26 april:goede morgen

De pups worden leuker met de dag en komen heerlijk bij je zitten,zie filmpje.


FILMPJE GOEDE MORGEN

25 april: pups 4 weken,portretjes en filmpjes

Een dag is om voor je met je ogen geknipperd hebt en gelukkig heb ik deze week extra hulp van vriendin bianca die hier logeert en foto`s voor me maakt en filmpjes. Vanmiddag dan eindelijk samen even de tijd genomen om portretjes te maken. De reutjes waren t makkelijkste,die bleven gewoon liggen. De dames was even wat meer werk,maar met geduld lukt het altijd.
Verder gaat het super goed met ze,ze spelen volop en al wat langer dan 10 minuten en ze drinken ondertussen terwijl ayomi staat. En ze eten twee keer per dag vast voedsel.
De rest van de foto`s van afgelopen 2 dagen in picasa. hieronder nog 2 korte fimpjes.


FILMPJE PUPS SPEL


FILMPJE PUP Paars Spelen

De meiden

teefje paars

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje licht rose

teefje rood

de jongens

reutje groen

reutje blauw

reutje oranje

23 april: druk en meer ruimte

Sorry nog even geen portretjes,maar hopelijk een van de komende dagen. We hadden het super druk en vandaag hebben we de ren eruit gehaald en de pups hebben nu de ruimte in de hele achterkamer. dat was even 3 kwartier grote onrust,maar ondertussen zijn ze volkomen gewend,zoeken hun eigen plekje op of kruipen met zijn vieren in een bench,goede oefening meteen.
Ze krijgen nu 2x per dag een vleesmaaltijd en dat gaat er goed in en vinden ze heerlijk. Ze zijn steeds iets langer wakker en beginnen ook te spelen.
Er zijn nog veel meer foto`s maar die staan in het picasa album.


FILMPJE Miss PINKY


FILMPJE PUPS SPELEN

19 april:pups; 3 weken oud,1e keer vast voedsel en nieuw picasa album

Vanmorgen waren de pups wat pieperig na hun voeding en vanaf 3 weken kunnen ze vaste voeding verdragen,mits langzaam opgebouwd. Dus vanmiddag maar eens geprobeerd of de royal canin starters mousse zou bevallen. Nou dat was een ware tractatie,zie filmpje!
Ook meteen een nieuw picasa album aangemaakt, link hieronder,waar vanaf nu de foto`s in komen te staan.


PUPS 1e keer vast voedsel


PICASA ALBUM Ayomi en Dali Deel 2

17 april: pupvistite

Afgelopen dagen hebben de pups visite gehad en dat was erg gezellig. Heel lang zijn ze nog niet wakker, max 10 minuten na de voeding en dan stort alles weer in slaap. maar iedere dag zal die tijd langer worden.

16 april: Paaspuppies!!!

Het was zweten geblazen om ze allemaal op de foto te krijgen,maar geduld loont. Ze worden met de dag leuker nu en gelukkig krijg ik wel snachts wat meer slaap, nu ze met 1 voeding minder af kunnen. 2,5 week oud al weer,dus eind komende week gaan we langzaam met vast voedsel beginnen. Voor nu nog even lekker tutten bij mams,die nog ruim voldoende melk heeft.

de meiden:

teefje paars

teefje donker rose

teefje licht rose

teefje rood

teefje turquoise

de jongens

reutje groen

reutje blauw

reutje oranje

15 april: fijne paasdagen!

Morgen zal ik de aparte portretjes plaatsen. Voor nu zijn ze al te vinden in het picasa album.
Fijne paasdagen allemaal!

zo maar wat foto`s en 2 filmpjes

Er komt wat meer leven in de pups,al is t nog maar heel kort,tussen de 5 en 10 minuten,erna stort alles weer in slaap.
Onder de foto`s 2 filmpjes.


PUPS SPELEN


Makya,AYLEN,AYOMI EN PUPS

12 april: pups 2 weken oud

Er kwamen al wat pups over de rand van de werpkist,dus ik heb vandaag de ruimte alvast wat groter gemaakt. En bij meer pups gaan nu de oogjes open,dus hun wereld wordt ook wat groter.
Onder de foto`s een filmpje van mijn reu makya met de pups. Hij is zo lief met ze.


Makya EN PUPS

11 april: pups 2 weken oud

2 weken geleden was nu de bevalling in gang gezet. precies vandaag waren bij teefje paars de oogjes open. teefje rood en donker rose ook al heel klein beetje. De komende dagen zullen alle oogjes langzaam open gaan.
Zo leuk om te zien hoe makya en reutje oranje een klik hebben en naar elkaar toe treken.
Vanavond weer even een filmpje gemaakt als ayomi eraan komt. de 1e pup kwam zelf al over het schot heen,en sommigen zijn nog even de weg kwijt.


FILMPJE HONGER!!

9 april: pups 12 dagen oud; portretjes

Ik had vanmiddag de hulp van de kids,dus die mochten mee op de foto met de pup portretjes maken

De meiden
Teefje donker rose

teefje paars

teefje licht rose

teefje rood

teefje turquoise

De jongens

reutje oranje

reutje blauw

reutje groen

7 april: filmpje en fijn weekeind

De pups bewegen al wat meer en met voeden ligt ayomi nu buiten de kidst, dan haal ik de voorste plank weg en weten ze op geur hun moeder te vinden. al duurt het soms even. We gaan dit weekeind even bijtanken.


FILMPJE PUPS ZOEKEN AYOMI

6 april: Pups 1 week oud

Ze groeien de pan uit,die kleine dikkertjes,ze hebben hun gewicht verdubbeld en de zwaarste,reutje oranje,weegt vandaag 1 kilo. Met ayomi gaat t gelukkig ook een stuk beter.ze is al weer een paar keer mee geweest naar t strand en daar geniet ze enorm van,even lekker zwemmen en opfrissen. Heel bijzonder ook mijn jonge reu makya,die zo lief en rustig is met de pups en ook mee zorgt. Aylen heeft zich opgeworpen als mede moeder en helpt ayomi met t poetsen van de pups. One happy family dus.
Nu voor mij nog wat meer uren slaap snachts en dan ga ik me vast weer wat beter voelen. voor nu moet ik er iedere 2 uur nog uit,maar ook dat went ;) en ik doe t graag.

3 april: De portretjes en link picasa album

Afgelopen zondag heeft vriendin Ingrid mee geholpen met t maken van de portretjes van de pups.
Ze groeien werkelijk de pan uit,tussen de 50 en 100 gram per dag momenteel.
De foto`s zet ik in het picasa album en zijn daaruit vrij te downloaden,de link staat onder de foto`s.

De meiden van Ayomi en Dali

teefje paars

teefje rood

teefje turquoise

teefje donker rose

teefje licht rose

De jongens van Ayomi en Dali

reutje blauw

reutje groen

reutje oranje


PICASA ALBUM -O-NEST DEEL 1

2 april:vertraging portretjes

sorry de beloofde portretjes en album moet nog even tot morgen wachten.De foto`s zijn wel gemaakt,maar er zitten te weinig uren in een dag en ik kom nog steeds heel wat uren slaap tekort snachts,dus ik probeer overdag ook even 2 uurtjes te pakken. Maar morgen zal ik ze posten. Voor nu alvast een preview van t kleine spul.Ze doen t allemaal super goed en groeien als kool. En sinds vanmiddag wordt ayomi ook wat rustiger.

1 april: we gaan de goede kant op!! en alle pups hebben een baasje

Alle pups waren op voorhand al gereserveerd en ik had gehoopt wat meer mensen blij te kunnen maken,maar helaas heeft de natuur anders beslist. Gelukkig gaat het met ayomi haar 8 -tal ondertussen voorspoedig. Ze waren vanmorgen allemaal tussen de 50 en 70 gram aangekomen en ayomi heeft nu een super goede melkproductie. ze is nog wel bij tijden wat onrustig door het hele proces,maar dat komt vanzelf wel goed.
Nu er wat meer rust komt ,dacht ik er ook aan om even 2 filmpjes te maken. De hele familie helpt mee met de verzorging van de pups,aylen neemt het grootste deel voor haar rekening,imala komt af en toe kijken en makya onze slungel kijkt vol bewondering naar die kleine hummels.
IK zal morgen even een picasa album aan maken en dan volgen ook de portretjes van de pups apart.


FILMPJE AYOMI EN PUPS


FILMPJE AYOMI,AYLEN EN PUPS

30 maart: chaotische en verdrietige dag met gelukkig goede afloop!

Ging het begin van de bevalling al niet zo lekker met een dode pup, het kon helaas nog erger. Ik had al steeds het gevoel gister in de loop van de middag/avond dat ayomi nog niet klaar was.ze bleef onrustig met af en toe weeën,maar ik miste nog een placenta,dus maakte me geen zorgen. In de loop van de nacht wat meer weeën en tegen de ochtend kwam er dan eindelijk een placenta uit. Opgelucht dacht ik dat alles er nu uit was. Dus we gingen even voor kort rondje,ayomi ook in de auto,gaat ze daar staan persen,gevolgd door een hele grote pup die enorm stonk en dood was. Erna weer terug thuis alles in diepe rust en ayomi blij met haar 8 pups. En ik verdrietig om de nu 3 overleden pups. Ik zat net te overwegen een dierenarts te bellen om een controle foto te laten maken toen ik weer lichte weeën activiteit zag. Een afspraak was toen snel gemaakt en een foto gaf duidelijk aan dat er idd nog een pup in zat, op echo geen hartslag te zien,dus al overleden. We hebben toen tot 2x aan toe geprobeerd met weeën opwekker die pup eruit te krijgen,maar dat mocht niet baten.Toen volgde een nieuwe rit naar de kliniek voor een keizersnede om de pup eruit te halen,omdat het anders met ayomi wel eens niet goed af kon lopen. De operatie is gelukkig goed verlopen,de baarmoeder was ontstoken geraakt maar kon behouden worden en de pup zoals verwacht overleden en waarschijnlijk al wel 1 of 2 dagen zo niet langer. Dus best kans dat deze of een van de anderen de ontsteking en ellende heeft veroorzaakt. Dat is moeilijk te achterhalen.Het belangrijkste is dat ayomi het heeft overleeft.Ze moet nu aansterken,krijgt 2 soorten antibiotica,pijnstilling en de aller beste zorg. Gelukkig heeft ze voldoende melk en eet ze al weer wat.
Ook waren de pups vanmorgen allemaal aangekomen en doen ze het super goed. Wat ben ik blij met mijn andere moeders aylen en imala die super voor ze gezorgd hebben toen ayomi er niet was en mee helpen met schoon maken en alles. en dankbaar voor mijn vriendinnen die geholpen hebben met de zorg voor de andere honden en alles thuis en die met me mee ging met ayomi.
uiteindelijk hadden we dus 12 pups kunnen hebben en had ik wat meer mensen heel blij kunnen maken,maar jammer genoeg heeft dat niet zo mogen zijn.
Morgen als de rust hopelijk dan echt is weder gekeerd en ik wat geslapen heb,zal ik een nieuwe foto update plaatsen en aankomend weekeind een link naar een picasa album met de foto`s,dan kan iedereen ze daar downloaden.
Voor nu weltrusten.

Pups ayomi en dali geboren en site even niet bereikbaar

Ging ik vannacht een update plaatsen,kon ik geen verbinding meer maken met de webserver,zo ook vanmorgen nog niet. Vandaag 2 mails verstuurd dat het dringend opgelost moest worden en gelukkig,alles werkt weer zoals t moet ;)

Ayomi is ondertussen klaar met de bevalling,die lang en zwaar was. Er is helaas nog een reutje dood geboren en het verdriet was natuurlijk groot, ook bij ayomi. Net toen we de werpkist verschoond hadden en ayomi in bad was geweest,besloot een nakomeling dat het tijd was de wereld te betreden. Ineens zag ik twee pootjes naar buiten komen,zonder vlies,dus ik vreesde het ergste,maar zowaar,wel een vlies nog om zijn koppie en ik kreeg hem goed op gang. Helaas dus 2 dood geboren pups,die er verder goed uit zagen.De 1e dus buiten het vlies en te lang in het geboorte kanaal,doordat ayomi geen weeén meer had en de andere pup zat wel in t vlies,maar blijkbaar toch zuurstoftekort door de lange reis. Dit gebeurt regelmatig en ook in de natuur overleven alle pups het lang niet altijd,maar toch is het sneu en verdrietig.
Maar we zijn nu reuze blij met de 8 pups die het wel gered hebben en het tot nu toe allemaal goed doen. De dierenarts is langs geweest en heeft ayomi en pups nagekeken en alles zag er goed uit.
We gaan nu even van onze wel verdiende rust genieten,want een nacht slaap overslaan valt niet mee ;)
Ik zal kijken of ik vanavond nog even kan mailen,want omdat er minder reutjes dan gedacht zijn geboren,zal de verdeling wellicht anders worden.

29 maart: de eerste pups zijn geboren!

We zijn nog bezig,maar voor iedereen die ongeduldig was even snel een update. Gisteravond begon ayomi met de bevalling met af en toe weeën en onrust.dat ging zo een aantal uren door en na verloop van tijd werden de weeën weer minder om toen helemaal te stoppen. Na overleg met dierenarts en collega fokster getoucheerd en ik zag een vruchtblaas zitten in t geboorte kanaal.Echter geen weeën om die eruit te persen. Met ayomi gaan lopen en toen kwam er wel iets beweging in en kwam de placenta eruit,maar geen pup. Ik kon wel een pootje voelen,maar zonder weeën kon ik niet helpen. Na weer overleg met dierenarts weer getoucheerd en toen kwamen de weeën op gang en net toen we op het punt stonden naar de dierenarts te rijden zag ik een pootje en kon ik de pup eruit halen. Helaas zonder vlies en te lang zonder zuurstof en wat we ook deden,ze was overleden. Heel lang om te treuren hadden we niet,want binnen 5 minuten werd de tweede pup geboren en weer 5 minuten daarna de derde. gelukkig kwam toen dus alles goed op gang. ondertussen zijn er 5 levende pups: 3 teefjes en 2 reutjes. Ayomi houdt even pauze en wachten we rustig af wat er nog meer geboren gaat worden.

25 maart:rontgenfoto 8 weken zwanger

Vandaag zijn we aan rontgenfoto gaan maken. Slechte foto dit keer, veel te licht,dus moeilijk te tellen.We denken er 9 gezien te hebben, heel misschien 10. Dus we gaan t rustig afwachten. Ayomi heeft het zwaar,dus voor haar en mezelf hoop ik dat de pups snel komen. We zijn er klaar voor.

21 maart: de laadste loodjes

De laatste loodjes zin altijd zwaar. ayomi gaat nog gewoon alle wandelingen mee al rent ze niet meer zo hard,maar de nachten zijn wel zwaarder,ze weet niet zo goed meer hoe ze moet gaan liggen met die volle buik en de pups bewegen nu,dus ook nog es tig wroetende pootjes in die buik. Maar ze moet nog zeker een week volhouden. vanaf volgende week dinsdag zijn de pups pas levensvatbaar.

17 maart:fijn weekeind en relax

16 maart: ayomi: 46 dagen zwanger

Wat hebben we genoten van het mooie weer afgelopen week.ayomi doet het wat rustiger aan maar gaat wel gewoon mee met alle wandelingen.

12 maart:ayomi ;6 weken zwanger

We gaan langzaam aftellen nu, nog maar 3 weken te gaan. Dit weekeind hadden we voldoende tijd en had ik hulptroepen,dus meteen maar de werpkist opgezet en ayomi wist meteen wat de bedoeling was. ze is nog steeds in prima conditie en doet alles nog gewoon mee.

10 maart: reservering stop pups

Helaas zal ik mensen teleur moeten stellen. Hoeveel pups er precies geboren gaan worden weet ik nog niet,maar ik heb al een volle wachtlijst inlcusief reservelijst. Dus aanmelden heeft niet zo heel veel zin meer.
Wel kan ik 2 andere fokkers adviseren waarvan de een aankomende zomer een nestje zal krijgen en de ander heeft momenteel pups.
Eva schilder heeft een dochter van mijn imala en Mila zal aankomende loopsheid gedekt worden. haar website:
https://whiteshadowsofhappiness.jimdo.com/

marianne rooda van kennel www.banjouburght.nl heeft momenteel pups die 3 weken oud zijn. langstok en stokhaar teefjes en reutjes nog beschikbaar.

ayomi wenst iedereen een fijn weekeind.

9 maart: bol buikje

Je ziet ze groeien die kleintjes in mams haar buik

8 maart:5,5 week zwanger

Vanaf nu zal de omvang van ayomi haar buik steeds meer toe nemen, op foto`s nog niet zo goed te zien,maar ze is al aardig gevuld. Gelukkig heeft ze er nog geen last van en rent gewoon nog achter de meeuwen aan,al is t wel wat voorzichtiger dan voorheen.Ze krijgt wel meer e eten,want ze heeft honger voor 10 ;)
Aankomend weekeind gaan we alvast de werpkist opzetten en de puppy kamer gereed maken. Het kan maar klaar zijn en er waren hulptroepen die tijd hadden om me te helpen.

2 maart: 32 dagen zwanger

Ayomi gaat super! Ze is niet meer misselijk smorgens en haar buik groeit gestaag. Zo op de foto`s niet te zien nog,omdat ze zo gespierd is en t haar 1e nest is,is alles nog strak. Ze is nog heerlijk aktief op het strand,al hou ik er wel iets rekening mee dat ze niet over haar grenzen gaat.

25 februari: super nieuws!: ayomi is zwanger!

Het was het wachten meer dan waard,Ayomi is 4 weken zwanger! Er zijn iig 9 pups geteld,meer is ook nog mogelijk,maar er kan ook nog wel eens wat mis gaan. Maar dat er pups gaan komen is zeker!
Hieronder 2 filmpjes,nog moeilijk te zien,maar het zijn echt pupjes en bij sommige was ook de hartslag waar te nemen.
Omdat het ayomi haar 1e nest is en ik wat meer zekerheid wil over hoeveel erin zitten laat ik 25 maart nog een rontgenfoto maken.


PUPS AYOMI 4 WEKEN DRACHT


PUPS AYOMI 4 WEKEN DRACHT

19 februari: 3 weken drachtig??

aftellen maar tot vrijdag, het is wel spannend hoor. Ik kan er nog weinig van zeggen,mijn gvoel zegt dat ze drachtig is,ze komt nog meer dan anders voor een uitgebreide knuffel, haar tepels zijn wat groter en ze heeft een enorme eetlust.
Vrijdag is D-day! om 1500 uur is de echo,erna ga ik nog wandelen,dus update hier en via mail einde middag.

13 februari:ayomi in de sneeuw

wat hebben we genoten dit weekeind met de sneeuw. En ik voel wat grotere tepels en voller buikje bij ayomi.Dus als ik op mijn gevoel af ga zou ik zeggen dat ze zwanger is,maar ja ik dacht t vorige keer ook,dus t blijft reuze spannend.

8 februari:12 dagen zwanger?

Het is nog steeds een groot vraagteken. Ze is wel heel erg op eten gefixeerd,wat rustiger en ze komt wat vaker voor een knuffel,maar ja dat kan ook bij schijndracht. Het blijft dus nog enorm spannend of ayomi zwanger is of niet.

1 februari: afspraak echo op 24 februari

onderstaande foto is ayomi als pup en nu duimen dat mijn speciale meisje,zelf ook pups gaat krijgen. Vandaag heb ik een afspraak voor de echo gemaakt en dat zal zijn op vrijdag 24 februari om 1500 uur. iets vroeg in de dracht nog,maar er zou al wel wat te zien moeten zijn dan en hoeven we niet nog een heel weekeind in onzekerheid te zitten ;)

31 januari: weer thuis

We zijn weer thuis en zijn vanmorgen nog wel even langs dali gereden,maar zowel dali als ayomi keken elkaar aan,gingen nog wat spelen,maar vonden t verder wel goed. Onze conclusie is dat we dus wel op precies de goede dagen gedekt moeten hebben. Nu is dat nog niet meteen 100% garantie,dus nu worden het 4 hele spannende weken. Morgen ga ik een afspraak voor een echo maken,maar dat is dus pas over ongeveer een maand. Pas dan is er iets te zien.
Soms merk je voor die tijd al wel iets in gedrag of worden ze misselijk en gaan slechter eten. Als er veranderingen zijn laat ik dat natuurlijk weten.

30 januari:2e dekking ook gelukt

Vanmiddag hebben Ayomi en Dali weer een geslaagde date gehad. morgen op weg naar huis rijden we nog een keer er langs om te kijken of ze nog een keer zin hebben,zo niet is het ook goed en gaan we 4 spannende weken tegemoed tot de echo!

29 januari: dekking gelukt

Vanavond hebben we een geslaagde dekking met koppeling gehad! Zonder koppeling is bevruchting ook mogelijk,maar met geeft toch altijd een fijner gevoel dat het geslaagd is.
Morgenmiddag gaan we nog een keer.

Vanmiddag is ayomi gedekt, echter zonder koppeling van de reu. Normaal komt een reu vast te zitten in de teef,maar met afstappen schoot hij al los. we vonden echter geen sperma buiten de honden,dus we hebben goede hoop dat het terecht kwam waar het hoort. Voor de zekerheid gaan we vanavond nog een keer. En dan morgen weer, dus gaat goed komen. Ben al blij dat ze zich nu liet dekken. Als ze willen dinsdag nog een keer voor ik naar huis rij en dan hebben we er alles aan gedaan.
Vanavond nog een late update.

28 januari: dekking nog niet gelukt

Vanmorgen stond de progesteron op 6.8 en was t advies morgen dekken. Ik ben vandaag al richting drenthe gereden waar ik bij vrienden blijf en hebben we dali en ayomi alvast kennis laten maken. Waarschijnlijk was het nog net te vroeg, er werd volop gespeeld en uitgedaagd,maar het kwam nog niet tot een dekking.
Hopelijk morgen meer geluk.

20 januari:progesteron nog heel laag

we zijn vandaag weer gaan prikken,maar zoals verwacht was de waarde nog heel laag,echt nog heel erg begin loopsheid,dus we gaan nu dinsdagmiddag pas weer.
En ondertussen genieten we op het strand.

ouders van het -O- Nest: Ayomi en Dali

Nog even geduld en dan gaan ayomi en dali elkaar weer zien. Ik hoop zo dat er dit keer wel prachtige pups van gaan komen. Ayomi is een stuk volwassener en anders,dus ik heb goede hoop. Nu rest alleen nog geduld hebben tot ze zo ver is.
vrijdag gaan weer progesteron prikken,beetje vroeg nog,maar zo krijgen we wel een duidelijk beeld van de stijging.